Keşke çağırsalar benim araç 7 yıllık.10. yılda hava yastığı pili falan filan bakımı var.O araya kaynar.

Mesaj Birleştirildi: 13 May, 2015 22:32
Amerika,Kanada,Japonya ağırlıklı gibi.
türkiyede de üretilen araç grupları bu çağrının içerisinde yakında bununla ilgili bilgilendirme gelir
Bizim 13 senelik e12 yide çağırırlarmı
Hangi araçları ve hangi model yıllarını kapsıyor acaba..?
Selam Arkadaşlar;
Daha önce bu konu açıldı mı bilmiyorum. Arama yaptım ancak en yeni konuyu 2006 yılında açılanını gördüm.
2 yıldan fazla bir süredir 2004 model E120 Corolla HB 1.6 VVT-i Terra model aracım var ve severek kullanıyorum. İlk arabam Toyota oldu ve aracımdan çok memnum. Bugün haberlerde okuduğum bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim.
http://otomobil.mynet.com/haberler/20-bin-toyota-servise-cagirilacak-301Bu habere göre Dünya genelinde 5 milyon Toyota geri çağrım yapılmış

ve ülkemizde yaklaşık olarak 20 bin civarında etkilenen Toyota modeli varmış.

Burada bizlerin neler yapması gerektiği ile ilgili daha önce bu şekilde bir olayla karşılaşmış arkadaşlar varsa ve paylaşa bilirlerse sevinirim. Mart 2003 - Mart 2007 yılları arasında üretilen Corolla ve Yaris modelleri olarak lanse edilmiş. Aracımın ne zaman üretildiğini nasıl öğrenebilirim ki?
hocam aynı konuyu bende merak ediyorum 2003-2007 diyosunuz söz ettiğiniz corollalar e12 kasalar bizim araç 2002 model e12 olduğundan bizim aracında etkilenmiş olabilceğini düşünüyorum eğer araçta üretimden dolayı oluşmuş bi kusur varsa toyotanın bunu ücret talep etmeden düzeltmesi hatasını telafi etmesi gerekmektedir mesajım burada kalsın bu konuyu takipteyim.
başka haber kaynaklarından okuduğuma göre TAKATA marka hava yastıklarının kullanımının olduğu model gamı olarak bu şekilde bilgi mevcut. Haberde aynen
" Takata hava yastıklarını, Daicel hava yastıklarıyla değiştirerek sorunu çözecek. " şeklinde söyleniyor. Zaten Toyota böyle bir hata yapması durumunda ücretsiz değişimi yapması gerekiyor.
hocam bizim hava yastıkları zaten kullanım ömrünü doldurdu 10.senede serviste hava yastığı bakımı yapılması gerekir yapılıp yapılmadığını bilmiyorum ama sonuçta bizim araçta e12 madem bi kusur var 2002ye konulan hava yastığının markası takata değilmidir 1senelik süre içerisinde marka değişikliğimi yaptılar yani neyse nasılsa bizim araç etkileniyorsa babamı ararlar babam eminim gitmek istemez onunlamı uğraşcam vs der ama ben ikna etmeye çalışırım bi şekilde tekirdağdaki toyota servisine doğru yol gözükür bize
arkadaşlar konuyu bende dün olay gazetesinden öğrendim. benimde aracım 2005 corolla hb sol a/t dün bursa Toyota Akkoyunluya mail attım dönüş yapmalarını bekliyorum. cevabı sizinle de paylaşırım.
http://www.toyota-tech.eu/default.aspx yukarıdaki siteden deneyebilir misiniz?
önce üye olunacak,daha sonra EURO5 bölümünden "güvenlik için geri çağırma"
vın no istiyor orayada 17 haneli şase no yazılacak.
http://www.toyota-tech.eu/default.aspx yukarıdaki siteden deneyebilir misiniz?
önce üye olunacak,daha sonra EURO5 bölümünden "güvenlik için geri çağırma"
vın no istiyor orayada 17 haneli şase no yazılacak.
İbrahim bey Teşekkür ederim öncelikle. Yalnız aklıma takılan bir konu var sizinle paylaşmak istedim.
verdiğiniz linkten şase numaram ile sorgulama yaptım ve
- R/SSC - Passenger side Front Airbag
Owners of vehicles affected by this recall /special service campaign will receive a campaign notification by first class mail. Owners are requested to contact their local Toyota retailer/authorised repairer to arrange for the vehicle to be inspected and countermeasures applied where applicable. This recall/special service campaign will be performed by any Toyota retailer/ authorised repairer at NO cost to the vehicle owner.
şeklinde etkilendiğini ve servis ile iletişime geçmemi söyledi. Gaziantep Servisini aradım, sizin aracınızda değişim için girecek önemli bir arıza yok dedi. Airbag markasını sordum bilmiyorum dedi. Bu adamlar beni mi kandırıyor yok sa gerçekten benim aracımda böyle bir sıkıntı yok mu? Asıl soru Web sitesi mi yalan söylüyor yoksa Servis mi? bilemedim.
Sorgulama yaptığımda bende böyle bir sonuç çıkıyor. Anladığım kadarıyla gerekli işlem yapılmış gözüküyor. Sizce ne anlama geliyor?
Mustafa Bey sizin işlem yapılmamış hava yastığı grubundasınız.Tamamlanmadı ifadesi var orda.
Mesaj Birleştirildi: 14 May, 2015 18:29
Tüh benim araba yok.2008 model.Bir bakım olsa iyi olurdu.
Benim 2006 corolla sağlam çıktı. "Avrupa pazarlarında bu araç için uygulanabilir aktif bir güvenlik kampanyası bulunmamaktadır."
sunu sorgulayabilceğim türkçe bi sistem yokmu ya

ingilizceyle aram pek iyi değilde
Ben gecen sene arandım ve ucretsiz sag tarafın hava yastığı degisimi yapıldı. Kontrol icin çağırdılar degismesi gerekiyormuş. En ufak ücret almadılar
Hakan bey bunun için servisten randevu almamız mi gerekiyor? Ayrıca garanti bitmiş bir arac için geri çağrılmada ücret ödenir mi?
Servis çağırır.Ücret olmaz.Kusur firmanın.
Takipte kalayım, benimkini de kapsıyor.
Yarın servisi ararım, söylenenleri buraya yazarım.