0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abii VSC ye kafam takıldı benim. Bu arıza lpg den dolayı yanıyor şuan. Normal şartlarda neden yanıyor. Bunun ayrımı nasıl yapılıyormuş ?
Abi, sonundaaa Gözün aydın ve hayırlı olsun. Çok doğru bir seçim yapmışın obd2 kit taktırarak.Bir beyefendi soruyordu lovato obd2 nasıl diye, ben söyleyeyim 26bin km. atiker obd2 kitte hiç bir sıkıntı yaşamadım, ayar için gitmedim, elm327 den takip ettim değerleri tutturuyordu. Atikerinki bile gayet iyiyken lovato obd2 gayet güzeldir diye tahmin ediyorum.Valla sevindim abi, artık o sakin kullanımda 45 lt ile 800 lt yi zorlarsın valla. Subaplar için 4bin devrin üstüne çok çıkmamanı öneririm. Alt devirler cansızlaşırsa otobanda biraz benzinde 5bin devir çevir 15-20 dakika motor kendine gelir. VSC vs tekrardan yakarsa ayar için gidersin abi, ama genelde ayar yaptırmana gerek yok. 1000-2000 km. sonra bir daha git ayarlara baktır, sonra unut ayara gitmeyi. Hayırlı olsun tekrardan.
Yazılanları okudum ama su kısma katılmıyorum. Ben cok isterdim benzin kapağının orda olsun. Fabrikadan lpg li çıkanlar öyle çıkıyor. Demekki bi bildikleri var diye düşünüyorum. Ayrica sahsi düşüncem asil tamponda degil tamponun altinda olması daha iyi bence. Bir kaza esnasinda arkadan giren once arka tampona hızlı ise saseye vuracak. Tamponda olsa ilk ulasma noktasi olur. Sahsi düşüncem.Murat abi sen arabanı seven titiz bakan adamsın. Lovatoya bayılacaksın sessiz ekonomik kit. Surekli ayar yaptırmakta gerekmeyecek. Bakımlarını aksatma aracı yormadan kullan yeter lpgde hayırlı olsun guzel günler ile kullan insallah
Kendi arabama LPG taktırmış gibi sevindim. Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın
Aslında ulaşma noktası olarak değilde tampon kastığı zaman dolum ağzındaki hortumu kırabiliyorEski aracımızdan tecrübeyle sabit , arkadan çarpmışlardı tampon sökülürken usta göstermiştiBirde mesela arka lastik yarılmıştı yolda , davlumbaz fln parçalamıştı. LPG hortumunu da kırmıştıDepo kapağında olması +1500 iyi olurduSessiz ve uyguna olması dikkatimi çekiyor
Ne kadar parayı zor kazanan insanlar olsakta lpg olayında icine sinen yer ve iyi usta konusunda 100-200e bakmamakta fayda var. Gelismeleri an ve an burdan takip edelim abi seninle.kafana takılan birşey olur ise sor abi elimizden geleni yapalım. Ne kadar oldu takalı. Simdilik memnunmusun
Murat Abi,Çok kararsızsın ya Gel Mersin'e seni LPG ustama götüreyim. Önce usta gerisi teferruat
Murat abi obd siz kiti 1650 tl ye satıyorlar. Obdli kiti geçen sene mart ayında 1750 tl fiyat almıştım.
araya not olsun; benzin dolum yerine monte edilen lpg dolum ağzı muayeneden geçemiyor diye duymuştum... Aslı astarı var mı net bilgim yok... Mesaj Birleştirildi: Mayıs 19, 2015, 01:22:07Murat Abi; ben de senin gibi 40 dereden su getirdim sonra taktım LPG yi biliyorsun Arabayı lpg de kullanmaya başlayınca yaptığın tasarrufu düşündüğünde deliğin vs nerede olduğunu inan önemsemiyorsun Manifold delinirken ben sigara üstüne sigara içerek uzaklaşmıştım atölyeden misal... Şimdi "amaaan iki delik daha açsınlar gerekiyorsa ne olcak" kıvamına geldim Düşün benim garanti extram var bi de...
@Murat Köse (28015) Oooo Abicim hayırlı olsun Valla çok sevindim, Allah utandırmasın, nazarlardan korusun! Ha Prins olmuş ha Lovato... İkisi de iyi ustanın elinde sorunsuz ürünler... Yolda ayar da yapılmış araca, miss işte...İyi günlerde kullan abicim, deneyimleri bekliyoruz...
Ecmain, cümlemizi rabbim nazarlardan kötülüklerden muhafaza etsin.Bu arada ustanın dediği, PRİNS marka mutlaka yolda ayarlanır, diğer İtalyanlar gibi değildir. İtalyanlar tıpası yemedi mi mutlaka Benzine geçer ama Prins yapmış, zorlansada GAZ dan kesmez dedi. Zaten Prinsin güzelliğini kimse tartışmıyor.Lovatoda da diğerlerine göre 2. vitese geçip gaz verdin mi diğer italyanlar gibi motor kasılmaz falan dedi ama o kısmı pek anlayamadım Bu arada her ne kadar OBD falan densede inanmayın aracın obd den aldığı veriye göre hareket ettiğine kendi kendine ayar yaptığına. OBD soketinin oraya 2 kablo bağladılar 6 ve 14 numaralı pinlere, Prinslerde de bağlanıyormuş bu kablo. Tek amacı hata yaktırmaması.
Valla abi bana epey uzun zamandir ayar yapılmıyor.hatta hic ihtiyacımda yok[emoji4] . Hemde epey uzun zamandır yani.Suan yakıtım epey de düşmüş durumda [emoji4]
ben de araçta sokete ek yapılış 2 kesik kablo görmüştüm. brc benim araçta ki 2. kitmiş. şimdi olay anlaşılıyor.
SEn yol testine girmişmiydin ? Adamlar zaten benim kullanışımı görünce abi sen böyle kullanıyorsan 15 kuruş falan yakarsın dediler Daha önceki neymiş ki? 6-14 pinler CAN protokolünün pinleriymiş.
zavoli veya lovato demişlerdi. tam hatırlayamadım
Neden sökmüşler ki, 2.0 olunca yememiş mi? Adam bir sürü ayar programı gösterdi, italayanların hepsi aynıdır yüksek devirde Benzin karıştırır dedi. hatta o programda ayar yeri var. O programı bulmam lazım
İtalyanlar tıpası yemedi mi mutlaka Benzine geçer ama Prins yapmış, zorlansada GAZ dan kesmez dedi. Zaten Prinsin güzelliğini kimse tartışmıyor.