0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sağol Kaan, evet o 2 kenara eklenen şeyler. Yurtdışından getirtsem 320 tl shipping hariç, Ankara'da yetkili servis 500 dedi napcam bilmiyorum bekleyeceğim daha galiba.
Lastikler ne Mutlu? bahsettiğin basınçlar çok dengesiz.
Allah kaza bela vermesin hep ilgimi çekmiştir bu mazda benimde niyetim var ama bakalım yalnız bir şey dikkatimi çekti"Yağ değişiminden önce motor iç yıkama sıvısı eklenerek motorun içi temizlenecek" bu sıvı nedir? işe yarar mı nerelerde satılır? İyi birşey ise bizde alıp yaptıralım?
Abi michelin energy saver 195-65-15. Yetkili servisin halt yemesi diye tahmin ediyorum, sürücü şöför değilmiş, hiç bakmamış kendisi, sadece yıkayıp güzel gözükmesini sağlarmış. Dün totalde 34 bastım hepsine. Bugün lastikçime gittim önler, arka sağ 36, arka sol 34 çıktı. Bakalım 1 hafta kullanayım da anlaşılır. Mesaj Birleştirildi: Mayıs 13, 2015, 12:12:12Hocam Yarisimde 70bin bakımında yapmıştım. Hepsiburadada satılıyor. Yağ değişmeden önce katılıyor, 20 dk rölantide çalıştırılıyor motor. Ardından boşaltılıp yeni yağ ekleniyor. Benim yağ simsiyah çıkmıştı ve de durulanması amacıyla 1 lt kadar da 30 kalınlıkta yağ koydurdum. Ve yeni yağı mobil1 5w30 koydurdum. İnanır mısınız yağ 8bin km. boyunca kararmadı. ilk 3bin km.de yağın seviyesini anlamam çok güçtü, şeffaftı yağ. 10bin km.de yeni yeni sararmaya başlamıştı.O nedenle aynısını yapacağım şimdiki aracıma da.
kusuruma bakmayın hocam da bulamadım hangisi hepsiburada da birde bu durulanma olayı nedir yağı boşaltıp yeni yağı mı koyuyorum yoksa yeni yağdan önce aracıma başka birşey mi koyacağım benim normal yağım 5w40 tam sentetik
Lastiklerin durumu iyi, patlak falan yok. Önler 40 arka sağ 33 arka sol 19 nasıl oldu anlamadım ama. Bunu da zaman gösterecek.
yakıt bundan da yüksek çıkmış olabilir.. Hepsine güzelce hava basın bi nebze de olsa düşer
Sağolasın Osman abi, Yasin kardeşim. Tabi tutmasına tutarım da, önceki sahibi pek tutmamış. Yani köy yolundan da gittim ama çukurlara sert girmedim hiç, altını vurmadım hiç. Özendim. Ses çıkardığında dinledim hep. Ama yetkili servis bakımlı deyip de bakmamazlık edenleri anlayamıyorum. Yetkili servis 90bin bakımında hidrolik fazla konulmuş, direksiyon hidroliği fazla konulmuş. Anlamak güç.Hidrolik direksiyonun sol körüğünü kontrol ettim, sıvı denebilecek şekilde bir kalıntı yok şimdilik. Galiba körükten kaçırıyorsa keçelerdendir diyorlar sanırım. Keçelerin de değişimi mümkün ve kolay diye biliyorum. Yanlışsam düzeltin lütfen.Bir de 2 sabahtır dikkatimi çekiyor, motor soğukken tık tık tık (tak tak tak değil tam olarak ama arası) diye ses çıkartıyor, devirle birlikte artıp azalan.Motor sıcakken de bir video çektim, sesi normal midir?https://www.youtube.com/watch?v=hZ5_eFe7J8I