Gönderen Konu: Yeni Avensis ve Auris testi  (Okunma sayısı 9408 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Avensis ve Auris testi
« Yanıtla #20 : Temmuz 12, 2015, 20:51:54 »
Eline sağlık KAAN, keyifli bir yazı olmuş.

Bugün BURSA-ÇAVDARLI'da inceledim.

Çalışanların suratları beş karıştı, ilgi hakgetireydi.. Üzerime başıma bakarak "Acaba bende mi sıkıntı var ?" diye düşündüm.

Yeni AURIS'te bu tarz bir kaç bir şey gördükten sonra çok bir şeyin değişmediğine kanaat getirdim.
Tekrar yineliyorum, maalesef E12'den sonra TOYOTA bitmiştir.

1.6 VVT-i

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 12, 2015, 20:51:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #21 : Temmuz 12, 2015, 20:57:39 »
Hakan bey

Dün 2 aracı da yan yana getirttim plazada

Yazdıklarınız özelliklerden sadece ön park sensörü,park destek sistemi ayrıca ısıtmalı koltuk yok advance skypack donanım da sadece cam tavan opsiyon oda zaten araçta var zaten advance skypack 1.6 multidrive yeni kasa makyajlı cam tavanlsız  67.500  cam tavanlı 69.500 premium 1.6 74.500 tl

Bu arada plazalarda yeni kasa makyajlı auris fiyatları tanıtım amaçlı bayram bitene kadar bu fiyat advance skypack 1.4 d multidrive 75.500 premiumu ise 79.000 tl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 12, 2015, 21:20:55 »
alper bey hayırlı olsun. şu anda aracı plâzada inceleme fırsatım olmadığı için herhangi bir belge sunamıyorum. konuyu uzatmamak için burada kesiyorum. bir önceki yazıda sadece 2 demiştiniz sonra 3-4 oldu. ben gidip incelesem yazdıklarımın neredeyse tamamını gözler önüne sererim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 12, 2015, 21:53:56 »
Eline sağlık KAAN, keyifli bir yazı olmuş.

Bugün BURSA-ÇAVDARLI'da inceledim.

Çalışanların suratları beş karıştı, ilgi hakgetireydi.. Üzerime başıma bakarak "Acaba bende mi sıkıntı var ?" diye düşündüm.

Yeni AURIS'te bu tarz bir kaç bir şey gördükten sonra çok bir şeyin değişmediğine kanaat getirdim.
Tekrar yineliyorum, maalesef E12'den sonra TOYOTA bitmiştir.
Yüksel bey, işçilik gerçekten çok kötü. O ne öyle ya. 5 yaşında araba içi gibi duruyor. Toyota kan kaybetmeye devam edecek sanırım. Çok haklısınız.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 12, 2015, 22:00:31 »
Amma vurdunuz yerden yere yine. Gidin 1999 Bora ile 2015 Jettayı yanyana koyun 1999 Bora dersiniz. Aynı durum hepsinde var. 98 Passat ile 2015 Passatı yan yana koyun 98 Passat dersiniz. 1990 model 190 E 2.3 Mercedes ile 2015 Mercedes C250'yi yan yana koyun 190 E 2.3 dersiniz. Hepsinde var aynısı. İstiyorsunuz ki 70 bin lira verdiysem sıfır hata olsun. Yok canım öyle bir dünya. Yemezler..! Genelde bu forumda bir kitle var ki arka havalandırma ızgaralarına takık durumda. Gidin 2015 model 1.3 CDTI Opel Astra Sedanın arkasına bakın, onda da yok.!!

Almazsınız olur biter. Silah zoruyla satmıyorlar bu arabaları size. Al, 68 kuşağı ne kadar asi, isyankar, sevgi ve barışdan yana ise, çiçek çocukları olarak nam salmış efsane bir kuşak ise sonrası ve özellikle 90 sonrası kuşak beş para etmez.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #25 : Temmuz 12, 2015, 22:10:05 »
Telefondan foto nasıl yükleniyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Temmuz 12, 2015, 22:15:26 »
Amma vurdunuz yerden yere yine. Gidin 1999 Bora ile 2015 Jettayı yanyana koyun 1999 Bora dersiniz. Aynı durum hepsinde var. 98 Passat ile 2015 Passatı yan yana koyun 98 Passat dersiniz. 1990 model 190 E 2.3 Mercedes ile 2015 Mercedes C250'yi yan yana koyun 190 E 2.3 dersiniz. Hepsinde var aynısı. İstiyorsunuz ki 70 bin lira verdiysem sıfır hata olsun. Yok canım öyle bir dünya. Yemezler..! Genelde bu forumda bir kitle var ki arka havalandırma ızgaralarına takık durumda. Gidin 2015 model 1.3 CDTI Opel Astra Sedanın arkasına bakın, onda da yok.!!

Almazsınız olur biter. Silah zoruyla satmıyorlar bu arabaları size. Al, 68 kuşağı ne kadar asi, isyankar, sevgi ve barışdan yana ise, çiçek çocukları olarak nam salmış efsane bir kuşak ise sonrası ve özellikle 90 sonrası kuşak beş para etmez.
Burak bey, tabii ki de sıfır araçta da hatalar olabilir. Buna bir itirazım yok. Ama gönül istiyor ki hata olmasın. Belki benim söylediğim durum benimle alakalı biraz da. Galiba ben arabadan çok şey beklemişim diyelim. Ben bu tarz kusurlar olabileceğini düşünmemiştim hiç. Araç biraz da şans işi sanırım. Ama şunu da kabul etmek gerekiyor bizim kasa ( yeni corolla) biraz sıkıntılı doğdu. Bu bir gerçek.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 12, 2015, 22:19:16
Bu arada tabii ki zorla satmadılar ve almazsak olur biter ona da bir itirazım yok. Ama ortada sorun varsa bu sorunu söylemeyelim mi? Aynı araçtan bizde de var diye olumsuzlukları dile getirmeyelim mi? C sınıfında başa güreşen ve sağlamlığı ile ün yapmış bir marka için sıfır araçta bu kadar çok sorun olmamalı bence. Ben zaten aracımı hala sevdiğimi de söyledim . Tek ümidim bu kadar kusur yanına bir de mekanik sorunlar baş göstermemesi. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #27 : Temmuz 12, 2015, 22:31:30 »
Fazla dinliyorsunuz işte arabayı ve fazla kurcalatıp ufacık ses daha büyüyüp başka yerlere de sıçrıyor. Ben hiç elletmedim konsolu, orayı burayı. Klima açınca konsolun ortasından çıt çıt diye sesler geliyor. Bu normal bir şey. ev veya iş yerinde ki duvar tipi klima da ilk açılışda çıt çıt ses çıkartır. Allah bilir klima açıkken epey yol yapmış biri park ettikten sonra arabanın altından akan suyu görse "ulan 75 bin lira verdiğim Corolla'nın veya Auris'in altından su akıyor" diye isyan eder. Drenaj denen bir şey var yani. BAzı seslere kulak asmayın. Bozuk yolda benden de geliyor ses ama kaymak asfaltta ses yok. Mıcırlı asfaltta arka taraftan özellikle ses geliyor ama kaymak asfaltta eser yok. Her ses için orayı burayı açtırsam araba dağılır gider.

Bu foruma ben bu yüzden ara verdim zaten. Ben bu sesleri önemsemediğim için kimseye de baskı yapmıyorum önemsemesin diye ve arabayı da yerden yere vurmuyorum. Ama bakıyorum da arabasından ses duyan ve kurcalatan bazı insanlar sanki o sesleri önemsemeyen insanlara baskı yapar gibi. Veya ne bileyim kendileri yerin dibine sokuyorlar diye biz de yerin dibine sokmak zorundaymışız gibi. Adam arabayı almış aldıktan sonra davlumbazı olmadığını fark ediyor. Alırken neredeydi aklın? Satış temsilcisi kadının gözlerine mi bakıyordun yoksa? Eğilip her yerine bakacaksın, lastik ölçüsünden silecek suyu kabına kadar bakarım ben her arabaya. Hele de alacaksam stepnesine varana kadar, hatta yağ çubuğunu çıkartıp şekli şemaline bakacak derecede bakarım.

Ha, ilginçtir, bu kadar şikayet eden var ve ne hikmetse satıp şikayet ettikleri arabayı başka bir marka da almıyorlar. Sırf ortalık karıştırmak. Ondan sonra bana yazar dururlar "neden foruma girmiyorsun" diye.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Temmuz 12, 2015, 22:34:15 »
sahip olduğu aracın markasını kendi aile holding şirketi gibi fanatizm ile savunanlar olduğu sürece önünüze böyle araçlar gelecektir.

adamlar 60 bin tl verip clio symbol göstergesine bakmaktan zevk alıyor. biraz verdiğiniz paraların karşılığını isteyin, her türlü yolu deneyin çünkü onlar sizin cebinizdeki her kuruşu almak için devletinden üreticilerine ihracatçılarına kadar hepsi her yolu deniyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #29 : Temmuz 12, 2015, 22:35:42 »
sahip olduğu aracın markasını kendi aile holding şirketi gibi fanatizm ile savunanlar olduğu sürece önünüze böyle araçlar gelecektir.

adamlar 60 bin tl verip clio symbol göstergesine bakmaktan zevk alıyor. biraz verdiğiniz paraların karşılığını isteyin, her türlü yolu deneyin çünkü onlar sizin cebinizdeki her kuruşu almak için devletinden üreticilerine ihracatçılarına kadar hepsi her yolu deniyorlar.

Vay be fanatik olunuyor demek. Böyle devam et..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Temmuz 12, 2015, 22:37:25 »
Fazla dinliyorsunuz işte arabayı ve fazla kurcalatıp ufacık ses daha büyüyüp başka yerlere de sıçrıyor. Ben hiç elletmedim konsolu, orayı burayı. Klima açınca konsolun ortasından çıt çıt diye sesler geliyor. Bu normal bir şey. ev veya iş yerinde ki duvar tipi klima da ilk açılışda çıt çıt ses çıkartır. Allah bilir klima açıkken epey yol yapmış biri park ettikten sonra arabanın altından akan suyu görse "ulan 75 bin lira verdiğim Corolla'nın veya Auris'in altından su akıyor" diye isyan eder. Drenaj denen bir şey var yani. BAzı seslere kulak asmayın. Bozuk yolda benden de geliyor ses ama kaymak asfaltta ses yok. Mıcırlı asfaltta arka taraftan özellikle ses geliyor ama kaymak asfaltta eser yok. Her ses için orayı burayı açtırsam araba dağılır gider.

Bu foruma ben bu yüzden ara verdim zaten. Ben bu sesleri önemsemediğim için kimseye de baskı yapmıyorum önemsemesin diye ve arabayı da yerden yere vurmuyorum. Ama bakıyorum da arabasından ses duyan ve kurcalatan bazı insanlar sanki o sesleri önemsemeyen insanlara baskı yapar gibi. Veya ne bileyim kendileri yerin dibine sokuyorlar diye biz de yerin dibine sokmak zorundaymışız gibi. Adam arabayı almış aldıktan sonra davlumbazı olmadığını fark ediyor. Alırken neredeydi aklın? Satış temsilcisi kadının gözlerine mi bakıyordun yoksa? Eğilip her yerine bakacaksın, lastik ölçüsünden silecek suyu kabına kadar bakarım ben her arabaya. Hele de alacaksam stepnesine varana kadar, hatta yağ çubuğunu çıkartıp şekli şemaline bakacak derecede bakarım.

Ha, ilginçtir, bu kadar şikayet eden var ve ne hikmetse satıp şikayet ettikleri arabayı başka bir marka da almıyorlar. Sırf ortalık karıştırmak. Ondan sonra bana yazar dururlar "neden foruma girmiyorsun" diye.
Burak bey, inanın niyetim ne seni ne başkasını kırmak ya da incitmek. Baskı da yapmıyorum ben hiç. Hatta seni ve paylaşımlarını çok merakla takip ediyorum. Allah seni inandırsın içimde en ufak bir art niyet yok. Ben ses konusunda çok hassasım, bunu kabul ediyorum. Hatta yukarda da belirttim yaşadığım bütün olumsuzlara rağmen aracımı seviyorum diye. Bir de he deyince hemen değiştiremiyorsun işte. Her şey her istediğin anda olmuyor maalesef :) Saygılar, sevgiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #31 : Temmuz 12, 2015, 22:39:26 »
Burak bey, inanın niyetim ne seni ne başkasını kırmak ya da incitmek. Baskı da yapmıyorum ben hiç. Hatta seni ve paylaşımlarını çok merakla takip ediyorum. Allah seni inandırsın içimde en ufak bir art niyet yok. Ben ses konusunda çok hassasım, bunu kabul ediyorum. Hatta yukarda da belirttim yaşadığım bütün olumsuzlara rağmen aracımı seviyorum diye. Bir de he deyince hemen değiştiremiyorsun işte. Her şey her istediğin anda olmuyor maalesef :) Saygılar, sevgiler.

Ben seni kastetmemiştim.  ;) Daha kötüsü var, onu kastetmiştim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Temmuz 12, 2015, 22:42:25 »
Bu arada yazdıklarımla, paylaşımlarımla birisini veya birilerini kırdıysam ( bilmeden bile olsa) çok ama çok özür dilerim. Ben elimden geldiğince küçüğümü bilen büyüğümü saymaya çalışan birisiyim. Tekrar özür dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Temmuz 12, 2015, 22:45:58 »
Vay be fanatik olunuyor demek. Böyle devam et..!

burak bey, üstünüze alınıyorsanız gocunmayın boşuna. insanların parasının karşılığını istemesi doğal haklarıdır. siz aldırış etmiyor olabilirsiniz.

auris'in göstergeleri neden yenilendi ? ya da kötü mü oldu ? veya bir önceki corolla'nın göstergeleri ile şimdiki modelde premium hariç kullanılan bir mi ? biz de toyota'ya biniyoruz. vw ya da opel'e binsek de kötülesek anlaşılır. gidip de deri döşeme standart olsun demiyor kimse. elbette beğenmeyince almamak da bir çözüm. burada toyota kullanıcılarının hazmedemediği durum, basitçe halledilebilecek mevzulara toyota'nın eskisi gibi önem vermemesi ve tasarrufa gitmesidir. toyota'yı seven insanlar olarak çocuğu sınıftan atmak yerine onu topluma kazandırıp derse devam etmesini istiyoruz diyelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #34 : Temmuz 12, 2015, 22:55:42 »
burak bey, üstünüze alınıyorsanız gocunmayın boşuna. insanların parasının karşılığını istemesi doğal haklarıdır. siz aldırış etmiyor olabilirsiniz.

auris'in göstergeleri neden yenilendi ? ya da kötü mü oldu ? veya bir önceki corolla'nın göstergeleri ile şimdiki modelde premium hariç kullanılan bir mi ? biz de toyota'ya biniyoruz. vw ya da opel'e binsek de kötülesek anlaşılır. gidip de deri döşeme standart olsun demiyor kimse. elbette beğenmeyince almamak da bir çözüm. burada toyota kullanıcılarının hazmedemediği durum, basitçe halledilebilecek mevzulara toyota'nın eskisi gibi önem vermemesi ve tasarrufa gitmesidir. toyota'yı seven insanlar olarak çocuğu sınıftan atmak yerine onu topluma kazandırıp derse devam etmesini istiyoruz diyelim.

Tam 10 yı / 145327 km. boyunca 2005 model Renault Symbol göstergesine baktım ve üstelik Authantique donanım olduğu için klimalı olmasına rağmen devir saati yoktu. Ne mailler atmıştım Renault'a ve bir üst donanım Expression da vardı o zaman. 2006'da çıkan 2007'ler de devir saati standart oldu hepsinde.
Tam 14 yıl / 170530 km. boyunca 1990 model 131 Şahin göstergesine baktım. Onda da devir saati yoktu. Doğan'da vardı mesela. Renault 12'de bile vardı. Ha, çok dert değil benim için. Devir göstergesine göre vites büyütüp küçültmem. Motor sesine göre arabayı dinler hisseder büyütür veya küçültürüm.
Bunun yanında, 96 yılında 93 model Tempra SX arabam vardı şirket arabasıydı. Gösterge dijitaldi ve efsaneydi. Mercedes ve Audi göstergesini tek geçerim.

Ha, Premium donanım Corolla veya Aurisin göstergesi daha güzel tabi. Life ve Advance'ye göre daha şık. Ama çok da takılmıyorum işte. Kalkıp da firmayı mahkemeye verecek de değilim. Hızı görüyor muyum? Evet..! Motor sıcaklığını görüyor muyum? Evet..! Yok dışı krommuş, yok ekran daha detaylıymış çok da elzem değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '09
  • 15 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Temmuz 12, 2015, 23:13:13 »

Geçmişle değil de aynı segmentte ve aynı paraya alınan diğer araçların kalitesine bakıp da bu yorumlar yapılıyor.Kaldı ki Toyota'nın bir imajı var. Örnek verdiğiniz modeller ve markaların hiçbirinin imajı eski yıllarındaki imajından düşük seviyede değil. Ama bir Corolla'yı ele alın sonuç hüsran.

Bir Jetta kullanıcısı gelecek nesil Jetta'yı görmesem de alırım der , B7 kullanan adam B8 gösterilmeden,satışlar açılsa da alsak diyordu ve alıyor (B7'de aylık:1200 adet , B8:3000 adet) , aynı durum Mercedes için de geçerli.

Peki size sorayım şu an güncel kasa Corolla'sı veya Auris'i olan adam bir dahaki kasayı görmeden alırım der mi , bence demez.
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Temmuz 13, 2015, 01:55:54 »

Jetta ? Bahsettiğin model VOLKSWAGEN'de kaale alınıyor mu sence ?  Bahsettiğin model VOLKSWAGEN'in çakması abi, bunu bil ilk önce. En azından TR'ye gelenler.

Ben VOLKSWAGEN'den nefret eden ve Otto Zenith Bandırma Şubesi'nde hasar danışmanı olarak çalışan biri olarak VOLKSWAGEN araçların kapılarını açarken sizin gibi önyargı sahibi insanların sayesinde ben de önyarıyla kapılarını açıyorum. Bir de bakıyorum ki, içimden "Adamlar yapmış"diyorum.

Ben enayi değilim, gidip 80.000,00 TL verip sıfır araç alacağım ve o fotoğraflarını koyduğum görüntüyle karşılacağım.
Onu geçtim, insanın bir çevresi olur. O çevrede araba bilgisi olan insanlar da olur. O araba bilgisi olan insanlar benim arabamı incelerken benim fotoğrafladığım açığı gösterince "Ya o önemli değil, yeter ki yürüyüşü sağlam olsun" diyebilir misin ?

Ki kaldı ki her markada bir kalite düşüsü var.
Geçen gün ustama gelen ilk kasa RAV4 üzerinden yorum yapayım. Ustam 15 yıl boyunca TOYOTA yetkili servisinde çalışmış insandır.
RAV4 motoru topluyoruz, ben fincanları sırasıyla veriyorum ustama ve, "Abi, kalite olarak bizim VVT-I'larla bu motorları karşılaştırabilir misin" dediğimde, "Sen dalga mı geçiyorsun oğlum ? Sizin araçlardaki motordaki kalite bunların yanından geçmez" dedi. Ee sence var mı ötesi ? Hani 1998 BORA ile JETTA'yı karşılaştırıyoruz ya...

Bu saatten sonra E12 COROLLA harici bir araç almam zaten, sorunsuzluk bir yere kadar. Kaldı ki TOYOTA'nın da sorunsuz olduğu yok.
Ayriyetten TOYOTA'nın bir kapı gergisi 250,00 TL iken başka bir markanın kapı gergisi 30,00 TL. Sorunsuzluk böyle olsa gerek.

Neyse, araç sorun çıkartmaya başlayınca anlar beni buradaki insanlar. Şimdi sizler keyifle binin daha yaşını doldurmamış arabalara, ama gün gelince, daha doğrusu mekanik olayına girince başlarsınız benim gibi TOYOTA'ya sövmeye...  Ki benin şu an bir nevi kurtarıcım var, o da @Ufuk Sönmez (16363) .
O "TOYOTA mekanik olarak bozulmuyor, ondan parçaları pahalı" mavralarını da geçin bir zahmet... Daha doğrusu, biraz sanayi çocuğu olun anlarsınız neyin ne olduğunu. Benim arkadaşım 2.500,00 TL'ye MEGANE aracına komple motor yaptırırken, ben aynı parçaları ve toplam işçiliği 5.000,00 TL'ye hallettim. Serviste yaptırsa idim 8.000,00 TL'ye çıkacaktı.
Aradaki farkı hesaplayın boşverin gerisini.

Ki onu da boşverelim. Mekanik olarak ben şu an bile TOYOTA'ya hayranım.
Ama gözünüzü seveyim, Allah'ınızı severseniz bir zahmet o kusurları bile "Olur kardeş bunlar" gözüyle görmeyip, biraz alıcı gözüyle bakın ya ! Olmaz abicim, sıfır araçta, 7 KM'deki araçta o olay olmaz, olamaz ! Midesi kabul eden varsa, ki var anasını satayım ! Buyursun alsın.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Temmuz 13, 2015, 03:00:40 »
Arkadaşlar, abilerim. Marka için bu kadar kırıcı olmaya değer mi?
Kimi savunur kimi yerer, onun düşünceleridir, kimseyi ilgilendirmez.

Burak abi de haklı. Nasıl yurtdışındaki jettalar Türkiye'ye gelenlerden daha kaliteliyse, aynısı Toyotalar için de geçerli. Ülkede ÖTV oldukça adamlar mümkün oldukça maliyeti kısarak gönderecekler. Bu da kaliteye yansıyacak.

Ayrıca ben de Toyota ile başladığım otomobil hayatıma Mazda ile devam ediyorum. Sebebi ise donanımsızlık ve iç trim sesleri. Mazda varsın fazla yakıyor ama otobüs konforu sunuyor bana. Corolla alıp da hala tıkırtı, cızırtılardan şikayet edenler var.

Sonuçta herkes kendi haklı kriterlerine göre araç seçiyorlar. Herkesin kendi tercihi en doğrusudur. Fakat fazla fanatik olmamak gerekir.

Şu da bir gerçek ki Almanlar donanım, yalıtım ve iç mekan kalitesinde iyiyken, Toyota motor teknolojisinde ve sağlamlıkta iyi. Kaldırıma çıkan yarisimde ne ön ayar bozulmuştu ne de janta bir zarar gelmişt. Gerçi atmosferikteki liderliği de Mazda'nın Skyactive teknolojisine kaptırdı. Ama Toyota hala diğer firmalara göre sorunsuzlukta hala önlerde ki bu da bir tercih sebebidir. Para verip vermemek de kişilere bağlıdır.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '13
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Temmuz 13, 2015, 08:41:18 »
eleştiri ve hataları dile getirmek üretilen ürünü geliştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Temmuz 13, 2015, 09:37:48 »
vay be :) resmen eski kasa aurisim oldu yani 1 sene bile olmadan  :alkis:

olsun ben aracımdan memnunum yenisine kaş göz yaparak sevgimi bitiremedier  8-)