Gönderen Konu: Araç içi bakım.  (Okunma sayısı 15836 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç içi bakım.
« Yanıtla #40 : Mayıs 10, 2015, 00:54:23 »
Ürün özelliklerinde kokmuş çorapları tertemiz yapar yazmıyor ama  :islik: :islik: :islik:

Toyotanın orjinal klima temzileyicisini al kullan rahat et, böyle geçici temizlik yapan ürünlere boşa para vermeeeeeee

kaç liraymış o abi serviste yptırsak nasıl olur köpük iç kısımlara zarar vermez mi
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mayıs 10, 2015, 00:54:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mayıs 10, 2015, 00:57:31 »
kaç liraymış o abi serviste yptırsak nasıl olur köpük iç kısımlara zarar vermez mi

atas vinet konsantre daha ekonomik ve bereketli olur. bende tavan ve taban halısında kullandım.  klima konusunda atas airclim'den ziyade atas clim'i öneririm. hortumunu klima kanallarına sokarak uyguluyorsun. daha hijyenik ve geçerli bir çözüm.  bir tüp le 3-4 uygulama yapılabiliyor. koku hususunda ise ben polen filtresi altına, fanın sol tarafındaki boşluğa discover car jel koyuyorum. 1 ay klimayı her açtığımda içersi mis :tamam:

20 küsurlarda fiyatı vardı ben aldığımda ama bak Burakta yazmış, o sprey gibi olanlar geçici bana göre, köpük olanlar kanalları ve evaporatörü yıkıyor ve yapışan kirleri tozları klima tahliye hortumundan dışarı atıyor.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #42 : Mayıs 10, 2015, 01:01:16 »
atas vinet konsantre daha ekonomik ve bereketli olur. bende tavan ve taban halısında kullandım.  klima konusunda atas airclim'den ziyade atas clim'i öneririm. hortumunu klima kanallarına sokarak uyguluyorsun. daha hijyenik ve geçerli bir çözüm.  bir tüp le 3-4 uygulama yapılabiliyor. koku hususunda ise ben polen filtresi altına, fanın sol tarafındaki boşluğa discover car jel koyuyorum. 1 ay klimayı her açtığımda içersi mis :tamam:

bölünmüşlere bakmıştım bende:)  su atasın clim köpüğü sanalpazar detailing dükkanında bulamadm satıcıya bi sorim bakalm
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mayıs 10, 2015, 09:40:13 »
Arkadaşlar şu köpüklü klima temizleyicisi memnun kalanlar öneriniz varsa linkle beraber yollayında alalım. Bizim klimanın ölümcül tehlike saçıyor.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Mayıs 10, 2015, 10:43:10 »
Arkadaşlar şu köpüklü klima temizleyicisi memnun kalanlar öneriniz varsa linkle beraber yollayında alalım. Bizim klimanın ölümcül tehlike saçıyor.
buyur hocam
http://www.sanalpazar.com/Atas-Clim-Hijyenik-Klima-Dezenfektani-400-Ml__isp7159672
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mayıs 10, 2015, 10:48:10 »
Sağol hocam bunun youtube da videosunu izlemiştim ızgaraların ağzına kadar köpürtüyor. Bunu arıyordum teşekkürler.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 10, 2015, 10:49:53
http://www.sanalpazar.com/Atas-Clim-Hijyenik-Klima-Dezenfektani-400-Ml__isp7159672 serhat abi bi baj
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mayıs 10, 2015, 11:04:09 »
Ben kireçten arındırılmış su ile siliyorum o kadar. Bunun dışında ayda bir iç dış temizliğe veriyorum arabayı o kadar. Araç temizlemek biz erkekler için ayrı bir zevk ama yazık ki ne yerim var ne de çok fazla zaman. Temizlik denince aklıma rahmetli babamın impalasının dereye sokup temizlemesi gelir. Keşke dere olsa....
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Mayıs 10, 2015, 11:30:06 »
Sağol hocam bunun youtube da videosunu izlemiştim ızgaraların ağzına kadar köpürtüyor. Bunu arıyordum teşekkürler.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 10, 2015, 10:49:53
http://www.sanalpazar.com/Atas-Clim-Hijyenik-Klima-Dezenfektani-400-Ml__isp7159672 serhat abi bi baj
uygulama hortumunun ucundan 10 cm gerisine elektrik bantı sar. hortumu tamamen içeri sokup tetiğine basarak dışarı çekiyorsun. bantı görünce tetiği bırakki köpük dışarı taşmasın. klima yönlendirmelerini de sırasıyla seçerek uygularsanız daha temiz iş olur. fanı çalıştırdığında köpük sıvı hale dönüşüp ızgaralardan çıkma eğilimi gösterdiğinden bir bezle sildirmen gerekecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #48 : Mayıs 10, 2015, 12:18:37 »
uygulama hortumunun ucundan 10 cm gerisine elektrik bantı sar. hortumu tamamen içeri sokup tetiğine basarak dışarı çekiyorsun. bantı görünce tetiği bırakki köpük dışarı taşmasın. klima yönlendirmelerini de sırasıyla seçerek uygularsanız daha temiz iş olur. fanı çalıştırdığında köpük sıvı hale dönüşüp ızgaralardan çıkma eğilimi gösterdiğinden bir bezle sildirmen gerekecektir.

Burak fanı çalıştırmamak en güzeli, köpük evaporatör içerisinde eriyerek kendisi dışarıya akıyor.bence 1 gün sonra falan havalandırma amaçlı tüm klima kanalları açılıp çalışıtırılsa sonuç daha iyi olur. Bizim arabalarda en güzel yer ortadaki yerden sokup direk evaporatör kısmını köpükle doldurmak  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #49 : Mayıs 10, 2015, 12:24:33 »
sanal pazar ilk üye olana alt limitsiz 10 lira veriyor.

atas klima temizleyici köpük

http://www.sanalpazar.com/Atas-Clim-Hijyenik-Klima-Dezenfektani-400-Ml__isp7159672

çok amaçlı atas temizleyici. arkadaşların dediği bu galiba.

http://www.sanalpazar.com/Atas-Vinet-Konsantre-Cok-Amacli-Temizleyici-1-Kg__isp8298174

eğer ürünler doğruysa bir el atın arkadaşlar da bunlardan alıp geçeyim....

ya da başka tavsiyeniz varsa

@Burak Ulubir (32698)   @Kaan Kara (29002)

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 10, 2015, 12:26:47
Burak fanı çalıştırmamak en güzeli, köpük evaporatör içerisinde eriyerek kendisi dışarıya akıyor.bence 1 gün sonra falan havalandırma amaçlı tüm klima kanalları açılıp çalışıtırılsa sonuç daha iyi olur. Bizim arabalarda en güzel yer ortadaki yerden sokup direk evaporatör kısmını köpükle doldurmak  :tamam:

sonax ürünü kullanımında 10 dakika beklesin içeride diyor ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #50 : Mayıs 10, 2015, 12:59:48 »
Valla Talat ben yaparken acemiliğe geldi, ben tüm köpüğü bitirmiştim :) Malum hani huyumuzda var, oldumu tam olsun :) İçine bir hortum sokup su sıkmadığım kalmıştı o gün o kokulardan kurtulacağım diye :)

Bak şimdi eğer yapacak olursanız, bunun çeşitli benim mantığıma çok uyan yöntemleri var.

BU İŞLEMLERE BAŞLAMADAN ÖNCE HAVALANDIRMA YÖNÜNÜ SAĞ SOL ÖN VE ORTA DAN HAVA GELECEK ŞEKİLDE AYARLAYIP KLİMAYI KAPATMANIZ. AYAKLARA VE ÖN CAMA HAVA ÜFLEYEN KONUMDA BIRAKMAYIN.

1. si herkesin dediği gibi tüm kanallardan köpüğü sıkmak ve kanal ağızlarına kadar köpüğü getirmek vs vs vs.

Direk EVEPORATÖRE müdahale etmek istiyorsanız (bence mantıklı kısım bunlar)

Evaportöre en yakın olan bizim en ortadaki kanallardan içeriye sokmak, tam olarak girdiğinden emin olun yanlız, içerde takılıpta dönmesin sağa sola. buraya yoğun miktarda köpüğü basın, burası evaporatörün üst kısmını dolduruyor

üstteki aslında yeterli ama birde altanda köpük doldurayım tüm evaporatör ve haznesi temzilensin isterseniz, ( hani usta suyundan da koy misali :) ) klima tahliye hortumunun araba dışına giden değil araba evaporatörüne giden kısmına doğru bu boruyu sokun ve ulaştığı son noktada yine basın köpüğü.... bu şekilde tüm hazne alttan ve üstten köpükle dolacak ve tam dezenfekte olacak.... Klima tahliye hortumunu takmayı unutmayın, yada çıkan pisliği görmek istiyorsanız 1,5 lt lik pet şişe ağzını dayayın içine dolsun tüm pislik bu şekilde temizlik olayını görürsünüz.

Avensis T27 lerde klima tahliye hortumu ön yolcu tarafında ayak konulan halının sol üst köşesinin altında. Beyaz bir açık dirsek var . sağ tarafo dışarıya çıkıyor sol tarafı evaporatöre giriyor
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #51 : Mayıs 10, 2015, 13:03:55 »
Valla Talat ben yaparken acemiliğe geldi, ben tüm köpüğü bitirmiştim :) Malum hani huyumuzda var, oldumu tam olsun :) İçine bir hortum sokup su sıkmadığım kalmıştı o gün o kokulardan kurtulacağım diye :)

Bak şimdi eğer yapacak olursanız, bunun çeşitli benim mantığıma çok uyan yöntemleri var.

BU İŞLEMLERE BAŞLAMADAN ÖNCE HAVALANDIRMA YÖNÜNÜ SAĞ SOL ÖN VE ORTA DAN HAVA GELECEK ŞEKİLDE AYARLAYIP KLİMAYI KAPATMANIZ. AYAKLARA VE ÖN CAMA HAVA ÜFLEYEN KONUMDA BIRAKMAYIN.

1. si herkesin dediği gibi tüm kanallardan köpüğü sıkmak ve kanal ağızlarına kadar köpüğü getirmek vs vs vs.

Direk EVEPORATÖRE müdahale etmek istiyorsanız (bence mantıklı kısım bunlar)

Evaportöre en yakın olan bizim en ortadaki kanallardan içeriye sokmak, tam olarak girdiğinden emin olun yanlız, içerde takılıpta dönmesin sağa sola. buraya yoğun miktarda köpüğü basın, burası evaporatörün üst kısmını dolduruyor

üstteki aslında yeterli ama birde altanda köpük doldurayım tüm evaporatör ve haznesi temzilensin isterseniz, ( hani usta suyundan da koy misali :) ) klima tahliye hortumunun araba dışına giden değil araba evaporatörüne giden kısmına doğru bu boruyu sokun ve ulaştığı son noktada yine basın köpüğü.... bu şekilde tüm hazne alttan ve üstten köpükle dolacak ve tam dezenfekte olacak.... Klima tahliye hortumunu takmayı unutmayın, yada çıkan pisliği görmek istiyorsanız 1,5 lt lik pet şişe ağzını dayayın içine dolsun tüm pislik bu şekilde temizlik olayını görürsünüz.

Avensis T27 lerde klima tahliye hortumu ön yolcu tarafında ayak konulan halının sol üst köşesinin altında. Beyaz bir açık dirsek var . sağ tarafo dışarıya çıkıyor sol tarafı evaporatöre giriyor

Tamam abi atasın köpüğünü aldım sanalpazardan...

abi ben aştım bundan bile aldım. her kışa girmeden fitilleri yağlayacağım. çeyiz düzdük maşallah. arabayı arapların deyimiyle deve poposu yağlar gibi yağlayacağım
 :rofl: :rofl:
http://www.sanalpazar.com/Atas-Siling-Antistatik-Silikon-Sprey-250-Ml__isp10681468

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Mayıs 10, 2015, 13:09:50 »
erdem boyadan almışken plak2 de al.10 numara ürün   :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #53 : Mayıs 10, 2015, 13:10:02 »
abi ben aştım bundan bile aldım. her kışa girmeden fitilleri yağlayacağım. çeyiz düzdük maşallah. arabayı arapların deyimiyle deve poposu yağlar gibi yağlayacağım
 :rofl: :rofl:

HAdi hayırlı olsun, ben TOYOTA orjinal köpük kullanmıştım bu köpük hakkında bilgim yok malesef :) Yatırım tavsiyesi değildir :)

Bu silikondan bende de vardı WÜRTH ün, bak geçen memlekete gittiğimde bende sıkacaktım sağa sola unutmuşum, iş yaramıyor diye babama vermiştim  :islik: :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #54 : Mayıs 10, 2015, 13:13:30 »
erdem boyadan almışken plak2 de al.10 numara ürün   :tamam:

nedir o hocam siparişi yeni geçtim daha :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Mayıs 10, 2015, 13:16:22 »
abi bahsettiğin uygulama şekli ürün kullanım bilgileriyle uyuşmuyor ama kulağa mantıklı geliyor. bi dahaki sefere dediğin tarzda akşamdan uygulayıp sabaha havalandırıcam :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #56 : Mayıs 10, 2015, 13:17:07 »
HAdi hayırlı olsun, ben TOYOTA orjinal köpük kullanmıştım bu köpük hakkında bilgim yok malesef :) Yatırım tavsiyesi değildir :)

Bu silikondan bende de vardı WÜRTH ün, bak geçen memlekete gittiğimde bende sıkacaktım sağa sola unutmuşum, iş yaramıyor diye babama vermiştim  :islik: :islik:
abi benim kapılardan hafif gacırtı gelince servis kapı ayarı yaptı sanmıştım meğer bu ürünlerden sıkmış kapılarda gram ses yok şimdi. her kışa girmeden kapı lastiklerine ve camların dış tarafındaki  camı koruyan lastiklere bundan yedirirsem o lastikler ömürlük olur galiba hem rengi atmaz hem camı iyi tutar hareket etmez vs vs. bence gerekli bu arada bayağı detailingci oldum yaa.

çeyizim

sonax yoğun jant temizleyici
sonax extreme araç içi genel temizleyici.
atas clim klima köpüğü
sonax cilalı araç temizleme şampuanı
atas lastik-fitil koruyucu
atas araç içi konsantre temizleyici :rofl: :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Mayıs 10, 2015, 13:20:12 »
nedir o hocam siparişi yeni geçtim daha :(
piyasada ki torpido sütünün kallavisi. iç aksam siyah plastikler ve deri parçalar ile motor plastikleri silicek altı plastikler vs. simsiyah yapar. antistatik özelliği ile toz tutmayı azaltır. ben kapı fitillerinde de kullanıyorum. konsantre ürün ama sulandırmadan çok daha etkili

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Mayıs 10, 2015, 13:23:02 »
Araç ic bakım :Temiz bez ve su ile gogus kapı plastik aksam silinir. Ara sira plastik aksama cila yapılır. Paspaslar cirpilir duruma gore yikanir. Sanatçı değil bu kadar yeter. Ürün  mürün almam şimarır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #59 : Mayıs 10, 2015, 13:23:34 »
piyasada ki torpido sütünün kallavisi. iç aksam siyah plastikler ve deri parçalar ile motor plastikleri silicek altı plastikler vs. simsiyah yapar. antistatik özelliği ile toz tutmayı azaltır. ben kapı fitillerinde de kullanıyorum. konsantre ürün ama sulandırmadan çok daha etkili

Bu tip şeylere sakıncalı diyorlar Burak, bence iyi araştırmak lazım.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 10, 2015, 13:25:18
abi bahsettiğin uygulama şekli ürün kullanım bilgileriyle uyuşmuyor ama kulağa mantıklı geliyor. bi dahaki sefere dediğin tarzda akşamdan uygulayıp sabaha havalandırıcam :tamam:

Mantık benim göbek adımdır :)  Ben uygulama yaptıktan sonra baya araştırmıştım çünkü :) Ama uygulama yaptıktan sonra uygulamadan önce değil :) Yine mantıklı bir hareket ettim :)
THE END