Gönderen Konu: LOVATO OBD2 ve AVENSIS (Dolum ağzı işi bitti)  (Okunma sayısı 46548 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Dolum Ağzının Yeri
« Yanıtla #120 : Mayıs 20, 2015, 00:34:02 »
Bu dediği doğru bende Prins var diğerindede Teleflex var.Depodaki gaz azalınca gaza basıyorum mesela biraz seri kalkıyorum 4-5bin devir çeviriyorum anında benzine atıyor arabayı sonra tekrar gaza alıyorum,prinste öyle değil gaz son damlasına kadar bitiyor öyle geçiyor benzine.

Birde prinstenmidir tanktanmıdır marifet bilmiyorum diğer aracımda LPG dolduktan sonra pompa tırrrrttt ederek basmaya devam ediyor , prins olanda ise LPG dolunca benzin gibi tık atıyor zorlayarak basmak gibi bir durum olmuyor  :)

Birde diyelimki prinste gaz bitti aracı benzine aldı petrole girip gaz alıyorum tekrar gaz ile devam ediyor ben düğmeyi hiç kurcalamıyorum  :)

Hayırlı olsun abi arabana binmenin zevkine varma vaktin geldi artık  :D

Deniyelim bakalım benim LOVATO ne yapacak, bu arada Bu içerdeki göstergeyi herkese aşğaı tarafa VSC düğmesinin yanına takmasını tavsiye ederim. Üst kısımdaki boş yerlerde sanki görünür sanılıyor ama direksiyon o kısmı kapatıyor, alt tarafta olmasına rağmen direksiyon hiç engellemedi benzin mi gazmı çalışıyor ışıklarını.

O tankta zorlama olayını şamandıra yapıyormuş, zaten sakın zorlatma dedi adama söyle nerde durdu orda kapatsın yok ekliyeyim mekliyeyim dedirtme dedi. içerde şamandırayı kilitleyen bir iğne var o kilitlenir sonra hi gaz alamazsızn buraya gelip açmak zorunda kalırız dedi.

Sağolasın abim, hayırlısı bakalım.
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Mayıs 20, 2015, 00:34:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Mayıs 20, 2015, 00:34:48 »
Son bahsedilen tank dolunca durması ve kendiliginden benzine gecip depoyu doldurunca tekrar lpg ye gecmesi lovatoda var. Ben milangazla akraba oldugum icin artik kendim takıp kendim cihazi çalıştırıp tirt sesi gelince kendim kapatıyorum.zaten dolmuyorda o sesten sonra

O ses prins kit olan aracımda hiç gelmiyor.Benzinle nasıl doluyorsa o şekilde doluyor yani.

Benim teleflex sürekli ötüyor benzine geçince ben onu manuel olarak benzine geçirip gaz alınca tekrar gaza geçiriyordum şimdi hatırladım o bir artı değil :D

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2015, 00:35:46
Ben corollada gaz anahtarını saklama kabının içine koydurttum keşke oraya koydursaymışın  :)
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #122 : Mayıs 20, 2015, 00:36:14 »
Son bahsedilen tank dolunca durması ve kendiliginden benzine gecip depoyu doldurunca tekrar lpg ye gecmesi lovatoda var. Ben milangazla akraba oldugum icin artik kendim takıp kendim cihazi çalıştırıp tirt sesi gelince kendim kapatıyorum.zaten dolmuyorda o sesten sonra

Testleri yapıp arabayı durdurunca artık eve gitmek için baktığımda GAZ ışığı yeşil yeşil yanıp sönüyordu, Benzin ışığı sarı yanıyordu. Ben ne olacak şimdi dedim adam sen gaza basınca direk LPG ye geçer o yanıp sönmesi hazır olduğunu söylüyor dedi.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #123 : Mayıs 20, 2015, 00:37:45 »
Testleri yapıp arabayı durdurunca artık eve gitmek için baktığımda GAZ ışığı yeşil yeşil yanıp sönüyordu, Benzin ışığı sarı yanıyordu. Ben ne olacak şimdi dedim adam sen gaza basınca direk LPG ye geçer o yanıp sönmesi hazır olduğunu söylüyor dedi.

Gaza basınca değilde muhtemelen her kitte olduğu gibi 40-45 derece sıcaklık varsa marştan hemen sonra eğerki motor soğuksa bu sıcaklığa ulaşınca geçer gaza.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #124 : Mayıs 20, 2015, 00:38:49 »
O ses prins kit olan aracımda hiç gelmiyor.Benzinle nasıl doluyorsa o şekilde doluyor yani.

Benim teleflex sürekli ötüyor benzine geçince ben onu manuel olarak benzine geçirip gaz alınca tekrar gaza geçiriyordum şimdi hatırladım o bir artı değil :D

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2015, 00:35:46
Ben corollada gaz anahtarını saklama kabının içine koydurttum keşke oraya koydursaymışın  :)

Kimden saklayacağız yahu :) Açık açık dursun.

Bu arada ben bu şekilde EYLÜL deki muayeneye kadar kullanabilirmişim. Ne yapmamı tavsiye edersiniz? Bekliyeyim mi Eylüle kadar yoksa sıkıntı olur mu? Polis karışamaz dedi, muayenen geçerli ise TÜP falan bakamaz dedi.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Mayıs 20, 2015, 00:39:50 »
O ışıklar durdurunca hemen sonmeyecektir oda anormal bir durum degil cok kısa sure sonra kendiliğinden sönecek. Calistirincada hemen yesil yanmaya baslamayacak önce yanıp sonecek ısınınca veya biraz benzinde kullanınca kendiliginden sabit olarak yanmaya baslayacak. O ses sadece bende tirt sesi bir kere sonra da dolmuyor zaten
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #126 : Mayıs 20, 2015, 00:39:59 »
Gaza basınca değilde muhtemelen her kitte olduğu gibi 40-45 derece sıcaklık varsa marştan hemen sonra eğerki motor soğuksa bu sıcaklığa ulaşınca geçer gaza.

O kısmını bilmiyorum ama sanki sıcaklık önemli değil 1500 deviri gördümü geçer dedi sanki ama emin de değilim  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #127 : Mayıs 20, 2015, 00:40:19 »
Kimden saklayacağız yahu :) Açık açık dursun.

Bu arada ben bu şekilde EYLÜL deki muayeneye kadar kullanabilirmişim. Ne yapmamı tavsiye edersiniz? Bekliyeyim mi Eylüle kadar yoksa sıkıntı olur mu? Polis karışamaz dedi, muayenen geçerli ise TÜP falan bakamaz dedi.

Vize vaktine kadar beklersin faturası kesilmediği sürece bir sıkıntı olmaz :)

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2015, 00:41:52
O kısmını bilmiyorum ama sanki sıcaklık önemli değil 1500 deviri gördümü geçer dedi sanki ama emin de değilim  :tamam:

Tek noktadan enjeksiyonlu LPG'ler senin dediğin prensiple çalışıyor belli bir devir üzerine çıkıldığında gaza geçiyor fakat bunlar tam sıralı sistemler ve hepsi motor sıcaklığına bağlı olarak çalışıyor.Lovatoda bir değişiklik varsa bilmiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #128 : Mayıs 20, 2015, 00:46:47 »
Vize vaktine kadar beklersin faturası kesilmediği sürece bir sıkıntı olmaz :)

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2015, 00:41:52
Tek noktadan enjeksiyonlu LPG'ler senin dediğin prensiple çalışıyor belli bir devir üzerine çıkıldığında gaza geçiyor fakat bunlar tam sıralı sistemler ve hepsi motor sıcaklığına bağlı olarak çalışıyor.Lovatoda bir değişiklik varsa bilmiyorum

Tamam bekliyelim bakalım, fatura falan kesilmedi. projede yok, Eylülde gel dediler :) Bütünlemeye kalmış çocuklar gibi hissettim :)

Bende tam olarak bilmiyorum, görelim bakalım nasıl olacak. İnşallah yüzümüzü kara çıkartmaz.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Mayıs 20, 2015, 01:19:53 »
O tankta zorlama olayını şamandıra yapıyormuş, zaten sakın zorlatma dedi adama söyle nerde durdu orda kapatsın yok ekliyeyim mekliyeyim dedirtme dedi. içerde şamandırayı kilitleyen bir iğne var o kilitlenir sonra hi gaz alamazsızn buraya gelip açmak zorunda kalırız dedi.

Çekiçlersin açılır abi, problem yok.  :P
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #130 : Mayıs 20, 2015, 01:41:13 »
[emoji1]
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #131 : Mayıs 20, 2015, 08:17:39 »
Evet bir soru patlatayım. Benim bildigim lpg dolum ucu egzosta yakin olamaz. Murat abide niye oraya takmislar :islik:
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #132 : Mayıs 20, 2015, 08:19:50 »
Evet bir soru patlatayım. Benim bildigim lpg dolum ucu egzosta yakin olamaz. Murat abide niye oraya takmislar :islik:

Benim de dikkatimi çekti de Murat abi kıllanmasın diye birşey söylemedim  :islik:
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #133 : Mayıs 20, 2015, 08:40:33 »
Deniyelim bakalım benim LOVATO ne yapacak, bu arada Bu içerdeki göstergeyi herkese aşğaı tarafa VSC düğmesinin yanına takmasını tavsiye ederim. Üst kısımdaki boş yerlerde sanki görünür sanılıyor ama direksiyon o kısmı kapatıyor, alt tarafta olmasına rağmen direksiyon hiç engellemedi benzin mi gazmı çalışıyor ışıklarını.

bu da benim uygulamam. resimlerde gözüken mavi nazar boncuğunun oraya takmışlardı göstergeyi. bende yukarı doğru daha rahat gözüken bir yere alayım dedim. far yıkamanın yanındaki boş kapağı ellemeden çıkardım. brc göstergesi normalde yuvaya sığmıyordu. yuvaya plastik bi kapak uydurup üstüne göstergeyi kenarlardan eğeleyerek sığdırdım. şimdi derinlik olarak konsol ile aynı hizaya geldi. alttaki eski gösterge yuvasını da nazar boncuğu ile kurtardım :D

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2015, 08:48:12
güzel noktaya değinmişssin ilke :-\ takip :hoş:
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #134 : Mayıs 20, 2015, 09:00:50 »

Yakın nereye kadar yakın :)

Abicim ne kadar çok arabayı biliyorsunuz maşallah, ben o fotoları görsem egzos neresi anlamazdım bile. Aslında çok yakın değil, 2 karış mesafe var herhalde 30-40 cm gibi
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #135 : Mayıs 20, 2015, 09:16:48 »
Murat abi güle güle kullan muayenede lpg dolum ağzı için sıkıntı çıkartabilirler şu anda değişti mi bilmiyorum ama egzoz yanına lpg dolum yeri montajı yapılmıyor diye biliyorum daha önceleri lpg taktırırken egzozun  yanında müsait yer vardı şuraya takalım dedim abi muayeneden geçmez egzoz ısı yayan yer olduğu için yakıt dolum ağzı ile yan yana olmaz dedi .

Birde ben hala neden bilmiyorum ama BRC den yanayım ufak bir araştırma yaptım obd2 denen şeyin  sadece motor arıza ışığı yakmaması ile alakalı bir durum olduğunu bunun brc my 11 de de olduğunu öğrendim .Bakalım maddi olarak hazır olunca inşallah taktırmayı düşünüyorum .

Birde şu var aracı 2013-11 ayda almışım 1,5 yıl olmuş yaptığım km re 7 bin şimdi lpg nin beni amorti etmesi için 10  bin km yapmam  gerekiyor bu da araca daha fazla binersem her hal de 1,5 yıl sonra kendini ödemiş kara geçmeye başlamış olurum .Birde kime solsam senelik 15 bin km nin altında yol yapıyorsanız lpg işine hiç girişmeyin benzinde kullanmaya devam edin diyorlar
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #136 : Mayıs 20, 2015, 09:29:58 »
Murat abi güle güle kullan muayenede lpg dolum ağzı için sıkıntı çıkartabilirler şu anda değişti mi bilmiyorum ama egzoz yanına lpg dolum yeri montajı yapılmıyor diye biliyorum daha önceleri lpg taktırırken egzozun  yanında müsait yer vardı şuraya takalım dedim abi muayeneden geçmez egzoz ısı yayan yer olduğu için yakıt dolum ağzı ile yan yana olmaz dedi .

Birde ben hala neden bilmiyorum ama BRC den yanayım ufak bir araştırma yaptım obd2 denen şeyin  sadece motor arıza ışığı yakmaması ile alakalı bir durum olduğunu bunun brc my 11 de de olduğunu öğrendim .Bakalım maddi olarak hazır olunca inşallah taktırmayı düşünüyorum .

Birde şu var aracı 2013-11 ayda almışım 1,5 yıl olmuş yaptığım km re 7 bin şimdi lpg nin beni amorti etmesi için 10  bin km yapmam  gerekiyor bu da araca daha fazla binersem her hal de 1,5 yıl sonra kendini ödemiş kara geçmeye başlamış olurum .Birde kime solsam senelik 15 bin km nin altında yol yapıyorsanız lpg işine hiç girişmeyin benzinde kullanmaya devam edin diyorlar

Bu dolum ağzının yeri hakkında inan pek bilgim yok ama adamlar direk oraya taktıklarına göre sıkıntı olmaz diye düşünüyorum , hadi bakalım hayırlısı :) Arabanın diğer tarafları keçe ile kaplı, bu taraf olsa dedim adamlar abi orada sarkma yapıyor zamanla, içine kaçıyor dediler. Yıllarca bu işi yapan adamlar sıkıntılı bir yer olsa takmazlardı diye düşünüyorum. Her tarafa bakır boruların her yanına metal kıkırdak boru gibi birşey geçirdiler.

OBD olayına çok takılma derim ben, yıkarıda da yazmıştım arıza olayıyla alakalı birşey gibi geldi bana, yoksa ayar mayar hikayesi gibi ama bu konuda da bir netlik yok. Usta, aynı şeyleri söylemeye çalıştı bana aslında, kandırmaca gibi dedi.

Bak ben de 2 yılda 10bin km yapmış gibiyim, ama ben şöyle düşündüm. Bu şartlar altında ben bu arabayı satmam muhtemelen, ve nasipse 10 yıl daha binerim en az, bundan önceki arabamı 13 yıl kullanmıştım çünkü :) Düşün kliması bile yoktu :) Neyse diyelim ki taktırmamakta direndik direndik nereye kadar eninde sonunda taktıracaksın Murat sen bunu dedim, ha bugün olmuş ha yarın olmuş, kazanç kazançtır dedim ve bu işe giriştim. Her depoda 25 TL kazansam minimum miktarda 10 yıl sonunda zaten kara geçeceğim.

İş arkadaşımda Avensis 2005 model var oda LOVATO taktırmış yıllar önce, dedim bakım falan yaptırdınmı filtre falan hiç haberi bile yoktu. O derece sorunsuz kullanıyor yani memnun kalmıştı. Nasip inşallah bizlerde sorunsuz kullanırız araçlarımızı  :tamam:

LOVATO OBD2 SİSTEM ANLATIMI-LİNK

Yücel, başka forumda LOVATO ya sormuştum cevap bu

Alıntı
Orijinalden alıntı: x-calibur

Sn.Lovato,

Geçen hafta Tel ile görüşmüş, Denizlide taktırabileceğim firmanın ismini vermiştiniz. Nasipse yarın tatil olmasından dolayı bu bayiyi ziyaret etmeyi düşünüyorum. Aklımda şu soru var bu OBD li sistemdeki OBD bağlantısı sadece HATA KODLARINI silmek için mi, Eğer böyle ise diğer hata kodlarınıda siler mi? OBD bağlantısı ile sistem kendine ayarmı veriyor. Kimisi yakıtı ayarlıyor diyor kimisi sadece arıza lambası yanmamasını sağlıyor diyor. Arıza lambasını yani beyni kandırıyorsa pek hoşuma gitmedi de :(

Saygılarımla,

LOVATO NUN CEVABI

Alıntı
OBDII sistemimiz arıza lambasını söndürmez. Aksine yanması gerektiği anda yani bir parçada bir arıza meydana geldiğinde arıza lambanız kesinlikle yanmalıdır, aksi halde bu çok ciddi problemlere neden olacaktır. OBDII sistem kendi ayarını aracın lambda sensörlerine göre güncellediği için arıza lambasının zengin ya da fakir karışımdan dolayı yanmasını önler, bunu da aracın lpg yakıtını açarak ya da kısarak her hangi bir silme işlemi gerçekleştirmeden yapar.

Saygılar

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2015, 09:53:57
bu da benim uygulamam. resimlerde gözüken mavi nazar boncuğunun oraya takmışlardı göstergeyi. bende yukarı doğru daha rahat gözüken bir yere alayım dedim. far yıkamanın yanındaki boş kapağı ellemeden çıkardım. brc göstergesi normalde yuvaya sığmıyordu. yuvaya plastik bi kapak uydurup üstüne göstergeyi kenarlardan eğeleyerek sığdırdım. şimdi derinlik olarak konsol ile aynı hizaya geldi. alttaki eski gösterge yuvasını da nazar boncuğu ile kurtardım :D

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2015, 08:48:12
güzel noktaya değinmişssin ilke :-\ takip :hoş:

Bu BRC yıllardır var değil mi?, insan şu göstergeyi bir modifiye eder yahu, Hangi arabada böyle daire şeklinde düğme var ki,  Beğenemedim hiç, ama Burak sen iyi uydurmuşsun, dairelikten çıkmış yakışmış oraya  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #137 : Mayıs 20, 2015, 10:03:44 »
Murat abi mesela egzost soldaysa sag tarafa koyuyorlar ucu.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #138 : Mayıs 20, 2015, 10:07:17 »
Murat abi mesela egzost soldaysa sag tarafa koyuyorlar ucu.

Benim arabada arkadan bakınca SAĞDA :) Amaaannnnn İlkeeeeeee germe beni, dediğim gibi adamlar neden oraya taksınlar yıllarca yapıyorlar bu işleri, kendi başlarına neden iş çıkarsınlar diye düşünüyorum.  :wacko: :wacko: :wacko: :nija: :nija: :blink: :blink:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #139 : Mayıs 20, 2015, 10:20:01 »
Evet evet o egzoz yanı buyuk tehlike. Adamlar işi biliyor demekle olmaz. Büyük tehlike büyük risk. Kaçınılması gereken bir durum. Sadece kendimiz değil trafik risk altında. Gülücük emojisi klavyede yok.