0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
TOYOTA OTOMOTİV SANAYİ TÜRKİYE A.Ş.'NE 29.09.2014 tarihinde 0 (sıfır) olarak aldığım Toyota Corolla 1.6 Advance Multidirive-s aracımın öncelikli olarak ön sol kapı plastiklerinden ses geldi, sağ kapı ile karşılaştırdığımda aynı sesin orada olmadığını farkettim. 1000 km bakımında serviste yol testine çıktık ve servis görevlisi arkadaşta ön sol kapıdan gelen sesi duydu ve araç serviste kalarak sorun giderildi. Aracı aldıktan yaklaşık 3 ay sonra (Aralık 2014 sonu) ön kapı gergi kollarından rahatsız edici şekilde gıcırtı sesi geldi ve bu şikayetle servise başvurdum. Serviste yapılan incelemenin ardından her iki gergi kolununda değişmesi gerektiği, parça siparişi verileceği parça geldiğinde gergi kollarının değiştirileceği bilgisi verildi. 02 Ocak 2015 tarihinde serviste aracın ön kapılarının her iki gergi kolu da değiştirildi. Ancak ne hikmetse yine 3 ay sonra (herhalde benim kullandığım aracın kapı gergi kolarının ömrü 3 ay) aynı ses tekrar gelmeye başladı. 04 Nisan 2015 Cumartesi günü tekrar aynı şikayetle servise başvurdum, servisteki arkadaşlar garanti uzmanının o gün serviste bulunmadığını 06 Nisan 2015 Pazartesi günü geldiğimde garanti uzmanı ile birlikte sesle ilgili video çekiminin yapılacağını ve bunun Toyota Genel Merkeze gönderileceğini bildirdiler oradan gelecek bilgiye göre hareket edeceklerini belirttiler. Yaklaşık 1 hafta sonra Borovalı Müşteri İlişkilerinden Pelin Hanım arayarak Merkezdeki Mühendisin yurtdışından gelecek kapı gergi yağı ile sorunun çözüleceği bilgisini verdiğini ve yağın gelmesini beklediklerini bana bildirdi. Ancak Toyota gibi bir firma bu yağı ancak servise başvurmamdan tam 32 sonra yani 08 Mayıs 2015 günü getirtebildi. Bu süreçte Toyota Müşteri Hizmetlerini defalarca aradım, yine sosyal medya aracılığıyla(facebook) şikayetlerimi Toyotaya bildirdim ancak sorunumla ilgili olarak bana dönüş yapılmadı sadece arayan müşteri temsilcisi şikayetlerimi dinledi ve bunları ileteceğini söyledi. Tabi bu arada aracımla ilgili sorunlarda devam etmeye başladı 6 aydır kullandığım aracımda sürücü koltuğunda daha önce duymadığım bir ses belirdi. Artık sürekli servise gitmekten sıkıldığım için bu yağ geldiğinde şikayetimi belirtirim diye (her ne kadar ses benim psikolojimi bozsa da) beklemeye karar verdim. 07 Mayıs 2015 te Borovalı Müşteri İlişkilerinden Pelin Hanım yağın geldiğini bildirdi. 08.05.2015 te servise gittim ve koltuktaki şikayetimi de belirttim.Yine servisteki görevli arkadaşta sesi duydu ve koltuğu söküp içini açması gerektiğini ancak bu işlemin uzun süreceğini ve 11.05.2015 Pazartesi günü gelmem gerektiğini belirtti. Aynı zamanda 32 gün beklediğim sorunumu çözecek (bekleyip göreceğiz bakalım) meşhur gergi yağı da kapılara uygulandı. İncelediğim Yargıtay kararlarında Alıcının 0 (Sıfır) km araç satın almaktan beklediği fayda herhangi bir sorunla karşılaşmadan aracını kullanabilmek ve ihtiyaçlarını karşılamaktır.denmektedir. Ancak benim aldığım araçta sorun üstüne sorun ortaya çıkmaktadır. Yine Yargıtay kararında; Ayrıca bu hatalar aracın kullanımına engel oluşturmasa bile sürekli emek ve dikkat kaybına yol açarak kullanım kalitesini olumsuz olarak etkilemektedir.denmektedir. Bu araç aile hayatımda bile sorun olmuştur eşim 3 yaşındaki sorunsuz aracımızı sattın başımıza dert aldın diye bana sitem etmektedir. Artık arabanın neresinden sıkıntı çıkacak diye düşünmekten ve çıkan sıkıntıları serviste ispat etmeye çalışmaktan bıktım. Güzel duygularla ve heyecanla aldığım aracı kullanmak bana ızdırap oldu. Toyota markasını sorunsuz diye tercih ettik ancak sorunlardan kurtulamıyoruz. Mesaj Birleştirildi: Mayıs 15, 2015, 11:32:15araçtan soğudum gerçekten bu saatten sonra ne yapmam gerek? geçen hafta koltukla ilgili video çekildi merkeze gönderildi 1 haftadır da onu bekliyorum. sürekli işten izin al servise git aracı bırak tekrar akşam izin al arabayı almaya git sıkıldım artık... emek ve zaman harca sürekli, böyle iş olur mu?
Murat bey yazınızı okuyunca üzüldüm :(haklısınız bu seslerin gelmemesi lazım(araç dururken) bence araba biraz şans işi,sakınan göze çöp kaçarmış misali insan titiz olunca böyle şeylerle daha çok karşılaşıyor örnek ben ,size buradan karşılaştığım şeyleri yazsam allaha şükredersiniz sağlık olsun kafana takma aracın biraz prim yapsın satarsın kesin çözüm olur :)ayrıca marka fanatiği arkadaşlara dikkat
Sayın Murat Şengün o tür ihtimalleri değerlendirdim ve koltuk raylarını hareket ettirdim koltuğu yatırıp kaldırdım aralara baktım arka kapı gözlerini kontrol ettim hatta bagajı bile boşalttım. Sesin en son sırt kısmının içinden geldiği teşhisini koydum. Aynı şekilde servisteki görevlide rayları vb. şeyleri kontrol etti sırt kısmından bu sesin gelemeyeceğini söyledi ancak en son o da evet sırt kısmından içerden geliyor koltuğu söküp açmamız gerekir dedi. Diğer yazan arkadaşlar için tekrar yazıyorum bu sesler araba bozuk yolda hareket halindeyken gelen sesler değil. Araç sabitken duyulan sesler. kapıdan gelen ilk ses için plastik şişeyi alıp kıvırdığınızda gelen sese benzediğini söyledim. Kaan Bey önerileriniz için teşekkür ederim aracı oldukça titiz kullanan biriyim 3 ayda bir boya koruma bile yapıyorum araca o söylediklerinizin çoğu tarafımdan yapılıyor... Gergi kolundan gelen ses kapıyı her açıp kapatışım da yani araca her bindiğimde duyduğum bir sesti. Aldıktan sonra 3 ay hiç bir ses duymadım ordan yavaş yavaş da oluşan bir ses değildi. Bir akşam işten eve dönmek için kapıyı açtığımda duydum ve dediğim gibi sanki oraya bir plastik sıkışmış hissi verdi bana ve o bölgede plastik aradım resmen...Mesaj Birleştirildi: Mayıs 15, 2015, 15:14:02Daha önce 3 yıl yine sıfır araç kullandım hiç böyle sıkıntılarla karşılaşmadım. o aracı iş yerindeki arkadaşıma satmıştım ve Corollayı eşimin yine o marka ve modelin yenisini alalım ısrarlarına rağmen hayır ben bunu beğendim ve bu da sorunsuz bir araç diye tercih ettim. tabi ki bende çok isteyerek ve severek aldığım aracın keyfini sürmeyi çok isterim ancak şu an maalesef sattığım araca gıpta ile bakıyorum.
Böyle sorunlar her markada var ki. Alman araçlar övülüyor diye gidiyorlar bir Alman markası alıyorlar. Otomatikleştirilmiş şanzımanlarından. 10bin km.ye gelmeden yolda kalıyor adam. Arıza oranı daha fazla, Japonlarda hiç mi sıkıntı çıkmıyor. Çıkıyor tabi, ama oran daha az. Mazda, Toyota en sorunsuzlukta başı çeken araçlar. Fakat dikkat ederseniz ilk 3 sene içinde servise hata yüzünden gitme oranları %10 civarlarında, belki yok bile. Montaj işçiliği çok önemli, en ufak hatada da sıkıntılar çıkarabiliyor bunun gibi.Kapının menteşe (tutan şey ne deniyor bilmiyorum) oradansa ses, toz vs bunlara sebep olabiliyor. Önce wd40 ile temizleyin, ardından da sıvı gres yağı sıkın. Elinizde yoksa da edinin derim. Bir de ben sürüş esnasındaki sesleri daha çok kafama takarım. Araç dururken kapısından ses gelmiş takmam. Birazcık pimpirikli olmamak gerekiyor. 2. elde kullanılan araçları gördükten sonra ............
Valla daha önce 2004 model 2. el peugeot 307 kullandım böyle kapı ve koltuk sesi hiç duymadım, yine ona keza 2011 ekim ayında 0 (sıfır) olarak civic fd6 aldım 3 yıl kullandım yine böyle seslere şahit olmadım.