0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hahahahah okudum o konuyu Sönmez Usta gibi adamsın yani, fazlan var eksiğin yok maşallah. Bu arada iyi yakmış araban maşallah, bende 15 kuruş yaktırdım ama inanan olmadı Didime gittiğinde belki bende oralardamışımdır ama nasip. Bizim buralarda Aydın Didim 2,35-2,40 larda bu LPG geçen 1,99 görünce girdim hemen
Heeee sen yeni oradaymışsın Didim'in pek eğlencesi yoktur zaten, Altınkum denen yerde de Denize girilmez zaten, kalabalık=pislik malesef Anne baba orada bizim ama hiç gidesim gelmiyor malesef deniz ortamına sıcağın bağrına, burada hanımın köyüne gitmek daha zevkli geliyor bana 950 metre rakımda yaldır yaldır, sessiz gürültüsüz
Bugün itibariyle tahmini 3bin km lik tatilimden geri döndüm. Safranbolu-Kdz.Ereğli-Yozgat-Kayseri-Muğla-Körfu koyu-Marmaris-Datça Knidos-Kuşadası-Didim-İzmir Alsancak-Ayvalık-Adapazarı Geyve-Kdz. Ereğli-Safranbolu rotasını 2 haftada dolandık. Tahmini 500 tl tutmamıştır yol. Büyükşehirlerde 2 tl ye de lpg varken tqtil yörelerinde 2.39 bile gördüm. Genelde 90 A sabitledim haliyle 7lt.LPG yaktı. Fakat ayvalık sonrası 100-110 gittim. 2.1 tl den 14-15 kuruş yaktım genelde, bastığım zamanlar da 20 kuruş en fazla.Marmaris dönüşü Akyaka-Muğla yolundaki ünlü virajlarda zorladım baya aracı. Önceki sene toyota yaris kullanırken o yol beni tutmuştu ama bu sene mazda çok zevk verdi. Hatta birinin tam virajda beni sollaması yüzünden 30 luk U viraja 80-85 ile girdim. Lastiklerden ciyaklama geldi ama araçta kayma olmadı, tabi ben cama yapıştım. eşim de ben bariyerleri tam karşıda gördüm sonrasını hatırlamıyorum dedi Mazda konforuyla yol tutuşuyla sağlamlığıyla çok memnun ediyor açıkçası. İyi ki almışım kara keçimi.
Flaş flaş flaş. Murat abiden büyük itiraf.Murat abi hanımın köyüne gidiyorum demekle neyi kastetdi az sonra
Mehmet hanımköylüyüm ben Yahu gidilmeyecek gibi mi, serin sessiz, gürültüsüz, sağdan soldan araba sesi gelmiyor, kafana göre takılıyon, bugün ne giysem derdi yok, ne bulursan onu giy ohhhhhhh misss valla, köy hayatı gibisi yok bana göre
Sorma Mehmet abim.Ereğliden Yozgat A giderken Yozgat ş.içi 60 hız sınırı var radar vardır diye mecbur yavaş gidiyorum.biranda köpek çıkmasın. Ani fren ve korna. Allahtan akıllı hayvan hemen kaçtı. Kıl payı kurtardım.Marmaris didim yolunda akşam milası yeni geçmişim. Sağ şeritte gidiyorum bir anda köpek çıktı, sol şeritte bekliyordu hayvan. Oradan da öyle yırttım.Ayvalıktan dönerken adapazarına otobana çıktım Kocaeli nden sonra. Gündüz ama ihtimal vermiyorum.sol şeritte hız sınırının çok üstündeyim. En solda bariyerle sol çizgi arasında köpek gidiyor. Allahtan yola fırlamadı.Datça marmaris arasında dolaşırken 3 4 araç öndeki öküz yolun solunda bir yer görmüş aniden fren yapıp karşıdan gelenlerin geçmesini bekleyip sola girdi. Ben de o gün uykusuzum, kalacak yer arıyorum 24 saattir uykusuz araç kullanıyorum. Küfre koyunun kötü yolundan yeni dönebilmişim. Öndeki araç sağa kırdı. Anlık düşünüyorum bu araç niye kırdı ya diye. Milisaniye sonra dank etti de aniden asıldım frene Allahtan kara keçim yola yapışmış gibi hemen durdu. Yoksa orada da iş çıkacaktı başa.Anlayacağın bu tatil Allah korudu.
Uzun yolculukları her zaman daha tehlşkeli bulmuşumdur. Bşr insanın çok uzun bir süre yola konsantre olup dikkat etmesi çok güç. Heleki uyku faktörüde varsa. Allah korumuş. sürücü faktörü yanında bakımlı araç faktörüde önemli lastikler kabak olsa balatalar bitik istediğin kadar durmaya çalış.
Dün yegenime 2010 model siyah 65.000 km.de otomatik ilk sahibinden (kocaeli üniversitesinde profesör) mazda3 touring aldık.Araç çok temiz boya koruma ve cam filmleri ziebart.ta,bakımları kocaeli haldızda yapılmış.Lastikleri daha yeni değişmiş artı olarakta geçen kış alınmış continental kışlık lastiklerinide yanında aldık.Bu akşam aracı kısada olsa kullanma fırsatı buldum ve çok hoşuma gitti.Benim avensisin bayıldığı ve düşük viteste bağırdığı rampayı çok güzel çıktı.Araçta motor sesi çok tatlı ve istekli,konforuda yerinde.Kısacası araç çok çok hoşuma gitti.Fiyat olarakta 40.000 tl.ye pazarlıkla sahibini ikna edebildik.Profesör yeni mazda 3 skyaktif aldığından aracı satmış yoksa satmaya niyeti yokmuş araçtan karı koca çok memnunlarmış. satıştan sonra arabadan ayrılırken hanımının gözlerinin doldugunu farkettik.
Yok yok Cavit abi var sende bir araba değiştirecek gibi haller, geçen günde fark ettim bunu. Hayırdır abi arabadan soğudun galiba Cidden soruyorum
Sezgilerin bayağı iyi murat bu sıralar kızımın ehliyet alıp bizim aracı kullanamamasından ve hanımında pek bu aracı sevmemesinden dolayı başka araçlara bakıyorum.Bu sıralarda bir bmw merakı başladı bende 2008 2009 3.16i lere bakıp duruyorum. Arkadaşımda bu araçtan var kanıma birazda o giriyor.Sonradanda kendi aracım gibi temiz araba bulamam diyede hep vazgeçiyorum.Bizim bu araçların rampalardaki hantallığı ve şu debriyaj problemi olmasa başka araca bakmayacağımda,Mazdayıda kullandıktan sonra araç resmen çok hoşuma gitmeye başladı, daha öncede bayağı bu araçlara bakmıştım.