Gönderen Konu: Hoşçakal Yaris, Merhaba Mazda 3  (Okunma sayısı 99134 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Hoşçakal Yaris, Merhaba Mazda 3
« Yanıtla #160 : Temmuz 30, 2015, 20:22:22 »
Hahahahah okudum o konuyu   :rofl: :rofl:

Sönmez Usta gibi adamsın yani, fazlan var eksiğin yok maşallah.  :saygi:

Bu arada iyi yakmış araban maşallah, bende 15 kuruş yaktırdım ama inanan olmadı :) Didime gittiğinde belki bende oralardamışımdır ama nasip. Bizim buralarda  Aydın Didim 2,35-2,40 larda bu LPG geçen 1,99 görünce girdim hemen
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #160 : Temmuz 30, 2015, 20:22:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #161 : Temmuz 30, 2015, 20:35:14 »
Hahahahah okudum o konuyu   :rofl: :rofl:

Sönmez Usta gibi adamsın yani, fazlan var eksiğin yok maşallah.  :saygi:

Bu arada iyi yakmış araban maşallah, bende 15 kuruş yaktırdım ama inanan olmadı :) Didime gittiğinde belki bende oralardamışımdır ama nasip. Bizim buralarda  Aydın Didim 2,35-2,40 larda bu LPG geçen 1,99 görünce girdim hemen
Cmartesi akşam Pazar pazartesi sabah didimdeydim abi ama dolandık etrafı hep. Altınkum çok kalabalıktı pek beğenemedik. Apollon tapınağı harikaydı amaa. Sonrasında dönüş yoluna geçtik.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #162 : Temmuz 30, 2015, 20:53:16 »
Heeee sen yeni oradaymışsın  :tamam: Didim'in pek eğlencesi yoktur zaten, Altınkum denen yerde de Denize girilmez zaten, kalabalık=pislik malesef :(

Anne baba orada bizim ama hiç gidesim gelmiyor malesef deniz ortamına sıcağın bağrına, burada hanımın köyüne gitmek daha zevkli geliyor bana 950 metre rakımda yaldır yaldır, sessiz gürültüsüz :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #163 : Temmuz 30, 2015, 22:34:55 »
Heeee sen yeni oradaymışsın  :tamam: Didim'in pek eğlencesi yoktur zaten, Altınkum denen yerde de Denize girilmez zaten, kalabalık=pislik malesef :(

Anne baba orada bizim ama hiç gidesim gelmiyor malesef deniz ortamına sıcağın bağrına, burada hanımın köyüne gitmek daha zevkli geliyor bana 950 metre rakımda yaldır yaldır, sessiz gürültüsüz :)
Flaş flaş flaş. Murat abiden büyük itiraf.
Murat abi hanımın köyüne gidiyorum demekle neyi kastetdi az sonra :)

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 31, 2015, 15:21:34
Bugün itibariyle tahmini 3bin km lik tatilimden geri döndüm. Safranbolu-Kdz.Ereğli-Yozgat-Kayseri-Muğla-Körfu koyu-Marmaris-Datça Knidos-Kuşadası-Didim-İzmir Alsancak-Ayvalık-Adapazarı Geyve-Kdz. Ereğli-Safranbolu rotasını 2 haftada dolandık.
Tahmini 500 tl tutmamıştır yol. Büyükşehirlerde 2 tl ye de lpg varken tqtil yörelerinde 2.39 bile gördüm.
Genelde 90 A sabitledim haliyle 7lt.LPG yaktı. Fakat ayvalık sonrası 100-110 gittim. 2.1 tl den 14-15 kuruş yaktım genelde, bastığım zamanlar da 20 kuruş en fazla.

Marmaris dönüşü Akyaka-Muğla yolundaki ünlü virajlarda zorladım baya aracı. Önceki sene toyota yaris kullanırken o yol beni tutmuştu ama bu sene mazda çok zevk verdi. Hatta birinin tam virajda beni sollaması yüzünden 30 luk U viraja 80-85 ile girdim.  Lastiklerden ciyaklama geldi ama araçta kayma olmadı, tabi ben cama yapıştım. :D eşim de ben bariyerleri tam karşıda gördüm sonrasını hatırlamıyorum dedi :D
Mazda konforuyla yol tutuşuyla sağlamlığıyla çok memnun ediyor açıkçası. İyi ki almışım kara keçimi. :)
Mutlum bu arada senin keçi bu sefer hiçbir canlının canına kastedmemiş gibi duruyor. :)
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #164 : Temmuz 30, 2015, 22:42:55 »
Flaş flaş flaş. Murat abiden büyük itiraf.
Murat abi hanımın köyüne gidiyorum demekle neyi kastetdi az sonra :)

Mehmet hanımköylüyüm ben :) Yahu gidilmeyecek gibi mi, serin sessiz, gürültüsüz, sağdan soldan araba sesi gelmiyor, kafana göre takılıyon, bugün ne giysem derdi yok, ne bulursan onu giy ohhhhhhh misss valla, köy hayatı gibisi yok bana göre
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #165 : Temmuz 30, 2015, 22:47:09 »
Mehmet hanımköylüyüm ben :) Yahu gidilmeyecek gibi mi, serin sessiz, gürültüsüz, sağdan soldan araba sesi gelmiyor, kafana göre takılıyon, bugün ne giysem derdi yok, ne bulursan onu giy ohhhhhhh misss valla, köy hayatı gibisi yok bana göre
Valla abi benim de hasretini çektiğim hayalini kurduğum bir yaşam alanı. Anca yazları arkadaşlar davet ederse o şekil gidip misafir oluyorum. Yayla havası gibisi yok
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #166 : Temmuz 30, 2015, 23:42:09 »
Sorma Mehmet abim.
Ereğliden Yozgat A giderken Yozgat ş.içi 60 hız sınırı var radar vardır diye mecbur yavaş gidiyorum.biranda köpek çıkmasın. Ani fren ve korna. Allahtan akıllı hayvan hemen kaçtı. Kıl payı kurtardım.
Marmaris didim yolunda akşam milası yeni geçmişim. Sağ şeritte gidiyorum bir anda köpek çıktı, sol şeritte bekliyordu hayvan. Oradan da öyle yırttım.
Ayvalıktan dönerken adapazarına otobana çıktım Kocaeli nden sonra. Gündüz ama ihtimal vermiyorum.sol şeritte hız sınırının çok üstündeyim. En solda bariyerle sol çizgi arasında köpek gidiyor. Allahtan yola fırlamadı.
Datça marmaris arasında dolaşırken 3 4 araç öndeki öküz yolun solunda bir yer görmüş aniden fren yapıp karşıdan gelenlerin geçmesini bekleyip sola girdi. Ben de o gün uykusuzum, kalacak yer arıyorum 24 saattir uykusuz araç kullanıyorum. Küfre koyunun kötü yolundan yeni dönebilmişim. Öndeki araç sağa kırdı. Anlık düşünüyorum bu araç niye kırdı ya diye. Milisaniye sonra dank etti de aniden asıldım frene Allahtan kara keçim yola yapışmış gibi hemen durdu. Yoksa orada da iş çıkacaktı başa.
Anlayacağın bu tatil Allah korudu.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #167 : Temmuz 30, 2015, 23:54:58 »
Sorma Mehmet abim.
Ereğliden Yozgat A giderken Yozgat ş.içi 60 hız sınırı var radar vardır diye mecbur yavaş gidiyorum.biranda köpek çıkmasın. Ani fren ve korna. Allahtan akıllı hayvan hemen kaçtı. Kıl payı kurtardım.
Marmaris didim yolunda akşam milası yeni geçmişim. Sağ şeritte gidiyorum bir anda köpek çıktı, sol şeritte bekliyordu hayvan. Oradan da öyle yırttım.
Ayvalıktan dönerken adapazarına otobana çıktım Kocaeli nden sonra. Gündüz ama ihtimal vermiyorum.sol şeritte hız sınırının çok üstündeyim. En solda bariyerle sol çizgi arasında köpek gidiyor. Allahtan yola fırlamadı.
Datça marmaris arasında dolaşırken 3 4 araç öndeki öküz yolun solunda bir yer görmüş aniden fren yapıp karşıdan gelenlerin geçmesini bekleyip sola girdi. Ben de o gün uykusuzum, kalacak yer arıyorum 24 saattir uykusuz araç kullanıyorum. Küfre koyunun kötü yolundan yeni dönebilmişim. Öndeki araç sağa kırdı. Anlık düşünüyorum bu araç niye kırdı ya diye. Milisaniye sonra dank etti de aniden asıldım frene Allahtan kara keçim yola yapışmış gibi hemen durdu. Yoksa orada da iş çıkacaktı başa.
Uzun yolculukları her zaman daha tehlşkeli bulmuşumdur. Bşr insanın çok uzun bir süre yola konsantre olup dikkat etmesi çok güç. Heleki uyku faktörüde varsa. Allah korumuş. sürücü faktörü yanında bakımlı araç faktörüde önemli lastikler kabak olsa balatalar bitik istediğin kadar durmaya çalış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #168 : Temmuz 31, 2015, 09:33:08 »
Sorma Mehmet abim.

Mutlu geçmiş olsun kardeşim. Nazara felan mı geldin ne oldu?? İyi bir hoca bulup okutmak lazım seni :) Kurşun döktürelim :)
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #169 : Temmuz 31, 2015, 11:04:30 »
Uzun yolculukları her zaman daha tehlşkeli bulmuşumdur. Bşr insanın çok uzun bir süre yola konsantre olup dikkat etmesi çok güç. Heleki uyku faktörüde varsa. Allah korumuş. sürücü faktörü yanında bakımlı araç faktörüde önemli lastikler kabak olsa balatalar bitik istediğin kadar durmaya çalış.
Bence uzun yolculuklar şehir içine nazaran daha risksiz. Ama bir kaza durumunda ufak tefek hasarlar ile atlatmak mümkün olmayabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #170 : Temmuz 31, 2015, 13:33:47 »
Enese katılıyorum Mehmet abi. Şehiriçi trafik çok daha tehlikeli ve riskli. Bu olayları da Şehiriçi ve yakınında yaşadım hep.

Kadir abi anlamadım ya sadaka falan vermeye çalışıyorum denk geldikçe bakalım bayramda herkesin dışarıda olmasının sebebi de olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #171 : Temmuz 31, 2015, 15:02:57 »
Benim gözlemlediğim şehir içi kazaların genelde maddi hasarlı olduğu. Ya şehirler arası yollardaki kazalar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #172 : Temmuz 31, 2015, 16:28:16 »
Öyle ama oranlara bakmak lazım. Şehiriçi ndeki kaza sayısı şehirdışımdakinden daha fazladır. Bunun da nedeni sinyal Kullanmayan, makas atan, arkasını sağını solunu sürekli kontrol etmeyen, takip mesafesi bırakmayan öküzlerdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #173 : Ağustos 11, 2015, 22:00:11 »
Dün yegenime 2010 model siyah 65.000 km.de otomatik ilk sahibinden (kocaeli üniversitesinde profesör)  mazda3 touring aldık.Araç çok temiz boya koruma ve cam filmleri ziebart.ta,bakımları kocaeli haldızda yapılmış.Lastikleri daha yeni değişmiş artı olarakta geçen kış alınmış continental kışlık lastiklerinide yanında aldık.Bu akşam aracı kısada olsa kullanma fırsatı buldum ve çok hoşuma gitti.Benim avensisin bayıldığı ve düşük viteste bağırdığı rampayı çok güzel çıktı.Araçta motor sesi çok tatlı ve istekli,konforuda yerinde.Kısacası araç çok çok hoşuma gitti.
Fiyat olarakta 40.000 tl.ye pazarlıkla sahibini ikna edebildik.Profesör yeni mazda 3 skyaktif aldığından aracı satmış yoksa satmaya niyeti yokmuş araçtan karı koca çok memnunlarmış. satıştan sonra arabadan ayrılırken hanımının gözlerinin doldugunu farkettik. ;)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #174 : Ağustos 11, 2015, 22:03:34 »
Dün yegenime 2010 model siyah 65.000 km.de otomatik ilk sahibinden (kocaeli üniversitesinde profesör)  mazda3 touring aldık.Araç çok temiz boya koruma ve cam filmleri ziebart.ta,bakımları kocaeli haldızda yapılmış.Lastikleri daha yeni değişmiş artı olarakta geçen kış alınmış continental kışlık lastiklerinide yanında aldık.Bu akşam aracı kısada olsa kullanma fırsatı buldum ve çok hoşuma gitti.Benim avensisin bayıldığı ve düşük viteste bağırdığı rampayı çok güzel çıktı.Araçta motor sesi çok tatlı ve istekli,konforuda yerinde.Kısacası araç çok çok hoşuma gitti.
Fiyat olarakta 40.000 tl.ye pazarlıkla sahibini ikna edebildik.Profesör yeni mazda 3 skyaktif aldığından aracı satmış yoksa satmaya niyeti yokmuş araçtan karı koca çok memnunlarmış. satıştan sonra arabadan ayrılırken hanımının gözlerinin doldugunu farkettik. ;)

Yok yok Cavit abi var sende bir araba değiştirecek gibi haller, geçen günde fark ettim bunu. Hayırdır abi arabadan soğudun galiba  :saygi: Cidden soruyorum
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #175 : Ağustos 11, 2015, 22:18:10 »
Yok yok Cavit abi var sende bir araba değiştirecek gibi haller, geçen günde fark ettim bunu. Hayırdır abi arabadan soğudun galiba  :saygi: Cidden soruyorum

Sezgilerin bayağı iyi murat bu sıralar kızımın ehliyet alıp bizim aracı kullanamamasından ve hanımında pek bu aracı sevmemesinden dolayı başka araçlara bakıyorum.Bu sıralarda bir bmw merakı başladı bende 2008 2009 3.16i lere bakıp duruyorum. Arkadaşımda bu araçtan var kanıma birazda o giriyor.Sonradanda kendi aracım gibi temiz araba bulamam diyede hep vazgeçiyorum.Bizim bu araçların rampalardaki hantallığı  ve şu debriyaj problemi olmasa başka araca bakmayacağımda,Mazdayıda kullandıktan sonra araç resmen çok hoşuma gitmeye başladı, daha öncede bayağı bu araçlara bakmıştım. :sicak:
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #176 : Ağustos 11, 2015, 22:18:30 »

hanımlara çok aldanmamak lazım.. bizimki peugeot 206'ya salya sümük ağlamıştı:)
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #177 : Ağustos 11, 2015, 22:25:12 »
Sezgilerin bayağı iyi murat bu sıralar kızımın ehliyet alıp bizim aracı kullanamamasından ve hanımında pek bu aracı sevmemesinden dolayı başka araçlara bakıyorum.Bu sıralarda bir bmw merakı başladı bende 2008 2009 3.16i lere bakıp duruyorum. Arkadaşımda bu araçtan var kanıma birazda o giriyor.Sonradanda kendi aracım gibi temiz araba bulamam diyede hep vazgeçiyorum.Bizim bu araçların rampalardaki hantallığı  ve şu debriyaj problemi olmasa başka araca bakmayacağımda,Mazdayıda kullandıktan sonra araç resmen çok hoşuma gitmeye başladı, daha öncede bayağı bu araçlara bakmıştım. :sicak:

Hayırlısı olsun abi, ne diyeyim hakket ben bile zorlanıyorum arabayı kullanırken, kaldı ki bayanlara daha zor. Gerçi benim hanım pek bir seviyor :) Tabi sevecek bi önceki arabada klima yoktu havası yoktu bu ona limuzin gibi geldi :)

Sizin standart yüksek abi :)

THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #178 : Ağustos 12, 2015, 00:32:45 »
Mazda bu, Japonların Mercedes'i sonuçta. :)
2010 modellerde Cavit abi, anahtardan cam açıp kapama var. :D kilit açma düğmesine basılı tutunca camlar açılıyor, kilitlemeye basınca da kapanıyor.
Far yıkama da ayrı güzel. Otomatiği alsa ayrı bir tadından yenmezdi.

Mazda ayrı bir dünya gerçekten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 117000
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #179 : Ağustos 12, 2015, 08:54:33 »
Ben şu aralar mazda CX-3 e fena halde kafayı taktım ama araçlarımız yeni sayılır o yüzden şimdilik 1-2 sene bekleyeceğim.  Geçtiğimiz cumartesi kısmet olmadı da bu cumartesi içimde kalmasın diye gidip test edeceğim inşallah. Acayip merak ettiğim bir araç özellikle de sürüş konforu ve performansı çok merak ediyorum. Çünkü tasarım ve özellikler test videolarındaki anlatıma göre oldukça olumlu. Ayrıca da otomatik dizel 4x4 kombinasyonu ve bu konforu (anlatıldığına göre) bulmak çok zor sanırım. CX-5 de güzel ama çok büyük geldi bana açıkçası.