Gönderen Konu: LOVATO OBD2 ve AVENSIS (Dolum ağzı işi bitti)  (Okunma sayısı 46549 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Dolum Ağzının Yeri
« Yanıtla #100 : Mayıs 19, 2015, 22:47:37 »
Abii VSC ye kafam takıldı benim. Bu arıza lpg den dolayı yanıyor şuan. Normal şartlarda neden yanıyor. Bunun ayrımı nasıl yapılıyormuş ?

Yok Mehmet VSC falan yakmadı onu ben yaktırdım, kırmızı ışıklarda kalkarken arabayı ilk aldığımda da habire yaktırırdım ben bu lambayı şimdide o şekilde oldu. LPG ile alakalı bir arıza olayı değil yani. Pati çekerek kalktı araba yani.  :tamam:

Abi, sonundaaa  :lol: Gözün aydın ve hayırlı olsun. Çok doğru bir seçim yapmışın obd2 kit taktırarak.

Bir beyefendi soruyordu lovato obd2 nasıl diye, ben söyleyeyim 26bin km. atiker obd2 kitte hiç bir sıkıntı yaşamadım, ayar için gitmedim, elm327 den takip ettim değerleri tutturuyordu. Atikerinki bile gayet iyiyken lovato obd2 gayet güzeldir diye tahmin ediyorum.

Valla sevindim abi, artık o sakin kullanımda 45 lt ile 800 lt yi zorlarsın valla. :)
Subaplar için 4bin devrin üstüne çok çıkmamanı öneririm. Alt devirler cansızlaşırsa otobanda biraz benzinde 5bin devir çevir 15-20 dakika motor kendine gelir.
VSC vs tekrardan yakarsa ayar için gidersin abi, ama genelde ayar yaptırmana gerek yok. 1000-2000 km. sonra bir daha git ayarlara baktır, sonra unut ayara gitmeyi. :)
Hayırlı olsun tekrardan. :)

Sağolasın abim, hayırlısı olsun bakalım. İnşallah buralarda yandım anam diye konular açmak nasip olmaz :)

Ben zaten hiç zorlamam arabayı, sakin sakin kullanıım anca otoyola çıkarsam hız yaparım oda zaten 6. viteste hız limitleri dahilinde yaparım  :islik: :islik:
VSC olayını yukarıda anlattım. Arıza verdiği koduda şimdi arabadan okuyup geldim Techstream ile, şu anda tek bu arıza kalmış ECU da onuda sildim tertemiz bir sayfa açtım bakalım inşallah DTC sayfam hep temiz kalır

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 19, 2015, 22:53:21
Yazılanları okudum ama su kısma katılmıyorum. Ben cok isterdim benzin kapağının orda olsun. Fabrikadan lpg li çıkanlar öyle çıkıyor. Demekki bi bildikleri var diye düşünüyorum. Ayrica sahsi düşüncem asil tamponda degil tamponun altinda olması daha iyi bence. Bir kaza esnasinda arkadan giren once arka tampona hızlı ise saseye vuracak. Tamponda olsa ilk ulasma noktasi olur. Sahsi düşüncem.

Murat abi sen arabanı seven titiz bakan adamsın. Lovatoya bayılacaksın sessiz ekonomik kit. Surekli ayar yaptırmakta gerekmeyecek. Bakımlarını aksatma aracı yormadan kullan yeter lpgde hayırlı olsun guzel günler ile kullan insallah

SAğolasın , inşllah herkese kazasız belasız arıza kodsuz günler olsun her daim.

Tamponada taktırmadım, benzin kapağının orayada taktırmadım. Söyledim buraya olurmu dedim, burada kabul etmiyorlar anca orjinal parça olursa belki kabul ediyorlar dedi usta, belkide işine gelmedi. Bilemedim. Girip çıkmak gerekiyor öyle kabul ediyorlar falan diye birşeyler anlattı direk oraya gidemiyorlarmış falan.

Taktırdığım yerin fotosunu şimdi çektim belki belli olmaz tam, ileride daha uygun bir zaman ve yerde fotoları çekip paylaşırım inşallah

:rofl: :rofl:

Haksızmıyım   :rofl: :rofl: :rofl:

Kendi arabama LPG taktırmış gibi sevindim. Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın
 :dans3: :dans3: :dans3: :dans3: :dans3: :dans3: :dans3: :dans3: :dans3: :dans3: :dans3: :dans3: :dans3:

O kadar mı bıktırdım yahu :) Allah razı olsun , herkes güle güle kullansın.

Aslında ulaşma noktası olarak değilde tampon kastığı zaman dolum ağzındaki hortumu kırabiliyor
Eski aracımızdan tecrübeyle sabit , arkadan çarpmışlardı tampon sökülürken usta göstermişti
Birde mesela arka lastik yarılmıştı yolda , davlumbaz fln parçalamıştı. LPG hortumunu da kırmıştı
Depo kapağında olması +1500 iyi olurdu

Sessiz ve uyguna olması dikkatimi çekiyor :)

ASlında başka bir yerde 1650 TL demişlerdi ama LOVATO merkez bu servisi tavsiye edince 150 TL yi aramadım, adamda işine gelirse triplerine gelince ne bileyim 1800 TL ye kart çektirdik artık :)
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Mayıs 19, 2015, 22:47:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Mayıs 19, 2015, 22:58:02 »
Ne kadar parayı zor kazanan insanlar olsakta lpg olayında icine sinen yer ve iyi usta konusunda 100-200e bakmamakta fayda var. Gelismeleri an ve an burdan takip edelim abi seninle.kafana takılan birşey olur ise sor abi elimizden geleni yapalım. Ne kadar oldu takalı. Simdilik memnunmusun

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2015, 00:15:19

Aslında ulaşma noktası olarak değilde tampon kastığı zaman dolum ağzındaki hortumu kırabiliyor
Eski aracımızdan tecrübeyle sabit , arkadan çarpmışlardı tampon sökülürken usta göstermişti
Birde mesela arka lastik yarılmıştı yolda , davlumbaz fln parçalamıştı. LPG hortumunu da kırmıştı
Depo kapağında olması +1500 iyi olurdu

Sessiz ve uyguna olması dikkatimi çekiyor :)

Prinse asla birşey demem ama açıkçası iyi bir ustaya denk gelirsen lovatodan ötesini ben tanımıyorum orta sınıf lpg de baska arac alsam gene lovato taktırırım hic düşünmem
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #102 : Mayıs 19, 2015, 23:03:14 »
Ne kadar parayı zor kazanan insanlar olsakta lpg olayında icine sinen yer ve iyi usta konusunda 100-200e bakmamakta fayda var. Gelismeleri an ve an burdan takip edelim abi seninle.kafana takılan birşey olur ise sor abi elimizden geleni yapalım. Ne kadar oldu takalı. Simdilik memnunmusun

Ne kadar mı oldu :) Saat oldu herhalde ve sadece dükkandan buraya 5-6 km yol gitmişimdir :) Memnunum , mazoşistim biraz 1800 TL lik banka kırbacını yiyeceğim her ay  :islik: :islik: :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Mayıs 19, 2015, 23:07:11 »
Murat Abi,

Çok kararsızsın ya :) Gel Mersin'e seni LPG ustama götüreyim. Önce usta gerisi teferruat ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #104 : Mayıs 19, 2015, 23:10:49 »
Buda dahiyane çözümüm :) Kestirdim kriko vb şeylerin olduğu kısmı stepne içerisine koydum tekrardan va oradan stepne kılıfı verdiler onunla bir güzel bohçaladık.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 19, 2015, 23:12:04
Murat Abi,

Çok kararsızsın ya :) Gel Mersin'e seni LPG ustama götüreyim. Önce usta gerisi teferruat ;)

Hahaha Taktırdım ya artık :) Mersinede giderim Tersinede giderim artık LPG taktırıp parasını çıkartacağız diye :) 2-3 ayda 15-20 bimn km yapıp hemen kara geçmek istiyorum :)

Aşağıda da TECHSTREAM ile bağlanıp gördüğüm hata kodu, C1201 hatası , sildim herbirşeyi bakalım 1 hafta sonra birşeyler görecekmiyim
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Mayıs 19, 2015, 23:12:22 »
Murat abi obd siz kiti 1650 tl ye satıyorlar. Obdli kiti geçen sene mart ayında 1750 tl fiyat almıştım.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #106 : Mayıs 19, 2015, 23:18:38 »
Murat abi obd siz kiti 1650 tl ye satıyorlar. Obdli kiti geçen sene mart ayında 1750 tl fiyat almıştım.

http://www.lovatogaz.com/fiyat-listesi-2015

Buradaki listede de 1800 TL yazıyordu zam gelmiş herhalde baksana 1900 TL olmuş :) 100 TL direk kara geçtim :)

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 19, 2015, 23:26:36
araya not olsun; benzin dolum yerine monte edilen lpg dolum ağzı muayeneden geçemiyor diye duymuştum... Aslı astarı var mı net bilgim yok...

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 19, 2015, 01:22:07

Murat Abi; ben de senin gibi 40 dereden su getirdim sonra taktım LPG yi biliyorsun :)

Arabayı lpg de kullanmaya başlayınca yaptığın tasarrufu düşündüğünde deliğin vs nerede olduğunu inan önemsemiyorsun :) Manifold delinirken ben sigara üstüne sigara içerek uzaklaşmıştım atölyeden misal... Şimdi "amaaan iki delik daha açsınlar gerekiyorsa ne olcak" kıvamına geldim :)

Düşün benim garanti extram var bi de... :)

Çağatay en çokta senin gazına geldim :) O bile taktırdı dedim ama ben çok paraya kıyamadım LOVATO taktırdım artık  :asikadam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Mayıs 19, 2015, 23:34:48 »
@Murat Köse (28015) , Abi. Ben de uzun süre benzinde kullandım. Sonra LPG'ye geçince inan var ya neden daha önce taktırmamışım dedim. Resmen rahatlık.... ;) Bir yanımızı delseler de :D :D :D :D
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #108 : Mayıs 19, 2015, 23:35:12 »
Yeri gayet iyi bence. Ama orjinal fabrika cikislar benzin deposunun orda oluyor. Tuvde sıkıntı çıkmıyor. Sanmıyorum ben sıkıntı çıkaracaklarını. Epeyce gördüm ben o sekilde.

Hosgeldin abi aramiza çağatay abiden sonra
[emoji4]
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Mayıs 19, 2015, 23:41:53 »
@Murat Köse (28015)
Oooo Abicim hayırlı olsun :)
Valla çok sevindim, Allah utandırmasın, nazarlardan korusun! :)
Ha Prins olmuş ha Lovato... İkisi de iyi ustanın elinde sorunsuz ürünler... Yolda ayar da yapılmış araca, miss işte...
İyi günlerde kullan abicim, deneyimleri bekliyoruz... :)

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 19, 2015, 23:47:50
sıra @MEHMET AKIN (32918) kardeşimde :) Hissediyorum :p
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #110 : Mayıs 19, 2015, 23:47:57 »
@Murat Köse (28015)
Oooo Abicim hayırlı olsun :)
Valla çok sevindim, Allah utandırmasın, nazarlardan korusun! :)
Ha Prins olmuş ha Lovato... İkisi de iyi ustanın elinde sorunsuz ürünler... Yolda ayar da yapılmış araca, miss işte...
İyi günlerde kullan abicim, deneyimleri bekliyoruz... :)

Ecmain, cümlemizi rabbim nazarlardan kötülüklerden muhafaza etsin.

Bu arada ustanın dediği, PRİNS marka mutlaka yolda ayarlanır, diğer İtalyanlar gibi değildir. İtalyanlar tıpası yemedi mi mutlaka Benzine geçer ama Prins yapmış, zorlansada GAZ dan kesmez dedi. Zaten Prinsin güzelliğini kimse tartışmıyor.

Lovatoda da diğerlerine göre 2. vitese geçip gaz verdin mi diğer italyanlar gibi motor kasılmaz falan dedi ama o kısmı pek anlayamadım :)

Bu arada her ne kadar OBD falan densede inanmayın aracın obd den aldığı veriye göre hareket ettiğine kendi kendine ayar yaptığına. OBD soketinin oraya 2 kablo bağladılar 6 ve 14 numaralı pinlere, Prinslerde de bağlanıyormuş bu kablo. Tek amacı hata yaktırmaması.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #111 : Mayıs 19, 2015, 23:55:09 »
Valla abi bana epey uzun zamandir ayar yapılmıyor.hatta hic ihtiyacımda yok[emoji4] . Hemde epey uzun zamandır yani.
Suan yakıtım epey de düşmüş durumda [emoji4]

2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #112 : Mayıs 19, 2015, 23:57:31 »
Ecmain, cümlemizi rabbim nazarlardan kötülüklerden muhafaza etsin.

Bu arada ustanın dediği, PRİNS marka mutlaka yolda ayarlanır, diğer İtalyanlar gibi değildir. İtalyanlar tıpası yemedi mi mutlaka Benzine geçer ama Prins yapmış, zorlansada GAZ dan kesmez dedi. Zaten Prinsin güzelliğini kimse tartışmıyor.

Lovatoda da diğerlerine göre 2. vitese geçip gaz verdin mi diğer italyanlar gibi motor kasılmaz falan dedi ama o kısmı pek anlayamadım :)

Bu arada her ne kadar OBD falan densede inanmayın aracın obd den aldığı veriye göre hareket ettiğine kendi kendine ayar yaptığına. OBD soketinin oraya 2 kablo bağladılar 6 ve 14 numaralı pinlere, Prinslerde de bağlanıyormuş bu kablo. Tek amacı hata yaktırmaması.
ben de araçta sokete ek yapılış 2 kesik kablo görmüştüm. brc benim araçta ki 2. kitmiş. şimdi olay anlaşılıyor.
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #113 : Mayıs 20, 2015, 00:01:36 »
Valla abi bana epey uzun zamandir ayar yapılmıyor.hatta hic ihtiyacımda yok[emoji4] . Hemde epey uzun zamandır yani.
Suan yakıtım epey de düşmüş durumda [emoji4]

SEn yol testine girmişmiydin ? Adamlar zaten benim kullanışımı görünce abi sen böyle kullanıyorsan 15 kuruş falan yakarsın dediler :)

ben de araçta sokete ek yapılış 2 kesik kablo görmüştüm. brc benim araçta ki 2. kitmiş. şimdi olay anlaşılıyor.

Daha önceki neymiş ki? 6-14 pinler CAN protokolünün pinleriymiş.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #114 : Mayıs 20, 2015, 00:11:30 »
zavoli veya lovato demişlerdi. tam hatırlayamadım
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #115 : Mayıs 20, 2015, 00:20:32 »
SEn yol testine girmişmiydin ? Adamlar zaten benim kullanışımı görünce abi sen böyle kullanıyorsan 15 kuruş falan yakarsın dediler :)

Daha önceki neymiş ki? 6-14 pinler CAN protokolünün pinleriymiş.
Nasıl kullandıklarını biliyorum abi bizde girmiştik [emoji4]  avensis biraz daha kilo olarak ağır ama sakin kullanimlarda aradaki tasarrufu goreceksin. Sana tavsiyem lt uzerinden hesap yapma. Kac tl alıyorsun kac km yapıyorsun bunu hesapla. Bir de depoyu hep fulle bence bittiginde.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #116 : Mayıs 20, 2015, 00:21:48 »
zavoli veya lovato demişlerdi. tam hatırlayamadım

Neden sökmüşler ki, 2.0 olunca yememiş mi? :)

Adam bir sürü ayar programı gösterdi, italayanların hepsi aynıdır yüksek devirde Benzin karıştırır dedi. hatta o programda ayar yeri var. O programı bulmam lazım  :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #117 : Mayıs 20, 2015, 00:23:49 »
Neden sökmüşler ki, 2.0 olunca yememiş mi? :)

Adam bir sürü ayar programı gösterdi, italayanların hepsi aynıdır yüksek devirde Benzin karıştırır dedi. hatta o programda ayar yeri var. O programı bulmam lazım  :islik:
Ben lpg de uzun yol bile olsa farketmez 120km yi gecmem. Daha yuksek bizlarda direk kapatıyorum lpg yi. Sehir ici 90 sabit uzun yol max 120km otesinde kullanmam lpg abi
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Mayıs 20, 2015, 00:27:50 »
İtalyanlar tıpası yemedi mi mutlaka Benzine geçer ama Prins yapmış, zorlansada GAZ dan kesmez dedi. Zaten Prinsin güzelliğini kimse tartışmıyor.

Bu dediği doğru bende Prins var diğerindede Teleflex var.Depodaki gaz azalınca gaza basıyorum mesela biraz seri kalkıyorum 4-5bin devir çeviriyorum anında benzine atıyor arabayı sonra tekrar gaza alıyorum,prinste öyle değil gaz son damlasına kadar bitiyor öyle geçiyor benzine.

Birde prinstenmidir tanktanmıdır marifet bilmiyorum diğer aracımda LPG dolduktan sonra pompa tırrrrttt ederek basmaya devam ediyor , prins olanda ise LPG dolunca benzin gibi tık atıyor zorlayarak basmak gibi bir durum olmuyor  :)

Birde diyelimki prinste gaz bitti aracı benzine aldı petrole girip gaz alıyorum tekrar gaz ile devam ediyor ben düğmeyi hiç kurcalamıyorum  :)

Hayırlı olsun abi arabana binmenin zevkine varma vaktin geldi artık  :D
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #119 : Mayıs 20, 2015, 00:30:49 »
Son bahsedilen tank dolunca durması ve kendiliginden benzine gecip depoyu doldurunca tekrar lpg ye gecmesi lovatoda var. Ben milangazla akraba oldugum icin artik kendim takıp kendim cihazi çalıştırıp tirt sesi gelince kendim kapatıyorum.zaten dolmuyorda o sesten sonra
2002 corolla sol vvt-i