Gönderen Konu: Araç içi bakım.  (Okunma sayısı 15835 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat TOYOTA'lıya güzel
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120
  • Model Yılı: '00
  • 78 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç içi bakım.
« Yanıtla #80 : Haziran 18, 2015, 15:05:35 »
hocam ürünaadı atas siling.
önce uygulanacak alanı tertemiz yapın kurusun.
sonra bölgeye akıp damlamayacak şekilde püskürtüldü.  zaten lastiklere)
 sıkınca emiyor.  daha sonra temiz fazla sıvı emmeyen bezle spreyi yayın.  gölgede ya da akşamyyapın.  güneşte hemen kuruyabilir.  hatta ben abartıp lastik fiillerin deliklerinden  içine de sıktım  biraz.  ama en güzeli camları tam açıp camın iç kısmındaki  lastikleri de sıktım.  camlar sessiz ve düzgün bir şekilde açılıyor.  kapılarda bozuk yolda gacirti varsa onu da kesiyor.  ben sanalpazar.com erdem boya mağazasından  aldım.  atas siling
Teşekkür Ederim Talat Bey.. Hemen alıp denicem...
1-1996 XEİ Corolla (150.000-190.000)
2-2005 1.6 Terra HB Corolla (100.000-135.000)
3-2000 1.6 Terra Corolla (120.000-Halen Kullanımda)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Haziran 18, 2015, 15:05:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Haziran 18, 2015, 15:59:40 »
Teşekkür Ederim Talat Bey.. Hemen alıp denicem...

bir not silecekleri de sıkın ama bir iki günbbeklesin cçalıştırmayı yani silecekleri hafif camda iz yapıyor hemen geçiyor.  böylece silerken daha sessiz,  oluyor

Mesaj Birleştirildi: Haziran 18, 2015, 16:06:30
Süper olmuş eline emeğine sağlık. Peki toz toprak toplar mı, cam fitilleri arasına birikir mi?

hocam şimdilik Toz toprak tutmuyor zaten şu itici geç kirlenici  özelliği var.  lastikleri sıkınca direkt emiyor.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Temmuz 15, 2015, 11:58:10 »
Ürün özelliklerinde kokmuş çorapları tertemiz yapar yazmıyor ama  :islik: :islik: :islik:

Toyotanın orjinal klima temzileyicisini al kullan rahat et, böyle geçici temizlik yapan ürünlere boşa para vermeeeeeee

Murat bey merhaba,

bayramda denizliye geleceğim. memlekete kavuşuyorum:) aracımı kendim yıkamak isterim ama vaktim yok. koltuklarda biraz leke var bunları temizletmek istiyorum. önerebileceğiniz bir yer var mı denizli de? face de görmüştüm buharlı yıkama yapan bir yer varmış. burası hakkında fikriniz var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Temmuz 15, 2015, 12:24:36 »
Murat bey merhaba,

bayramda denizliye geleceğim. memlekete kavuşuyorum:) aracımı kendim yıkamak isterim ama vaktim yok. koltuklarda biraz leke var bunları temizletmek istiyorum. önerebileceğiniz bir yer var mı denizli de? face de görmüştüm buharlı yıkama yapan bir yer varmış. burası hakkında fikriniz var mı?

Bende Denizli'de olamayacağım bayramda.

O dediğiniz yeri bilmiyorum hocam, Denizlide hiç araba yıkatmadım. Hatta hiç bir yerde araba yıkatmadım, öyle detaylı bir şekilde.  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #84 : Temmuz 15, 2015, 12:44:14 »
Murat bey merhaba,

Valla ortalama bir temizlikçi en az 75lira para alır.  Daha hayatımda servis haric aracimi yıkamadı.  Serviste de içini yıkmayın diyorum zaten adam işine geliyor.
Yav koskoca toyota servisinin içindeydim dün adam klima temizleyici kopuk kore mali autocar  kullanıyor.  Dandik bir ürün torpido yi kirli bezle temizliyor falan.
75 liraya atasın  jant temizleyici den tut da iç mekan köpüğüne kadar hepsini aldım.  Kendim haftasonu çekiyorum 1 liralık tazyikli suya dişini yıkıyorum sonra içini usul usul yıkıyorum.  Ha vakti olmayan için bence zor ama eminim 2 ayda bir iki saatinizi ayırmanız zor değil.  Hem paran cepte hem dea aracını kaliteli malzemelerle yıkadigin  için iç mekan ilk günkü gibi
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Temmuz 15, 2015, 13:18:21 »
koltuktaki kirleri nasıl çıkaracağımı bilmiyorum o yüzden detaylı temizlik yaptırmak istiyorum. eğer varsa öneriniz yapmak isterim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Temmuz 15, 2015, 13:37:52 »
Koltuk kaplaması ne? Kumaş, deri?

Bu arada şarjlı ama iyi çeken ve ekonomik süpürge bilen var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #87 : Temmuz 15, 2015, 14:06:30 »
koltuktaki kirleri nasıl çıkaracağımı bilmiyorum o yüzden detaylı temizlik yaptırmak istiyorum. eğer varsa öneriniz yapmak isterim.
Valla ben sonax araç içi genel temizleyici  kullanıyorum atas da var ama bitmeden geçmedim.  22 tl civarında ürün.  Şu ana kadar araç içinde leke bırakmadı.  Ha kan lekesi çikolata lekesi vs denemedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • detailing sever
    • Facebook/israfilyilmaz
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '96
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Temmuz 16, 2015, 18:37:29 »
Arkadaşlar Vinet'i kullanırken dikkat edilmesi gereken 2 konu keşfettim.

1/8 oranında seyreltilmiş vinet sinyal ve silecek kollarının üzerinde bulunan beyaz işaretleri söktü. Ayrıca cam açma tuşları ve kül tablasının tutamaç kısmının rengini de hafiften açarak alaca bir renge döndürdü. Daha sonra torpido bakım kremleri bunu gölgeledi ama biraz canımı sıktı.

Ayrıca güneş altında vinet uygulaması yapmayın arkadaşlar. Özellikle torpido üzerinde kuruyan vinet, kötü izler bırakabiliyor. Bunlar benim acı tecrübelerim, sizlere faydası dokunur inşAllah.

Bir de AE101'lerin torpidoları biraz enteresan. Bakım sütü ya da parlatıcı sürdüğünüzde her noktada aynı parlaklığa ulaşamayabiliyorsunuz. Ürünü sürüp kuruttuktan sonra bazı noktalar parlak olurken bazı noktalarda matlaşma olabiliyor. Mikrofiber bir beze kullandığınız ürünü sıkıp daha sonra dairesel hareketlerle, bezi hiç bastırmadan, ve biraz da sabırla uzun süre uygulama yaparsanız istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz. (Ben Nasiol - cabin shine ürününü kullanıyorum. Hafif parlaklık veriyor, orijinal AE101 parlaklığını alıyorum, toz tutmuyor, ele yapışmıyor.)

Benim torpidom zahmetsizde çok çok parlak olsun istiyorum derseniz , bir kutu Meguiars - Ultimate Protectant ürününü alıp uzun yıllar kullanabilirsiniz. (Fakat aşırı parlaklık sebebiyle özellikle güneşli havalarda yansımalardan kaynaklanan sıkıntılar yaşayabilirsiniz).
Detailing sever