Gönderen Konu: Hava yastığı şişiricisini kampanyadan değiştirdim.  (Okunma sayısı 23512 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota'nın hava yastığı sorunu için araç çağırması
« Yanıtla #20 : Mayıs 14, 2015, 20:39:20 »
benim aracida götüriyim  giriyorsa  2005 model mart çikişli
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 14, 2015, 20:39:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 14, 2015, 20:53:02 »
benim aracida götüriyim  giriyorsa  2005 model mart çikişli
2005 sonu cikisli benimkisi dahil değil.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 14, 2015, 21:01:50 »
Ben ne aradım ne birsey yaptım. Bir gun telefon geldi. Hava yastığı kontrol zamanınız geldi guvenliginiz icin getirin randevu alın kontrol edelim sorun var ise degistirelim ücretsiz dediler. Randevu aldım gittim.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Mayıs 14, 2015, 21:07:22 »
Ben ne aradım ne birsey yaptım. Bir gun telefon geldi. Hava yastığı kontrol zamanınız geldi guvenliginiz icin getirin randevu alın kontrol edelim sorun var ise degistirelim ücretsiz dediler. Randevu aldım gittim.
Abi peki bizi nasıl ararlar böyle bir olayda. Aracı aldığımızdan beri hiç servise sokmadık. Yani bu aracın bizim olduğunu bilmiyorlardır :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 14, 2015, 21:25:14 »
Hic mi yetkili servis kayıdı yok
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 14, 2015, 21:26:50 »
Araç kimin üstüne kayıtlıysa onu ararlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 14, 2015, 21:29:11 »
bende bu durumu merak ediyorum araç babamın üstüne kayıtlı ama servis geçmişini bilmiyoruz mutlaka servise girmiştirde eski sahibinimi ararlar zaman geldi vs diye yoksa yeni sahibinin numarasını bulurlarmı
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
Ynt: Toyota\'nın hava yastığı sorunu için araç çağırması
« Yanıtla #27 : Mayıs 14, 2015, 21:29:28 »
Araç 1 kez bile olsa servise girmiştir.En azından sıfırken.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 14, 2015, 21:30:37
Toyota sattığı aracı bilir.Benim aracın plaka değişimine rağmen imini cimini biliyorlar.Bir şekilde ulaşırlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mayıs 14, 2015, 22:33:39 »
Hic mi yetkili servis kayıdı yok
Servis kaydı varda önceki sahibinden hep. Hasarı ve bakımı serviste yapılmış önceki sahibinde. Bizde hiç gitmedi servise

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 14, 2015, 23:52:36 »

Böyle birşey çıktı. Arac 2004 corolla. Bu durumda servisle görüşmemiz gerekiyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mayıs 14, 2015, 23:54:46 »

Böyle birşey çıktı. Arac 2004 corolla. Bu durumda servisle görüşmemiz gerekiyor mu?
Evet sanirim gorusmeniz gerekiyor.

Benim aracta niye cikmiyor bu meret yav. Ciksa iyi olurdu. Airbagi yenilemis olurduk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mayıs 15, 2015, 00:00:23 »
Toyota'yı kutluyorum.10 yaşın üstündeki araçları çağırarak boşuna Toyota olmadığını gösteriyor.Üstelik baya maliyetli bir geri çağırma.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota\'nın hava yastığı sorunu için araç çağırması
« Yanıtla #32 : Mayıs 15, 2015, 00:54:36 »
bende bu durumu merak ediyorum araç babamın üstüne kayıtlı ama servis geçmişini bilmiyoruz mutlaka servise girmiştirde eski sahibinimi ararlar zaman geldi vs diye yoksa yeni sahibinin numarasını bulurlarmı
Araba yeniyken servisten yağ filtresi almaya gittiğimde "Üzerinize kayıt açmamız lazım" diyerek, ruhsatı servise vererek plaka değişikliğinden, adrese kadar bilgileri yeniletmiştik.

Sizde böyle bir durum yoksa TOYOTA, aracın önceki sahibini arayacaktır. 

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 15, 2015, 01:04:07
Şimdi http://www.toyota-tech.eu'ya şasi numarasını girdim, benimkini de çağırmışlar.

- R / SSC - Yolcu tarafı Ön Hava Yastığı
Bu geri çağırma / özel servis kampanyası etkilenen araçların sahipleri birinci sınıf posta yoluyla bir kampanya bildirim alırsınız. Sahipleri incelenecek olan araç için düzenlemek için kendi yerel Toyota yetkili satıcısı / yetkili servisine başvurmanız rica olunur ve karşı durumlarda uygulanır. Bu geri çağırma / özel servis kampanyası araç sahibine HİÇBİR maliyetle herhangi Toyota yetkili satıcısı / yetkili servisi tarafından yapılacaktır.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mayıs 15, 2015, 01:04:07 »
bizim araç servise girmişti ararlarsa babami ararlar bana mutlaka söyler gideriz sonkara ama hiç aramadilar bugüne kadar
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 130500
  • 3 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 15, 2015, 11:10:00 »
Servisle biraz önce görüştüm plakayı da verdim eklediğim resimdeki 2014 yılındaki kampanyayı söylediler yapıldı diye. Hava yastığı ile ilgili birşey bildirilmedi bize dendi. Olmadı yarın servise uğramaya çalışırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Mayıs 15, 2015, 11:20:48 »
Servisle biraz önce görüştüm plakayı da verdim eklediğim resimdeki 2014 yılındaki kampanyayı söylediler yapıldı diye. Hava yastığı ile ilgili birşey bildirilmedi bize dendi. Olmadı yarın servise uğramaya çalışırım
Ben de başıma bu tarz bir şey geleceğini düşünüyorum.  Zira buradaki yetkili servis dünyadan bihaber. Üstteki SS' yi gözlerinin içine sokarım.

Bugün müsait olursam servise uğraşmaya çalışırım,  bilgilendiririm.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 46000
  • Model Yılı: '13
  • 9 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mayıs 15, 2015, 11:39:59 »
bence toyotanın sattığı aracın arkasında durması iyi birşey. bir sıkıntı olduğunda bizi uğraştırmadan hallediyorlar sağolsunlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 271000
  • Model Yılı: '09
  • 64 kere teşekkür etti
  • 111 kere teşekkür edildi
Toyota\'nın hava yastığı sorunu için araç çağırması
« Yanıtla #37 : Mayıs 15, 2015, 12:18:45 »
olay yeni olduğu için belki servislere bildirim ve neler yapılması gerektiği ulaşmamış olabilir.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 15, 2015, 12:22:39
@Erhan BÜYÜK (26810)

olay henüz yeni, servislerin tam bilgisi olmayabilir, biraz zmaan geçince tekrar sorun.yaptıran arkadaşlar olduğunda bilgi verirlerse iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mayıs 15, 2015, 18:24:33 »
Olay burada da bahsedildiği gibi TAKATA marka hava yastıklarından kaynaklanıyormuş. Hatalı üretilen hava yastıklarının patlayarak metal parçacıklar saçma ihtimali varmış. ABD ve MALEZYA'da bu hava yastıkları yüzünden 5 kişinin öldüğü iddia ediliyor.

TOYOTA gibi, HONDA ve NISSAN da geri çağırma yapıyor. Ayriyetten medyada büyük ses getirmiş, Google'a "Takata hava yastığı" yazıldığı zaman bayağı haber çıkıyor. Biz aramasak bile bu ay içerisinde bize ulaşırlar.

TOYOTA'nın açıklaması şöyle.

Alıntı
Toyota “insana saygı” temel felsefesi doğrultusunda kalite ve güvenliğe verdiği tavizsiz yaklaşımını sürdürüyor. Toyota tarafından yapılan testlerde, belirli bir dönem aralığında üretilen araçlarda sürücü ve ön yolcu hava yastıklarının açılmasını sağlayan parçanın zaman içinde nemden etkilenebileceği ortaya çıkmıştır. Toyota, bu nedenle ortaya çıkabilecek olası bir sorunu önceden önlemek amacıyla ilgili araçların servislere geri çağırılması kararını almıştır.

Müşteri odaklı yaklaşımını bir kere daha kanıtlayan ve de yaşı ne olursa olsun ürettiği araçlarda çıkabilecek en küçük olası bir sorunu bile önceden önleme çabası içindeki Toyota’nın, dünya çapında yaptığı bu geri çağırma kampanyası yaklaşık 5 milyon aracı kapsamaktadır.

Türkiye’de satışa sunulan araçlardan: Mart 2003 - Mart 2007 yılları arasında üretilen Corolla ve Yaris modelleri yolcu hava yastıklarındaki, Temmuz 2003-Aralık 2005 yılları arasında üretilen RAV4, Yaris ve Hilux modelleri ise sürücü hava yastıklarındaki gerekli parçanın değişmesi için yetkili servislere çağırılacaktır.

Toyota, Türkiye’de de bugüne kadar tarafımıza ulaşan herhangi bir şikayet bulunmamasına rağmen, geri çağırma kapsamındaki toplam 19 bin 585 aracın sahibi ile iletişime geçecektir.

Yaklaşık 3-4 saat sürecek olan işlemler ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/28990824.asp

Bu da TOYOTA'nın sözde diğer açıklaması, herhangi bir kaynak yok. Bir forum sitesine atılan mesaj.
Alıntı
S1:   Kampanyaya yol açan durum nedir?
C1:   Bazı Yaris, Corolla ve Avensis araçlarımıza takılmış olan yolcu hava yastığı fişeğinin bazılarında patlama esnasında sorun oluşma ihtimali bulunmaktadır. Bu durum, kaza anında hava yastığının istenilen özelliklerde patlamayıp, yolcuyu koruma özelliğinin azalmasına ve en kötü senaryoda ortaya çıkabilecek fazla ısı nedeniyle termal yaralanmalara neden olabilir.

S2   Hava yastığı fişeği nedir?
C2:   Hava yastığı grubunun içindeki bir parça olup kaza anında katı kimyasal maddenin kimyasal tepkime sonucu oluşturduğu gazın hava yastığının içine dolmasını sağlar.

s3   Bu durumun sebebi nedir?
C3:   Kaza anında kimyasal tepkime ile hava yastığını şişiren gaza dönüşen katı maddelerin üretiminde yeterli presleme yapılmaması ve bu katı maddelerin standart dışı nem oranına sahip olması ihtimali bu durumun ana sebebidir.

s4   Bu konunun yangına sebep olma ihtimali var mıdır?
C4:   Hava yastığı fişeğinin çevresindeki parçaların, kaza anında oluşabilecek aşırı ısıdan etkilenerek tutuşma ihtimali olabilir.

S5.   Türkiye’de etkilenen kaç araç vardır?
C5:   2000-2004 arası üretilen Yaris, Corolla ve Avensis modellerinden Türkiye’de 14.737 araç kampanyadan etkilenmektedir.

S6:   Kullanıcı bu durumu önceden farkedebilir mi?
C6:   Hayır bu durum önceden farkedilebilecek bir durum değildir.

S7:   Şimdiye kadar raporlanan herhangi bir örnek oldu mu?
C7:   Avrupa’da şimdiye kadar böyle bir durum yaşanmamıştır. Dünya çapında sadece Kuzey Amerika ve Japonya’da 5 adet durumla karşılaşılmıştır.

Alıntı
Otomobillerde kullanılan hava yastıkları kaza anında hızla açılarak sürücü ve yolcuların başını çarpmasını engelliyor. Ancak hatalı üretim sonucunda bazı hava yastıkları patlayarak etrafa metal şarapnel saçma tehlikesi oluşturuyor. Üstelik bu hatalı hava yastıklarına sahip milyonlarca otomobil halen trafikte. 2000 ve 2004 arası üretilen otomobillerde ortaya çıkan tehlike yüzünden araçlar tamir için servis noktalarına ve fabrikalara geri çağrılıyor.

Honda, Nissan, Toyota, Mazda ve GM markalarının kullandığı hava yastıkları Takata Corp. tarafından üretilmiş. Sonuçta 3 milyon araç Takata’nın ürettiği hatalı hava yastıklarına sahip. Bu dev hata yıllar boyunca ne dev otomobil üreticileri, ne de güvenlik ve denetimden sorumlu yetkililer tarafından farkedilmeden tehlike oluşturdu. Takata’nın fabrikalarında hava yastığının içerisinde kontrollü yanma ile hızlı gaz genleşmesi sağlayan parçalar, gazı Air-Bag içerisine salan metal parçanın kaldırabileceğinden daha yüksek basınç oluşturacak şekilde, hesaplanandan hızlı yanmaya sebep oluyor.

Henüz ölü ya da yararlı olmaması bir mucize. Amerika’da 4, Japonya’da 2 hava yastığı patlaması yaşandı. Bu hata olmasa da daha önce Takata tarafından yapılan hatalı üretim yüzünden araçlarının yan hava yastıklarının patlamasıyla ölen insanlar oldu.

Toyota’nın Corolla, Matrix, Sequoia, Tundra, Lexus SC 430 modellerinin 2001-2003 arası dönemde üretilen kısmı etkilendi. Aynı şekilde Honda’nın Civic, CR-V, Odyssey modelleri, Nissan’ın Infiniti, Maxima, Sentra, Pathfinder modelleri, General Motors’un Pontiac Vibe serisi, Mazda’nın Mazda6 ve RX-8 otomobilleri tamir için çağırıldı.

Takata, BMW’ye de bu hatalı parçalardan gittiğini kaydetti ancak BMW henüz konu ile ilgili açıklama veya araç geri çağırma yapmadı.

Kaynak: https://www.technopat.net/2013/04/12/patlayan-ve-sarapnel-sacan-hava-yastiklari/
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mayıs 15, 2015, 19:00:09 »
İlke abi bizim aracı sorguladı bizimki 2002 etkilenmemiş bu durumdan garip olan bizim aracın hava yastığıyla 2003ünkinin farklı olması :D neyse gerek yoksa vardır bi bildikleri keşke akıllı telefon piyasasıda böyle olsa ben teknolojiyi çok yakından takip ediyorum bi telefona güncellenme en fazla 2 kere geliyor ios dışında bidaha güncellemeden eser yok toyotaya helal olsun sattığı aracın arkasında duruyor ama akıllı telefon piyasası böyle değil malesef :(
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)