Gönderen Konu: Yeni Avensis ve Auris testi  (Okunma sayısı 9406 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Yeni Avensis ve Auris testi
« : Temmuz 11, 2015, 02:29:43 »
Merhabalar, bugün Gaziantep'te Avensis ve Auris testine gittim. Aslında kasıtlı gitmedim ayaklarım beni götürdü :)
Öncelikle kahvelerinizi alın, uzun soluklu bir yazı sizi bekliyor :)
Avensis 1.6 Diesel Premium Plus  8-)
ilk önce Avensisle sürüşe çıktık. Avensiste çok güzel geliştirmeler olmuş. Ama eksik kalan yönleride mevcut. Araca dıştan bakıyoruz, eski avensiste oturaklı hatlar hakimken bu avensis daha çok aktif, hazır ve genç olmuş. ön tarafta araca binmeden far yıkamaları gördüm farlara baktım bi-xenon du. Arkası led stoplar ama hatları çok güzeldi. yandan profil aynı olsada aynalardan değişim hissediliyordu. lastikler Michelin Primacy 3 ,17 inç
 Araca ilk bindiğimizde koltuğun daha güzel sardığını hissettim. şahsen 172 cm boyum ve 110 kilo halimle T27 avensis tabure hissi sağlamıştı. Bu koltuklar kıvamında olmuş güzel hissettiriyor. koltuğumu ve aynamı ayarladığımda ideal sürüş pozisyonuma kolayca ulaştım. aynaların açısıda güzel geldi bana, çok iyi gösteriyor. kenarlarında çizgi var kör noktaları gösteriyor.
 Marşa ilk basınca göstergede Toyota logosu ve alında AVENSİS yazısı . Touch 2 ekranın dev gibi olduğunu görüyoruz ama keşke karakterleri dev gibi yapmasalardı. daha güzel seçilebilirdi. kemerimi taktım, vitesi bire aldım kemikli yapıyı elimden iliklerime kadar hissettim.vites topuzu ve el hissiyatı çok çok daha iyi olmuş sportif hissettiriyor ama tek kötü yanı vites geçişlerinde mesafeler uzaktı. vites kolu daha kısa olmalıydı gereksiz uzunluğu var
herşey hazır yola çıktık. direksiyon pamuk gibi, ben elektrikliyim diyor ama hisleri inanılmaz derece yerinde. her hareketimi yola aktarabiliyor ve zaten araç ne yaptıysam hissettiriyor. bir iki yerde vsc devreye girdi, kasıtlı yaptım oralarda araç kaydığını sadece göstergede belirtti direksiyona iletmedi. çok kötü bence (not:asfalt sıcaklığı teste biraz uygun değildi sıcaktı)

kalkışta güzel başlıyor. debriyaj konusunda ben sorun yaşamadım, kavraması yukarda biraz ama güzel bir pedal. fren dozajlaması idare eder, ama pedala ne kadar bastıysanız onu araca ilettiği hissediliyor. pedalda boşluk yok

kalkıştan itibaren hızlanması çok güzel ama malesef ara hızlanmaları hayal kırıklığına uğrattı beni. şöyle ki, ben ani hızlanmak istediğimde gaza yüklendiğimde gecikmeyi hissediyorum. tabiki araç dizel ama diğer markalardaki dizellerle denemeler yaptığım için olaya bu açıdan bakıyorum
yani Avensis bize diyor ki, vitesle iletişimini asla koparmayacaksın, hızlanmak istersen vites küçült kesinlikle, yoksa benden uçmamı bekleme.
gaz pedalında kick down tuşu mevcut , bu süreyi kısaltıyor tabiki ama bence daha canlı olmalıydı
motorun beğendiğim bir yanı ise bana BMW hissini yaşattı. starta basınca çıkan marş sesi " selam naber ben BMW" diyor :)
sesi diesel olduğunu dışarıdan hissettirsede çalışma ritmi yine BMW hissi yaratıyor.

camlar ve kapılar kapalı olduğunda araç içi kütüphane oluyor, amortisörler biraz rahatsız hissettiriyor. darbeleri sömürüyor ama kendini hızlı bırakıyor gibi geldi.

madde madde sıralamak gerekirse:
1- Start / Stop sistemi zamanlaması çok iyi, Alman grubunda deneme fırsatım olmuştu ondan daha hızlı. çalışma şekli ise , vites boşta olacak sadece fren pedalına basılı olacak. klima kapalı olmalı birde
2- Göstergelere hayran kaldım. araca kış lastiği modu eklenmiş, ayarlar menüsünde yaz-kış lastiği seçiliyor. yani 4 jant alıp sensör takılırsa bu sistem kullanılabilecek. hıızımızı elektronik olarak okuyabiliyoruz artık
3- aynalar malesef ki kapılara bağlı değil
4- direksiyon tam kıvamında, D segmenti gibi yumuşak ama hisleri idare eder
5- yokuş kalkış desteği eklenmiş, otomatik çalışıyor hemde :) freni bırakınca araç kendini tutuyor
6- geri görüş kamerası kalitesi biraz kötü geldi bana, bunun sebebi ekran büyürken çözünürlük yeterince artmaması olarak düşünüyorum
7-üst viteste canlanması çok fazla zaman almasaydı keşke. vites konusunda, 1. vites kalkış,2. viteste ben daha fazla yürümesini beklerdim oranı çok kısa kalmış. 3. vites en ideali olmuş. hız düşsede aracı toparlayabiliyor. ama iki hemen bitiyor
8- ses sisteminde kalite algısı bariz artmış. ses daha net geliyor , üst seviyelerde radyoda kolay kolay bozulmuyor
9-aracın dokunma hislerini beğendim. çok yumuşak dokunuşları var, tok duruyor ama biraz daha çalışsalardı rafine hale gelirdi. tuşlar direksiyondakiler idare eder ama corolla ve aurisler aynı tuş olduğunu düşündürüyor basınca. soldakiler basit kalsada klima kumandası çok güzel olmuş
10-mavi renk kullanmaları daha olgun hissettirmiş. söylemeden geçemeyeceğim, T27 deki turuncu bizim eski aracımız R19 da da vardı  :P
11- araçta bi-xenon mevcut. selektör hızı biraz daha çalışılabilirdi. 10 selektör yaptıysam 1-2 sini  kaçırdı malesef. yetişemedi. AFL sistemi mevcut gündüz olduğu için deneyemedim
12-arka diz ve baş mesafesi çok iyi, arka çok rahat hissettiriyor.ama arkadakiler için çalışma yapılsaydı keşke, adamlar sadece yolcu gibi kalacaklar öyle boş boş oturacaklar
13- tam boy alaşım jant stepne mevcut
14-tek geri vites lambası var
15- o kadar led sisteme rağmen sinyaller halojen
16-iç aydınlatmalar aynı

bu kadar kısa sürede bu kadar nasıl yorumladım? avensisi 2 kere incelemiş oldum. test etme şeklim bugüne kadar izlediğim videolardan esinlendikçe aklıma geldikçe kurcalamalarım

gelelim Toyotanın altın çocuğu Auris'e :)

1.6 Valvematic multidrive s Premium donanım

tarafsız eleştiri yapmaya çalışacağım ama aşık oldum ben :)

aracı ilk gördüğümde bir anda etraf dumanlandı kulaklarımda "only youuuuuu" şarkısını duymaya başladım  :rofl: :rofl:
şaka bir yana görsel olarak çok beğendim duruşunu, ama ön tarafı çok fazla yere bakıyor ve logo çevresindeki krom çok büyük olmuş. tabiki logoyu ön planda tutmak gerekiyor ama zenci aracı gibi yapmasalardı.
araç sert duruşundan sıyrılıp tatlılığa geçmiş. jantları her ne kadar mazdadan almışlar gibi dursada parliament mavisi aracı yeterince albenili yapıyor. dışarıdan ilk bakıldığında ön farlar değişikliği hissettiriyor çünkü LED teknolojisine geçmişler. sis farlarının bulunduğu kısım tamponla bütünlük sağlaması güzel bir görüntü sağlamış. arka tarafa geçince stoplar değişimden nasibini alan bir diğer parça olduğunu görüyoruz.
-dışarıdan bakınca eskisi gibi park sensörleri sivilce gibi değil artık. tamponla bütün halinde
-gidişatında iyileştirilmelere gidilmiş, yol tutuşu minik bir oranla artmış gibi geldi bana ama Corolla gibi test edemeyeceğim için kesin bilgi değildir
neyse biz içine geçelim. ilk başta aynı hissettirsede bilen biri farkları anlıyor. kapıyı kapatırken tuttuğumuzda piano black kaplamaya geçildiği anlaşılıyor. direksiyonun deri hissi ileri seviyede iyileştirilmiş. avensiste kullanılan ile aynı neredeyse. tuşların yerleştirilmesi aynı ama tuş stili yine aynı. göstergeler çok güzel olmuş ama iki araçtada güneş ışığı vurduğunda göstermiyor malesef. bu noktada eksik kalmışlar. göstergede menü geçişleri güzel,hızı iyidir.
-LED farlar çok iyi, gündüz dahi aydınlatmasında güzel işler çıkaracağı belli. AFL sistemi malesef yok
-içeride müzik sistemi efsane olmuş diyebilirim. Ben iphone kullanıcısıyım, müzik sistemi dokunmatik tuşlara ve ekrana sahip. dokunma konusunda bana 4s ile birebir aynı olduğunu anımsattı. bence bunu yapmaları gerekiyordu
-klima tuşları GT86 ve Honda karışımı. ortasında bulunan tuşlar GT86 ya selam gönderirken klima sistemi honda hayat onda diyordu
-alt tarafta önceden kapaksız göz varken şimdi kapak koyulmuş ve kapağın yerleşimi açılış kapanışı çok iyi olmuş. ama saklama gözü özelliğini yitirmiş biraz
-şoför koltuğunda elektrikli bel desteği mevcut. koltuklarda ısıtma mevcut
-koltukların kavraması çok sportif olmuş. sizi dinamik bir sürüşe hazırlıyor ve bu kaybolmayan bir his haline geliyor
-malesef ki sadece cam tavan var, açılmıyor hala
-kumandadan bagaj açılmıyor, aynı kumanda kasası kullanılıyor
-dokunma hisleri çok yumuşak. öyle böyle değil, her ellediğim yer deri ve yumuşak. sürekli elleyesim geldi :)
-tesbih koymak isteyipte koyamayanlar ,müjde ! vites çerçevesi çok güzel olmuş,hangi CVT de vitesteysek onun ışığı farklı renk yanıyor ve deri vites körüğü koymuşlar otomatikte.
-çakmak mevcut değil, 12v çıkışı koyulmuş. ilginçtir ki kül tablası mevcut :) hani sen sigaranı yak ben karışmam ama külleride yere atma diyor :D :D
ben iç tasarımına hayran kaldım dışı albenili ama keşke 17 jant koysalardı premium a

Avensis ile Auris karşılaştırılmaz ama ikisininde eski kasalarını bilipte karşılaştırırsak Auris +2 adım önde benim gözümde

Avensis 1.6 dizel gider, ama şoförü yorar. sürekli vites değişimi gerekebilir. aracı canlı tutmak gerekiyor düşük vites üst devir. yoksa iş zor. Shift ışığına uymamak lazım .yüklü halde zorlanabilir ama yinede iyi gider.

Auris. "seni çılgın şey"  :rofl: :rofl:

Fotolar telefondan yüklenecektir
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Toyota Club Türkiye

Yeni Avensis ve Auris testi
« : Temmuz 11, 2015, 02:29:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Avensis ve Auris testi
« Yanıtla #1 : Temmuz 11, 2015, 02:35:28 »
Çok uzun sonra okuyacağım :)
 Şimdi okudum, öncelikle emeğinize sağlık.  Ben bir Avensis kullanıcısı olarak Avensis'i bu hali ve fiyatıyla bir daha tercih etmem. kim ne derse desin Avensis'in en büyük cazibesi uygun fiyatıydı. Şu anki fiyat aralığında Passat karşısında çok ezilir satış rakamı olarak. Bana göre bu yeni kasa falan değil, kimseyi kandırmasınlar, bu 2.kez makyajlanmış 2009 model Avensis. Anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla arabanın sürüş karakteri aynı, böyle yenilik olmaz diyorum.Aktarma sorununu ve arabanın ağırlığını azaltmalarını bekliyordum ben kendimce. Hepsini geçtim bu arabanın en büyük eksiği otomatik şanzıman. Bu ülkede iş yapacak kombinasyon 1.6 dizelle birlikte otomatik şanzımandır.
Auris'e gelirsek şunu söyleyebilirim, yine 1.6 dizel otomatik seçeneği yok   >:(  Bu en büyük eksik. Bu sınıfta artık 1.4 dizel 90 beygirlik motor tutulmuyor. Bu durum arabayı Vw Golf karşısında tercih dışına itecektir yine. Ama özellikle fiyatına göre sunduğu donanım seviyesi çok iyi. Ve acilen 1.2 turbo seçeneğinin gelmesi lazım.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '15
  • 59 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 11, 2015, 03:44:43 »
Test editörleri bu yaziyi defalarca okumali. Cok tarafsiz ve profesyonel bir yaklasimla harika aciklamalariniz var, tebrikler ve tesekkürler
Türk, Tanrı'nın yeryüzündeki kılıcıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 11, 2015, 03:48:27 »

10-mavi renk kullanmaları daha olgun hissettirmiş. söylemeden geçemeyeceğim, T27 deki turuncu bizim eski aracımız R19 da da vardı  :P

yahu  kaan test sürüşün iyi olmuş olmasına ama şu R19 benzetmen ilginç olmuş hani gerçekten.R19'un ciyak turuncu renginin yanında...

:olmamış: :olmamış:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 11, 2015, 05:42:08 »
Harika ayağına, ellerine  :rofl:, beynine sağlık.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 11, 2015, 08:23:59 »
Bir de video olsaymış test editörleri öyle yapıyor ya.. :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '20
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 11, 2015, 10:43:19 »
Dikkate alinacak bir degerlendirme olmus. Ellerine saglik.
SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 11, 2015, 11:02:51 »
ben de biraz ekleme yapayım. premium almadığınız zaman auris'te led far yok, yumuşak dokunuşlu kapı içi döşemeleri yok, göstergenin üst kısmı deri yerine kumaş benzeri bir şeyle kaplı, koltuk ısıtma yok, belirli bir donanım seviyesinin altında klima otomatik ama çift bölgeli değil, tamamen krom ön panjur yok, arka camların kırılmaya karşı güvenliği yok, yağmur sensörü yok, otomatik katlanan ayna yok, park sensörleri ve asistanı yok, otomatik kararan ayna yok, wi-fi ve ses tanıma yok...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 11, 2015, 11:55:04 »
Ellerine sağlık Kaan. Güzel bir yazı olmuş. Yakında editörlere taş çıkarmaya başlarsın :)
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 11, 2015, 13:33:51 »
kaan eline sağlık yanlız darbeleri sömürüyor dan sonra sesli gülerek okudum hahahaha
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '11
  • 183 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 11, 2015, 14:15:28 »
selamın aleyküm
eline,diline, kalemine saglık kardes cok güzel bir yazı ve gözlem olmuş
selametle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 11, 2015, 14:17:14 »
Kaan çok güzel bir inceleme olmuş eline klavyene sağlık. :alkis: :alkis:
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 11, 2015, 16:31:28 »
Bazı yerlerde gülmekten koptum. Kullanılan malzeme öyle yumuşak ki, her yerini elleyesim geldi gibi.  :D Herhalde Aurisi ilk test eden sen olmuşundur.  :rofl:
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 11, 2015, 16:41:04 »
çoook güzel :)
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 6500
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 11, 2015, 16:50:09 »
 :alkis: inceleme için teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '93
  • 42 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 12, 2015, 13:52:46 »
Eline emeğine sağlık Kaan :) hepsini okudum ve güzel bilgiler edindim :) Kocaeli Kaya'da staj yapıyorum serviste bende orada sıfır araçlar geldikçe inceliyorumda hakkaten kalite algısı artırılmış gibi geldi banada :)
1993 Toyota Corolla 1.3 XL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 29000
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 12, 2015, 14:33:31 »
kaan eline sağlık.yalnız bir maddede yanlılşın var gibi sanki
3- aynalar malesef ki kapılara bağlı değil demişin.dikiz aynaları kapıda gibi görünüyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '08
  • 17 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 12, 2015, 18:20:58 »
Emeğine sağlık güzel inceleme olmuş.
Toyota Corolla  1.4 d-4d Elegant /2008
Mondial 150 MR Vulture / 2014

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #18 : Temmuz 12, 2015, 18:56:32 »
Ellerine sağlık Kaan. Güzel bir yazı olmuş. Yakında editörlere taş çıkarmaya başlarsın :)

Hakan beye cevap olsun

Merhabalar aranıza yeni katıldım hakan bey ekleme yapmış  ama yanlış bilgiler vermiş çünkü dün 11.07.2015 günü adana toyota  mıçı plazadan auris 1.6 advance skypack multidrive yeni kasa cam tavanlı 69.500 tl aldım yarın aracı teslim alacam bende premium alacaktım ama sadece ve sadece advance skypack  ile arasında 2 fark  var ısıtmalı koltuk ve otamatik park etme sistemi bunların da benim için hiç gereği yoktu bu yüzden advance skypack aldım iki donanım arasındaki fark bu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 12, 2015, 20:27:06 »
Hakan beye cevap olsun

Merhabalar aranıza yeni katıldım hakan bey ekleme yapmış  ama yanlış bilgiler vermiş çünkü dün 11.07.2015 günü adana toyota  mıçı plazadan auris 1.6 advance skypack multidrive yeni kasa cam tavanlı 69.500 tl aldım yarın aracı teslim alacam bende premium alacaktım ama sadece ve sadece advance skypack  ile arasında 2 fark  var ısıtmalı koltuk ve otamatik park etme sistemi bunların da benim için hiç gereği yoktu bu yüzden advance skypack aldım iki donanım arasındaki fark bu...

hayırlı olsun. siz yine de satış temsilciniz ile bir teyit edin durumu. premium'la arasındaki farkları net şekilde toyota türkiye web sitesinden aktarıyorum. zaten o kadar fiyat farkı gözükürken sadece 2 fark olması beklenemez.

premium'da olup, advance'ta olmayanlar:

- deri ön panel, ön kol dayama, yumuşak dolgulu kapı içi malzemeler.
- çift bölgeli otomatik klima.
- spor ön koltuklar, elektrikli bel destek ayarı ve ısıtma özelliği.
- krom çerçeveli ön alt ızgara.
- karartılmış arka ve yan camlar.
- panaromik cam tavan (premium standart evet).
- led ön farlar ve otomatik yükseklik ayarı.
- ön/arka park sensörü.
- park destek sistemi.