Gönderen Konu: Araç içi bakım.  (Okunma sayısı 16007 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç içi bakım.
« Yanıtla #20 : Nisan 29, 2015, 17:02:56 »
Aracımı hava durumuna göre haftalık veya 2 haftaya bir komple temizlerim elektrik süpürgesi ile içini temizlerim bagaj dahil dış yıkama yaparım aracınn  dışını ve içini iice temizlerim aracın kirlilik durumuna göre genel olarak sıvı el sabunu tercih ediyorum hem zarar vermiyor hem de kokusu güzel .bol köpüklü :D camları felan iç dış şeker çuvalı bezimle silerim .İçini silmek için son aylarda sıvı omomatik kullanıyorum sprey kutu içine sulandırdım inanılmaz kir çıkartıyor .Gögüs ve kapı içlerini güzele silerim paspaslar arabayla beraber yıkarım zaten .Senede 1 veya 2 defa cila atarım dışına farlar aynı şekilde  yazın sıcaklarda koltukları halı yıkama makinesi ile yıkıyorum 2 saatte kuruyor .Genel olarak temiz binerim temiz satarım .Ama hiç daha temiz araba almadım son aracımı aldığım da içinde ki kokuyu aymak için baya bir uğraşmıştım koltukları yıkadıktan sonra gitmişti şimdi içinde temizlik kokusu var
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 29, 2015, 17:02:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 05, 2015, 16:14:02 »
Aracımı hava durumuna göre haftalık veya 2 haftaya bir komple temizlerim elektrik süpürgesi ile içini temizlerim bagaj dahil dış yıkama yaparım aracınn  dışını ve içini iice temizlerim aracın kirlilik durumuna göre genel olarak sıvı el sabunu tercih ediyorum hem zarar vermiyor hem de kokusu güzel .bol köpüklü :D camları felan iç dış şeker çuvalı bezimle silerim .İçini silmek için son aylarda sıvı omomatik kullanıyorum sprey kutu içine sulandırdım inanılmaz kir çıkartıyor .Gögüs ve kapı içlerini güzele silerim paspaslar arabayla beraber yıkarım zaten .Senede 1 veya 2 defa cila atarım dışına farlar aynı şekilde  yazın sıcaklarda koltukları halı yıkama makinesi ile yıkıyorum 2 saatte kuruyor .Genel olarak temiz binerim temiz satarım .Ama hiç daha temiz araba almadım son aracımı aldığım da içinde ki kokuyu aymak için baya bir uğraşmıştım koltukları yıkadıktan sonra gitmişti şimdi içinde temizlik kokusu var

Elleriniz dert görmesin, elinize emeğinize sağlık.
Sıvı matik deterjanı ne zamandır kullanıyorsunuz, ağartma yada farklı bir iz/leke yapmıyor mu? Olumsuz yada kötü görüntüye sebep olmuyorsa ben de sulandırılmış asprinden vazgeçeyim. Bir de o kadar sık cila yapmamanız (affınıza sığınarak, nacizâne) kişisel tavsiyemdir.

Son bir buçuk aydır iç döşemeye "püskürt sil" diye satılan turuncu şişeli bir ürünü az bir miktar sıkarak üzerine de bir o kadar su serperek sildim. Bu işlemi 3 defa yapmışımdır. Döşemeyi parlattı. İz falan da bırakmadı. Cam Sil in değişik bir şekli.
Sırf deneme amaçlı uyguladığım bu kombinasyondan memnun kaldığımı belirteyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '04
  • 85 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 08, 2015, 09:10:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 750
  • Model Yılı: '15
  • 94 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 08, 2015, 10:13:08 »
Bu konuyla ilgili detaylı bilgiler içeren sitelere bir göz attım da millet uçmuş gitmiş :)
Aracın içi dışı jantı kenarı köşesi için ayrı ayrı onlarca kimyasal kullananlar var  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Araç içi bakım.
« Yanıtla #24 : Mayıs 08, 2015, 11:42:13 »
Uzaklarda aramayın :D sadece kimyasal olsa yine iyi, bezinde kullanılan fırçasına kadar

Bu konuyla ilgili detaylı bilgiler içeren sitelere bir göz attım da millet uçmuş gitmiş :)
Aracın içi dışı jantı kenarı köşesi için ayrı ayrı onlarca kimyasal kullananlar var  :D
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 08, 2015, 22:28:27 »
ya arkadaş nece konuşuyorsunuz :rofl:
25 lira verdim sonax araç içi çok amaçlı temizleyici aldım her yere onu püskürtüp siliyorum onu da 3 ayda bir yaparsam yapıyorum.
sonra kendi kendime araca iyi bakıyorum haa diyorum iyi mi?

:rofl: :rofl: :rofl:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '94
  • 272 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 08, 2015, 23:49:28 »
Koltukları temizlemek için önereceğiniz bi ürün var mı?leke yok ama çok kirliler  :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 09, 2015, 00:12:16 »
Deri temizliği için Atas Vinet
Deri koruma için Gyeon Leather Coat kullanıyorum.

Torpido ve benzeri plastikler için yine temizlik için Vinet, parlatma için Plak2R

Halılar ve paspaslar için de vinet + fırça veya toz süpürgesi.

Herhalde vinet'in çok kullanışlı olduğunu anlatabilmişimdir :)

Abi vinet uzun vadede derilere iyi gelmeyebilir. Arap sabunu dene :D Vinet ile deri temizliği hiç denemedim ama Aracın içindeki heryeri siliyorum senin gibi çıkarmadığı şey yok. Plak2 konsolu çok parlatır cama yansıma yapar abi fazla sulandırıp kullanmanı öneririm. Paspaslara lastiklerede kullandım ama pneubell gibi değil tabi.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 09, 2015, 00:14:21
Koltukları temizlemek için önereceğiniz bi ürün var mı?leke yok ama çok kirliler  :saygi:

Atas vinet + yumuşak fırça + nemli bez

Önce nemli bezle tozunu al. Vinet sık fırça ile fırçala tekrar nemli bezle sil. Bezi durula tekrar sil bırak.  Aracın içini komple temizleyebilirsin 1 kg konsantre olarak satılır 15 tl gibi birşey ama senelerce gider. Sulandırarak kullanıyosun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 272 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mayıs 09, 2015, 00:20:08 »
Abi vinet uzun vadede derilere iyi gelmeyebilir. Arap sabunu dene :D Vinet ile deri temizliği hiç denemedim ama Aracın içindeki heryeri siliyorum senin gibi çıkarmadığı şey yok. Plak2 konsolu çok parlatır cama yansıma yapar abi fazla sulandırıp kullanmanı öneririm. Paspaslara lastiklerede kullandım ama pneubell gibi değil tabi.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 09, 2015, 00:14:21
Atas vinet + yumuşak fırça + nemli bez

Önce nemli bezle tozunu al. Vinet sık fırça ile fırçala tekrar nemli bezle sil. Bezi durula tekrar sil bırak.  Aracın içini komple temizleyebilirsin 1 kg konsantre olarak satılır 15 tl gibi birşey ama senelerce gider. Sulandırarak kullanıyosun.

Açıklama için teşekkür ederim.dediğiniz ürün bu sanırım http://www.sanalpazar.com/Atas-Vinet-Cok-Amacli-Temizleyici-750-Ml__isp6893483

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Mayıs 09, 2015, 01:39:58 »
Ahmet tam bende böyle birşey al diyecektim :)
1 litre konsantre alınca bitmiyor farklı ürün alıp deneyemiyorsun sonra her yere vinet :D
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 272 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mayıs 09, 2015, 03:04:51 »
Ahmet tam bende böyle birşey al diyecektim :)
1 litre konsantre alınca bitmiyor farklı ürün alıp deneyemiyorsun sonra her yere vinet :D

Alıp denicem Kaan bakımsız kaldı corona :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mayıs 09, 2015, 03:20:11 »

Açıklama için teşekkür ederim.dediğiniz ürün bu sanırım http://www.sanalpazar.com/Atas-Vinet-Cok-Amacli-Temizleyici-750-Ml__isp6893483

Evet ama bunu alma. Bu konsantre değil. 1 lt konsatreler var ondan al bölerek sulandırıp kullanıyosun. rahat 1-2 sene gider :D

http://www.sanalpazar.com/Atas-Vinet-Konsantre-Cok-Amacli-Temizleyici-1-Kg__isp8298174

Bundan al. Çok ağır kirler varsa 750 lik şişeye 3 parmak vinet koy gerisini su koy.

Genel temizlik içinde 2 parmak kadar koysan yeter.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 272 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mayıs 09, 2015, 03:39:07 »
Evet ama bunu alma. Bu konsantre değil. 1 lt konsatreler var ondan al bölerek sulandırıp kullanıyosun. rahat 1-2 sene gider :D

http://www.sanalpazar.com/Atas-Vinet-Konsantre-Cok-Amacli-Temizleyici-1-Kg__isp8298174

Bundan al. Çok ağır kirler varsa 750 lik şişeye 3 parmak vinet koy gerisini su koy.

Genel temizlik içinde 2 kadar parmak koysan yeter.

Eyvallah abi sağolasın.İnşallah ankaraya gidince girişcem koltuklara :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #33 : Mayıs 09, 2015, 11:04:39 »
http://www.detailingdukkani.com/urun/atas-vinet-genel-temizleyici-konsantre---1kg-bolunmus_2512.aspx

http://www.detailingdukkani.com/urun/atas-airclim-cam-kokulu-klima-dezenfektani---150ml_2536.aspx

arkadaşlar atas cok amaçlı temizleyici ve atas klima bombası almayı düşünüyorum. üstatlar ne der kaliteleri nasıl?

klimada çorap kokusu gibi bir koku var
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Mayıs 09, 2015, 16:26:15 »
Vinet işe yarar ama meguiars apc alabilirsiniz yine aynı ürün

1 litre konsantre iyi ama bakın ben pişmanım, meraklı adamım farklı ürünlerde denemek istiyorum, eee vinet bitmiyor abiler. Bitmiyooooor :)

Klima bombası etkisi 2 hafta filan, işe yarıyor güzel koku bırakıyor uygulamadan sonra camlar açık yolculuk yapın bir süre , zaten havalandırmak gerekiyor önce
Atas clim ve airclim birlikte kullanın faydasını göreceksiniz
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '08
  • 17 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mayıs 09, 2015, 21:24:41 »
Araç içi ATAS VİNET derim. Başka bişey demem.
Toyota Corolla  1.4 d-4d Elegant /2008
Mondial 150 MR Vulture / 2014

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #36 : Mayıs 10, 2015, 00:24:26 »
Araç içi ATAS VİNET derim. Başka bişey demem.

bundan farklı 2 model var bir vinet biri dekonsantre vinet.
Birinin litresi 14lira birinin 13 lira
hangisini önerirsiniz.

Kaan iş görsünde ben 3 yılda kullanırım:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mayıs 10, 2015, 00:43:19 »

http://www.detailingdukkani.com/urun/atas-airclim-cam-kokulu-klima-dezenfektani---150ml_2536.aspx

Ürün özelliklerinde kokmuş çorapları tertemiz yapar yazmıyor ama  :islik: :islik: :islik:

Toyotanın orjinal klima temzileyicisini al kullan rahat et, böyle geçici temizlik yapan ürünlere boşa para vermeeeeeee

THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mayıs 10, 2015, 00:53:00 »
http://www.detailingdukkani.com/urun/atas-vinet-genel-temizleyici-konsantre---1kg-bolunmus_2512.aspx

arkadaşlar atas cok amaçlı temizleyici ve atas klima bombası almayı düşünüyorum. üstatlar ne der kaliteleri nasıl?

atas vinet konsantre daha ekonomik ve bereketli olur. bende tavan ve taban halısında kullandım.  klima konusunda atas airclim'den ziyade atas clim'i öneririm. hortumunu klima kanallarına sokarak uyguluyorsun. daha hijyenik ve geçerli bir çözüm.  bir tüp le 3-4 uygulama yapılabiliyor. koku hususunda ise ben polen filtresi altına, fanın sol tarafındaki boşluğa discover car jel koyuyorum. 1 ay klimayı her açtığımda içersi mis :tamam:
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Mayıs 10, 2015, 00:54:11 »
bundan farklı 2 model var bir vinet biri dekonsantre vinet.
Birinin litresi 14lira birinin 13 lira
hangisini önerirsiniz.

Kaan iş görsünde ben 3 yılda kullanırım:))

Fısfısta satılılanlar 750 ml o konsantre değildir. 1 kg konsantre alın bölerek kullanırsınız.