Gönderen Konu: Yeni Avensis ve Auris testi  (Okunma sayısı 9407 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • トヨタ オーリス
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 46
  • Model Yılı: '07
  • 29 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Avensis ve Auris testi
« Yanıtla #40 : Temmuz 13, 2015, 09:40:59 »
Konu güzel @Kaan Kara (29002) teşekkürler  bende inceleme şansı buldum Aurisin içini pek beğenmedim ama dış görüntü mükemmel.

Konu sonrasını çok saçma buldum.Ama @Burak Atılgan (32862)  haklı buluyorum.İsteyen istediğini alır.
İllaki herşeyin hatası vardır.Saçma sapan konular uzamış gitmiş.
@Yüksel IŞIK (26882)  Görüşlerin kendi görüşüne aittir.Kimine göre E12 Taksici arabası polis arabası diye geçiyor sevmiyor.Herkesin kendi düşüncesi
Megane Motoru 2500 tl ye yaptırmış felan ne yapıldı sende ne yapılıyor bilemeyiz.Megane diyince her konuda kıyaslamaya girerim. 8 Yıl boyunca bindim ve bir çok hatasını bilirim.Benim aracım durduk yere 2 senede bir manyetik kaptör arızası verip duruyordu. 3 Defa değiştirdim serviste 150 tl civarında.Klima arızası verdi klima havuzunun fiyatı 1500 tl üzerindeydi.Bu mu ucuz.Neyseki uzun yıllardır 3 Tane Toyotamdada en ufak bir sıkıntı çıkarmadı.Saçma sapan kıyaslamalarda bulunmayalım.
2007 Toyota Auris Comfort "1ZR-FE"

Xenon+Cruise Control+Far Yıkama

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Temmuz 13, 2015, 09:40:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '12
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Temmuz 13, 2015, 09:48:56 »
Güzel bir yazı olmuş.Geçen hafta benimde yeni avensisi Showromda inceleme fırsatım oldu. Arabayı denemedim fakat çok detaylı olarak inceleme fırsatını buldum.Yazıda bir hususa katılmıyorum, o da yeni avensis lafı, arkadaşlar bir arabaya yeni denmesi için o arabanın kasasının değişmesi lazım. Yeni avensis yerine makyajlı avensis  denmesinin daha doğru olacağı kanısındayım.Yani dışardan bakan, bu konuları pek incelemeyen birisi  2009'dan sonra üretilen avensis ,ile yeni avensis denilen bu kasayla ön ve arka farlara dikkat etmediği sürece hiç bir fark göreceğini zannetmiyorum. Evet bazı özellikler eklemişler o hususta diğer firmalarla rekabet etmesi için gerekli olan hususlar, dizel motorun yakıt tüketiminin muhteşem olduğunu söyleyebilirim.Ama fiyatı düşünüldüğünde alınması konusunda ne kadar gerçekçi olunur onu takdirlerinize bırakıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Araç: Başka Marka
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Temmuz 13, 2015, 11:58:30 »
Arkadaşlar burası TOYOTA araçlarının eksilerinin ve artılarının tartışıldığı bir alan olduğunu hatırlatmak isterim.
Kimi arkadaşlarımız aracına aşıktır laf söyletmez,
Kimi arkadaşlarımız çok titizdir en ufak gıcırtıya bile tahammülü yoktur, dile getirir.
Kimi arkadaşlarımız amaç ile aracı ayrıştırır ve sadece araç olarak görür ona göre hareket eder.
Kimi arkadaşlarımız para çoktur 6 ayda bir araba değiştirir.
Kimi arkadaşlarımız  ustadır, eski şofördür, arabadan çok iyi anlar.
Kimi arkadaşlarımızın aralarında yaş farkı vardır büyüğü küçüğü ayırt etmek lazım!
Herkesin düşüncesi farklı olabilir. Burada ki amaç bu fikirleri dile getirmek, BİRBİRİMİZE KARŞI HEDEF ALIP KALP KIRMAK DEĞİL.
Hiç birimiz TOYOTA'nın sahibi yada ceosu veya Müdürü değiliz. Ortaklığımızda yok!
Bu sebeple herkesi sükunete, birbirine karşı saygılı olmaya, fikirlere saygı göstermeye davet ediyorum.

Basit yorumlara veya cevaplara takılmayınız. Herkes buraya yazdığından sorumlu olduğunu unutmasın!
Birde rica ediyorum Moda haline getirmeyelim şu üyeliğimi Silin konusunu!
 :zombi: :zombi: :zombi: :zombi:

Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Temmuz 13, 2015, 12:13:35 »
Dünya Toyota üzerine kurulu degil,
Çıkarlarıma uydugu müddetçe birlikteyim.   ;)
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Temmuz 13, 2015, 12:19:33 »
:alkis: :alkis:
İşte bu kadar basit. Teşekkürler Ahmet abi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Temmuz 13, 2015, 13:06:32 »
[emoji106] [emoji106] [emoji106]
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 278 kere teşekkür etti
  • 278 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Temmuz 13, 2015, 13:18:56 »
Toyota arabamı çok seviyorum, bütçeme,zevkime,çıkarlarıma uyduğu sürece kullanmaya devam edeceğim..
Gerisi boş arkadaşlar, paylaşmak için buradayız, herkes herşeyi bilemez ama haddimizi bilmek zorundayız..
Kimsenin de kimseyi kırmaya hakkı yok, yönetimin de buna izin vereceğini zannetmiyorum, izin vermesin zaten..
Saygılarımla
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: -
  • 116 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Temmuz 13, 2015, 13:29:52 »
[emoji106] [emoji106] [emoji106]
MEHMET AKIN (32918)Hadi bırak bu işleri,sattın sen bizi gittin alman aldın. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Temmuz 13, 2015, 13:56:16 »
MEHMET AKIN (32918)Hadi bırak bu işleri,sattın sen bizi gittin alman aldın. :D
Yucel abi tam da bu noktada haklısın. Bende belki bişeyler yazardım lakin birinin çıkıp sen sus pis almancı demesinden tırstım :)
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Temmuz 13, 2015, 14:02:18 »
Yucel abi tam da bu noktada haklısın. Bende belki bişeyler yazardım lakin birinin çıkıp sen sus pis almancı demesinden tırstım :)
Sen sus Pis Almancı  :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Temmuz 13, 2015, 14:37:28 »
Konu güzel @Kaan Kara (29002) teşekkürler  bende inceleme şansı buldum Aurisin içini pek beğenmedim ama dış görüntü mükemmel.

Konu sonrasını çok saçma buldum.Ama @Burak Atılgan (32862)  haklı buluyorum.İsteyen istediğini alır.
İllaki herşeyin hatası vardır.Saçma sapan konular uzamış gitmiş.
@Yüksel IŞIK (26882)  Görüşlerin kendi görüşüne aittir.Kimine göre E12 Taksici arabası polis arabası diye geçiyor sevmiyor.Herkesin kendi düşüncesi
Megane Motoru 2500 tl ye yaptırmış felan ne yapıldı sende ne yapılıyor bilemeyiz.Megane diyince her konuda kıyaslamaya girerim. 8 Yıl boyunca bindim ve bir çok hatasını bilirim.Benim aracım durduk yere 2 senede bir manyetik kaptör arızası verip duruyordu. 3 Defa değiştirdim serviste 150 tl civarında.Klima arızası verdi klima havuzunun fiyatı 1500 tl üzerindeydi.Bu mu ucuz.Neyseki uzun yıllardır 3 Tane Toyotamdada en ufak bir sıkıntı çıkarmadı.Saçma sapan kıyaslamalarda bulunmayalım.
Öncelikle bu konudaki son mesajımdır. Allah kimseyi malının kölesi yapmasın. O fotoğrafta APAÇIK HERŞEY BELLİ, o görüntü bile yetmiyor adamlara.
Ben burada kimseye saygısızlık yapmadan, olanı biteni yazdım. Kimseye ne bir hakaret edildi, ne de malı küçümsendi. İnsan gibi bir şey tartışılırken "Ben oynamıyorum yeaa" deyip hakaretler edildi.
Kimseler polyannacılık oynamasın. Her arabanın içini dışını biliyor buradaki insanlar. Buraya malını yüceltmeye girenler boşa kürek çektiğinin farkına varsın.
Zaten bu forumdaki mantığı da anlamıyorum ben. Burada çoğu kişinin arabası sorunsuz, çoğu kişi arabasıyla mutlu mesut. Arabanız sorunlu olunca parmakla göstermeyeceğiz, burada sorununu yazınca arabanızın 2. el değeri düşmeyecek.
Arabam yağ yakıyorken de buraya yazdım, türlü türlü değişik sorunları çıktığında da buraya yazdım ve yazmaya devam ediyorum. Yeter ki millet faydalansın, bir faydamız olsun. Fakat çoğu kişide öyle bir huy yok. Arabalarında sorun çıkınca fıs fıs fıs kendi aralarında yazılır çizilir.

Mustafa Can DELİKANLI, öncelikle senlik bir şey yok.  Burada yazılanları "saçma sapan" olarak değerlendirmek ve buraya yazmak başlı başına forum mantığına aykırı. Beğenmiyorsan yorum yapmazsın kardeşim, senlik bir şey yok çünkü. Benim yazımı alıntılayıp "Saçma sapan kıyaslamalarda bulunma" demek senin haddine değil.

Görüşlerim bana ait tabii ki, ben kimse yeni AURIS veya COROLLA aldı diye linç kampanyası başlatmıyorum burada. O fotoğraftaki hata apaçık iken, adam "İstiyorsunuz ki 70 bin lira verdiysem sıfır hata olsun. Yok canım öyle bir dünya. Yemezler..!" diyor.
Laf mı atıldı, sataşma mı yapıldı da bu yazılıyor ? Adeta bir çocuk gibi, ben bunları yazdıktan sonra Facebook'tan silmeler falan. Hey yarabbim...
Arabana eleştiri yapılmasına dayanamıyorsan bu forum ortamına girmeyeceksin.

Olabilir, E12 taksici veya polis arabası olabilir, bu onun kalitesiz veya işe yaramaz bir araç olduğu anlamını taşımaz. E12 kendini kanıtlamış, F/P modelidir. En azından piyasada kurbağa tipli makyajsız AURIS'ten daha fazla prestiji var. E12 HB'den sonra makyajsız AURIS tam bir facia.
Neyse, olay o değil, sen kendin olayı oraya getirmişsin. Ben de ona istinaden bunu yazıyorum.

Motor konusunda benim araçta ne değiştiyse o araçta da aynı şeyler değişti. Hatta fazlası bile var. Kaldı ki şu an 1.6 VVT-I'lar 6.500,00 TL'ye toplanıyor. Benim 5.000,00 TL'ye motor yaptırdığım dönem 2014 MAYIS idi.
MEGANE ile COROLLA'yı karşılaştırıp "HER TÜRLÜ MEGANE daha iyidir" diyen mi var da kendince HER TÜRLÜ kıyaslamaya giriyorsun ? Ben parça fiyatlarıyla kıyaslıyorum.
Ütopik örnekler verip, "Hani ucuzdu yeaa ?" deme, git MEGANE I veya II'nin orijinal takım contasının fiyatını sor, ardından bir de E12'nin takım contasının fiyatını. Yetmezse yağ pompası, devirdaim diye kalem kalem sor.
TOYOTA arabası bir tarafını bozduğu zaman ocağına incir ağacı diker, ben bundan bahsediyorum. Bunu da "Ölümüne TOYOTA, benim arabama laf söylemeyemezsin !" diye harlayıp gürleyenler için yazıyorum. parçadeposu elimin altında, bütün gün cirit atıyorum. "MEGANE sorunlu" dersin, eyvallah sorunlu olabilir ama MEGANE'ın bir parçası 150,00 TL ise TOYOTA'da aynı parça 450,00 TL. Ee sorunsuzduk, iyiydik de fiyatları ne yapacağız ?

Neyse, bu konuda veya başka bir konuda sıkıntısı olan varsa PM atsın, burada kimsenin kafasını şişirmeye gerek yok.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Temmuz 13, 2015, 15:07:24 »
Herşey bir yana E-12 Polis arabası gibisi yok. İlk E-12 polis arabası olduğunda sene 2003 yada 2004 bindiğim de gerçekten çok beğenmiştim. Gerçi o zamandan sonrada ne ticari olarak nede başka türlü hiç binmedim. 2010 da askerdeyken askerlik yaptığım ilçede vardı 1 tane beyaz E-12 alırsam bu corolladan alırım diyordum ama Önce yaris aldım sonra da astra. Nasip

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • Kilometre: 20100
  • 51 kere teşekkür etti
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Temmuz 13, 2015, 15:49:01 »
Öncelikle emeğiniz için teşekkürler.Araçları incelemiş ve bizlerle görüşlerinizi paylaşmışsınız. Toyota' nın son 5 yıllık dönemde aldığı karar makyaj üzerine kurulu olduğunu düşünmeye başladım. Honda bunu uzun zamandır yapıyor(civic) ve araç kasasını 5-6 yıl güncel tutuyor maliyetleri düşürüp kar marjını arttırmaya çalışıyordu. Ww modelleride aşağı yukarı aynı çizgide ufak dokunuşlarla kasa güncelleyerek, araçlarını biz tüketicilerin beğenisine sunuyor. Otomobil firmaları buna Japon, Alman ve Fransızlarda dahil olmak üzere hepsi yapıyor ve YENİ ibaresi ile pazara çıkıyorlar.
Biz tüketiciler olarak bunu "gene makyaj, bizi kandırmaya çalışıyorlar" da diyebiliriz yada "tespit edilen eksiklikler giderilmiş araç daha da iyileştirilmiş" gözüylede bakabiliriz.
Benim şahsi fikrim her ne kadar Toyota firmasını 2003 yılında babamın almış oldu ilk E12 kasa ile gönül vermiş olsam da hali hazırda bulunan eksikliklerin hala hepsi duruyor ve yenilik ve düzenlemeler kar amacı gütmekten öteye gidemiyor.(Yıl 2015 Arka Yolcu Havalandırması Aurise, Corollaya, Avensise koymak bu kadar mı zor, telif hakkımı var)Kalitesini tartışmak amacım değil ama aynı seviyede yerinde sayıyor diyebilirim. Pek fiyatların durumu nedir ? Aracın fiyatları her makyajla biraz daha artıyor, ulaşılması zorlaşıyor.
Tüketici olarak benim isyanım buna, sevdiğim otomobil markasının kendini yeterince güncelleyemediğini, sanki derin bir uykuda olduğu önünü göremediği hissine kapılıyorum.Ama Dünyada bu şekilde değil.Öyleyse bu durum sadece Toyota Türkiyenin politikalarından kaynaklanıyor diye düşünmekten kendimi alamıyorum (2 Parça bagaja keçe koymaktan bile eriniyorlardı bi ara herhalde çok şikayet olduki yeni modellerde koymaya başladıklarını forumdaki arkadaşların yazılarında okuduğumu hatırlıyorum).Ülkemizde yıllarca ilk 3 sırayı bırakmayan Toyota 2014 yılında 34.321 ile 9. sırada.Bir terslik olduğunu söylemekte sakınca yok asıl bunu hala göremeyen yetkililerin yaşanan pazar kayıplarını nasıl telafi edebileceklerini, daha kaliteli bu markayı nasıl yukarıya taşıyabileceklerini görmeleri gerekmezmi.Kan değişikliği lazım, olmuyor.Yeter.
http://www.cnnturk.com/fotogaleri/ekonomi/dunya/2014de-en-fazla-satilan-10-otomobil-markasi?page=1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • トヨタ オーリス
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Temmuz 13, 2015, 16:15:18 »
Öncelikle bu konudaki son mesajımdır. Allah kimseyi malının kölesi yapmasın. O fotoğrafta APAÇIK HERŞEY BELLİ, o görüntü bile yetmiyor adamlara.
Ben burada kimseye saygısızlık yapmadan, olanı biteni yazdım. Kimseye ne bir hakaret edildi, ne de malı küçümsendi. İnsan gibi bir şey tartışılırken "Ben oynamıyorum yeaa" deyip hakaretler edildi.
Kimseler polyannacılık oynamasın. Her arabanın içini dışını biliyor buradaki insanlar. Buraya malını yüceltmeye girenler boşa kürek çektiğinin farkına varsın.
Zaten bu forumdaki mantığı da anlamıyorum ben. Burada çoğu kişinin arabası sorunsuz, çoğu kişi arabasıyla mutlu mesut. Arabanız sorunlu olunca parmakla göstermeyeceğiz, burada sorununu yazınca arabanızın 2. el değeri düşmeyecek.
Arabam yağ yakıyorken de buraya yazdım, türlü türlü değişik sorunları çıktığında da buraya yazdım ve yazmaya devam ediyorum. Yeter ki millet faydalansın, bir faydamız olsun. Fakat çoğu kişide öyle bir huy yok. Arabalarında sorun çıkınca fıs fıs fıs kendi aralarında yazılır çizilir.

Mustafa Can DELİKANLI, öncelikle senlik bir şey yok.  Burada yazılanları "saçma sapan" olarak değerlendirmek ve buraya yazmak başlı başına forum mantığına aykırı. Beğenmiyorsan yorum yapmazsın kardeşim, senlik bir şey yok çünkü. Benim yazımı alıntılayıp "Saçma sapan kıyaslamalarda bulunma" demek senin haddine değil.

Görüşlerim bana ait tabii ki, ben kimse yeni AURIS veya COROLLA aldı diye linç kampanyası başlatmıyorum burada. O fotoğraftaki hata apaçık iken, adam "İstiyorsunuz ki 70 bin lira verdiysem sıfır hata olsun. Yok canım öyle bir dünya. Yemezler..!" diyor.
Laf mı atıldı, sataşma mı yapıldı da bu yazılıyor ? Adeta bir çocuk gibi, ben bunları yazdıktan sonra Facebook'tan silmeler falan. Hey yarabbim...
Arabana eleştiri yapılmasına dayanamıyorsan bu forum ortamına girmeyeceksin.

Olabilir, E12 taksici veya polis arabası olabilir, bu onun kalitesiz veya işe yaramaz bir araç olduğu anlamını taşımaz. E12 kendini kanıtlamış, F/P modelidir. En azından piyasada kurbağa tipli makyajsız AURIS'ten daha fazla prestiji var. E12 HB'den sonra makyajsız AURIS tam bir facia.
Neyse, olay o değil, sen kendin olayı oraya getirmişsin. Ben de ona istinaden bunu yazıyorum.

Motor konusunda benim araçta ne değiştiyse o araçta da aynı şeyler değişti. Hatta fazlası bile var. Kaldı ki şu an 1.6 VVT-I'lar 6.500,00 TL'ye toplanıyor. Benim 5.000,00 TL'ye motor yaptırdığım dönem 2014 MAYIS idi.
MEGANE ile COROLLA'yı karşılaştırıp "HER TÜRLÜ MEGANE daha iyidir" diyen mi var da kendince HER TÜRLÜ kıyaslamaya giriyorsun ? Ben parça fiyatlarıyla kıyaslıyorum.
Ütopik örnekler verip, "Hani ucuzdu yeaa ?" deme, git MEGANE I veya II'nin orijinal takım contasının fiyatını sor, ardından bir de E12'nin takım contasının fiyatını. Yetmezse yağ pompası, devirdaim diye kalem kalem sor.
TOYOTA arabası bir tarafını bozduğu zaman ocağına incir ağacı diker, ben bundan bahsediyorum. Bunu da "Ölümüne TOYOTA, benim arabama laf söylemeyemezsin !" diye harlayıp gürleyenler için yazıyorum. parçadeposu elimin altında, bütün gün cirit atıyorum. "MEGANE sorunlu" dersin, eyvallah sorunlu olabilir ama MEGANE'ın bir parçası 150,00 TL ise TOYOTA'da aynı parça 450,00 TL. Ee sorunsuzduk, iyiydik de fiyatları ne yapacağız ?

Neyse, bu konuda veya başka bir konuda sıkıntısı olan varsa PM atsın, burada kimsenin kafasını şişirmeye gerek yok.

Öncelikle ne seni Nede diğer kişiyi tanımıyorum ikinizlede bir konuşmuşluğum sohbetim yok.

"Allah kimseyi malının kölesi yapmasın. O fotoğrafta APAÇIK HERŞEY BELLİ, o görüntü bile yetmiyor adamlara."Demişsin
-Kölesi olacak bir durum yok.Onada binerim başkasınada.Diğer markalardada bu durum böyle Örneğin:69.500 tl den başlayan Renault Kadjarın Hava ızgarasındaki plastik açıklık farkı.Segment ve fiyat ortada

"Zaten bu forumdaki mantığı da anlamıyorum ben. Burada çoğu kişinin arabası sorunsuz, çoğu kişi arabasıyla mutlu mesut. Arabanız sorunlu olunca parmakla göstermeyeceğiz, burada sorununu yazınca arabanızın 2. el değeri düşmeyecek."
-Evet aynen öyle bu durumu Dünya kabul etmiş sen etmesen nolacak ? Kimse bişey kaybetmiyor yani boşuna uğraşma.
Ayrıca senin aracın patlaksa biz napalım.

"Mustafa Can DELİKANLI, öncelikle senlik bir şey yok.  Burada yazılanları "saçma sapan" olarak değerlendirmek ve buraya yazmak başlı başına forum mantığına aykırı. Beğenmiyorsan yorum yapmazsın kardeşim, senlik bir şey yok çünkü. Benim yazımı alıntılayıp "Saçma sapan kıyaslamalarda bulunma" demek senin haddine değil. "
-Burak bey sonuna kadar haklı burada kimsenin malını kötülemeye haddin yok bu aracı almış alacak insanlar var resmen adamlara keriz muamelesi yapıyorsun isteyen istediğini alır bu senin haddine olmadığı gibi tıpkı.

"Olabilir, E12 taksici veya polis arabası olabilir, bu onun kalitesiz veya işe yaramaz bir araç olduğu anlamını taşımaz. E12 kendini kanıtlamış, F/P modelidir. En azından piyasada kurbağa tipli makyajsız AURIS'ten daha fazla prestiji var. E12 HB'den sonra makyajsız AURIS tam bir facia.
Neyse, olay o değil, sen kendin olayı oraya getirmişsin. Ben de ona istinaden bunu yazıyorum."
-Mutlak beni tanıyanlar bilir ki E12 Severim hatta bir dönem sahibi oldum.Ben burada herkesin kendi görüşü olduğunu istediğini alabilecek olduğunu belirttim.Bu durumda benim Aurisimi kötülemene gerek yok.Ben seviyorum mutluyum 5000 tl ye motorda yaptırmadım yani.(İç kalitesinin E12 den hatta Yaristen vasat olduğunu forumda konularda yazmıştım).Bu yüzden çamura gerek yok.

"Motor konusunda benim araçta ne değiştiyse o araçta da aynı şeyler değişti. Hatta fazlası bile var. Kaldı ki şu an 1.6 VVT-I'lar 6.500,00 TL'ye toplanıyor. Benim 5.000,00 TL'ye motor yaptırdığım dönem 2014 MAYIS idi.
TOYOTA arabası bir tarafını bozduğu zaman ocağına incir ağacı diker, ben bundan bahsediyorum. Bunu da "Ölümüne TOYOTA, benim arabama laf söylemeyemezsin !" diye harlayıp gürleyenler için yazıyorum. parçadeposu elimin altında, bütün gün cirit atıyorum. "MEGANE sorunlu" dersin, eyvallah sorunlu olabilir ama MEGANE'ın bir parçası 150,00 TL ise TOYOTA'da aynı parça 450,00 TL. Ee sorunsuzduk, iyiydik de fiyatları ne yapacağız ? "

1-Renault ve Megane ortada kronik sorunlarla dolu olduğunu biliyorum ve bizzat yaşadım.
2-Kalite pahalıdır.
3-10 Defa yolda kalıp ucuza kaçıp yine aynı arızayı yaşayacaksam yemişim.
4-Mercedes mi ocağıma incir ağacı dikecek sıradan orta sınıf bir araç marka.

Madem Toyotadan bu kadar memnun değilsin.Aracını satıp Renault VW alabilirsin nacizane tavsiyem budur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Temmuz 13, 2015, 16:26:28 »
E12'yle yeni aurisi karşılaştıran zihniyette iyiymiş.
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • トヨタ オーリス
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Temmuz 13, 2015, 16:33:06 »
E12'yle yeni aurisi karşılaştıran zihniyette iyiymiş.

Öyle deme abi E12 Den sonra Toyota bitmiş son arabası o imiş tamamen Fabrikasını felan kapatmış.Şimdi Dörtnal Sadık-Ogün abiyle Şaşmaza Oto Yaıkama açıyorlarmış  :yika:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Temmuz 13, 2015, 17:12:33 »
Her şey, her daim tartışılabilir arkadaşlar. Önemli olan tartışma yönü ve kalitesidir. Birbirinize hitaplar konusunda öze, saygın göstermeniz bir tercih değil, zorunluluktur!.

Çok güzel bir konu açılmış, bu konuda elbet ki de öznel ve nesnel fikirler paylaşılacak. Herkesin aynı düşünmesini beklemeyin.
Örneğin: son iki kasa Auris'in ön konsulü beğenmiyorum. + Dış tasarımını da bir o kadar beğeniyorum. Bu o aracı daha iyi ya da daha kötü yapmaz. Bu benim fikrim zevkimdir. Buna katılan da olur, katılmayan da. Saygı çerçevesinde tartışabiliriz de. Diğer yandan o konsulde parça uyuşmazlığı vs varsa bu üretim iyileştirme gerektiren bir husustur. Ya işçilik, ya da parça kalitesinde iyileştirme çalılmaları yapılması gerekir. Bu zaten üretimin temel aşamalarındandır.
 Yine farklı şekillerde konu dile getirilmiş. Renaul-Nissan işbirliği sonrası üretim felsefesinde önemli yol kat etti. Buradaki gelişmeler de tartışılabilir. Örneğin Kadjar'ın hava girişinden örnek verilmiş. Onun panjur hava girişleri hareketli. Araç hızlandıkça ara açıklığı kapanıyor, hava debisi arttığı için. Bu da aerodinamik iyileştirme getiriyor.
Yine Mercedes bazı ülkelerde çoğunlukla taksi olarak tercih ediliyor.

Doğru şekilde her şey tartışılabilir, bu noktada araçların eskiyeceğini ve şurada hemen herkesin, bir kaç yıl sonra yeni araçlar edineceğini düşündüğümüzde, bu ortamın eskitilmemesi gerektiğini herkes düşünüyordur sanırım. Sonuçta yşne herkes, birbirinin sorularına cevap vermeye, yardım etmeye çalışacak.
 Araçları eskitin ama ilişkileri yıpratmayın!.

Bu noktadan  sonra uygun tabanda ve şekilde, olumlu ya da olumsuz görüşler ile ve kişşler değil, sadece konu ne ise o tartışılmaya devam edecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Temmuz 13, 2015, 17:13:17 »
Otokar'da ürün geliştirme bölümünde 3.5 ayım geçmiş biri olarak söylüyorum. Bu tür hatalar olabilir, evet o kadar büyük aralığın olması normal değil, fakat gözden kaçmıştır ya da tanıtım ürünü diyerekten belki de görülmeyeceğini umdular olabilir bunlar. Toyotanın iç mekan kalitesinde diğer firmalara göre sonradan geldiğini hepimiz biliyoruz. Her ürünün de ilk serisi deneme tahtasıdır. Bu tanıtım aracında böyle olan şey diğer üretimlerde düzeltilir. Belki de tüm üretimden sadece o hatalı çıkmıştır. Basit şeyler üzerinden gönül kırmaya değmez.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • トヨタ オーリス
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Temmuz 13, 2015, 17:30:59 »
Hakan abi Mutlu abi benim kızdığım nokta bu bu aracı alana Keriz muamelesi yapılıyor.Buda konuyu diğer konulara çekiyor uzayıp gidiyor.yani bu hatalar her araçta mevcut ama bunu yere gömecek şekile getirmek yanlış.Mutlak olmasa iyiydi ama bu şekilde hatalar mevcut Herkesin kendi zevki ve parası istediğini istediği gibi alır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Temmuz 13, 2015, 17:44:36 »
Hepsi tartışılabilir ama sorun ne ise onu ortaya koyalım. Çözümleri de bilenler, bilgisi ölçüsünde paylaşır. Sonuçta nihai kararı okuyucu ve tüketici verecek. Bizler soruları, sorunları ve olası çözümleri doğru şekilde, kaliteyle aktarırsak, bu üreticiye de fayda sağlar. Sonuçta bu gerş dönüşler olacak ki iyileştirme sürecine dahil olma olasılığı olsun yetkili makamlarca. Sorunun değerlendirme süreci de ayrı bir konu ve uzmanlık ister.
 İşin üretim değerlendirme kısmında çok farklı mühendislik yaklaşımları mevcut. Buradaki tartışma, gerginlik çıkarıcı değil, buradan sonuca götürebilecek, fayda çıkaracak şekilde olursa değerli olur.