Gönderen Konu: Ynt: TOYOTA BENİ PİŞMAN ETTİ...  (Okunma sayısı 10932 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: TOYOTA BENİ PİŞMAN ETTİ...
« Yanıtla #80 : Mayıs 17, 2015, 11:57:28 »
Talat hocam bizim makyajlı kasada paspasların hareket etmemesi için ön tarafta kancalar var onu söyliyim baştan :islik:

Arka Kanal Hava Üfleme fonksiyonu bencede bir eksiklik.Olsa süper olurdu ama 2015 model yeni gelecek Avensisede yine konmamış.

torpide soğutması denen şey emin kendin bile biraz uğraşsan yapılabilir.bilgisayarlarda kullanılan orta boy fanı al,torpide gözüne bi delik aç elektriği

bağla,arkadan klima tesisatından bir bağlantı.al sana soğutmalı torpido.emin ol olanlardaki mekanizma bu zaten.

camları kendiliğinen otomatik kaldırma fonksiyonuda AKÜ düşmanı bir özelliktir bence o da gereksiz.

Bak Talat Hocam sana bir sürü gereksiz özellik sıraladım işte  :rofl: :rofl:

Lütfen beni yanlış anlamayın ama yapan emek veren arkadaşlarada saygım var ancak bu otomatik ayna kapama olayı bu kadarmı önemli acaba?

Olsa ne olur olmasa ne olur?hatta olması daha büyük problem size söyleyim.

Nedenmi?

2 gün önce hastane otoparkında duran aracımın yanına giderken yanımdan siyah renk bir bmw 7.40 geçti.içimden vay bee derken adam gitti benim aracın

park etti.yani aracın sol yanına park etti.

sağ önden inen çok akıllı arkadaş benim sol dış dikiz aynasını eliyle kapatmaya çalışmasınmı!!! :argh: :argh:

Bende zaten aracıma doğru gidiyorum bir şey alıcaktım.Birader ne yapıyorsun sen dedim?

Bide utanmadan ne olduki demezmi?kapıdan rahatça indin aynayı niye kapatmaya çalışıyorsun dedim!ayna otomatik ayna,içerdeki mekanizma zarar

görürse ne olacak dedim?bmw ninde aynalarını böylemi kapatıyorsun sen dedim.

sonra arka koltuktan inen zat-ı muhterem öndeki elemana,beyefendi haklı niye elinle kapatmaya çalışıyosun aynayı diyince eleman geri vitese taktı :kötü:

yani siz siz olun bu otomatik katlanır ayna olayına bu kadar takmayın yoksa bi gün bi yerde sizi katil edebilir  :argh:

yani bu aynayı araçtan inerken otomatik katlasan bi türlü katlamadan insen bir türlü...

bak abi o uyduruk kapı paspası sabitlemesini 4 yıl sonra akıl etmişler.
ya bir şey diyeyim ya el in saf yavvv el innsafff bu toyotaya.

ayna katlama demişsin bu özellik açılıp kapanabilen bir özellik olacak yani kışın ben bu özelliği kapatacağım ki aynalar donmasın ya da donarsa zarar görmesin diye.

fan tak torpidoyu ısıt demişsin abi güldürdün. :rofl:

en basit konuşuyorum düz mantık.

üzerinize afiyet dün eve götürmeye içi kestane dolgulu çikolata aldım hanım çok seviyor.
hava sıcak klimayı açtım gittim ön yolcu koltuğunun dibine soktum ki erimesin.
yav d sınıfı araca biniyorum abi Kocaman DDDDD
ee torpido soğutmuyor yaa.

camlar içinse yine güldüm :rofl:

Sonuç mu forumlarda çok zırvalanıyor fransız bozulur patlar diye.
ya arkadaş 5008 e  c5 bakın sadece donanım listesini bakın allahını dinin seven bir baksın.

iç mekan ambians aydınlatmasından viraja duyarlı farlara cam ayna kapatma zımbırtılarından tutun da ısıtmalı silecek uçlarına. kışın ön silecek donmasın diye ön cam altında rezistanslara.

yani adam öyle donanım çakmiş ki araca oha diyorsun passat halt yemiş.

ee c5 te d sınıfı avensiste d sınıfı...

Gelelim sadete. Ula bu kadar çok biliyodun avensis alacağına 2 model düşük c5 alaydın burda aracı yerin dibine sokmayayadın diyeceksiniz ki diyenler sonuna kadar haklıdır.

Bu araçlarda donanım var belki ama benim istediğimi bir arabadan uzun süsre sorunsuz kullanmak lpg ile az yakması bakım parça maliyetlerinin makul olmasıydı sonuçta memur adamım.

c5 1.6 160 bg benzinli ortalama tüketim 10 lt dizeli ortalama 6lt trafiğe girmessen. eb focus 1.6 benzinli 11 lt ortalama karma tüketim dizeli 7 lt.

bu araçlar dolu ama eşşek gibi de yakıyor buradan benim gözümde gol yiyorlar.

ben mantıklı tercih yaptım bun aldım.

haa aylık evime giren para 15 bin üstü olsa ne gider pnömatik süspansiyonlu c5 alır araba gibi arabaya binerdim bozulursa yaptırırdım ya da satar geçerdim.

ben  corolla parasına d sınıf aldım ve çok mutluyum.  ama bu demek değildir toyota aşığıyım ya da toyota fanıyım..

uzun oldu ama kusura bakmayın.

toyota forumu ve forumdaşlarımı çok seviyorum :) :) :)

***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Mayıs 17, 2015, 11:57:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Mayıs 17, 2015, 12:02:14 »
Ayna katlama olayına ve dolayısı ile Bekir Uğur Yavuzcan'a katılıyorum bu konu da. Uzun süreli parklarda aynalarımı kapatırım. Ama kısa süreli parklar da aynaları mı kapatmam. Ya da diyelim kapadın aynaları ve park halinde duruyor. Okullar kapandı ve veletler sokağa dökülmeye başladı. Saçını taramak için katlanmış aynayı açıp bakan var yahu. Düşün bastın düğmeye katladın aynalarını. Saçını taramak için veledin biri zorladı aynayı ve başarılı olup açtı. Al işte gitti otomatik ayna katlama motoru. Ülke olarak zaten donanım manyağı olmuşuz. Jant kapaklı arabaya burun kıvırırız bende dahil ki gidip jant aldım 4 tane iki ay önce. Ama elin Avrupalısı baz donanımlı jant kapaklı arabayı da alır ve kullanır. Bizim gibi burun kıvırdığını sanmıyorum. Temel güvenlik donanımları olsun yeter. Sun roof mesela. Çok da iyi bir şey değil bana göre. 15 yıllık sun rooflu araba sahibi olanların sun roof kenarından su aldığına çok şahit oldum. Ha, 2-3 yılda bir değiştiriyorum dersen eyvallah. Kaldı ki şahsen klima varken ne yapayım sun roofu. Hız sabitleme bana göre tembellik. Araba o kadar da otomatik olmasın. Azcık kullanırken hissedeyim arabayı. Ben eski kafayım biraz. Düşüncelerim donanım konusunda sabit olup değişmez. Araba bu, sokak da duran, yol ile temas eden 4 tekerlek, 1 direksiyon ve bir motordan ibaret olan A'dan B'ye ulaşımı sağlayan sac'dan yapılmış bir araç. Ses de gelir, koku da gelir. Sürüşü etkliemediği sürece, yürüyen aksamı etkilemediği sürece no problem. İnsanız hepimiz. Yemek yerken midemizden gürül gürül ses de gelir, ağzımızdan da ses gelir. Yahu kolumuz çizilse bu kadar ses çıkartmayız.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Mayıs 17, 2015, 12:30:48 »
Talat hocam bizim makyajlı kasada paspasların hareket etmemesi için ön tarafta kancalar var onu söyliyim baştan :islik:

Arka Kanal Hava Üfleme fonksiyonu bencede bir eksiklik.Olsa süper olurdu ama 2015 model yeni gelecek Avensisede yine konmamış.

torpide soğutması denen şey emin kendin bile biraz uğraşsan yapılabilir.bilgisayarlarda kullanılan orta boy fanı al,torpide gözüne bi delik aç elektriği

bağla,arkadan klima tesisatından bir bağlantı.al sana soğutmalı torpido.emin ol olanlardaki mekanizma bu zaten.

camları kendiliğinen otomatik kaldırma fonksiyonuda AKÜ düşmanı bir özelliktir bence o da gereksiz.

Bak Talat Hocam sana bir sürü gereksiz özellik sıraladım işte  :rofl: :rofl:

Lütfen beni yanlış anlamayın ama yapan emek veren arkadaşlarada saygım var ancak bu otomatik ayna kapama olayı bu kadarmı önemli acaba?

Olsa ne olur olmasa ne olur?hatta olması daha büyük problem size söyleyim.

Nedenmi?

2 gün önce hastane otoparkında duran aracımın yanına giderken yanımdan siyah renk bir bmw 7.40 geçti.içimden vay bee derken adam gitti benim aracın

park etti.yani aracın sol yanına park etti.

sağ önden inen çok akıllı arkadaş benim sol dış dikiz aynasını eliyle kapatmaya çalışmasınmı!!! :argh: :argh:

Bende zaten aracıma doğru gidiyorum bir şey alıcaktım.Birader ne yapıyorsun sen dedim?

Bide utanmadan ne olduki demezmi?kapıdan rahatça indin aynayı niye kapatmaya çalışıyorsun dedim!ayna otomatik ayna,içerdeki mekanizma zarar

görürse ne olacak dedim?bmw ninde aynalarını böylemi kapatıyorsun sen dedim.

sonra arka koltuktan inen zat-ı muhterem öndeki elemana,beyefendi haklı niye elinle kapatmaya çalışıyosun aynayı diyince eleman geri vitese taktı :kötü:

yani siz siz olun bu otomatik katlanır ayna olayına bu kadar takmayın yoksa bi gün bi yerde sizi katil edebilir  :argh:

yani bu aynayı araçtan inerken otomatik katlasan bi türlü katlamadan insen bir türlü...
kusura bakmayin  haklisiniz uğraşmak güzel bir şeydir ama , bir ton para verdikten sonra tutupta bilgisiyar fani alip  topido sogutma yapmam ben :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Mayıs 17, 2015, 12:32:38 »
Ayna katlama olayına ve dolayısı ile Bekir Uğur Yavuzcan'a katılıyorum bu konu da. Uzun süreli parklarda aynalarımı kapatırım. Ama kısa süreli parklar da aynaları mı kapatmam. Ya da diyelim kapadın aynaları ve park halinde duruyor. Okullar kapandı ve veletler sokağa dökülmeye başladı. Saçını taramak için katlanmış aynayı açıp bakan var yahu. Düşün bastın düğmeye katladın aynalarını. Saçını taramak için veledin biri zorladı aynayı ve başarılı olup açtı. Al işte gitti otomatik ayna katlama motoru. Ülke olarak zaten donanım manyağı olmuşuz. Jant kapaklı arabaya burun kıvırırız bende dahil ki gidip jant aldım 4 tane iki ay önce. Ama elin Avrupalısı baz donanımlı jant kapaklı arabayı da alır ve kullanır. Bizim gibi burun kıvırdığını sanmıyorum. Temel güvenlik donanımları olsun yeter. Sun roof mesela. Çok da iyi bir şey değil bana göre. 15 yıllık sun rooflu araba sahibi olanların sun roof kenarından su aldığına çok şahit oldum. Ha, 2-3 yılda bir değiştiriyorum dersen eyvallah. Kaldı ki şahsen klima varken ne yapayım sun roofu. Hız sabitleme bana göre tembellik. Araba o kadar da otomatik olmasın. Azcık kullanırken hissedeyim arabayı. Ben eski kafayım biraz. Düşüncelerim donanım konusunda sabit olup değişmez. Araba bu, sokak da duran, yol ile temas eden 4 tekerlek, 1 direksiyon ve bir motordan ibaret olan A'dan B'ye ulaşımı sağlayan sac'dan yapılmış bir araç. Ses de gelir, koku da gelir. Sürüşü etkliemediği sürece, yürüyen aksamı etkilemediği sürece no problem. İnsanız hepimiz. Yemek yerken midemizden gürül gürül ses de gelir, ağzımızdan da ses gelir. Yahu kolumuz çizilse bu kadar ses çıkartmayız.

katılmadığım noktalar ayna kaptma vs her şeyi kumandadan yapılıyor. kapıyı kapattın. aynayı unuttuun mesela kitleme tuşuna uzun bas kapansın bundan bahsediyoruz.
özellik var
istediğin zaman aktif et
istersen ömür boyu kullanma....

Kolumuz çizilse ses etmyiz doğrusun araç çizilsin sinir küpü oluruz.

hiç düşündün mü neden?

ben düşünüdüm.

bu memlekette insanların nasıl para kazandığını ve o paranında ne kadar kolay elimizden alındığını çok  iyi biliyorum/biliyoruz.

2500 lira maaş alan bir memurun aylık 650 lira vergi kesildiğini biliyor musun?

yüzde kaç vergi?
yüzde 26 vs..

peki plazaları olan adam kazancının kaçta kaçını vergi veriyor.?

yüzde 5 bile değildir.

ee otomobil zaten pahalı çoluk çocuk rahat etsin diye araç al biri gelsin çizsin.

binlerce lira tekra boyat+arabanın değeri düşssün....

zaten zor kazanıyor bu millet.

haliyle bu insanların sitemini anlamak gerek.....

***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Mayıs 17, 2015, 12:46:47 »
şu ayna olayi;arkadasimin arabasini yanlislikla zorla kapattim,  tuşa basti ayna sorunsuz çalişiyordu öyle elle kapatip açmakla bozulmuyor hemen
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Mayıs 17, 2015, 12:54:29 »
Araba bir başkası tarafından çizilince evet orada sinir küpü olmakta haklıyız. Ama bazen de kendimiz tamponu sürtüyoruz ve karalar bağlıyoruz. Ben buna istinaden dedim.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Mayıs 17, 2015, 13:30:24 »
Burak kardeşim maalesef sana da katılamıyorum.Etme kardeşim firmaların ekmeğine yağ sürmeyin.Zaten kazıklıyorlar.Donanım koysunlar.Ses gelsin bir şey olmaz deme.Etme Burak kardeşim.Niye ses gelsin? Alman arabalarında ses çok çok az.Japonlar babamızın oğlumu etme güzel insan. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Mayıs 17, 2015, 14:51:40 »
@Talat Serkes (28471) ve @Hakan KIROĞLU (9222) ben sizi gayet iyi anlıyorum.merak etmeyin bir çok şeyi bende içimden geçiriyorum keşke şuda olsa buda olsa diyorum ama bunlar fiyat artışı demek.

En azından diyorumki D segment araçta arka havalandırma kanali olmaz ama bakıyorum 2015 makyajlı avensiste hala yok bu özellik.halbuki bir çok günümüz C segment araçta bu özellik var.

Yada Talatın dediği gibi soğutmalı torpido.
Belki bilgisayar fanı örneği sizi güldürdü ama eğer gidip biraz incelerseniz bu özelliğin sadece ufacık bir bilgisayar fanı ile sağlandığımı görürsünüz ama işe yarıyormu evet yarıyor.Donanımsa evet işte al sana donanım.ve bunu toyota bizi mahrum bırakıyor bu konuda.ama bakıyorum adamların hiç bir aracında yok bu özellik.hal böyle olunca düşünmüyor değilim adamlar bunu bir şey biliyordamı koymuyor yoksa tüm riskli donanımları eksiltiyorlar diye düşünmüyor değilim,

@Okan Kaçar (26205) ayna katlama modülü elbetteki tek sefer elle katlamads bozulmaz.Ancak o aynanın fiyatının Ledleriylr beraber 850 tl fiyatı olduğunu öğrendiğinde o elle katlamaları 1 kere bile olsa önem kazanıyor.Çünkü o elle katlayan insan evladı bir kerede aynanı kırabileceği gibi.nezaket gösterip ön cam sileceği altında kusurs bakmayın arabadan inemedim bu nedenle aynanızı katlamak zorunda kaldım yazıp sieceğin altıns yerleştirme nezaketinde bulunan bir insanda olabilir.yani aracının sadeçe bir sefer çizilme garantisi varmı?yok tabiki.işte bu konuda öyle.belki 20 sefer katlarlar birşey olmaz ama bir sefer gelir aynayı aşağıdan toplarsın!
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Mayıs 17, 2015, 15:37:13 »
Canınız sıkıldıkça otomatik katlanan aynayı el ile katlayın hiç birşey olmaz.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Mayıs 17, 2015, 15:41:42 »

Daha düne kadar aracımda otomatik katlanır ayna olduğunu bilmiyordum ve elle katladığım oldu, hiç dişli ya da motor sesi duymadım. Normal ayna tepkileri gibi tepki veriyordu katlarken. Dün arkadaşımla buluşunca o kurcalayınca farketti, şaşırdım baya. :) Toyotalarda nasıl bilmiyorum ama.
Ayrıca bazı özelliklerin olması güzel ama eminim yılda 1 yada 2 defa ihtiyaç duyacağımız şeylerdir diye düşünüyorum.

Kendinden karartmalı ayna mesela. Manuel karartılan aynayla ben daha rahattım. Kendinden karartmalı ayna kararasıya kadar arkadaki aracın farı gözümü alıyor. Veya konfor modlu sinyal. Şimdiki aracımda çok kullanıyorum tek dokunuşla 3 defa yanıyor. Ama yarisimde de hafifçe dokunarak o değme noktasında tutarak da kullanırdım.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Mayıs 17, 2015, 15:43:22 »

Iste cevap buydu  :rofl: :rofl:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Mayıs 18, 2015, 08:46:01 »
Koltukta ilgili olarak koltuğun sökülüp incelenmesine karar verilmiş önce sesin nerden geldiğini araştırıp ona göre çözüm bulacaklarmış 0 araba aldık ancak serviste sokulması yeri kalmayacak bu gidişle herhalde...

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 18, 2015, 08:47:28
Sokulmedik yeri kalmayacak yazmak istedim sözlük olayından yanlış olmus

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 7000
  • 129 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
Ynt: .....
« Yanıtla #92 : Mayıs 22, 2015, 21:05:49 »
Koltuğu değiştirip inceleseler daha iyi olurdu murat gülmez
2014 1.6 Auris Touch

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Mayıs 23, 2015, 12:23:10 »
 Konuyu açan arkadaş kendi yazısından da pişman olmuş sanırım!. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Mayıs 23, 2015, 12:58:38 »
Sorunlar halloldu galiba , koltuktan ses çıkmıyor mu artık :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Mayıs 26, 2015, 10:13:59 »
Sonucun ne oldugunu bende merak ettim.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Mayıs 26, 2015, 11:54:34 »
Hala merak halindeyiz , 1.72 boyum 110 kilo adamım hala o koltuktan ses çıkaramadım meraklıyız
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara