hocam geçmiş olsun bizim e12de problem olunca yaşına veriyor aracımızdan soğumuyorz ama 65bin verilen bi araçta ses duysam bende araçtan soğur üzülürdüm en kısa zamanda sorununuz çözülür İnşAllah.
Aractan ses yonunden bende memnun degilim. Surekli zırıltı ve esneme sesleri geliyor. Cok ta rahatsız ediyor. 107000 deki e12 15 gunluk arabadan daha sessiz ve konforluydu.
Geçmiş olsun. Umarım sorun çözülür. Kızmayın sakın ama biraz fazla üzerine gidip seslerin uğraşmış ve hepsi peş peşe gelmiş.
-O kapı gıcırtısı ara sıra ve özellikle soğuk havalarda son bir kaç aydır bende de var. Sol sürücü kapısından geliyor ses. Yaklaşık 10 gündür havalar sıcak İstanbul da ve ilginçtir ki kapı gıcırtısı gelmiyor.
-Konsol tıkırtısını geçtim artık. Bozuk yolda zaman zaman geliyor tıkırtı ama düz kaymak asfaltta ses yapmıyor. Gitsem bunun için servise ön konsol sökülecek belki ve yapalım derken hepten içine edecekler. O yüzden böyle devam.
-Sol emniyet kemeri bölgesinden bazen çok nadir de olsa dururken veya hareket halindeyken sürtünme sesi geliyor.
-Geçen hafta konsolun orta bölgesinden ses gelmeye başladı. Dinliyorum yok, bulamıyorum. Küllüğe dokundum ses kesildi. Elimi çektim ses devam etti. Küllüğü aldım koltuğa koydum yine kesti. Küllüğün içi Olips şeker dolu. 2 tane kalmıştı ve gidip bir paket aldım ve doldurdum içini yine ve sesi kesti.
Tamam 50 bin lira ile 80 bin lira fiyat aralığında bir araba Corolla ve emsalleri de öyle ama yani her sesi dinleyip de tıkırtı, cızırtı, vızıltı durumlarında gidip servise kurcalatırsak daha beter olur. 97 yılında ilk sahibi olduğumuz 90 model Şahinin kaloriferi için birine gitti babam. Keşke yaptırmasaydım dedi ve kaloriferi yıllarca ılık kullandık ve ben 2003 yılında Renault'a terfi etmeden bir yıl önce yaptırdım da kendine geldi. Ve babamın ömrü de vefa etmedi o kalorifere. Yani çok takılırsan ve üzerine gidersen hep üst üste gelir başka yerleri patlak verir.
2012 yılında Halkalı da çalışıyorum. Bir önce ki arabam Renault Symbol var. Şantiyenin yolları çamurluk ve balçıklıydı resmen. Bir akşam çıktım eve gidiyorum ve asfalta çıktım ki araba hızlandıkça bir şeyler sürtüyor. Akşam saat 17 civarı. Diskler mi acaba tozlandı diye sert fren yaptım bir kaç kez düzelme yok. Servisi arayıp sabaha randevu alacak düzeye geldim. Sanki iki metal sürtüyor birbirine. Derken dayanamayıp benzinciye çektim ve yağ kanalına girip indim arabanın altına. O da ne..! Sol rot koluna uzun bir ambalaj ipi dolanmış ve bir yerlere sürtmekte, hemen kesip attım onu ve binip arabaya çıktım yola ki ses kesildi de "oh" dedim.
Sürüş, yürüyen aksam, motor gibi hayati unsurlar taşımayan ufak tefek vızıltıları bence duymazdan gelin. Klasik taze bir örnek vereyim. Teyzemin oğlu yılbaşında 2013 model Mercedes A200 aldı ve AMG paket. Bindim ve kullandım arabayı ama yol boyunca Sun roof'dan öyle bir ses geldi ki arabada oturmak imkansız. Ne zaman arabamda o günden beri küçük tıkırtı duysam Mercedes'in o sesi gelir de şükrederim.
Bu konuyu okuyorum.Yazıp yazmamakta kararsız kalıyorum.Sıfır araba alıp o duyguları ve sesleri yaşamadan bir şey diyemem.Saygı duyarım.Ancak kendi arabamın sesleri hakkında yorum yapabilirim.2008 Corolla d4d yol sesi hariç(yumuşak lastikle daha iyi) öbür sesler kabul edilebilir düzeyde.
Hangi araçtan inip hangi araca geçildiği de önemli galiba bu ses konusunda.
Mazdamda hiç bir trim sesi duymuyorum, ama yol sesi de yarise göre çok az olmasına rağmen alıyor yine de.
Trim sesleri de basitçe halledilebilecek şeyler. Gıcırtılar için wd40 üstüne sıvı gres. tıkırtılar için de çift taraflı bant çözümdür.
Daha öncede söyledim yeniden söylüyorum. Toyota tüm fabrikalarında ki QA /QC ekibini elden geçirmeli. Biz Toyotaya çok para kazansın diye dünyanın parasını ödemiyoruz. Bize sorunsuz araç üretsin diye veriyoruz okadar parayı. Hadi ürettin bari arkasında dur, çözüm odaklı ve HIZLI aksiyon al. Sorunu çöz.
Çok geçmiş olsun...
Şans işi biraz da bu işler tabi...
14 ay oldu daha Bahsettiğiniz sıkıntıların hiçbiri yok, sadece sağ arka kapı gergisinden bazen gacırtı geliyor, onu da yağlarız geçer diye hiç takmadım...
Valla ben de arabayı aldığım ilk günden itibaren bir sürü ses duyuyorum. Ilk başta çok kafama takıyordum. Çözüm buldum. Sürekli müzik dinliyorum. Böylece hallettim bu sorunu [emoji12]
Servisle uğraşamam. Ama dava konusu edilse de iadesi çok zor gibime geliyor.
ama inşallah istediğiniz sonuca ulaşırsınız... geçmiş olsun...
Ben bu yazılanları okudukça şöyle düşünmeye başladım,
TOYOTA SORUNSUZ DEĞİL MÜŞTERİLERİ SORUNSUZBu ne arkadaş ya, sıfır araba alıpta elinizde WD40 la, sıvı gresle, steteskopla, pamuk tıkacıyla, çift trafalı bantla, pencere kapı izolasyon süngerleri ile dolaşıyorsunuz.
abi sende avensis olduğundan çıtırtı ne demek unutmuşundur 
2. el aldım, arabada kusur olsada kimselere çemkiremiyorum yada çemkiremiyeceğim ondan

Ama elhamdulillah şükür ses gelmiyor , sadece rüzgar sesi geliyor oda ön yolcu penceresi tarafından.
Takma diyen arkadaşlar inşallah bu olay sizin başınıza gelmez...bir arkadaşın dediği gibi sıfır araba alıp elimizde WD 40 yağ çift taraflı bant dolaşacaksak ne anlamı var sıfır araba almanın... bende montaj ve kalite kontrolde sıkıntı olduğuna inanıyorum. ..kendi adıma söylüyorum belki şanssızlık beni buldu ama bir daha araç alırken toyota bayileri ugramiyacagim yer olacak
Konu epeydir gündemde değil.Sesler demişken yeni Corollada depo full dolduğunda çalkantı sesi var mı?Söylenenleri ciddiye almazdım.Depo sesi mi olur derdim.Aman Allah'ım demez olsaydım.Depo 3/4 dolu vay anam o ne ses.Ne oluyor dedim.Arkada sanki sörfçü var.Diyer sesler halt etmiş.Sesin gerekçesi de ilginç dalga kıran yok ondan.Ey satıcılar satarken devlet bi yandan vergiyle para kırıyor, sizde para kırıyorsunuz bir de dalga kıran koyun ya.Allahtan yakıt pahalı.Depolar boş.Yoksa biteriz bu sesten.
Murat Bey ciddiyim.Cesareti olan şehir içi benim 2008 d4d corollaya depo dolu veya baya dolu binsin.Dünya kaç bucak görsün.Uzun yolda anlaşılmıyor.Kısa mesafe şehir içi çalkantı sesi facia.
Tam dolu depoda çalkantı sesi garip, ondan da garibi bu sesin içeriden duyulması.

Avensisi genelde dolu depo kullanıyorum hiç ses duymadım, duyanda olmadı. MAzotun ayrı bir özelliğimi var ki? Şamandırası falan çıkmış olmasın. 2 yıldır forumdayım ilk defa depodaki yakıtın sesini duyan duydum
bence aracın içinde, özellikle ön konsolda kullanılan malzemeler kalitesiz. yapboz gibi birbirine geçmeli yapmışlar. haliyle esnettiğinizde yada üzerine bastırdığınızda gıcırtı duyuyorsunuzdur zaten. bu durum kabin içindeki malzemelerden dolayı genel bir gevşeklik hissi uyandırıyor. özellikle soğuk aylarda daha çoktu.
ben sorunu würthün silikon bazlı spreyle çözdüm. neredeyse tüm plastiklerin birleşme yerlerine sıktım faydasını gördüm..
tavandan gözlük kabının çevresindeki kablolarda tıkırtı yapıyordu. sağolsun servisteki usta sonunda halletti.
sadece klima fan tıkırtısı kaldı

inşallah onuda hallederim.
Murat bey bu tıkırtı gıcırtılar malesef var ama çözülmeyecek şeyler değil o yüzden canınızı sıkmayın. aracınızı güzel günlerde kullanın..
Murat Bey,bu da dizel Corollaların bir kısmında görülen meşhur ve bilindik bir sorun.Sorun değil aslında zaten depolar boş.Mazot pahalı.Bu seste anlatılmaz yaşanır.

Mesaj Birleştirildi: 16 May, 2015 00:49
Sitede ve google de aratırsanız yaşayanlar var.
Mesaj Birleştirildi: 16 May, 2015 00:50
Çalkantı sesi.
Mesaj Birleştirildi: 16 May, 2015 00:50
Her şeye rağmen arabamı seviyorum.
Her markanın artısı ve eksisi vaR. Toyota forumunda toyotacılar bile araçlarını yerden yere vuruyor. Söylüyorlar olumsuz şeylerini. Ama trim sesi, iç mekan kalitesi çok önemli ise B ve c Sınıfında Alman ya da direk D sınıfı alınır. Alman alırsınız bu sefer onda neden şöyle oldu böyle oldu dersiniZ. LPG uygulanamaz çok yakıyor denir. Denir de denir yani. Hem japon hem iç mekan kalitesi yüksek bir araç pek sanmiyorum olduğunu. Mazda Ford işbirliğiyle baya güzel bir 3 serisi üretmiş çıtırtı iç mekan sesi yok ama yol sesi var azıcık. Bir insan sadece sürücü ise arabasıyla ilgilenmiyorsa o aracı demir yığını olarak görüyorsa zaten o araç onun için geçicidir, sorun bulur.
Yarisim varken ibiza denemiştim, iç mekan o kadar kaliteli ki. Kapının tok kapanması, ön göğsün yumuşaklığı. Ama gel gör ki hayatta almam. Çünkü iç mekan oturduğum gibi çok bunalttı. Kendime göre ayarladım koltuğu, arkaya oturamadım. Yarisime şükrettim o gün. Trim sesini duymama rağmen hem de
Her markanın artısı ve eksisi vaR. Toyota forumunda toyotacılar bile araçlarını yerden yere vuruyor. Söylüyorlar olumsuz şeylerini. Ama trim sesi, iç mekan kalitesi çok önemli ise B ve c Sınıfında Alman ya da direk D sınıfı alınır. Alman alırsınız bu sefer onda neden şöyle oldu böyle oldu dersiniZ. LPG uygulanamaz çok yakıyor denir. Denir de denir yani. Hem japon hem iç mekan kalitesi yüksek bir araç pek sanmiyorum olduğunu. Mazda Ford işbirliğiyle baya güzel bir 3 serisi üretmiş çıtırtı iç mekan sesi yok ama yol sesi var azıcık. Bir insan sadece sürücü ise arabasıyla ilgilenmiyorsa o aracı demir yığını olarak görüyorsa zaten o araç onun için geçicidir, sorun bulur.
Yarisim varken ibiza denemiştim, iç mekan o kadar kaliteli ki. Kapının tok kapanması, ön göğsün yumuşaklığı. Ama gel gör ki hayatta almam. Çünkü iç mekan oturduğum gibi çok bunalttı. Kendime göre ayarladım koltuğu, arkaya oturamadım. Yarisime şükrettim o gün. Trim sesini duymama rağmen hem de
Mutlu Bey aracımla gayet güzel ilgileniyorum bundan eminim, kaldı ki ilgilenmediğimizi varsayalım bu durum sorunları görmezden gelmemize mi neden olsun yani...