Gönderen Konu: Görüşlerinizi almak istiyorum arkadaşlar.İSİM ÖNERİSİ DE EKLENDİ  (Okunma sayısı 14210 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: Görüşlerinizi almak istiyorum arkadaşlar
« Yanıtla #60 : Nisan 14, 2015, 10:20:13 »
Dün Maslak'taydım. Ufuk kardeşimizin yanına da uğradım.Sağ olsun çok ilgilendi,beraber bölgede bir tur attık ne var ne yok gördük.Maslak Atatürk oto sanayisinde şu an için yer açmak mantıksız çünkü aynı işi yapan bir çok yer var ve dükkanlar bu iş için inanılmaz küçük.İki bitişik dükkan tutmak gerek o da maliyeti artırıyor haliyle.O zaman 40 TL'den yıkayarak düzgün bir iş çıkarıp maliyetleri kurtarmak gerek.
Etrafta bulunan büyük projelerin otopark'larını inceleyeceğim artık.Olumsuz olması durumunda Maslak'ta yer açamayacağım.
Araştırmalara devam....

Aslında isabetli bir karar olmuş bence Abi. Zaten o bölgede uygun fiyatlara yıkamacılar var. Yalnız bir konu dikkatimi çok çekiyor Fiyat. Herkes çok pahalı diye söyleniyor ama bir yandan da oda olsun buda olsun demekten geri kalmıyoruz. Bugün bir avm otoparkında bile gerçek anlamda hizmet sunamayan yıkamalar 30 tl'den kapı açıyor. Daha basit bir örnek Eski edirne asfaltı üstünde 15 m2'lik bir yıkama iç dış için 25 TL istiyor. Kullandıkları malzemelerin ne olduğunu bilmemekle birlikte burada yorum yazan bizler kesinlikle sonuçtan memnun kalmayacağımız yerler bunlar. 
Biraz mantıklı olunca hem aracım en kaliteli ürünler ile profesyonel bir şekilde istediğim gibi temizlenecek, hem beklerken boşa geçireceğim zamanı kafeteryada gazete okurken kahve yudumlayacağım birde üstüne aracımı temizlerken an ve an ekrandan göreceğim. Böyle yerler gerçekten ihtiyacımız var ve işte o zaman 30-40 TL aralığını da  vereceğiz. Lütfen kimse alınmasın kişisel görüşüm. Bügün yetkili serviste bile aracımı bakıma götürdüğümde yapılan işi ve işçiliği göstermiyorlar ama faturaya her türlü yansıtıyorlar. O zaman sesimiz çıkmıyor. Şimdi elit bir mekandan bahsederken de ücret konusunda fazla takılmamızın da pek bir anlama yok diyorum. Mekan yeri konusunda bana kalırsa toplu yerleşim yerlerine yakın bir yerleri tercih etmeni öneririm. Özellikle de bireysel hareketlerin dar olduğu bölgeleri.  Merter cevizlibağ, Gaziosmanpaşa, Topkapı. Tabi bir fizibilite yapmakta kesinlikle fayda var.     
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Nisan 14, 2015, 10:20:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Nisan 14, 2015, 19:37:30 »
Dün Maslak'taydım. Ufuk kardeşimizin yanına da uğradım.Sağ olsun çok ilgilendi,beraber bölgede bir tur attık ne var ne yok gördük.Maslak Atatürk oto sanayisinde şu an için yer açmak mantıksız çünkü aynı işi yapan bir çok yer var ve dükkanlar bu iş için inanılmaz küçük.İki bitişik dükkan tutmak gerek o da maliyeti artırıyor haliyle.O zaman 40 TL'den yıkayarak düzgün bir iş çıkarıp maliyetleri kurtarmak gerek.
Etrafta bulunan büyük projelerin otopark'larını inceleyeceğim artık.Olumsuz olması durumunda Maslak'ta yer açamayacağım.
Araştırmalara devam....

Kendi adıma üzüldüm vallahi, maslakta olsa benim için süper olurdu.. ::)  Ama sonuçta ticaret bu tabi, sizin için en mantıklısı neyse, en hayırlısı neresiyse orası olsun.. biz oraya geliriz artık napalım:)
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Nisan 14, 2015, 19:45:43 »
Beylikdüzü marmara park otoparka gidin haffasonu hava güzelken abartmiyorum otoparkin o kati adamlara ait sanki 150 200 tane yikiyolardir araba  25 den asagi yikamiyolar ben bi kere yikattim  orda oda park yeri yoktu araba cok pisti  iceri girmem gerekiyodu  beylikduzunde en ucuz yer 15 18 liraya yikiyor sedan araci somax veya normal yerler 20 25 den asagi yikamiyor
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Kendi adıma üzüldüm vallahi, maslakta olsa benim için süper olurdu.. ::)  Ama sonuçta ticaret bu tabi, sizin için en mantıklısı neyse, en hayırlısı neresiyse orası olsun.. biz oraya geliriz artık napalım :)
Maslak'ta olmasını ben de çok isterim.Kartvizitimde Esenyurt yazdığı için kaybettiğim bir sürü iş oldu.Adres'in sonunda Maslak yazmasının bile bir çok avantajını görürüm.
Maslak42'nin teslimi Sonbahar'ı bulur diyorlar.Bugün Maslak42'den gönderdikleri mail'de haber vereceklerini belirtmişler.Beylikdüzü'nde bazı yerlere baktım olumsuz cevaplar aldım.Hatta inşaat firmasının biri o kadar çok teklif almış ki projenin yıkama bölümünü kendileri işleteceklermiş.Durum budur şimdilik.
Ama araştırmalarım devam ediyor.Erken bir saatte gidip Maslak'ı altına üstüne getirmeyi planlıyorum hala.

Müşteriye bir kaç hizmet çeşidi sunarsam bunları da ayrı ayrı fiyatlandırırsam herkes ne ödeyeceğini bilir buna göre parasının yettiğince hizmet alır.
Buradan açıklayamayacağım hizmetlerim de var.Yerim büyük olursa onu da hizmete sokmaya düşünüyorum.

Okan Marmara park(benim diğer şirketin adı) dediğin gibi kalabalık bir yer.Sıra zor geliyor.O kalabalıkta ne kadar düzgün ve temiz iş çıkar bilmiyorum.
Medilife hastanesinin karşısında arabayı yıkattım arka camların (bagaj bölümü) hiç birini silmemişler.Ön kapıları silmişler ama yarısı kadarı  duruyor.Eski ofisimin olduğu Bit Pazar'ında yıkattım orada da;
-arka camlara dokunmamışlar
-kapı döşemelerinin özellikle ayna tarafında tozlar olduğu gibi duruyordu
-plastik paspaslar tam süzülmeden yerine konmuş,
-bagaj kapağından ve silecekten su akıyordu vb.

Yıkama işletmesi açacak biri olarak benim gördüklerimden bazıları bunlar.Yazacak çok şey var ama yazmaya ve okumaya zaman gerek.

Şimdi istek ve görüşleri belirttik okuduk paylaştık bir şekilde.Peki bu dükkanın adı ne olacak? Acaba oğlumun adını taşıyan Can yıkama işletmesi mi koysam yoksa daha farklı dikkat çekici bir isim mi kullansam?İsim örnekleri olarak(hepsini oto yıkama yazacağım.İsimden sonra ki uzantı bir şekilde çözümlenir);
-Can oto yıkama
-A7 oto yıkama (A7'nin hastayız eşimle)
-Allegro (Müzikte çabuk ve hareketli bir tempo işareti) oto yıkama.burada hıza değinmiş olacağız
-Zaza olduğum için mesela ZZ (çift Z) oto yıkama gibi gibi isimler aklımdan geçenler

Bu konuda da görüşlerinizi bekliyorum
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Bıcı bıcı oto yıkama güzel olur abi :)
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Allegro detailing dükkanı bence güzel olur :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Bıcı bıcı oto yıkama güzel olur abi :)
Bıcı bıcı benzinlikteki fırçalı yıkama sisteminin diger adı olduğu icin kötü bir imaj yaratmaz mı?Hani değişik bir isim olsun istiyorum.

Kaan'ın eklentisi uygun olabilir.Önerilere devam arkadaslar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
Detailing Garaj [emoji4]
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Nisan 14, 2015, 23:29:55 »
Yüksel ben de diyorum cila atalı 1  - 2 ay olmadı araba neden gözüme mat görünüyor diye. Demek tamamen köpükten kaynaklanıyor.
En iyisi uzun bir hortum alıp balkonun altın da kova köpük arabayı yıkamak. Peki bu araba şampuanını fırçayla arabaya uygulasak olmaz mı. İlla ellemi süngerlemek gerekiyor.
Aslında bu konunun üzerine bugün yaşadığım olay tam denk geldi.
Ustam kırmızı aracını devamlı aynı yerde yıkatır. Önceki yıkamada aracın üzerinde köpük bırakmışlar ve köpük kurumuş. Araç öyle teslim edilmiş. Bunları biz sonradan tahmin ediyoruz tabii...

Yalnız öyle böyle bir köpük bırakma olmaz. Kaput güneş yanığı gibi beyazlatmış, tavan ona keza öyle, arka çamurluktan köpükler akmış. Kuruyunca çok berbat bir görüntü ortaya çıkmış. Yıkamanın üzerinden bayağı geçince kimyasal iyice kaportaya işlemiş. Boya resmen matlatmış.

Bugün yine ben dükkandayken arabayı aynı yere yıkattı. Ustam bu sefer yıkamacıya "Bunlar ne ? Geçen seferki yıkamadan beri çıkmıyor" demiş, yıkamacı da "Güneş yanığı başlangıcı abi, boyat arabanı" demiş.  :D

Velhasıl, ustamda moral bozukluğu tabi.
Hemen ilk önce Meguiar's Clay Bar Kil Kitiyle giriştim, ardından Meguiar's Compound Çizik Giderici Pasta ve polisajla işi bitirdim. Sadece kaput takribi 1 saat uğraştırdı. Sonrasında boyada ne beyazlık kaldı ne de matlık.

Ben o kadar güneş altında araba yıkarım. Sağından soluna süngerle geçene kadar belki 15-20 DK geçer ve sağ taraftaki şampuan köpüğü kurur, ardından durulama işlemine geçince o kuruyan şampuan köpüğü çözülür.
________

Fırçayla arabaya uygulamasına uygularsın da kaportayı çizmene ne gerek var abi ?

Ayriyetten eline süngeri aldığın zaman, duşta kendini keseler hissiyatıyla arabanı keseleyeceksin.  :) Marşpiyel altını, tamponun görünmeyen alt kısımlarını, tekerlek paçalıklarını, en son başka bir süngerle jantlarını tertemiz yapacaksın. Emin ol yıkamacıların yıkadığı arabadan daha temiz olur, için rahat eder.

Bir de fırçayla arabayı yıkamaya kalktığında şampuanı daha çok harcarsın. Benim 1.42 LT Meguiar's Ultimate Wash&Wax şampuanım var, geçen yıl Haziran'da almıştım, hala 400 ML kadar şampuanım var. Arabanın çamurlu olduğu zamanlarda 5 LT suya şampuanımı karıştırıyorum ve sedan E12 Corolla'yı rahatça yıkıyorum. Fırça-kova ilişkisinde su ve şampuan kaybı daha çok olur diye düşünüyorum.

Neyse, çene düştü. Özcan Bey'in konusunu bölmeyeyim.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Eyvallah @Yüksel IŞIK (26882)  kalemine sağlık. bu kova sünger hortum şampuan işine kafayı yorsam iyi olacak.

@Özcan Musaoğlu (4716) abi. İsmin başlangıcı olan Öz kelimesini kullanabilirsin.
Öz A7 -  Öz Can - Öz ZaZa :)
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Volver (İspanyolca Dönüş anlamına geliyor) 

siz bu işe tekrar dönüş yapacağınız için

Volver Detailing güzel isim olur :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
Oz-can Garage

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
Arka paspas üstlerinede kağıt koyulmasını isterdim. Çoğu yıkama sadece önlere koyuyor.

1 bezle tüm arabanın silinmesini istemezdim. Çünkü katlayıp silmiyorlar. 4 kat silinse sıkıntı olmaz. Tek taraflıda silince bezdeki toz kir kılcalda olsa çiziyor boyayı.

Tek tük olan zift lekelerine dokunmuyorlar. Buda eksi bir taraf. Fazla olsa neyse uğraşmasınlarda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
Öncelikle hayırlı olsun diyeyim.

İsim konusundaki önerim ZZ Profesyonel Araç Bakım&Temizlik Hizmetleri
Ayrıca sonax veya muguıars gibi firmalardan bayilik alırsanız daha çok müşteri çekme ihtimaliniz olur.
Fiyat konusunda ise ben Bartında Sonax a 25 TL ye iç dış standart yıkama temizleme yaptırıyodum.Kurulamadan önce de hızlı cila uygulaması yapıyolardı. Yıkama sistemleri ise adeta bir fabrika şeklindeydi :) Arka sokaktaki girişten arabayı alıyolardı. Ağır çamur vs varsa hemen oraları suyla temizliyolardı. Sonra normal yıkama. Şampuanı uygulayıp eldiven giyerek hızlıca temizleyip tazyikli suyla yıkamayı tamamlyolardı.

Öneriler ise;
- Çalışanlarda en azından tek tip tişört olması. Bu firmanın dış algısı için iyi olur. Ayrıca yakada çalışanların ismi de yazsa çok daha iyi olur.
- Çalşanların saç sakal ve kiisel bakım konusunda özenli olması.
- Evlilik&nişan yüzüğü dahi olsa yüzük, saat vb takıları kullanmamaları. Ne kadar dikkat edilirse edilsin kurulama yaparken biyerleri çiziyor.
- Kirleri tazyikli suyu tutarak değil de gerekirse ikinci yıkamayı yaparak veya gerekli solüsyonları kullanarak çıkarılması. Mesela ufak bir yerde zift vardır onu müşteri söylemeden solüsyonla temizlemeniz memnuniyeti çok artırır.
- Paspaslar için ayrı bir kurulama için bölüm olması iyi olur. Acelem varsa ve böyle bir sistem yoksa paspalarımı yıkatamıyorumç E o zaman ne anladım ben yakımadan.
-Yine Bartındaki Sonaxtan bahsedicem. Extra uygulamalar(cila, cam filmi, boya koruma,detaylı temizlik vb) için binanın bodrum katını kullanıyolardı. Her yer kırık beyaz fayansla döşeli insanın içini açan bir hali vardı yani :)
- Müşteri bekleme salonu kesinlikle olmalı. İçinde bir tane sebil, çay-kahve makinası, rahat koltuklar hatta bir tane masaj koltuğu bile olabilir, araç modellerinin katalogları güncel otomobil dergileri, bir televizyon ve televizyonda Saffetin garajı,Otopark, Otomobil Dünyam gibi gayet seviyeli ve bilgi içeren araç test videolarını oynatabilirsiniz.
- Teşhir vitrini. Kullandığınız tüm malzemelerden numune olarak bir tane müşteriye sunulmalı. Yanında da o malzemenin özeelliklerinin yazdığı ufak birbilgi kartı koyulmalı.
- Torpido, konsol, havalandırma ızgaraları gibi temizlikte ince detaylar atlanmamalı. Torpido temizleyici olarak öyle yağlı olanlardan değil de orjinal görüntüyü bozmayanlardan kullanılmalı.
-Çok ütopik bişey olabilir ama yıkaması biten ama sahibinin gelip almasını bekleyen arabaların kirlenmeyeceği, güneşin altında içinin hamam gibi olmayacağı bir araç teslim yeri olmalı. Yarı kapalı garaj misali birşeyden bahsediyorum.
- Mümkünse veya ileride mümkün olursa-biraz da müşteri profiline bağlı- adresten alıp adrese teslim yıkama hizmeti verebilirsiniz. Bu işlemi kendiniz yapmanız müşteri memnuniyetini ve yeni müşteri sayısını artıracaktır.
- Bezler konusunda da ne kadar kaliteli olsa bile ıslak bezi sıkıp sıkıp kullanmaya devam edilmemeli veya serip kurutup başka arabaya kullanılmamalı. Çok ıslanmasa veya kirlenmese bile her arabaya yeni bezlerin kullanılması çizikten dolayı oluşanilecek müşteri memnuniyetsizliğini ortadan kaldıracaktır. Ve baştan yüksek maliyet gibi gözükse de bezler daha az kullanıldığı için totalde daha uzun süre kullanılarak sizi de kara geçirekcektir.
Çok uzattım kusura bakmayın  :D Sürç-i lisan ettiysek affola  :saygi:
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Bütün yorumları okudum.Şimdi müşteriye gitmem gerek.İşim bittiğinde tek tek cevap yazacağım.
Herkese hayırlı bir gün diliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
Bana ters bir felsefe bu Seydi abi :)

iddalı olma:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Bıcı bıcı benzinlikteki fırçalı yıkama sisteminin diger adı olduğu icin kötü bir imaj yaratmaz mı?Hani değişik bir isim olsun istiyorum.

Kaan'ın eklentisi uygun olabilir.Önerilere devam arkadaslar :)
yok abi ya ne alakası var sempatik olduğu için dedim. Bence fazla amerikanvari ve anlasilmayan yabancı isimler yerine herkesin anlayacağı akılda çabuk kalan bişey olmali.
abi sen işini titizlikle ve severek yaptığın zaman dukkan ismi halaogullari oto yıkama koysan bile memnun olan musteri yine gelir. Bence dükkan veya isyerlerinin isimleri anlasilan kolay ve akılda kalan bi isim  olmasi lazim marka gibi. Musterilerin gelme sebebinde isim 2.plandadir. önemli olan işçilik yapılan temiz is. Şimdiden hayırlısı olsun ama zz garaj da iyiymiş :)
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Önceki yıkamada aracın üzerinde köpük bırakmışlar ve köpük kurumuş.
Kısa bir alıntı yaptım.Köpükle ilk tanışmam da böyle olmuştu benim.Canım arabamı mahvetmiştiler.Şampuan ve sünger vermeme rağmen dangalak köpükle yıkamıştı.Çoook adi köpük kullanmışlar.İyi de durulamadıkları içinde bu durumu yaşattılar bana.

Öz A7 -  Öz Can - Öz ZaZa :) 
Öz yazınca aklıma direkt bu geldi Mehmet

Volver (İspanyolca Dönüş anlamına geliyor)  siz bu işe tekrar dönüş yapacağınız için.Volver Detailing güzel isim olur :)
Bakmak gerek... Teşekkürler

Oz-can Garage
Adım olsun istemem.Hem ortak ne der bu işe? :blink:

Arka paspas üstlerinede kağıt koyulmasını isterdim. Çoğu yıkama sadece önlere koyuyor.
1 bezle tüm arabanın silinmesini istemezdim. Çünkü katlayıp silmiyorlar. 4 kat silinse sıkıntı olmaz. Tek taraflıda silince bezdeki toz kir kılcalda olsa çiziyor boyayı.Tek tük olan zift lekelerine dokunmuyorlar. Buda eksi bir taraf. Fazla olsa neyse uğraşmasınlarda.
Bir adet bez ile silinmesine bende karşıyım.İnşaallah açınca dükkanı üç bez kullanılacak.Teşekkürler

Öncelikle hayırlı olsun diyeyim.
İsim konusundaki önerim ZZ Profesyonel Araç Bakım&Temizlik Hizmetleri
Ayrıca sonax veya muguıars gibi firmalardan bayilik alırsanız daha çok müşteri çekme ihtimaliniz olur.
Öncelikle teşekkür ederim tam da düşündüğüm gibi düşünmüş ve yazmışşın.Saç,sakal,kıyafet,yüzük ve kemer sıkıntılı meseler.Bunlar çok dikkat edilmesi gereken hususlar.Bayilik olayına sıcak bakmıyorum.Fahiş fiyatlar istiyorlar.İstedikleri fiyatlara ben zaten adam akıllı bir yer açarım ve iyi iş yapabileceğime eminim.

yok abi ya ne alakası var sempatik olduğu için dedim. Bence fazla amerikanvari ve anlasilmayan yabancı isimler yerine herkesin anlayacağı akılda çabuk kalan bişey olmali.
abi sen işini titizlikle ve severek yaptığın zaman dukkan ismi halaogullari oto yıkama koysan bile memnun olan musteri yine gelir. Bence dükkan veya isyerlerinin isimleri anlasilan kolay ve akılda kalan bi isim  olmasi lazim marka gibi. Musterilerin gelme sebebinde isim 2.plandadir. önemli olan işçilik yapılan temiz is. Şimdiden hayırlısı olsun ama zz garaj da iyiymiş :)
Bıcı bıcı ismini kullanan bir çok yer var zaten.Sevimli güzel bir isim ama bir çok yerde olduğu için ısınamadım.Diğer konuya gelecek olursak eğer dediğin gibi işimi doğru dürüst yaparsam zaten ismin pek önemi kalmaz.Mesela aşağıda ki karikatürde tabela ismi o kadar da önemli değil.dükkan full dolu :D

ZZ Garaj benimde aklıma yattı
Bir de aklıma ingilizce olarak estetica'dan yola çıkıp Estetica ve Car'ı bir araya getirip EstetiCar Care nasıl olur arkadaşlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
Allegro detailing dükkanı bence güzel olur :)

Allegro Detailing bence de güzel bir öneri Allegro Autocare,Can Autocare de olabilir ? Ancak yabancı dil hakimiyeti olmayanlar için sıkıntılı bir isim olabilir..

Genel olarak "can" bana sempatik geldi, sıcak bir isim..

Edit: EstetiCar benim de aklıma yattı :)
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
Bu yabancı telafuzu edilmeyen ismi insanlar nasıl tavsiye edecek?
Nere götürelim arabayı estetik miydi ? Estebanze mi estedunse bi yer vardı esle başlıyordu ama özcan abi türkçe isimlerin suyu mu çıktı.sıradan mı geliyor abi dikkat çekmiyor mu? .  Tavsiye en güzel reklamdır. Yabancı isimler anlamsız olunca hiç akılda kalmıyor.
OtoPAK kuaför akılda kalıcı. İlle ingilizce olacaksa CarPAK ta olur.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)