0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2.0 dizeli yok Talat. 2.0 benzinli. Ama mazda 3'den de fazla yakıt tüketimi var, 1-2 lt fazla. Şehiriçi ağırlıklı bindiğimden geçmek istemiyorum D'ye. Araç değiştirirsem km si az modeli yüksek bir araca geçerim, yeni mazda 3 gibi 5-10 bin km.de 2. el alıp 5-6 sene kullanmalık.
1.6 düzelir mi vardı acaba bir ara araştırdım baya yanlışım vardır. Bence yeni kasa 3 almak yerine 1 2 yaş daha yaşlı 6 almak mantıklı ama lpg takilirsa bence çok dert edilmeyecektir. İstanbulda yaşıyorsan park işi vs sıkıntı olabilir D sınıfı onun dışında gerçekten vazgecilesi bir sınıf değil gerçekten. Allah gönlüne göre versin
2. el araç şans işi sen de biliyorsun ki Talat. Aldığında masraf illaki çıkıyor, en kötü akü lastik çıkıyor. Haliyle bu masrafları yapasıya kadar sıfır gibi kız gibi bir araba almak istiyorum. Yeni kasa 3'ün muhterem aks kafası mesafesi 2700 mm. Süspansiyonu ve konforunu çok övüyor bir önceki kasadan yeni kasaya geçenler. Lpg takılıyor 2010 dahil, 2011 mazda 6 hariç. Yeni kasa mazda 3'lere de sıvı sistem takılıyor ancak, şu ana kadar hiç lpg taktıran yok.1.5 skyactiv-g benzinli, 1.5 skyactiv-d dizel motoru var. 1.5 dizeli nisan mayıs gibi mazda 3'e gelecek diyorlar. Hali hazırda CX-3'te kullanılıyor. Manuel dizel mazda 3'ün 3.5 lt yakması mı öngörülüyordu ne fabrika verisiydi. İngilterede satışa başladı.Öte yandan 1.5 dizelin fiyatı da 80 den aşağı olmaz, benzinli otomatiği en ucuz 75bin iken...Aslında hayalimde CX-5 var, ama fiyatları malum...Mazda 6'ya bakmamamın bir diğer sebebi de, malum yol sesi. Japonlarda malum biliyorsun. O kadar para verip D sınıfına geçtikten sonra passattaki sessizliğe ulaşamamak, dişli asfaltta yol sesini duymak kötü olur.
Maşallah memnun olman sevindirici. Aracı 140 km sabitledim Dediniz gerçekte 132 nasıl oluyor jant farkından mi?
Konuda açıklamalar yapılmış. Dizel mazda 3 de baskı balata sıkıntısı var. Ford ile aynı dizel motor ve baskı balata, mazda garantiden işlem yaparken ford yapmıyor. Diğer problemlerse şanssızlık. Stopta buğu contadan su sızıyorsa oluyor. Japonların stop contaları da malum.Diskler sıcakken su tutturmuştur eğilmiştir, buna bile garantiden değişmişler.Aküyü kullanmayı bilmiyordur. Motor çalışmıyorken aküden harcamamak lazım yapmamıştır ama bunu da değişmiş servis.Halbuki kullanıcı hatası deyip sıyrılabilirdi diğer firmaların yaptığı gibi. Geri kalan kozmetik kusurları da bilemiyorum. Benim araç 110bin km.de vites topuzunda soyulmalar var. Kozmetik kusuru dert etmem ben. Trim sesi gelmesin, masraf çıkarmasın, yürürü sağlam olsun tamam. ve her iddiasına varım dünyada da olduğu gibi en az sorun çıkaran araçtır, toyotalardan da az sıkıntı çıkarır. Forumumuzda da görüyoruz sıkıntıları, bir olaya genelleyemeyiz.
Yok ben genellemedim sadece ara arda bir cok sorunun olması aklıma yatmadı. Acaba dedim yeni kasalarda kronik sorunlar bu kadar fazla mı diye aklıma geldi.
Koca Samsun'da Mazda'nın ne satışı var nede yetkili servisi. Merak ediyorum buradaki Mazda sahipleri Ankara yada Trabzon'amı gidiyorlar periyodik bakım için? Yoksa Anlaşmalı servise bakan yeri mi var? Eğer Ankara yada Trabzon'a gidiliyorsa 6 ayda bir bu kadar az satmasına şaşmamalı Mazda'nın.
Samsuna yakında yetkili servis ve bayi açılacak yakında ama.
Yaşadığım yerde ford ve mitsubishi hariç hiç bir yetkili servis olmadığından benim için değişen yok. Toyotada da 6 ay kim uyuyor? Yetkili servis ihtiyacımı Ankara'ya gittiğim zamana denk getiriyorum. Ama özel servisim var gerek yok, parçaları alıp gidiyorum. Mazda'nın derdi zaten araç satmak değil ki. Alsınlar diye derdi yok isteyen alır diyorlar. Haklılar da, diğer markalara o kadar para verip daha az donanımı olan ya da trim sesi sorunları olan araçların olduğu piyasada tutulmamasına şaşmalı. Samsuna yakında yetkili servis ve bayi açılacak yakında ama.
Geçenlerde yeni kasa Mazda 3 Power SKYACTIV-G 1.5 120PS otomatike bindim gerçekten güzel araba sağlam tok duruyorBence rakiplerinden çok daha iyi durumda ah işte birde ikinci el kaygısı olmasa 85000 liralık liste fiyatı normal seviyedeRX8 hayranı olarak özellikle göstergelerini çok beğendim(özellikle Corollanın göstergesinden sonra)Mazdanın parça fiyatları hakkında bilgi verir misiniz acaba Toyota ile karşılaştırmalı olarak?
Yok Eyüp abi lastikten. Zaten orjinal olsa da göstergeden daha az bir hızda gidiyor her türlü.
Evet normalde 5 daha aşşağı olduğunu biliyorum. Dedim buuyuk jant lastik mi var arabanda. Bi ara forumda konusu gecmisti jant ebatina göre hız hesaplama ben milden hesaplıyor diye biliyorum yani lastik çapı değişse bile gostergedeki değer değişmez mailden hesaplama yaptığı için.