Durun gitmeyin daha ben varım .Murat abi sen taktırdın darısı benim başıma bugün konuyu okuduktan sonra ustamla konuştum onun yorumları da benim çin çok önemli Bana söylediği güzel kullanırsan 150 bin km sorun yaşamazsın dedi lpg kiti konuusnda ben BRC düşünüyorum dedim senin bildiğin tanıdığın var mı yorumun nedir dedim .Lovoto nun yeni çıkardığı bir kit var 1800 e takıyorlar onu çok övüyorlar ama dedi tabi takan ben değilim o yüzden bir şey diyemem ama BRC de Lovato da çok iyi markalar ikisinde de sorun yaşayacağını sanmıyorum dedi .
Lovato da obd 2 kiti için sürekli otomatik ayar yaptığı ayar bozma performans kaybı gibi şeylerin olmadığı söyleniyor maksimum tasarruf sağlandığı söyleniyor
Brc my11 se kullancı şikayetleri olmayan kendini kanıtlamış bir kit servis ağı hayli geniş bir sisitem .
MURAT ABİ SENİN YORUMLARIN BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ .Özellikle Lovato Obd 2 sistemi neden tercih ettiğin bilgisini paylaşırsan sevinirim
Evet Yücel o 1800 TL lik Easy Fast OBD2 olanı taktırdım bugün. 59 LT ATİKER tank taktılar gerisi hep kutu içerisinden çıkan LOVATOnun ürünleri. Bir tek gaz dolum ağzı ile tank arasındaki bakır boru farklı bir marka, gerisi A dan Z ye LOVATO kutusundan çıkıyor. Ha birde 2 adet T boru var, kutudan çıkanlar PLASTİk kendileri ALUMİNYUM YADA başka bir şey Metal T boru taktılar.
Şu şekilde oldu, montaj bitti, yakında bir LPG ciye gittik, 30 Tl lik GAZ aldık, çok tuhafıma gitti NAKİT para verdim, benzinlikçide Nakit para vermeyeli herhalde 15-20 yıl olmuştur. En son geçen hafta memleketten dönüşte fulletmiştim benzini 250 TL tutmuştu, tabii kredi kartı

Neyse, benzinlikte bir yere çektik, dolumdan sonra, gaza bas dedi , bastım çekme çekme dedi bas bas dedi ama tabii heyecandan basamadım ve araba stop etti, meğersem borularda gaz olmadığından gazın gelmesi lazımmış. İnanın sanki arabaya yeni biniyormuş gibi olmuştum, neyse bastık falan gaza geçti o araba Laptoptan yazılım falan yüklediler. Sonra Otoyol bağlantısına çevre yoluna çıktık, ben arka tarafa geçtim onlar önde başladılar gaza basmaya yüklenmeye ayar yapmaya, devirli devirli kulandılar arabayı arka tarafta resmen çıldırdım heyecanlandım ilk defa arabanın arkasına oturdum ve başkası arabayı kullanıyordu. Neyse her viteste yüksek devir ve hızlarda kullandılar ben nazik nazik 2000-2500 devirlerde şakır şakır 6. vitese geçerken elemanlar acımadı yahu

Şunu arttır bunu artır şöyle yap böyle yap ayarladılar. benim arkada laptopta gördüğüm YEŞİL BİR TOP gibi birşey HARİTA yazan yerde gezip duruyordu. Bri yandan sol elimle el tutamağına sarılmışım bir yandan yola bakıyorum bir yandan PC ye bakıyorum şapşala döndüm. Neyse bir şeye dikkat et diyordu, bazı lpg ler 2 vitese geçip gaza bastınmı takırdar durur falan diyordu bak buna bak felan deyip yüklendiler arabacağızıma

Tekrar döndük dükkana, gaz kaçağı varmı diye kontrol ettiler, arka tank tarafında kaçaka varmış hafiften onu sıktırlar falan bu arada bende test ettim alet bozukmu falan dedim, ötmedi çünkü hiç bu ön taraflara bakarken çakmak tutam mı dedim hafif gaza bastım alette değerler hemen yükseldi, tamam dedm alet sağlam arka tarafa geçtiler işte orada gaz kaçağı olduğundan öttü, sıktılar ettiler ölçtüler tekrardan ben bu sefer köpük yapalımmı dedim onuda yaptık. veeee 1800 TL 9 taksit borcumuzu ödedik çıktık

100.000 km garanti kağıdı verdiler ve evdeydim. Eve gelene kadar arabaya alışamadım , dediğim gibi hala daha sanki arabayı yeni almışımda alışmaya çalışıyormuş gibiydim. Kaç kere VSC lambasını yaktım durdum gaza fazla yüklenmekten, araba sanki frenleri yumuşamış gibi geldi ne alaka ise. Dedim ya sanki kendi arabamla gittim başkasının arabasıyla gelmiş gibiydim

Hayırlısı bakalım. Gelişmeleri buradan yazarım. Bu arada Eylül ayında gidip projleri alacağım, o zamana kadar böyle bineceğim sonra TÜV falan işleri.
Valla neden LOVATO tercih ettim bilmiyorum Yücel

Ogün falan kullanıyordu, forumdan da kullananları vardı. BRC düşünmedim nedense, bugün halbuki orayada gidip bakacaktım ama işte dediğim gibi bir anda arabanın anahtarını adamlara verirken gördüm kendimi

Nasip işte diyeyim. Hayırlısı
Mesaj Birleştirildi: Mayıs 19, 2015, 21:07:12
Murat hayırlı olsun,
Bir sonraki açacagın konuyu tahmin ediyorum.
VSC lambası ve el freni arızası neden olur? 
Ahmet Hocam sağolasın

Hahahaha güldüm baya, çünkü bak ne oldu.
Şimdi arabadaki montaj işleri bitti, ben habire şöyle alet aldım böyle alet aldım, ELM327 den bahsediyorum. Neyse işlem bitti, ustanın biri diğerine OBD cihazını ver arızaları söndürelim dedi. Bende hemen uyuz oldum ne arızası yahu hayırdır dedim, daha araba çalıştırılmamıştı çünkü. Bi baktım ekrana motor ışığı yanıyor yukarda ekranın sağ üst köşesinde sarı ünlem işareti falan ekranda handbrake mi pedal brake mi ne yazıyor. Usta dedi bak bakalım senin alet arıza ışığı söndürrecek mi dedi, diğer usta yok yahu ne yapacak o dedi, bende ilk defa arıza muhabbeti olduğundan heyecanla açtım torque pro yu, arıza scan ettirdim HİÇ ARIZA BULAMADI iyimi

Madara olduk yani, neyse bir daha arattım yine arıza yok, dedim siz devam edin benden bu kadar. Neyse onlar alet ile söndürdüler arıza işini sadece MOTOR simgesine benzeyen yer söndü ama ekrandaki o pedal brake ve sarı ikaz lambası yanmaya devam etti, yine arıza aradılar kendi cihazları ile arıza bulamadılar.
Bu şekilde mi bu olay anlayamadım, o SARI İKAZ ve Ekrandaki PEdal Brake ..... yazan yazı arabayı kapatıp açınca söndü. Arıza kodu falan vermedi yani yanıyorken. Neyse yukarıda da yazdım gezdik geldik vs vs vs hiç arıza ile alakalı birşey çıkmadı şimdi gecenin ilerleyen saatlerinde VCI kablo ile laptopla bağlanayım diyorum.
Mesaj Birleştirildi: Mayıs 19, 2015, 21:12:40
Hayırlı olsun Murat abi
Simit tüp mü takıldı?
Dolun yeri neresi oldu 
Sağolasın Kaan,
Evet 59 LT lik Atiker Simit Tüp taktılar, 45 LT falan alır dediler. Dolum yeri güzel bir yer oldu, beğendim bayaalt kaplamanın bittiği yerde şık bir görüntüsü var. Foto çekeceğim nasipse sonra
Mesaj Birleştirildi: Mayıs 19, 2015, 21:14:01
Hayırlı olsun bundan sonra muratı buralarda pek göremeyiz çünkü gezmekten arabanın üzerinden pek inemeyecek.

Yanlız şöyle bir problem var kesin lpg piyatları yükselir şimdi.
Sağolasın abi, kesin yükselir ona şüpheniz olmasın hatta ek vergi bile gelebilir.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 19, 2015, 21:14:48
The Last Benzinbender
Son benzinci gibi bir anlamımı var

Son benzin bükücü

Neyse artık değiştireyim güzel birşey yazayım
Mesaj Birleştirildi: Mayıs 19, 2015, 21:15:44
Murat abinin lpg konusu benim eskiden actigim telefon konularina benzedi 
Evet hatırladım o konuları

ama seninkisi şöyle olurdu BRC mi ATİKER mi PRİNS mi diye anket açardın akşama da LOVATO taktırdım diye gelirdin