Gönderen Konu: Ynt: TOYOTA BENİ PİŞMAN ETTİ...  (Okunma sayısı 11101 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: TOYOTA BENİ PİŞMAN ETTİ...
« Yanıtla #20 : Mayıs 15, 2015, 14:35:30 »
kaan Bey bu sesler ayrıca hareket halinde değil araç sabitken de duyulan sesler. Şu koltuktaki sesi servisteki görevlide otururken araç hiç hareket etmezken duydu. Yine kapıdan gelen ilk seste kapıyı açıp kapatırken duyduğum bir sesi ayrıca gergi kolundan gelen seste kapıyı açıp kapattığımda duyduğum bir sesti. madem şöyle yapalım ben bu aracı size vereyim bir de siz kullanın bakalım 65.000 lira verdiğiniz araçtan gelen seslere ne kadar tahammül edeceksiniz...

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 15, 2015, 14:39:51
yani özetle bu duyduğum sesler bozuk yollarda duyulmuş sesler değil öyle olsaydı servise adım dahi atmazdım merak etmeyin. ben de hiç memnun değilim oraya gitmekten ya da telefonda onlarla sürekli muhatap olmaktan. geçen gün merkezden arayan kişiyle sert bir diyaloğumuz oldu gece yatarken ben üzüldüm acaba o kişinin umrundamıydı. üzüldüm derken bu arada araçtan olan sıkıntıdan değildi böyle bir konuşma yaptığım için ki konuşmam nezaket kuralları içerisindeydi ancak sinirli bir şekilde konuşmuştum ona üzüldüm. O kişinin bana söyledikleri ne kadar üzdüyse sizin şu yaklaşımınız da o kadar üzdü doğrusu...

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 15, 2015, 14:42:47
vergi konusunda belki haklısınız ama sonuçta toplam ödediğiniz değere bakarsınız. merak etmeyin bu firmalar o rakamlardan da %100 e yakın kar ediyorlardır. Aracın çıplak değeri 36.000 TL diye sıkıntıları gözardı mı edelim?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 15, 2015, 14:35:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 15, 2015, 14:49:10 »
 Bir açıdan bakınca, pişman etmeyecek marka ya da model yoktur.
 Keşfettiğiniz hata RPN açısından her daim değerlendirilir, diğer yandan hatanın şiddeti de önemlidir, frekansı gibi. Hatta değerlendirmede en önemli unsur, hatanın şiddetidir.
 Bakım ile giderilebilecek bir hata ise ve bence aracınızın keyfini sürün. Tabi konfor için gerekli bakımların da yapılmasını sağlayarak.
 Umarım sorunlar çözüldükten sonra da diğer üyelerin faydalanabileceği paylaşımlarda bulunur, sorulara cevap vermeye çalışırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 15, 2015, 14:53:19 »
Yargıtay kararı der ki, aynı parçadan bir ürün 3 kere servise başvuru yaptıysa bu ürün bedelinin yarısından fazla ise ürünün ücretsiz değişimi sağlanır
Burada önemli olan diğer bir nokta ise ürünün serviste bekleme süresidir
Burada sizin 2 sefer değişim yapılmış tekrarı olursa şayet şikayette bulunun yardımcı olmaya çalışırız. Kazancı.com dan Yargıtay kararları örneklerini sizlerle paylaşırım

Aracınızdan gelen ses , kapının her kademesinde tırt tırt gibi sesler miydi?

Servis her zaman değişime karar verir çünkü parçanın değişimi onlar için daha kolaydır "biz orjinal ürünle değiştirdik" diyebilirler, onarım vs işlemlerde ise tekrar servisin sorumluluğunda olacaktır

Mevzu sesten şikayetçisiniz diye suç demiyorum asla, bazı şeyler için çözüm her zaman servis değildir kendimizde çözüm bulabiliriz. Kış mevsimi girişi çıkışı kullanıcıların yapabileceği bazı şeyler vardır, kapı gergileri yağlanır kapı fitilleri yine kuruyup çatlamasın diye yağlanır araç temizlenir yaz-kış paspas değişimi olur antifriz konulur vs bazı işlemler yapılır ve bunları kullanıcılarda yapabilir , baştan beri belirtmek istediğim bu
Neden bunu belirtiyorum?
110 km kaza yaptık kapılar değişti ayna değişti
Bu işlemlerden sonra rüzgar sesi düşük hızlarda aracın içine girdi, belirttiğiniz ses sol tarafta oluşuyordu sağ tarafta yoktu , sol ön iç kapı kolunu tutunca çıkıyormuş gibi oluyordu. Kapıdaki krom çıta yamuk takılmıştı sürüş esnasında aynada sürekli gözüme çarpıyordu Bende bekledim gittim, kapı sesi geçici çözüm oldu bir daha olursa gelin değişim yapalım dediler, çözümü kendim bulmaya çalıştım bir kişiden yardım aldım, 5 bin km yakın oldu üzerinden kış geçti hala sessiz sedasız
Mantıksız sözüm eğer yanlış anlaşıldıysa özür dilerim
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 36 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 15, 2015, 14:54:58 »
Bu tür durumlar her ne kadar çok can sıksa da piyasadaki en sorunsuz marka olan Toyota'da nadir bile olsa çıkabilir. Sonuçta insan yapımı bir eşya. Çok fazla moral bozmadan gereği neyse onu yapıp bir an önce sorunu gidermek ne güzeli. Emin olun Toyota'dan memnun kalacaksınız :)
'93 W124 M111

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 vvt-i/ 1.6 comfort/ 1.6 advance... Corolla..
  • Model Yılı: '14
  • 4 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 15, 2015, 14:56:28 »
  TOYOTA OTOMOTİV SANAYİ TÜRKİYE A.Ş.'NE

29.09.2014 tarihinde 0 (sıfır) olarak aldığım Toyota Corolla 1.6 Advance Multidirive-s aracımın öncelikli olarak ön sol kapı plastiklerinden ses geldi, sağ kapı ile karşılaştırdığımda aynı sesin orada olmadığını farkettim. 1000 km bakımında serviste yol testine çıktık ve servis görevlisi arkadaşta ön sol kapıdan gelen sesi duydu ve araç serviste kalarak sorun giderildi. Aracı aldıktan yaklaşık 3 ay sonra (Aralık 2014 sonu) ön kapı gergi kollarından rahatsız edici şekilde gıcırtı sesi geldi ve bu şikayetle servise başvurdum. Serviste yapılan incelemenin ardından her iki gergi kolununda değişmesi gerektiği, parça siparişi verileceği parça geldiğinde gergi kollarının değiştirileceği bilgisi verildi. 02 Ocak 2015 tarihinde serviste aracın ön kapılarının her iki gergi kolu da değiştirildi. Ancak ne hikmetse yine 3 ay sonra (herhalde benim kullandığım aracın kapı gergi kolarının ömrü 3 ay) aynı ses tekrar gelmeye başladı. 04 Nisan 2015 Cumartesi günü tekrar aynı şikayetle servise başvurdum, servisteki arkadaşlar garanti uzmanının o gün serviste bulunmadığını 06 Nisan 2015 Pazartesi günü geldiğimde garanti uzmanı ile birlikte sesle ilgili video çekiminin yapılacağını ve bunun Toyota Genel Merkeze gönderileceğini bildirdiler oradan gelecek bilgiye göre hareket edeceklerini belirttiler. Yaklaşık 1 hafta sonra Borovalı Müşteri İlişkilerinden Pelin Hanım arayarak Merkezdeki Mühendisin yurtdışından gelecek kapı gergi yağı ile sorunun çözüleceği bilgisini verdiğini ve yağın gelmesini beklediklerini bana bildirdi. Ancak Toyota gibi bir firma bu yağı ancak servise başvurmamdan tam 32 sonra yani 08 Mayıs 2015 günü getirtebildi. Bu süreçte Toyota Müşteri Hizmetlerini defalarca aradım, yine sosyal medya aracılığıyla(facebook) şikayetlerimi Toyotaya bildirdim ancak sorunumla ilgili olarak bana dönüş yapılmadı sadece arayan müşteri temsilcisi şikayetlerimi dinledi ve bunları ileteceğini söyledi. Tabi bu arada aracımla ilgili sorunlarda devam etmeye başladı 6 aydır kullandığım aracımda sürücü koltuğunda daha önce duymadığım bir ses belirdi. Artık sürekli servise gitmekten sıkıldığım için bu yağ geldiğinde şikayetimi belirtirim diye (her ne kadar ses benim psikolojimi bozsa da) beklemeye karar verdim. 07 Mayıs 2015 te Borovalı Müşteri İlişkilerinden Pelin Hanım yağın geldiğini bildirdi. 08.05.2015 te servise gittim ve koltuktaki şikayetimi de belirttim.Yine servisteki görevli arkadaşta sesi duydu ve koltuğu söküp içini açması gerektiğini ancak bu işlemin uzun süreceğini ve 11.05.2015 Pazartesi günü gelmem gerektiğini belirtti. Aynı zamanda 32 gün beklediğim sorunumu çözecek (bekleyip göreceğiz bakalım) meşhur gergi yağı da kapılara uygulandı.
   İncelediğim Yargıtay kararlarında Alıcının 0 (Sıfır) km araç satın almaktan beklediği fayda herhangi bir sorunla karşılaşmadan aracını kullanabilmek ve ihtiyaçlarını karşılamaktır.denmektedir. Ancak benim aldığım araçta sorun üstüne sorun ortaya çıkmaktadır. Yine Yargıtay kararında; Ayrıca bu hatalar aracın kullanımına engel oluşturmasa bile  sürekli emek ve dikkat kaybına yol açarak kullanım kalitesini olumsuz olarak etkilemektedir.denmektedir. Bu araç aile hayatımda bile sorun olmuştur eşim 3 yaşındaki sorunsuz aracımızı sattın başımıza dert aldın diye bana sitem etmektedir. Artık arabanın neresinden sıkıntı çıkacak diye düşünmekten ve çıkan sıkıntıları serviste ispat etmeye çalışmaktan bıktım. Güzel duygularla ve heyecanla aldığım aracı kullanmak bana ızdırap oldu. Toyota markasını sorunsuz diye tercih ettik ancak sorunlardan kurtulamıyoruz.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 15, 2015, 11:32:15
araçtan soğudum gerçekten bu saatten sonra ne yapmam gerek? geçen hafta koltukla ilgili video çekildi merkeze gönderildi 1 haftadır da onu bekliyorum. sürekli işten izin al servise git aracı bırak tekrar akşam izin al arabayı almaya git sıkıldım artık... emek ve zaman harca sürekli, böyle iş olur mu?

hocam umarım önemli bir şey yoktur, geçmiş olsun. Bu kapı gergi kolundan gelen ses araç hareket halinde iken mi yoksa kapıyı kapatırken mi geliyor orayı tam anlamadım. Birde koltuktan gelen ses bozuk paradan kaynaklanıyor olabilir mi. Daha önceki bir aracımda başıma geldi ve 1 TL bozuk paranın bu sesi yaptığı anlaşıldı, umarım sorun çözülür.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • 116 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 15, 2015, 14:57:48 »
Murat bey yazınızı okuyunca üzüldüm :(haklısınız bu seslerin gelmemesi lazım(araç dururken) bence araba biraz şans işi,sakınan göze çöp kaçarmış misali insan titiz olunca böyle şeylerle daha çok karşılaşıyor :) örnek ben ,size buradan karşılaştığım şeyleri yazsam allaha şükredersiniz :D sağlık olsun kafana takma aracın biraz prim yapsın satarsın kesin çözüm olur :)ayrıca marka fanatiği arkadaşlara dikkat :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 15, 2015, 15:10:05 »
Sayın Murat Şengün o tür ihtimalleri değerlendirdim ve koltuk raylarını hareket ettirdim koltuğu yatırıp kaldırdım aralara baktım arka kapı gözlerini kontrol ettim hatta bagajı bile boşalttım. Sesin en son sırt kısmının içinden geldiği teşhisini koydum. Aynı şekilde servisteki görevlide rayları vb. şeyleri kontrol etti sırt kısmından bu sesin gelemeyeceğini söyledi ancak en son o da evet sırt kısmından içerden geliyor koltuğu söküp açmamız gerekir dedi. Diğer yazan arkadaşlar için tekrar yazıyorum bu sesler araba bozuk yolda hareket halindeyken gelen sesler değil. Araç sabitken duyulan sesler. kapıdan gelen ilk ses için plastik şişeyi alıp kıvırdığınızda gelen sese benzediğini söyledim. Kaan Bey önerileriniz için teşekkür ederim aracı oldukça titiz kullanan biriyim 3 ayda bir boya koruma bile yapıyorum araca o söylediklerinizin çoğu tarafımdan yapılıyor... Gergi kolundan gelen ses kapıyı her açıp kapatışım da yani araca her bindiğimde duyduğum bir sesti. Aldıktan sonra 3 ay hiç bir ses duymadım ordan  yavaş yavaş da oluşan bir ses değildi. Bir akşam işten eve dönmek için kapıyı açtığımda duydum ve dediğim gibi sanki oraya bir plastik sıkışmış hissi verdi bana ve o bölgede plastik aradım resmen...

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 15, 2015, 15:14:02
Daha önce 3 yıl yine sıfır araç kullandım hiç böyle sıkıntılarla karşılaşmadım. o aracı iş yerindeki arkadaşıma satmıştım ve Corollayı eşimin yine o marka ve modelin yenisini alalım ısrarlarına rağmen hayır ben bunu beğendim ve bu da sorunsuz bir araç diye tercih ettim. tabi ki bende çok isteyerek ve severek aldığım aracın keyfini sürmeyi çok isterim ancak şu an maalesef sattığım araca gıpta ile bakıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 7000
  • 129 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 15, 2015, 15:24:05 »
Murat bey yazınızı okuyunca üzüldüm :(haklısınız bu seslerin gelmemesi lazım(araç dururken) bence araba biraz şans işi,sakınan göze çöp kaçarmış misali insan titiz olunca böyle şeylerle daha çok karşılaşıyor :) örnek ben ,size buradan karşılaştığım şeyleri yazsam allaha şükredersiniz :D sağlık olsun kafana takma aracın biraz prim yapsın satarsın kesin çözüm olur :)ayrıca marka fanatiği arkadaşlara dikkat :lol:

Yücel Beye katılıyorum. Başıma gelenlerden sonra artık garantiyi düşünmüyorum. Rahat rahat arabamı kullanıyorum. Bozuldu mu? çok şükür garanti var. O da karşılamaz sa cebimden yaptırırım. Üç günlük dünya bunları dert etmeyin. Sizin en azından sorunlarınız belli. Çözümü mutlaka bulunur.
2014 1.6 Auris Touch

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mayıs 15, 2015, 15:33:48 »
Sayın Murat Şengün o tür ihtimalleri değerlendirdim ve koltuk raylarını hareket ettirdim koltuğu yatırıp kaldırdım aralara baktım arka kapı gözlerini kontrol ettim hatta bagajı bile boşalttım. Sesin en son sırt kısmının içinden geldiği teşhisini koydum. Aynı şekilde servisteki görevlide rayları vb. şeyleri kontrol etti sırt kısmından bu sesin gelemeyeceğini söyledi ancak en son o da evet sırt kısmından içerden geliyor koltuğu söküp açmamız gerekir dedi. Diğer yazan arkadaşlar için tekrar yazıyorum bu sesler araba bozuk yolda hareket halindeyken gelen sesler değil. Araç sabitken duyulan sesler. kapıdan gelen ilk ses için plastik şişeyi alıp kıvırdığınızda gelen sese benzediğini söyledim. Kaan Bey önerileriniz için teşekkür ederim aracı oldukça titiz kullanan biriyim 3 ayda bir boya koruma bile yapıyorum araca o söylediklerinizin çoğu tarafımdan yapılıyor... Gergi kolundan gelen ses kapıyı her açıp kapatışım da yani araca her bindiğimde duyduğum bir sesti. Aldıktan sonra 3 ay hiç bir ses duymadım ordan  yavaş yavaş da oluşan bir ses değildi. Bir akşam işten eve dönmek için kapıyı açtığımda duydum ve dediğim gibi sanki oraya bir plastik sıkışmış hissi verdi bana ve o bölgede plastik aradım resmen...

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 15, 2015, 15:14:02
Daha önce 3 yıl yine sıfır araç kullandım hiç böyle sıkıntılarla karşılaşmadım. o aracı iş yerindeki arkadaşıma satmıştım ve Corollayı eşimin yine o marka ve modelin yenisini alalım ısrarlarına rağmen hayır ben bunu beğendim ve bu da sorunsuz bir araç diye tercih ettim. tabi ki bende çok isteyerek ve severek aldığım aracın keyfini sürmeyi çok isterim ancak şu an maalesef sattığım araca gıpta ile bakıyorum.
Bende şimdi baktım kendi aracıma, kapıyı açarken bir tıkırtı geliyor . tık tık diye ama yüksek bir ses değil fiziki bir ses olduğunu düşünüyorum. Bu şekil değil sanırım sizin ki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 15, 2015, 15:36:43 »
O ses kapıyı açınca yeri geliyor gaaaarç ediyor değil mi?
Sizin için sorun olmayacaksa ,boy ve kilonuz kaç?
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 15, 2015, 16:12:33 »
Böyle sorunlar her markada var ki. Alman araçlar övülüyor diye gidiyorlar bir Alman markası alıyorlar. Otomatikleştirilmiş şanzımanlarından.  10bin km.ye gelmeden yolda kalıyor adam. Arıza oranı daha fazla, Japonlarda hiç mi sıkıntı çıkmıyor. Çıkıyor tabi, ama oran daha az.
Mazda, Toyota en sorunsuzlukta başı çeken araçlar. Fakat dikkat ederseniz ilk 3 sene içinde servise hata yüzünden gitme oranları %10 civarlarında, belki yok bile. Montaj işçiliği çok önemli, en ufak hatada da sıkıntılar çıkarabiliyor bunun gibi.

Kapının menteşe (tutan şey ne deniyor bilmiyorum) oradansa ses, toz vs bunlara sebep olabiliyor. Önce wd40 ile temizleyin, ardından da sıvı gres yağı sıkın. Elinizde yoksa da edinin derim.
Bir de ben sürüş esnasındaki sesleri daha çok kafama takarım. Araç dururken kapısından ses gelmiş takmam. Birazcık pimpirikli olmamak gerekiyor. 2. elde kullanılan araçları gördükten sonra ............ :argh:
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 15, 2015, 16:17:31 »
benim ki öyle normal bir kademe sesi falan değildi maalesef. Kaan Bey yardımcı olacaksa boy 1.78 kilo 79(kilo ve boyla nereye varmaya çalışıyorsunuz merak ettim?)bende bunları duymamayı mutlu mesut arabamı kullanmayı çok isterdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mayıs 15, 2015, 16:20:25 »
Böyle sorunlar her markada var ki. Alman araçlar övülüyor diye gidiyorlar bir Alman markası alıyorlar. Otomatikleştirilmiş şanzımanlarından.  10bin km.ye gelmeden yolda kalıyor adam. Arıza oranı daha fazla, Japonlarda hiç mi sıkıntı çıkmıyor. Çıkıyor tabi, ama oran daha az.
Mazda, Toyota en sorunsuzlukta başı çeken araçlar. Fakat dikkat ederseniz ilk 3 sene içinde servise hata yüzünden gitme oranları %10 civarlarında, belki yok bile. Montaj işçiliği çok önemli, en ufak hatada da sıkıntılar çıkarabiliyor bunun gibi.

Kapının menteşe (tutan şey ne deniyor bilmiyorum) oradansa ses, toz vs bunlara sebep olabiliyor. Önce wd40 ile temizleyin, ardından da sıvı gres yağı sıkın. Elinizde yoksa da edinin derim.
Bir de ben sürüş esnasındaki sesleri daha çok kafama takarım. Araç dururken kapısından ses gelmiş takmam. Birazcık pimpirikli olmamak gerekiyor. 2. elde kullanılan araçları gördükten sonra ............ :argh:
Gerçekten dediğinize katılıyorum. Bundan önceki 2 Toyota aracımda da hiç yolda kalmadım ama can sıkıcı sesler duydum bu tip sıkıntılar yaşadım, mesela 2008 comfort Corolla aracımda ön gösterge panelinden ses geliyordu ama hiç bir Corolla aracımda mekanik problem yaşamadım. Ama bu ses olayı şimdiki aracımda da var gıcık oluyorum, arka tekerden geliyor , sanırım fren balatasının dışındaki sacdan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mayıs 15, 2015, 16:20:33 »
Valla daha önce 2004 model 2. el peugeot 307 kullandım böyle kapı ve koltuk sesi hiç duymadım, yine ona keza 2011 ekim ayında 0 (sıfır) olarak civic fd6 aldım 3 yıl kullandım yine böyle seslere şahit olmadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Mayıs 15, 2015, 16:55:19 »
Valla daha önce 2004 model 2. el peugeot 307 kullandım böyle kapı ve koltuk sesi hiç duymadım, yine ona keza 2011 ekim ayında 0 (sıfır) olarak civic fd6 aldım 3 yıl kullandım yine böyle seslere şahit olmadım.
Murat Bey, evet bende ses konusunda çok hassas ve takıntılıyım ama yine de büyük sorun değil bu tip sesler yani sonuçta mekanik değil, Allah beterinden saklasın umarım çözülür, sorun çözülürse bilgi verir misiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 271000
  • Model Yılı: '09
  • 64 kere teşekkür etti
  • 111 kere teşekkür edildi
TOYOTA BENİ PİŞMAN ETTİ...
« Yanıtla #35 : Mayıs 15, 2015, 17:00:26 »
www.youtube.com/watch?v=nYNMp73q4nI

sanırım buna benzer bir ses.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mayıs 15, 2015, 17:17:59 »
İbrahim Türker Bey sesi dinlemek istedim ama youtube da farklı bir uyarı çıktı dinleyemedim... İnşallah bende bu sorunlardan kurtulmayı istiyorum. Sizlerin kastettiği sesleri gayet iyi anlıyorum ancak benimkiler onlara benzemiyordu maalesef...

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 15, 2015, 17:19:18
Bunlar basit sorunlar gibi düşünülüyor ancak bence öyle değil 0 araba akmanın mantığı bakımdan bakıma servise gitmektir.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 15, 2015, 17:21:04
Güzel dilekleriniz için teşekkürler Murat Şengün Bey, inşallah güzel bir şekilde halledilir sorunlarım. Buradan güzel haberler inşallah...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mayıs 15, 2015, 17:21:11 »
Murat Bey'in bahsettiği sesler farklı olabilir, eğer çoğumuzun duyduğu sesler olsa idi çok daha fazla gündeme gelir ve şikayetler artardı. @MURAT GÜLMEZ (34045) Bey, seslere ait video yükleyebilirseniz, sık duyulan sesler mi yoksa çok farklı sesler mi daha iyi anlaşılacaktır.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '19
  • 16 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mayıs 15, 2015, 17:22:24 »
Murat bey aynı durum benim sol arka kapımda da mevcut hatta geçenlerde de konusu oldu yazdım.Şimdi bu forumda yapılan durum, olumlu yada olumsuz TOYOTA markasında olan biteni birbirimiz ile paylaşarak yapılabilecek işlemleri en kısa sürede yaparak sonuca varmak diye düşünüyorum.Sizin durumunuz evet iç açıcı değil fakat site yöneticileri bu gibi durumlarda servise başvurunuz diye bilgilendirme yapıyorlar iyi güzel normali de budur.Ama gel gelelim servisin sizi bugün git yarın gel,elimizde yok yurtdışından gelecek,o bölüm ile ilgilenen arkadaş izinli,elimizde parça yok gibi sayabileceğim bir sürü sebepten dolayı oyalamasıdır aslına bakarsanız kıytırıktan bir iş için geçen zaman insanı çileden çıkarıyor bazen, umarım bu konu site yöneticileri tarafından da dikkate alınarak yorumlanır hatta TOYOTA servislerine de bu gibi şikayetleri bildirirler diye umuyorum.

Tekrardan geçmiş olsun bende işten güçten fırsat bulursam servise göstermeyi düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mayıs 15, 2015, 17:28:38 »
Aytaç Bey maalesef başında hiç aklıma gelmedi video çekmek ama o ilk ses çok acayip bir sesti. İkincisinde servis video çekti gönderdi. Koltukla ilgili de onlar video çekti ve gönderdi... TSR dedikleri farklı bir ses kaydı işlemiymiş koltuktakini çekme imkanım olursa çekmeye çalışırım...

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 15, 2015, 17:29:19
Teşekkürler Şenol Bey yaşadıklarımı anladığınız için...