0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mazda bu, Japonların Mercedes'i sonuçta. 2010 modellerde Cavit abi, anahtardan cam açıp kapama var. kilit açma düğmesine basılı tutunca camlar açılıyor, kilitlemeye basınca da kapanıyor. Far yıkama da ayrı güzel. Otomatiği alsa ayrı bir tadından yenmezdi.Mazda ayrı bir dünya gerçekten.
Bende bayadır dizel mazda 3 lere bakıyorum istediğim gibi bir impresive bulamadım.
Bende şu sıralar Mazda 6'ya takmış vaziyetteyim. Sanat eseri gibi araba. [emoji4]
2011 ve sonrasına bakma, 2011 makyajıyla birlikte direk enjeksiyonlu motor kullanmaya başladılar, yani lpg takılamıyor. 2010 ve öncesine takılabiliyor ama.Benim de 5-6 seneye geçmeyi düşündüğüm araçlardan biri, öteki ise CX-5
Bu olmadı şimdi. [emoji20] Skyactiv'e LPG takılamadığını biliyordum ama 2011 ve sonrasının DI olması biraz kötü oldu. Gerçi 2.0 lt olmasına rağmen 1.6 Vectra ile aynı yakması da güzel bir durum. [emoji4] Son kasa görsel olarak apayrı bir yerde benim için. Fakat vergilendirme sisteminin kurbanı maalesef, yoksa gerek tüketim, gerek performans, gerek ses olarak şahane bir motor. CX-5'de aynı şekilde. Magnezyum supaplı olanlar hangileri oluyor bu arada?
Enes mazdalar magnezyum subap hepsi. Gerçi kullanılan tüm subaplar magnezyum alaşımmış, sadece alaşım oranları farklı olduğundan sanırım bu subap yanması gecikiyor. Buna rağmen 100bin km lpg de kullanıp da sorun yaşamayanlar da var, 20-30 bin km.de sıkıntı çıkaran da. Bunda da sanıyorum hatalı lpg ayarı ve gereksiz yüksek devir çevirmelerden kaynaklı.Ben 2. nesilin görünüşünü çok beğeniyorum. 2008-2012 arasında üretilen ama bu lpg yüzünden 2011 ve 12 modeller bulunamıyor. Skyactive ise çok makul tüketim sağlıyor B sınıfı kadar neredeyse. Fakat bu 2011 öncesi motorlar şehiriçi garanti 10-11 lt yakıyor, uzun yolda da 6 lt civarı. Lpgde ise 1-1.5 lt daha eklemek gerekiyor bu rakamların üstüne.Gerçekten son kasa mükemmel, dizel gelecek inşallah. CX-5'in 2.2 dizelini alıp lpg, düşük hacimli motor uğraşmayacaktık ah ah.
Dün yegenime 2010 model siyah 65.000 km.de otomatik ilk sahibinden (kocaeli üniversitesinde profesör) mazda3 touring aldık.Araç çok temiz boya koruma ve cam filmleri ziebart.ta,bakımları kocaeli haldızda yapılmış.Lastikleri daha yeni değişmiş artı olarakta geçen kış alınmış continental kışlık lastiklerinide yanında aldık.Bu akşam aracı kısada olsa kullanma fırsatı buldum ve çok hoşuma gitti.Benim avensisin bayıldığı ve düşük viteste bağırdığı rampayı çok güzel çıktı.Araçta motor sesi çok tatlı ve istekli,konforuda yerinde.Kısacası araç çok çok hoşuma gitti.Fiyat olarakta 40.000 tl.ye pazarlıkla sahibini ikna edebildik.Profesör yeni mazda 3 skyaktif aldığından aracı satmış yoksa satmaya niyeti yokmuş araçtan karı koca çok memnunlarmış. satıştan sonra arabadan ayrılırken hanımının gözlerinin doldugunu farkettik.
Aslinda burda piyasada cok rakip var mesela opel de insignia 1.6 dizel otomatik skoda yeni Superb 1.6 dizel otomatik mazda 3 ve 6 serisinde bu motor ve sanzumani sunsa ozellikle mazda 6 suanki satisina oranla patlar bence araç cok guzel yaa
2013 model ile 2015 mazda 6 arasinda donanim yada motor da fark varmi Mutlu bey bazi ilanlarda cok fiyat farki bar ayni kasada
Hayırlı uğurlu olsuuuun bende bugünlerde mazdalara bakıyordum kafamda deli sorular Mazda cx3 diye bir araç var 1.5 dizel otomatik ve 4 çeker ve fiyat açısından bence makul bu özellikleriyle Türkiye piyasasında aranan bir araç lakin Mazda Bir mazdaya sahip olmak ne getirir ne götürür sıfır alsak bu aracı 5-6 sene bncek olsak uzun süreli kullanımda sağlamlığı nedir mazdanın sagkan japon oluşuna bir diyeceğimiz yok 😀 servis bakım beni üzermi kaç binde bakıma girer burda çekmeköyde bana çok yakın satış ve servis var orada gidip baktım mazdalara ama hmen çkmak zorunda kaldım mazda cx3 başlığı bulamadım varsa o konudanda devam edebiliriz yeni konuda açabilirim kusuruma bakmayın sizin konunuzu kirletmek istemem Mazda hakkında bilgisi olanlar ne biliyorlarsa yazasınlar lütfen
Erman Bey açıkçası beni fazlasıyla heyecanlandıran bir araç "CX - 3". Ancak bir türlü fırsat bulup da test sürüşüne gidemedim. Bursa İnallardaki satış danışmanı arkadaş çok ilgilendi ve katalog v.s. ile de bilgilendirdi. Hatta şu bilgiyi de verdi: aynı Honda Türkiye gibi, Mazdada da, Mazda Türkiye var artık; bu yüzden parça sıkıntısı v.s. olmuyormuş. Biz aynı plazadan 2008'de sıfır Honda Civic de almıştık. Honda'da hiç bir sıkıntı yaşamadık gerçekten. Bir pazar günü uğradığımız için test sürüşü şansımız olmadı. Ancak bence piyasadaki beklentileri tam olarak karşılayan bir aile aracı veya mini suv diyebiliriz bence. Çünkü otomatik, dizel, 4x4 seçeneğini sunan bu sınıfta başka araç yok. İç mekana gelince internetteki hemen hemen bütün videoları izledim diyebilirim. Tasarımıyla ve motor kalitesiyle bence en mantıklı tercih. Tek sıkıntı ya da handikap, atmosferik motor olduğu için dış tasarımındaki canlılık ve hareketliliğin motorda o denli olmadığı yönünde. Yani performans olarak çok fazla bir beklenti içinde olmamak lazımmış. Ancak konfor açısından premıum hissi verilmiş deniyor. Şu an sıfır araç alacak olsam çok büyük bir ihtimalle bu aracı tercih ederdim. Çünkü fiyat olarak da rakiplerine kıyasla donanım yönünden mazda 1 tık,hatta 2 tık bile önde bence....CX-5 e gelince, tamam çok güzel araç ama bana hitap etmiyor. Çünkü fazla büyük ben kişisel olarak büyük araçları sevmediğim için. CX-3 diyorum. Bir de CX-3'teki hatlar CX-5'e göre çok daha sportif ve canlı. Kalabalık bir aileniz yoksa bence en doğru tercih CX-3 olacaktır.(Son olarak da şunu ilave etmeliyim sanırım. İçine oturma şansım olmadı ancak arka camların dar olması sebebiyle bilhassa arkada oturanların kasvetli hissedebileceği bir durum söz konusu olabilirmiş ki bana da dışarıdan böyle hissettirdi. )
Cx3 ve atmosferik? Dizeller ne zamandır atmosferik üretiliyor? Mazda forumunda bir kullanıcı 120 den yüzyetmiş e ne kadar çabuk hızlandı şaştım kaldım demişti. Mazda sürüşü zevkli araçlar yapar.105 hp lik 1350 kg ağırlığındaki otomatik aracım kalkışta çoğu aracı geride bırakıyor. Herşeyin güç olmadığının bir kanıtı bu.Hal böylr olunca 1.5 lt lik bir dizelin 1050 kg luk kasada yetersiz denmesini gülünç bulurum.
Evet arkadaslar az once mazda bayisindeydim mazda cx3 alinabilcek arabalar listesinden cikti benim icin bu kadar dar bir araba olamaz polodan cliodan bile dar aracin ici arabanin on gogus kismi bile dar binmemle inmem bir oldu ic malzeme kaliteli cok hosuma gitti arac distanda ben burdayim diyor ama hic bana gore degil daracik bir arac rahatlik hissi kesinlikle vermiyor bagaji ise bence yeterli mazda 3 u hic begenmedim arabanin kapilarinda esya koymaya yer yok degisik olsun diye sadece su sisesi koyabileceginiz bir oyuk yapmislar sadece sise koyabilirsiniz mazda 3 u begenmedim rakiplerine gore oda dar geldi bana mazdanin karakteristik ozelligi ise bisey diyemem gelelim mazda 6 ya 6 serisi kaliteli genis ferah mukemmel bir arac cok begendim ama 2.0 motor ama muhteseeeem 😄 vede mx5 gercekten guzel amacina hizmet edebilecek cok guzel tasarlanmis hos bir araba ama gitme nedenim cx 3 oldugu icin mazda bende hayal kirikligi yaratti