Gönderen Konu: Hoşçakal Yaris, Merhaba Mazda 3  (Okunma sayısı 99069 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Hoşçakal Yaris, Merhaba Mazda 3
« Yanıtla #100 : Mayıs 19, 2015, 16:34:57 »
Araba gerçekten şekil. Valla Mutlunun keçeler terlemeden çok dışarıya fışkırtıyor gibi yağı :islik:
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Mayıs 19, 2015, 16:34:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Mayıs 19, 2015, 17:06:00 »
Keçe deyip geçmeyin Mutlubey Şamzuman iniyor bu keçeleri değiştirmek için küçücük parça ama şamzuman inince işçiliği çok serviste daha tuzludur, özel servisin yolunu tutun bu keçeleri değiştirmek için.  Ustam değiştirelim demişti gerek yoK demişti şimdi terletme yapıyor. Yine indir şanzumanı işin yoksa

O kadar mı ciddi bu keçe değişimi ya :S Öyle de Barış bey, mazdadan anlayan usta bulmak zor. Özel serviste yaptırıp da garantisiz, riskli bir işlem yerine; yetkili serviste mazdadan anlayan bir ustaya garantili bir işlem yaptırmak daha mantıklı geliyor. Biraz tuzlu olabilir ama napalım.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 19, 2015, 17:06:26
Araba gerçekten şekil. Valla Mutlunun keçeler terlemeden çok dışarıya fışkırtıyor gibi yağı :islik:

Bu keçe yüzünden ben keçileri kaçırcam   :rofl:
Sağolasın abi.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Mayıs 19, 2015, 18:13:34 »
O kadar mı ciddi bu keçe değişimi ya :S Öyle de Barış bey, mazdadan anlayan usta bulmak zor. Özel serviste yaptırıp da garantisiz, riskli bir işlem yerine; yetkili serviste mazdadan anlayan bir ustaya garantili bir işlem yaptırmak daha mantıklı geliyor. Biraz tuzlu olabilir ama napalım.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 19, 2015, 17:06:26
Bu keçe yüzünden ben keçileri kaçırcam   :rofl:
Sağolasın abi.
Baskı balatayı da kontrol ettirin şanzıman inecekse. Ama serviste hem parça hemde işçilik bayağı tuzlu olacak sağlık olsun. Sizin alt takımı da el atmanız lazım. Muayeneden böyle çıktıysa ama bu masraflarla servisten çıkamazsanız. Kolay gelsn
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #103 : Mayıs 19, 2015, 18:40:07 »
Baskı balatayı da kontrol ettirin şanzıman inecekse. Ama serviste hem parça hemde işçilik bayağı tuzlu olacak sağlık olsun. Sizin alt takımı da el atmanız lazım. Muayeneden böyle çıktıysa ama bu masraflarla servisten çıkamazsanız. Kolay gelsn

Şanzıman otomatik. Servise gitmek istememin sebebi de şanzımanın otomatik olması. Burdaki ustam otomatik şanzıman bu dokunmam bir yerine dedi. Alt takımda bir sıkıntı yok, direksiyon kutusu sağlam, ön tekerlerde boşluk yok. Arkalarda çok hafif bir boşluk var z rotlarda. Şimdilik ses yapmıyor. Z rot değişimi de sıkıntı değil nasılsa, burdaki ustam yapar. Servise gitmişken hem genel bir kontrol de isteyeceğim. Sıfır gibi olsun araba, uzun süre bineceğim çünkü Allah kısmet ederse.
Bunun dışında otomatik şanzıman yağı ve filtresini değiştirteceğim, filtre değiştirmek istediğimden yine mecbur servis yolu. Hız sabitleyici taktıracağım. Gaz hassasiyeti çok fazla, buna baktıracağım. Bir de anahtar kodlarının yenilenmesini isteyeceğim. Hayırlısı artık :)
Piyasası ve bayisi çok olmayan araç alınca yedek parça ve usta için yetkili servisten başka çare kalmayabiliyor. Tabi bulunulan yerin de alakası var.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Mayıs 19, 2015, 18:48:23 »
Doğru otomatikti :tamam:
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Mayıs 20, 2015, 11:16:43 »
Herkese selamlar...
Mutlu bey kardesim senin bu arızaları ucuza gidermeni istediğim için Dörtnal Sadık usta ile görüştüm.Sorununu iletim.
Keçelerin orijinal kullanılması gerektiğini, yan sanayi kullanılırsa randıman vermeyeceğini, Ankara'da ki Mazda bayisinin dışarıya yedek parça vermediğini bu nedenle de bütün işlemlerini yetkili servise yaptırmanı tavsiye etti
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Mayıs 20, 2015, 11:44:54 »
Herkese selamlar...
Mutlu bey kardesim senin bu arızaları ucuza gidermeni istediğim için Dörtnal Sadık usta ile görüştüm.Sorununu iletim.
Keçelerin orijinal kullanılması gerektiğini, yan sanayi kullanılırsa randıman vermeyeceğini, Ankara'da ki Mazda bayisinin dışarıya yedek parça vermediğini bu nedenle de bütün işlemlerini yetkili servise yaptırmanı tavsiye etti

Adamın hasısın Özcan abi. Abi peki normal müşteriye parça satışıda mı yok servisin. Nasıl bir politika bu anlam veremedim.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #107 : Mayıs 20, 2015, 12:21:14 »
Mazda Servisi'nin sahibi bizim eski ev sahibimiz.Canı sıkıldıkça kiraya zam isteyen bir tipti.Yedek parça bir tek bakıma gelen araçlara kullanılıyor.Şahıs veya özel servis fark etmiyor.Adam vermiyor >:( Orijinal parça isteyen bana gelsin yaptırsın istiyor.
Bana yakın servis olsa buradan alır gönderirim ama Avrupa yakasında da tek Mazda servisi var gitmek mesele.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #108 : Mayıs 20, 2015, 12:41:15 »
Mutlu sanırım Ankara'da yer bakıyorsun.
herter otomotıv
adres: istanbulyolu 7.km macunköy girişi no:148/1 a-cıty avm yanı ankara-yenimahalle
tel : +90 312 397 23 00 dahili : 138
gsm : +90 533 273 33 83 asalet şankazan

Bunlarla da görüşmeni tavsiye ederim.  Yalnız forumdan (mazdagaraj.com) aradığını üstüne basa basa söyle. indirim uygulanacak.
Liste verir fiyat alırsın. Kendileri mazda servisi. (forumdan nick sorarsa kgunes1 dersin :D )
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #109 : Mayıs 20, 2015, 12:43:32 »
İsim vermek istemedim ama o servis Mazda Herter :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #110 : Mayıs 20, 2015, 12:51:09 »
İsim vermek istemedim ama o servis Mazda Herter :D
Özcan Abi çok yaşayasın  :rofl:
Ama adamlar diğer forumda senin dediğin gibi hareket etmiyorlar :-\
Sana gıcıklığı olmasın :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #111 : Mayıs 20, 2015, 12:59:43 »
Onlarla bir ilgim ya da sıkıntım yok Kadir.Ben sadece Sadık ustamın dediğini aktardım.Dışarıya yedek parça satışı yapmıyorlar.Yoksa benlik bu durum yok :D  Deniz Peugeot ihtiyacım doğrultusunda bana yedek parça vermeye devam ediyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #112 : Mayıs 20, 2015, 13:30:23 »
Onlarla bir ilgim ya da sıkıntım yok Kadir.Ben sadece Sadık ustamın dediğini aktardım.Dışarıya yedek parça satışı yapmıyorlar.Yoksa benlik bu durum yok :D  Deniz Peugeot ihtiyacım doğrultusunda bana yedek parça vermeye devam ediyor :)

Abi aynı kişiler mazda formunda yedek parça ve servis sağlamayı taahhüt ediyorlar. Bu çelişkiden dolayı sana öyle söyledim. Yoksa şahsen bende tanımıyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #113 : Mayıs 20, 2015, 14:11:32 »
Herkese selamlar...

Allah razı olsun Özcan abi, çok sağol :)
Bir kaç kişi daha orijinalden şaşma Mazda yoksa sorun çıkarır diyorlardı. Bu nedenle ben de öyle düşünüyorum. Mazda bilmeyen bir ustaya aracımı elleterek de aracımın sıkıntı makinesine dönüşmesini istemem. :) Şimdi keçe değişimi olacak ama hangi keşe sıkıntı çıkartıyor bilmiyoruz. Aks keçesi büyük ihtimal ama en kötü durumu düşünerekten, eğer şanzımanın inmesi gerekirse yetkili serviste inmesi en mantıklısı.
Sağolasın ilgin için Özcan abi.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2015, 14:12:18
Mutlu sanırım Ankara'da yer bakıyorsun.
herter otomotıv
adres: istanbulyolu 7.km macunköy girişi no:148/1 a-cıty avm yanı ankara-yenimahalle
tel : +90 312 397 23 00 dahili : 138
gsm : +90 533 273 33 83 asalet şankazan

Bunlarla da görüşmeni tavsiye ederim.  Yalnız forumdan (mazdagaraj.com) aradığını üstüne basa basa söyle. indirim uygulanacak.
Liste verir fiyat alırsın. Kendileri mazda servisi. (forumdan nick sorarsa kgunes1 dersin :D )

Sağolasın Kadir abi, buraya gideceğim madem burayı önerdin. :) Yoksa MEB Başayar'a gitmeyi düşünüyordum ben de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #114 : Mayıs 22, 2015, 13:24:37 »
1 hazirana randevu aldım buradan. Hayırlısı artık, haftaya da randevuyu teyit için bir daha ararım.

Bu arada bugün başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. LPG ayarlarım kısıktı, aracın ecusu stft yi +%7 civarlarında, ltft si ise +%14 civarlarında idi, belli ki fakir karışım oluyor. Karabük'teki Prins ve BRC yetkili servisine gittim. Adam 10da geldi (heryer 9 da açılmışken), bekledim mecbur. Ayarlara bi bakar mısın diye rica ettim, arıza ışığı yaktı mı hiç? prinslerde sıkıntı olmaz abi, olsa arıza ışığı yakardı, diğer kitlere benzemez, ayar gerektirmez dedi. Doğrudur da ya takan yer hatalı ayar yaptıysa dedim, bakmaya ikna ettim. Bu sırada stft ve ltft değerlerinin fazlalığından, ayrıca da lpg sisteminden zırıltı, cıylama gibi bir ses geldiğini söyledim. Regülatör öyle ses yapmaz dedi, sesi duymak bile istemedi. Ardından değerlere baktı, güzel değerler bir şeyi yok dedi, bir ayarı %140 ayarlanmış, çok fazla dedi %125'e düşürdü. Bi git gel dolan çekiş artması lazım şimdi dedi. İyi dedim, siz yol testi yapmıyor musunuz deyince yapmıyoruz dedi.  :D Gittim geldim, bir yandan da Torque ile kontrol ediyorum STFT LTFT'yi geçti, %15  den aşağı inmiyor. Döndüm geri ustam dedim, ben fakir karışım diye geldim sen daha da kıstın daha da fakir yaptın, zaten bunların subapları hassas, geri ayarına döndür sen, hatta birazcık da fazla ver %145 olsun dedim. Usta!!!nın dediği, abi sen bu işten anlıyorsun, ayarlara dokunmayım sen daha iyi bilirsin.

Diyeceğim o ki, LPG taktıracak olanlar, sadece montajcılardan uzak durun. Bu tür montajcılar her yerde, her markada var. BRC'de de Prins'de de Atiker'de de. Ben zaten emindim ama bu olaydan sonra markaların söylenildiği kadar kötü olmadığını düşünüyorum. Bir de OBD konusu var. Ustaların söylediği obd sadece arıza ışığı yakmaz. Hayır canım bu boşuna mı eklenilmiş o zaman? Yaris'imde uzun yol testlerimde stft değerlerini +-%10'luk, ltft değerlerini de +-%2 lik değerler içinde tutuyordu bu hiç bir işe yaramayan OBD! Aracın ecusundan anlık veri alıp gönderilecek lpg miktarını ayarlamaya çalışıyordu. Tabi obd nin de bir sınırı var, elinin ayarı olmayan ustanın elinde o obd hataları telafi edemeyebilir de.
Öte yandan Prins için de uzun yolda anlık benzinle çalıştırır ve  buradaki stft değerlerini kopyalayarak lpg ecusunu günceller demişti. Tamam Prins kaliteli de hangi sistemin yakıt karışım değerlerini tutturabilmesi daha stabil?

O nedenle ustalarınızı iyi araştırın sevgili forumdaşlar. İlgilenen, bilgili bir ustayla sanayici tipteki bir usta arasındaki fark o kadar basit bir şekilde belli oluyor ki....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Mayıs 22, 2015, 13:53:15 »
1 hazirana randevu aldım buradan. Hayırlısı artık, haftaya da randevuyu teyit için bir daha ararım.

Bu arada bugün başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. LPG ayarlarım kısıktı, aracın ecusu stft yi +%7 civarlarında, ltft si ise +%14 civarlarında idi, belli ki fakir karışım oluyor. Karabük'teki Prins ve BRC yetkili servisine gittim. Adam 10da geldi (heryer 9 da açılmışken), bekledim mecbur. Ayarlara bi bakar mısın diye rica ettim, arıza ışığı yaktı mı hiç? prinslerde sıkıntı olmaz abi, olsa arıza ışığı yakardı, diğer kitlere benzemez, ayar gerektirmez dedi. Doğrudur da ya takan yer hatalı ayar yaptıysa dedim, bakmaya ikna ettim. Bu sırada stft ve ltft değerlerinin fazlalığından, ayrıca da lpg sisteminden zırıltı, cıylama gibi bir ses geldiğini söyledim. Regülatör öyle ses yapmaz dedi, sesi duymak bile istemedi. Ardından değerlere baktı, güzel değerler bir şeyi yok dedi, bir ayarı %140 ayarlanmış, çok fazla dedi %125'e düşürdü. Bi git gel dolan çekiş artması lazım şimdi dedi. İyi dedim, siz yol testi yapmıyor musunuz deyince yapmıyoruz dedi.  :D Gittim geldim, bir yandan da Torque ile kontrol ediyorum STFT LTFT'yi geçti, %15  den aşağı inmiyor. Döndüm geri ustam dedim, ben fakir karışım diye geldim sen daha da kıstın daha da fakir yaptın, zaten bunların subapları hassas, geri ayarına döndür sen, hatta birazcık da fazla ver %145 olsun dedim. Usta!!!nın dediği, abi sen bu işten anlıyorsun, ayarlara dokunmayım sen daha iyi bilirsin.

Diyeceğim o ki, LPG taktıracak olanlar, sadece montajcılardan uzak durun. Bu tür montajcılar her yerde, her markada var. BRC'de de Prins'de de Atiker'de de. Ben zaten emindim ama bu olaydan sonra markaların söylenildiği kadar kötü olmadığını düşünüyorum. Bir de OBD konusu var. Ustaların söylediği obd sadece arıza ışığı yakmaz. Hayır canım bu boşuna mı eklenilmiş o zaman? Yaris'imde uzun yol testlerimde stft değerlerini +-%10'luk, ltft değerlerini de +-%2 lik değerler içinde tutuyordu bu hiç bir işe yaramayan OBD! Aracın ecusundan anlık veri alıp gönderilecek lpg miktarını ayarlamaya çalışıyordu. Tabi obd nin de bir sınırı var, elinin ayarı olmayan ustanın elinde o obd hataları telafi edemeyebilir de.
Öte yandan Prins için de uzun yolda anlık benzinle çalıştırır ve  buradaki stft değerlerini kopyalayarak lpg ecusunu günceller demişti. Tamam Prins kaliteli de hangi sistemin yakıt karışım değerlerini tutturabilmesi daha stabil?

O nedenle ustalarınızı iyi araştırın sevgili forumdaşlar. İlgilenen, bilgili bir ustayla sanayici tipteki bir usta arasındaki fark o kadar basit bir şekilde belli oluyor ki....

Valla Mutlu, bir yerde bir hata var. Benim gittiğim yer PRİNS te takıyordu, adam PRİNS kesinlikle yolda ayarlanır, italyanlar gibi durduğu yerde ayarlanamıyor mecbur yol testi lazım demişti.

Bu arada ;STFT nin ve LTFT nin 2 haneli rakamlarda olması iyi değildir. Du bakalım bende ne görünecek bu LPG
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #116 : Mayıs 22, 2015, 14:11:21 »
Valla Mutlu, bir yerde bir hata var. Benim gittiğim yer PRİNS te takıyordu, adam PRİNS kesinlikle yolda ayarlanır, italyanlar gibi durduğu yerde ayarlanamıyor mecbur yol testi lazım demişti.

Bu arada ;STFT nin ve LTFT nin 2 haneli rakamlarda olması iyi değildir. Du bakalım bende ne görünecek bu LPG

hiçbir kitin dururken ayarlanmaması lazım, yol koşulları farklıdır çünkü.
adama %145 yaptırdıktan sonra %2-3 e indi. bakalım az sonra test edeceğim tekrardan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #117 : Mayıs 22, 2015, 14:48:36 »
hiçbir kitin dururken ayarlanmaması lazım, yol koşulları farklıdır çünkü.
adama %145 yaptırdıktan sonra %2-3 e indi. bakalım az sonra test edeceğim tekrardan.
Bu ustalar(!) usta eder vallahi adamı.

Mazda forumlarında bu işlerle ilgilenen birileri yok mu ? Belki araca özgü bazı şeyler vardır, o konuda yardımı dokunur.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 11 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Mayıs 22, 2015, 16:18:34 »
Antalya da büyük çoğunlukta Mazda araçlara LPG sistemi takan biri var. İşinin de ustasıdır kendisi. Yetkili servis de zaten buraya yönlendirir her zaman. Protek otogaz (Galip Usta). Uzaktasınız ama telefonla bilgi alabilirsiniz belki (araca özgü bazı şeyler varsa diye söylüyorum).

Ayrıca mazdaclubtr'yi bi inceleyin isterseniz.

Bu ustalar(!) usta eder vallahi adamı.

Mazda forumlarında bu işlerle ilgilenen birileri yok mu ? Belki araca özgü bazı şeyler vardır, o konuda yardımı dokunur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #119 : Mayıs 22, 2015, 17:08:05 »
Bugün mazdaya söve söve bitiremedim. Kabin filtresi değiştirmek istedim yolcu ayak hizasında en dibe koymuşlar. Bir de yetmemiş 2 vidayla sabitlemişler kapağı. Neyse çıkardım kapağı, filtreyi çekiyorum gelmiyor, yerinden oynamıyor. 10-15 dakika güneş altında uğraştım sonra olmayınca küfür edeee edeee tekrar monte ettim herşeyi. Toyotada ne güzel direktorpido altında mis gibi.

Yol kamerası da gelmişti deneyim dedim, çekimler yaptım forumda paylaşacaktım ki sd kartı çıkarıp vites kolunun oynadığı yüzeye koyma gafletinde bulundum. Koyduğum gibi kaydı gitti. Orta konsolu sökmeye çalıştım olmadı, o vites kolunun yüzeyi çıkarmaya çalıştım olmadı, kaldı içinde sd kart :(((  herşey üstüste geldi valla.