0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Talat hocam bizim makyajlı kasada paspasların hareket etmemesi için ön tarafta kancalar var onu söyliyim baştan Arka Kanal Hava Üfleme fonksiyonu bencede bir eksiklik.Olsa süper olurdu ama 2015 model yeni gelecek Avensisede yine konmamış.torpide soğutması denen şey emin kendin bile biraz uğraşsan yapılabilir.bilgisayarlarda kullanılan orta boy fanı al,torpide gözüne bi delik aç elektriği bağla,arkadan klima tesisatından bir bağlantı.al sana soğutmalı torpido.emin ol olanlardaki mekanizma bu zaten.camları kendiliğinen otomatik kaldırma fonksiyonuda AKÜ düşmanı bir özelliktir bence o da gereksiz.Bak Talat Hocam sana bir sürü gereksiz özellik sıraladım işte Lütfen beni yanlış anlamayın ama yapan emek veren arkadaşlarada saygım var ancak bu otomatik ayna kapama olayı bu kadarmı önemli acaba?Olsa ne olur olmasa ne olur?hatta olması daha büyük problem size söyleyim.Nedenmi?2 gün önce hastane otoparkında duran aracımın yanına giderken yanımdan siyah renk bir bmw 7.40 geçti.içimden vay bee derken adam gitti benim aracın park etti.yani aracın sol yanına park etti.sağ önden inen çok akıllı arkadaş benim sol dış dikiz aynasını eliyle kapatmaya çalışmasınmı!!! Bende zaten aracıma doğru gidiyorum bir şey alıcaktım.Birader ne yapıyorsun sen dedim?Bide utanmadan ne olduki demezmi?kapıdan rahatça indin aynayı niye kapatmaya çalışıyorsun dedim!ayna otomatik ayna,içerdeki mekanizma zarar görürse ne olacak dedim?bmw ninde aynalarını böylemi kapatıyorsun sen dedim.sonra arka koltuktan inen zat-ı muhterem öndeki elemana,beyefendi haklı niye elinle kapatmaya çalışıyosun aynayı diyince eleman geri vitese taktı yani siz siz olun bu otomatik katlanır ayna olayına bu kadar takmayın yoksa bi gün bi yerde sizi katil edebilir yani bu aynayı araçtan inerken otomatik katlasan bi türlü katlamadan insen bir türlü...
Ayna katlama olayına ve dolayısı ile Bekir Uğur Yavuzcan'a katılıyorum bu konu da. Uzun süreli parklarda aynalarımı kapatırım. Ama kısa süreli parklar da aynaları mı kapatmam. Ya da diyelim kapadın aynaları ve park halinde duruyor. Okullar kapandı ve veletler sokağa dökülmeye başladı. Saçını taramak için katlanmış aynayı açıp bakan var yahu. Düşün bastın düğmeye katladın aynalarını. Saçını taramak için veledin biri zorladı aynayı ve başarılı olup açtı. Al işte gitti otomatik ayna katlama motoru. Ülke olarak zaten donanım manyağı olmuşuz. Jant kapaklı arabaya burun kıvırırız bende dahil ki gidip jant aldım 4 tane iki ay önce. Ama elin Avrupalısı baz donanımlı jant kapaklı arabayı da alır ve kullanır. Bizim gibi burun kıvırdığını sanmıyorum. Temel güvenlik donanımları olsun yeter. Sun roof mesela. Çok da iyi bir şey değil bana göre. 15 yıllık sun rooflu araba sahibi olanların sun roof kenarından su aldığına çok şahit oldum. Ha, 2-3 yılda bir değiştiriyorum dersen eyvallah. Kaldı ki şahsen klima varken ne yapayım sun roofu. Hız sabitleme bana göre tembellik. Araba o kadar da otomatik olmasın. Azcık kullanırken hissedeyim arabayı. Ben eski kafayım biraz. Düşüncelerim donanım konusunda sabit olup değişmez. Araba bu, sokak da duran, yol ile temas eden 4 tekerlek, 1 direksiyon ve bir motordan ibaret olan A'dan B'ye ulaşımı sağlayan sac'dan yapılmış bir araç. Ses de gelir, koku da gelir. Sürüşü etkliemediği sürece, yürüyen aksamı etkilemediği sürece no problem. İnsanız hepimiz. Yemek yerken midemizden gürül gürül ses de gelir, ağzımızdan da ses gelir. Yahu kolumuz çizilse bu kadar ses çıkartmayız.
Canınız sıkıldıkça otomatik katlanan aynayı el ile katlayın hiç birşey olmaz.