Gönderen Konu: Ynt: TOYOTA BENİ PİŞMAN ETTİ...  (Okunma sayısı 10933 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Ynt: TOYOTA BENİ PİŞMAN ETTİ...
« Yanıtla #60 : Mayıs 16, 2015, 08:30:28 »
Sıkıntı kalitesiz İç mekanın sonradan baslaması. E12 ae101 kaliteliydi. Ama son iki nesil kotu.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mayıs 16, 2015, 08:30:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Mayıs 16, 2015, 08:35:08 »
Murat bey genel olarak yazdım. Haklısınız o kadar para verip de bir de bu sorunları çekmek. O nedenle sıfır hayatta almam. Yeni gibi olan 5-10bin km.De araç alırım,eğer böyle sorunlar vvarsa belli olsun diyerekten. Toyotada değil ki sadece lüks araçlardan da tıkırtı sesi duyan çok. Maliyet azalyıp vakitten kazanmak için plastik parçalarda geçme kullanıldığı sürece bunlar olacak maalesef. Tek çözüm de kumaşımsı bir bant ile geçme yerlerine yapıştırarak bu sesleri engellemek. Yoksa Alman araç alınacak.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Mayıs 16, 2015, 08:39:52 »
Ayrıca şunları da belirteyim servisteki görevliler genelde bu sesleri kontrol ederken o an serviste bakım için bulunan diğer araçlarla da kıyas yapıyorlar hani bu ses normal mi diğer araçlarda da var mı diye... şikyetle gittiğim sorunlarda görevli benim aracımdaki şikayeti dinledikten sonra içerdeki araçlara da bakayım bir kıyas yapayım diyordu. eğer bendeki sesler onlarda da olsaydı bu normal deyip göndereceklerdi beni... örneğin son koltuktan çıkan seste de sürücü koltuğundan duyup sağdaki koltuktan duymayınca içerdeki araçlarda da sürücü koltuklarına bakayım dedi ve ondan sonra video çekimi yaptı... ayrıca bu ön kapıları açma kapama tutamakları da yerinden oynuyor ve çıkıyordu, ona  bunlar her araçta böyle deyip hatta servisteki diğer araçlarda da böyle deyip onları da göstermişlerdi. biraz çözüm odaklı yaklaşırlarsa onlarda halloluyor en son geçen hafta bu kapıların yağlanması için gittiğimde bu sefer farklı bir usta vardı oda gördü o tutamağın yerinden çıktığını bana bilgi bile  vermeden içerde halletmiş elimle çeksemde yerinden bile kıpırdamıyor şimdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Mayıs 16, 2015, 08:46:18 »
Yani yardımcı olmaya çalışmaları güzel. Ama adamlar napsın her sese bir çözüm bulmaya çalışsalar yandılar :)
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Mayıs 16, 2015, 08:55:50 »
Açıkçası bu tarz seslerin olmaması adına 1000 Tl fazla verebilirim bir araca... örneğin arkadaşımda 2014 golf var inanılmaz sessiz ekstra yalıtımlar koymuşlar cam fitilleri üstüne kadar... çocuklu olmasam ve arkası da dar olmasa o arabayı alıcam...toyota da yapsın bu ekstra yalıtımları zararı yok benden alsın tüm yalıtım masraflarını....

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 16, 2015, 09:00:16
ayrıca benim sorunlarımın yalıtımla da alakası yok... parça ve montajda sıkıntılar var....koltuktaki sesi daha arabaya ilk binişte hemen duyuyorum kapılar ona keza... trim sesi yol sesi vs. olsaydı sıkıntılarım servise adım dahi atmazdım bunlar için....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Mayıs 16, 2015, 11:52:27 »
Murat GÜLMEZ Bey,Alman arabaları ses ve yalıtım konusunda çok başarılı Japonların ses ve yalıtım sorunu malum. Aracınızın o seslerini halletseler bile yine başka sesler duyacaksınız. Maalesef bu araç size hitap etmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Mayıs 16, 2015, 12:40:47 »
Bir önceki aracımda japon honda civic FD 6 sıfır araçtır... trim ve yol sesi vardı ancak onları normal olarak kabul ettim. Dedigim gibi corolla daki bu sesler hareket halinde değil araç sabitlendi duyulan sesleri. ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #67 : Mayıs 16, 2015, 12:48:20 »
Bu araç şansa denk gelmiş.Corollalarin hepsi böyle değildir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Mayıs 16, 2015, 12:49:42 »
Duran arabada çıkan sesleri düzeltemeyenler hareket halinde gelenleri hiç düzeltemezler.  :olu: :olu: :olu: :argh:

Demek ki birşeylerin parçaların değişmesi gerekiyor ve yanaşmıyorlar. Ya olmayacak iş değil, sonuçta kul yapımı şeyler, ama bunu anında değişmesi gerekiyor. Bu arada araba aslında 65000 değil vergiler ile o kadar oluyor diyen arkadaşlara diyorum, evet doğru diyorsunuz o şekilde değil ama adamlar arabanın yedek parçalarını kaça satıyorlar . Ben bir sağ dikiz aynası sordum adamlar 850 TL dediler artı işçilik, iç havalandırma menfezi sordum 250 TL dediler. eeeee hani nerde araba aslında ucuzda vergisi çok muhabbeti. Adamlar bize bindirme üzerine kurulmuş sistemi kurmuşlar, ve bizde müşteri olarak onlara bindirmeliyiz ve hakımız olanı söke söke almalıyız. Böyle WD40 la süngerle vb şeylerle kendi çözümümüzü yapar durursak adamlar sanki herşey güllük gülistanlık sanarlar. Bakın diğer ÜLEKLER de habire GERİ ÇAĞIRMA vb şeyler yapıyorlar. Amerikada paspas gaz pedalına sıkışıyor diye kazalar oldu, yer yerinden ayaklandı falan, bizde olsa demek ki AL ELİNE MAKASI PASPASI KES muhabbeti olacakmış.

SUSMA, SUSTUKÇA,  SIRA SANA GELECEK  :kanka: :kanka: :kanka:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Mayıs 16, 2015, 13:07:24 »
Sayın Murat Köse ağzınıza yüreğinize sağlık söylediklerinize eklenecek bir şey yok gercekten. ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Mayıs 16, 2015, 13:13:08 »
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Mayıs 16, 2015, 23:55:27 »
Duran arabada çıkan sesleri düzeltemeyenler hareket halinde gelenleri hiç düzeltemezler.  :olu: :olu: :olu: :argh:

Demek ki birşeylerin parçaların değişmesi gerekiyor ve yanaşmıyorlar. Ya olmayacak iş değil, sonuçta kul yapımı şeyler, ama bunu anında değişmesi gerekiyor. Bu arada araba aslında 65000 değil vergiler ile o kadar oluyor diyen arkadaşlara diyorum, evet doğru diyorsunuz o şekilde değil ama adamlar arabanın yedek parçalarını kaça satıyorlar . Ben bir sağ dikiz aynası sordum adamlar 850 TL dediler artı işçilik, iç havalandırma menfezi sordum 250 TL dediler. eeeee hani nerde araba aslında ucuzda vergisi çok muhabbeti. Adamlar bize bindirme üzerine kurulmuş sistemi kurmuşlar, ve bizde müşteri olarak onlara bindirmeliyiz ve hakımız olanı söke söke almalıyız. Böyle WD40 la süngerle vb şeylerle kendi çözümümüzü yapar durursak adamlar sanki herşey güllük gülistanlık sanarlar. Bakın diğer ÜLEKLER de habire GERİ ÇAĞIRMA vb şeyler yapıyorlar. Amerikada paspas gaz pedalına sıkışıyor diye kazalar oldu, yer yerinden ayaklandı falan, bizde olsa demek ki AL ELİNE MAKASI PASPASI KES muhabbeti olacakmış.

[/b]

haklsıın abi bir de şu var tamam 30 binliralık araba da astra da focusta jetta da aynı araba onlarda da şikayet var ama ne bileyim bi corolla kadar yok.
yav adamlar göz göre göre kaç yıl davlumbazsız ışıksız düğmeli araç sattılar ya.
ya vallahi yazık milletin emeğine.

bak sana küçük bir örnek.
senin d sınıfı toyotanın iç mekan ısısını gösterir mi
hayır
bak komik bişey senin d sınıfı aracında ön yolcu paspası ileri gitmesi diye iki tane uyduruk kanca var mı
yok?
senin d sınıfı aracının camları -aynası uzaktan kumandadan kapanır mı
hayır ama lineanın kapanır.

senin d sınıfı aracında arka yolculara daha kolay hava gitsin diye kol dayamanın arkasında hava çıkışı var mı?
yok.
Linenın üst donanımında var.

torpidon soğutur mu konfor modlu sinyalin var mı?

yav insaf b sınıfı araçların çoğunda var be çoğunda...

Haaa ben bizi böyle öpen firmayı da sonuna akdar öperim sonuna kadar eleştiririm kardeşim.

sorunsuz mu?

sayılır.

Bana komik geliyor tsı lar 70 binde turbo açar wv opeller arızadan sanayiden çıkmaz....

Biz böyle ışıksız düğmeli araçlara 80 bin verdikçe bu toyota azıyor tüketici olarak ne zaman ders veririz bilmiyorum

senin deyiminle nokta...

[/b]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Mayıs 17, 2015, 00:36:45 »
Talat hocam bizim makyajlı kasada paspasların hareket etmemesi için ön tarafta kancalar var onu söyliyim baştan :islik:

Arka Kanal Hava Üfleme fonksiyonu bencede bir eksiklik.Olsa süper olurdu ama 2015 model yeni gelecek Avensisede yine konmamış.

torpide soğutması denen şey emin kendin bile biraz uğraşsan yapılabilir.bilgisayarlarda kullanılan orta boy fanı al,torpide gözüne bi delik aç elektriği

bağla,arkadan klima tesisatından bir bağlantı.al sana soğutmalı torpido.emin ol olanlardaki mekanizma bu zaten.

camları kendiliğinen otomatik kaldırma fonksiyonuda AKÜ düşmanı bir özelliktir bence o da gereksiz.

Bak Talat Hocam sana bir sürü gereksiz özellik sıraladım işte  :rofl: :rofl:

Lütfen beni yanlış anlamayın ama yapan emek veren arkadaşlarada saygım var ancak bu otomatik ayna kapama olayı bu kadarmı önemli acaba?

Olsa ne olur olmasa ne olur?hatta olması daha büyük problem size söyleyim.

Nedenmi?

2 gün önce hastane otoparkında duran aracımın yanına giderken yanımdan siyah renk bir bmw 7.40 geçti.içimden vay bee derken adam gitti benim aracın

park etti.yani aracın sol yanına park etti.

sağ önden inen çok akıllı arkadaş benim sol dış dikiz aynasını eliyle kapatmaya çalışmasınmı!!! :argh: :argh:

Bende zaten aracıma doğru gidiyorum bir şey alıcaktım.Birader ne yapıyorsun sen dedim?

Bide utanmadan ne olduki demezmi?kapıdan rahatça indin aynayı niye kapatmaya çalışıyorsun dedim!ayna otomatik ayna,içerdeki mekanizma zarar

görürse ne olacak dedim?bmw ninde aynalarını böylemi kapatıyorsun sen dedim.

sonra arka koltuktan inen zat-ı muhterem öndeki elemana,beyefendi haklı niye elinle kapatmaya çalışıyosun aynayı diyince eleman geri vitese taktı :kötü:

yani siz siz olun bu otomatik katlanır ayna olayına bu kadar takmayın yoksa bi gün bi yerde sizi katil edebilir  :argh:

yani bu aynayı araçtan inerken otomatik katlasan bi türlü katlamadan insen bir türlü...
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Mayıs 17, 2015, 00:43:57 »

On numara yazmışsın abi bravo :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Mayıs 17, 2015, 02:15:43 »
Murat bey siz şikayetlerinizde kesinlikle haklısınız ve sonuna kadar kovalamalısnız.
ama konu biraz farklı bir yon buluyor.
ben toyota alırken : ses geleceğini biliyordum, donanımdan yana eksik olduğunu, konforunun çok iyi olmayacagını, performanslı olmayacağını da biliyordum.
az yakacagını uzuuuuun vadede sorun (arıza) çıkarmayacağını lpg uyumlu (tartışmaya açık ve uzun bi konu) oldugunu da biliyordum.

50.000 TL -- 60.000 TL - 80.000 TL para ödeyeceğim ve ne alacağımı bilmeyeceğim ? ? ?  ben o kadar zengin değilim...

38.000 TL ye yaris aldım ve o sınıftaki bütün araçları inceledim. (forumlardan sitelerden ve de canlı olarak.)  bmw1  mercedes A  yı bile inceledim.

yani verdiğimiz para karşılığında ne alacağımızı bilmiyorsak sorun kimdedir acaba ?
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Mayıs 17, 2015, 02:40:43 »
Murat bey siz şikayetlerinizde kesinlikle haklısınız ve sonuna kadar kovalamalısnız.
ama konu biraz farklı bir yon buluyor.
ben toyota alırken : ses geleceğini biliyordum, donanımdan yana eksik olduğunu, konforunun çok iyi olmayacagını, performanslı olmayacağını da biliyordum.
az yakacagını uzuuuuun vadede sorun (arıza) çıkarmayacağını lpg uyumlu (tartışmaya açık ve uzun bi konu) oldugunu da biliyordum.

50.000 TL -- 60.000 TL - 80.000 TL para ödeyeceğim ve ne alacağımı bilmeyeceğim ? ? ?  ben o kadar zengin değilim...

38.000 TL ye yaris aldım ve o sınıftaki bütün araçları inceledim. (forumlardan sitelerden ve de canlı olarak.)  bmw1  mercedes A  yı bile inceledim.

yani verdiğimiz para karşılığında ne alacağımızı bilmiyorsak sorun kimdedir acaba ?

Bir gün Nasreddin Hoca'nın eşeği çalınmış. Can sıkıntısı içinde durumu komşularına anlatınca her kafadan bir ses çıkmaya başlamış. Birisi :
- Hocam demiş niye ahırın kapısına iyi bir kilit takmadın sanki ?
Bir başkası :
- Evine hırsız giriyor da senin nasıl haberin olmuyor ? diye konuşmuş.
Bir diğeri de :
- Hocam demiş, kusura bakma ama eşeğin çalınmasına en büyük sebep yine sensin. Çünkü doğru dürüst bir ahırın bile yok. Nerden baksan dökülüyor. Hoca kızmış :
- Yahu demiş, iyi, güzel de kabahatin hepsi benim mi ? Hırsızın hiç mi suçu yok ?

https://www.youtube.com/watch?v=H2qnSsy5LI8
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Mayıs 17, 2015, 10:33:40 »
Bekir Uğur YAVUZCAN kardeşim maalesef hiç bir görüşünüze katılmıyorum. Firmalar aldıkları paranın ve söhretlerinin hakkını vermelidir. ☺

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #77 : Mayıs 17, 2015, 11:03:50 »
Bekir Uğur YAVUZCAN kardeşim maalesef hiç bir görüşünüze katılmıyorum. Firmalar aldıkları paranın ve söhretlerinin hakkını vermelidir. ☺

:saygi: :saygi:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Mayıs 17, 2015, 11:04:51 »
Bekir bey anlattığınız olayda aynalar otomatik kapansa daha iyi değil mi?  adam aynanızı bozabilirdi kapanmadığı için. Böylece Kimsenin Aynanızı kapatma derdi olmaz. Donanım ihtiyaçlardan doğar, gereksiz olayına katılmıyorum. 2 arabanın zor geçtiği yerlere park edip çoğu zaman aynayı elimle kapatıyorum. Kapatma modülüne imreniyorum. Bir de hız sabitleyiciye gereksiz diyenler var uzun yolda sağ ayağımı hissetmiyorum. Şimdi bu ihtiyaç değil mi? Donanım istemeyen müşteriler varken toyotaya kızmamak gerekiyor,  envantere göre araba sürüyor.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Mayıs 17, 2015, 11:15:09 »
Baris bey donanim candir,kandir arabayi guzellestiren seydir.
Ancak ve ancak ne kadar cok donanim o kadar cok ariza ihtimali diye dusunurum ben.
Ayna kapatma olayi kullanisli gibi gozuksede araci otoparktan cikartirken bir gun acma kapama
Motorunun ariza yapip acilmadigini dusununce yada
Bir iki sefer benim gibi kapatmayi unuttugunda dengesizin biri gelip o motorlu aynayi cat cat cat sesleriyle kapattigini duydugunuzda ne demek istedigimi daha iyi anlarsiniz.

Bana gore fazla donanim isteyenlerin sesini ulkemizde duyan tek firma Hyundai gibime geliyor.
Toyotada anladigim kadariyla musterilerin bu isteklerini duyuyor ama yavas yavas cevap veriyor.
Ayni corolladaki donanimi degistirmeleri gibi.
6 yildir satilan yeni kasa avensisteki Hiz Sinirlayici ve Touch 2 sistemi 2014 Haziran sonrasi olan uretimlere koymalari gibi yani.

Ben isterdimki arka havalandirma kanali olsun.
Gostergelerim aydimlnlatmasi daha modern olsun.
Gunduz farlarim halojen degil led olsun.
Arka egsoz cikisi cift cikis olsun.

Yani istekler sahislarin ihtiyac ve zevkleri dogrultusundan olacagi icin her firmaninda buna yonelik cevap vermesi bana biraz zor gibi geliyor.