Gönderen Konu: Yeni Avensis ve Auris testi  (Okunma sayısı 9403 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Avensis ve Auris testi
« Yanıtla #60 : Temmuz 13, 2015, 17:55:52 »
bu karşılaştırmalar bitmez,diğer forumlarda da böyle yani herkes her markadan şikayetçi,alttan üste her markada var; ferrarisi olan arkadaşımda şikayet ediyordu üst modeline geçtiğinde şu yıl modelinde böyle idi diye :) o yüzden keyfini çıkartın araçların,bırakın arada bozulsunlar.kötü anlarını da yaşayalım ki iyi anların kıymetini bilelim :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Temmuz 13, 2015, 17:55:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Temmuz 13, 2015, 20:32:13 »
Merak edip baktım,resimde görünen o hata benim aracimda da  var,hatta gözlük koyma yeri hafif eğri,keşke olmasaydı...ama 2007 fiesta dan sonra acayip memnunum, gerçi fiestada üzmedi hiç,hakkını yememek lazım.
Yeni focusta da tavan döşemesi ile kapı fitilinin birleştiği yerde açıklık vardı,
Hata olmayan bi araç varmı merak ediyorum?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Temmuz 13, 2015, 20:57:27 »
Avensis çok çekici fakat ne 1.6 nede 2.0 motorda dizel otomatik yok bildiğim kadarıyla bu segmentte diğer markalarla nasıl yarışssın?
toyoooo toyota :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Temmuz 13, 2015, 21:23:49 »
Arkadaşlar canınızı sikmayin... Her aracin eksiği olur.  Sonucta kul yapisi.... Ama ben öğretmen olarak Avensis' e 100 bin tl veremem.  :( Onun yerine sevdiğim Ae101 e devam.....
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Temmuz 13, 2015, 21:40:52 »
dizel otomatik seçeneği olmadan bu fiyatlarla rekabet edebilmesi zor.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Temmuz 13, 2015, 23:09:03 »
Bu konu için kısa bir yorum

"Belkide çok mutlu olacaktık,tutsaydık dilimizi"

intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Temmuz 14, 2015, 00:13:30 »
Herkese iyi aksamlar ve hayırlı kandiller oncelikle.
Konuya gelecem olur isek kaan yazını okuyacak vaktim olmadı oncelikle.

Konuya gececek olur isek toyotanin suan pazardaki payini bilen var mi? Bu sektorun icinde olan biri olarak kanitlarini paylasamasamda suan zaten gerilemis durumda toyota. Bu da zaten birseylerin gostergesi. Ama f/p araci olma ozelligini nitekim koruyor.

Sorun konusuna gelecek olursak. Sorundan kasıt nedir arkadaslar. 15 20 yasindaki arabanin fitillerinde sıkıntı olmasi kapisinin gicirdamasi bazi hatalar vermesi mi 300000 4000000kmlerde. Bu yasta toyota ile digerlerini karsilastiracsk olursan daha temiz bir jetta veya alman bulmak icin ne kadar caba harciyoruz? Sanayide gezdigimizde en cok kac kmden sonra hangi arabalari goruyoruz.oncelikle sorun ne onu tartisalim bence. Illaki eksikleri hatalari oldugu dogrudur. Ama genel anlamda bir kalitesizlik bircok markada mevcut. Bmw nin turkiye paketini okusaniz o paraya ne aldiginizi sasirirsiniz hemde daha fazla vergi odiyerek. Peki bu kalitenin dusmesinden kim sorumlu. Tabikide bizler. Ne getirdilerse aldık nasilsa gene alırlar dedirttik. Oyuzden markaya kizmaktansa once kendimize kizalim.

Kimine gore fanatiklik yapiyor olabiliriz kimine gore sacma konusabiliriz ama 70000-80000tl paralardan bahsediyoruz gunumuzde benzinin 4-5tl oldugu 600tl ile gecinen evlerin oldugu issizligin tavanlarda oldugu vs bir ulkede. Ne kadar eksigi hatasi olsada bence kendi ferrariniz gibi gorun. Elde edemeyenler belki daha bic binmeyen insanlar var.

Bunlar sahsi dusuncem. Eksiklikler ile mutlu olmaya bakin hayata bir daha gelmeyecez

Iyi geceler
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Temmuz 14, 2015, 00:52:18 »
Ogün abi eleştirmek gibi olacak ama konunun başlığı ile uyuşmayan bir yorum oluyor
Zaten konunun amacı test ve test yazısı
Önce okunması gereken yer orası değil mi?
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Temmuz 14, 2015, 00:54:14 »
Icerik zaten testten cikmis kaan. Gene aynı yere gitmis konu zaten sapmış
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Temmuz 14, 2015, 00:57:43 »
Ogün abi eleştirmek gibi olacak ama konunun başlığı ile uyuşmayan bir yorum oluyor
Zaten konunun amacı test ve test yazısı
Önce okunması gereken yer orası değil mi?

Kaan Moderatörsün, yeni konu aç alakasız mesajları oraya yolla gitsin  :tamam: Tartışılacaksa oradan devam edilir.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Temmuz 14, 2015, 01:16:01 »

[emoji1] [emoji1] [emoji1]

Yanliz olayin ne kadar konudam saptıgını soylemek icin ozelden mesajlasmalar havada ucuyor suan. O yuzden test yazısının dışına çıkılmış dedim ortalığı yumuşatmak icinde boyle yazdım. Yumusatma diyorsanız siz bilirsiniz. Konu e12 vw jetta passat vs olmus.o kadar mesajda birsey denilmemis fakat benimki konu dışı bulunmus [emoji1]  sağlık olsun
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 117000
  • Model Yılı: '15
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Temmuz 14, 2015, 04:10:40 »
Kaan bey yazınızı okudum. Doyurucu bilgiler için teşekkür ederim. Geçtiğimiz pazar günü Bursa Çavdarlı Plazada Auris'i (ayrıntılı olmasa da) inceledim. Öyle mekanikten çok fazla anladığımı söyleyemem ancak dış görünüş olarak araç cezbedici iç mekanda hissedilir derecede değişiklikler olmuş ama bana biraz kasvetli geldi. Belki test etseydim fikrim değişebilirdi. Genel olarak fena değil. Fiyatlara girmeyeceğim çünkü emsalleriyle karşılaştırma yapacak kadar bilgim yok. Yaris hibritimden memnun olduğum için de çok cazip gelmedi. (Her ne kadar sınıf farkı olsada...) Dizel otomatik olmaması satışları olumsuz yönde etkileyebilir kanaatindeyim. Zamanla bekleyip göreceğiz....

........Sanayide gezdigimizde en cok kac kmden sonra hangi arabalari goruyoruz.oncelikle sorun ne onu tartisalim bence. Illaki eksikleri hatalari oldugu dogrudur. Ama genel anlamda bir kalitesizlik bircok markada mevcut. Bmw nin turkiye paketini okusaniz o paraya ne aldiginizi sasirirsiniz hemde daha fazla vergi odiyerek. Peki bu kalitenin dusmesinden kim sorumlu. Tabikide bizler. Ne getirdilerse aldık nasilsa gene alırlar dedirttik. Oyuzden markaya kizmaktansa once kendimize kizalim.

Kimine gore fanatiklik yapiyor olabiliriz kimine gore sacma konusabiliriz ama 70000-80000tl paralardan bahsediyoruz gunumuzde benzinin 4-5tl oldugu 600tl ile gecinen evlerin oldugu issizligin tavanlarda oldugu vs bir ulkede. Ne kadar eksigi hatasi olsada bence kendi ferrariniz gibi gorun. Elde edemeyenler belki daha bic binmeyen insanlar var.

"Peki bu kalitenin dusmesinden kim sorumlu. Tabikide bizler. Ne getirdilerse aldık nasilsa gene alırlar dedirttik. Oyuzden markaya kizmaktansa once kendimize kizalim." İşte can alıcı cümle aslında bu. Ama biz ülke olarak bazı şeyleri aşamıyoruz maalesef. Bu kafayla gidersek bir arpa boyu yol kat edemeyiz. Halkın geneli işten güçten yakınırken; bırakın toyotayı, renoyu v.s. yi, bmw, audi, mercedes gibi araçların satışında bu senenin (yanlış hatırlamıyorsam) ilk 3 ayında geçen seneye göre yüzde bilmem kaç oranında artış olmuş. Test etmeden araç alan mı ararsınız, expertize parayı çok görüp "ustaya baktırdım" diyip kazık yiyenleri mi ararsınız..... Özetle bakış açısı değişmeli. Tüketirken israf edilmeden tüketilmeye özen gösterilmeli. Bizden sonraki nesile acıyorum açıkçası.......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 137000
  • Model Yılı: '06
  • 134 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Temmuz 14, 2015, 09:07:32 »
Yazıyı bende okudum iyi bir değerlendirme olmuş kanısındayım ( sonradan uçuşan mesajlar dışında) @Kaan Kara (29002) peki yazında dizelin ara hızlanmasının kötü olduğundan bahsetmişşin, test ettiğin yada bildiğin şu aracın dizelinin otomatiği çok iyi dediğin araç var mı? Bunu niye soruyorum dizel avensisi bekledim çıksın diye otomatik olmaması ve fiyatı o tercihi direk çöpe atmama neden oldu.
Birgün gelecek,bir gün kalacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Temmuz 15, 2015, 13:26:02 »
1.6 Avensis 1.4 TSI Passatla aynı paraya satılamaz. Satılması tamamen Toyota Türkiye' nin yüksek kar politikasından kaynaklanıyor.

1.4 turbo bir motor 1.6 atmosferik motordan maliyet anlamında bariz şekilde daha pahalıdır. Atmosferik motorların turboya göre en büyük avantajı da ömürden ziyade makul üretim maliyetleri ve yakıt tüketimin max boyutunda turbo gibi saçma rakamlara çıkmamasıdır.

Hem atmosferik olacak hem turboyla aynı paraya satacaksın hem de Passat yeni tasarlanmış çok iddialı bir kasa iken 2009da çıkmış Avensis'in passattan en az %10 ucuz olması lazım ki tercih edeyim.

Şu fiyatlarla almak mantıksız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Temmuz 15, 2015, 13:29:41 »
Kısmen katılıyorum ama şunu unutmamak lazım, araçların maliyeti sadece motor teknolojilerine bağlı değil. Ayrıca günce atmosferik benzinliler de oldukça komplike makineler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Temmuz 19, 2015, 01:55:04 »
Bugün bolu highway outlette toyota araçlarını dizmişti. Yaris hybrid ve avensisin içine oturdum.
Yaris hybrid eşdeğerine göre kalitesi çok yüksek. Kapıları çok tok kapanıyor, yumuşak malzeme kullanılmış. Çok beğendim.
Avensis ise bana basit geldi. Sınıfına göre nispeten az yumuşak malzeme kullanılmasını yadırgadım, kapıları çok tok değil, bagaj kapağı ise tam bir fiyasko, teneke gibi ses geliyor.
Mazda 3 ümle karşılaştırınca avensis almazdım her ne kadar bugüne kadar alacağım dediysem de.
C sınıfı aracımın bile kapıları ve bagajı daha tok, yumuşak malzemesi daha fazla.
Yaris hybridi sevdim, avensisi sevemedim.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Temmuz 19, 2015, 11:01:06 »
Bugün bolu highway outlette toyota araçlarını dizmişti. Yaris hybrid ve avensisin içine oturdum.
Yaris hybrid eşdeğerine göre kalitesi çok yüksek. Kapıları çok tok kapanıyor, yumuşak malzeme kullanılmış. Çok beğendim.
Avensis ise bana basit geldi. Sınıfına göre nispeten az yumuşak malzeme kullanılmasını yadırgadım, kapıları çok tok değil, bagaj kapağı ise tam bir fiyasko, teneke gibi ses geliyor.
Mazda 3 ümle karşılaştırınca avensis almazdım her ne kadar bugüne kadar alacağım dediysem de.
C sınıfı aracımın bile kapıları ve bagajı daha tok, yumuşak malzemesi daha fazla.
Yaris hybridi sevdim, avensisi sevemedim.
Mutlucum iyi gezmeler. Sen tasarrufu bilen ve doğa sever biri olduğun  için sana Hybrid Lpg li Yaris 10 numara olur. Tabi C den tekrar B ye geçermisin o tartışılır. [emoji23] [emoji23] [emoji23]
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #77 : Temmuz 19, 2015, 11:26:36 »
Mutlucum iyi gezmeler. Sen tasarrufu bilen ve doğa sever biri olduğun  için sana Hybrid Lpg li Yaris 10 numara olur. Tabi C den tekrar B ye geçermisin o tartışılır. [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Sağolasım abi yok geçmem ya. Ahmet abi kulakları çınlasın o demişti D den aşağı düşmem diye. Aynen öyle. O konfor bırakılmaz.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Temmuz 19, 2015, 11:40:12 »
Sağolasım abi yok geçmem ya. Ahmet abi kulakları çınlasın o demişti D den aşağı düşmem diye. Aynen öyle. O konfor bırakılmaz.

Aynen  D sınıfı kullanınca insan aşağısına binmek istemez. Ama benim tercihim D sınıfında arka koltukta oturmak :)
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #79 : Temmuz 19, 2015, 11:58:12 »
Aynen  D sınıfı kullanınca insan aşağısına binmek istemez. Ama benim tercihim D sınıfında arka koltukta oturmak :)

O dediğin D nin de üst Sınıfında olur abi :)
Ama 3.6 v6 camry m olup da rahat rahat binmek isterdim.

Bu arada avensisin arka koltuğuna da oturdum, basık geldi bana, mazdam ile tek farkı diz mesafesinin fazla olması. Dik oturunca tavana 2 parmak mesafe kalıyordu.