Gönderen Konu: Polisajcınız Ayağınıza Geldi :)  (Okunma sayısı 59912 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Ynt: Polisajcınız Ayağınıza Geldi :)
« Yanıtla #80 : Ağustos 14, 2015, 13:25:58 »
Kardeşim hayırlısı olsun . Allah daha iyilerini nasip etsin .

Amin Cümlemize inşallah..
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Ağustos 14, 2015, 13:25:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Ağustos 14, 2015, 15:51:26 »
Mahmut bey bilgilendirme için teşekkür ederim. Evet bulaştı hastalık. Ama benim için bir hobi oldu. Boş vaktim oluyor arada. Deşarj oluyorum bir şekilde. Otomobil sevdası :)
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Ağustos 14, 2015, 19:27:30 »
Mahmut bey bilgilendirme için teşekkür ederim. Evet bulaştı hastalık. Ama benim için bir hobi oldu. Boş vaktim oluyor arada. Deşarj oluyorum bir şekilde. Otomobil sevdası :)

Rica ederim . Yeni hobiniz hayırlı olsun . Şaka bir yana aracınızla uğraşmaktan keyif alıyorsanız yorulduğunuza fazlası ile deyiyor . Özellikle siyah araç alınca bunu çok daha iyi anladım . Aynadan farksız oluyor fakat kaputa film çekildiğinden uygulama yapamadım içimde kaldı . Şu an filmi söksem mi kalsa mı diye düşünüyorum . :)

Buyurun bu fotolarda ilk uygulamam dan sonra . Araç yeni olduğu için ipa ile silip Meguiars Ultimate Liquid Wax uyguladım .Şimdiye kadar ki en kolay uygulamam bu oldu .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 137000
  • Model Yılı: '06
  • 134 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Ağustos 14, 2015, 23:10:55 »
Patron ankarada mısın :)
Birgün gelecek,bir gün kalacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Ağustos 14, 2015, 23:24:00 »
Hocam ipa'yı nasıl uyguluyorsunuz? Bir de wax için de polisaj gerekir mi yoksa elle uygulamak mı daha sağlıklı?  Benim son uygulamadan sonra bazı yerlerde wax artığı kalmış. Araba tozlaninca ortaya çıktı.
 Daha çok soru soracağim, hazır ol ustat :)

Rica ederim . Yeni hobiniz hayırlı olsun . Şaka bir yana aracınızla uğraşmaktan keyif alıyorsanız yorulduğunuza fazlası ile deyiyor . Özellikle siyah araç alınca bunu çok daha iyi anladım . Aynadan farksız oluyor fakat kaputa film çekildiğinden uygulama yapamadım içimde kaldı . Şu an filmi söksem mi kalsa mı diye düşünüyorum . :)

Buyurun bu fotolarda ilk uygulamam dan sonra . Araç yeni olduğu için ipa ile silip Meguiars Ultimate Liquid Wax uyguladım .Şimdiye kadar ki en kolay uygulamam bu oldu .

Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #85 : Ağustos 14, 2015, 23:30:47 »
Hocam ipa'yı nasıl uyguluyorsunuz? Bir de wax için de polisaj gerekir mi yoksa elle uygulamak mı daha sağlıklı?  Benim son uygulamadan sonra bazı yerlerde wax artığı kalmış. Araba tozlaninca ortaya çıktı.
 Daha çok soru soracağim, hazır ol ustat :)

İpa yı 1/1 sulandırarak bir sprey şişeye koyup arabaya sıkıp siliyorum . Wax kalıntısı wax ı iyi silemediğinizden kalır ve ipa ile temizlenmesi yanlıştır çünkü waxı olduğu gibi çıkarabilir . İpa pasta sonrası m105 m205 gibi ürünleri kullandıktan sonra bu ürünlerin kalıntılarını temizleyip wax için tertemiz yüzey hazırlamada kullanılır .

Sizin bu durumda ipa kullanmanıza gerek yok . Yüzeyde kalan fazla wax ilk yıkama sonrası temizlenecektir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Ağustos 14, 2015, 23:50:40 »
Konuyu takipteyim Ankara'da olsaydım yanınıza uğrardım. Emeğinize sağlık Seçkin bey. Malesef bu detailing hastalığı bende de başladı :) Elle yapılan ilk deneme sonrasında bir polisaj makinesi almaya karar verdim. Amatör kullanım için tavsiyeniz var mı acaba? Bir arkadaşımda fazladan bir bosch ispiral makinesi var. Acaba bunlara polisaj pedi takıp kullanmak mümkün mü? Yoksa polisaj makinesi başlı başina ayrı bir alet mi?
mahmut abi gerekli açıklamayı yapmış. sağolsun onun sayesinde kaptım işi :)
aklınıza takılan birşey olursa hiç çekinmeden sorabilirsiniz :)

Mercedesi satalım da bana ankaradan bi araba alalım kardeşim :islik:
ben sana 3.18is bakmaya gittim tertemiz arabaydı sen almadın :)

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 14, 2015, 23:52:14

abi araban hayırlı olsun. kesinlikle sök derim ben uzun vadede noyaya sıkıntı olur ve istediğin gibi uygulama yaparsın

Patron ankarada mısın :)
ankaradayım :)

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 14, 2015, 23:58:17
2015 polo tokata gidip gelmiş ve camlar hatta tavan bile zift olmuş. atas decabit sayesinde pek uğraştırmadan temizledim. araç bana geldiğinde mazotla silmeye çalışmışlar ama pek becerememişler daha doğrusu biraz fazla zift olduğu için saatlerce uğraşmışlar yarulunca bırakmışlar. uygulama öncesi detaylı fotoğraf çekmeyi unuttum az sayıda fotoğraf var.
uyarı: işin ehli bir ustaya yaptırmanızda fayda var boyayı sökme tehlikesi ile karşı karşıya kalabilirsiniz çok tehlikeli bir ürün. uzun süreli kalımda plastik şişesini erittiği için metal şişede muhafaza ediliyor bu ürün.

2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #87 : Ağustos 15, 2015, 00:06:27 »
mahmut abi gerekli açıklamayı yapmış. sağolsun onun sayesinde kaptım işi :)
aklınıza takılan birşey olursa hiç çekinmeden sorabilirsiniz :)
ben sana 3.18is bakmaya gittim tertemiz arabaydı sen almadın :)

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 14, 2015, 23:52:14
abi araban hayırlı olsun. kesinlikle sök derim ben uzun vadede noyaya sıkıntı olur ve istediğin gibi uygulama yaparsın
ankaradayım :)

Kardeşim sağ ol . Allah sana daha iyilerini nasip etsin .

Kardeşim işi benden kaptın ama şimdi benden çok daha tecrübelisin Allah bol kazanç versin işi ticarete bile döktün .

Kaput filmi konusunda ben zaten istemiyordum aracı aldığım bayi bana aracı satarken ücreti karşılığında yapmak istedi bende abi ben ona para vermem senden olacaksa yap dedim . Aracı teslim etmeden 2-3 gün önce sürprizim var dedi meğersem sürprizi kaput filmiymiş . Zarar konusunda ise özellikle sordum hiç birşey olmaz dedi şimdilik duruyor ama sökmeyi düşünüyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #88 : Ağustos 15, 2015, 00:15:13 »
Kardeşim sağ ol . Allah sana daha iyilerini nasip etsin .

Kardeşim işi benden kaptın ama şimdi benden çok daha tecrübelisin Allah bol kazanç versin işi ticarete bile döktün .

Kaput filmi konusunda ben zaten istemiyordum aracı aldığım bayi bana aracı satarken ücreti karşılığında yapmak istedi bende abi ben ona para vermem senden olacaksa yap dedim . Aracı teslim etmeden 2-3 gün önce sürprizim var dedi meğersem sürprizi kaput filmiymiş . Zarar konusunda ise özellikle sordum hiç birşey olmaz dedi şimdilik duruyor ama sökmeyi düşünüyorum .
belkide ileride bir iş kurduğumda bir mahmut abim vardı onun yardımlarıyla başladım diycem :)
en kötü bu kışı geçir abi filmle sonra sökersin. ama yazın sökmeni tavsiye ederim sıcakta ve hava tabancasıyla.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #89 : Ağustos 15, 2015, 00:34:17 »
belkide ileride bir iş kurduğumda bir mahmut abim vardı onun yardımlarıyla başladım diycem :)
en kötü bu kışı geçir abi filmle sonra sökersin. ama yazın sökmeni tavsiye ederim sıcakta ve hava tabancasıyla.

Kardeşim o kadar abartmaya gerek yok . Benim sana verdiğim bilgiler nette her yerde var benden öğrenmesen Ali'den veya Mehmet'ten olmadı Zeki'den öğrenecektin . :) Bu düşüncen senin ne kadar vefalı olduğunu gösteriyor sana bundan dolayı teşekkürler .

Bu arada hava tabancası dedinde oda aklımda kaç aydır alacağım ama bir türlü alamadım garajımda ki eksiklerden  .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #90 : Eylül 01, 2015, 23:47:01 »
bir fiesta ve birde Ali abinin yarisin pasta cila ve boya korumasının daha sonuna geldik. fiestanın farını parlattığım fotoğraf dışında fotoğraf yok hava karardığı için çekemedim ama Ali abin arabasının bol bol çektim inşallah memnun kalmıştır.

2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Eylül 02, 2015, 09:04:09 »
Yarisin bu rengine bitiyorum. Cilayı yediği vakit ben burdayım diye çığılıklar atıyor sanki.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Eylül 02, 2015, 09:34:41 »
Eline sağlık Seçkin. Sadece ayağımıza gelmedi adam arabayı bile eve kadar getirdi sağolsun. En kısa zamanda Honda'nın kaput filmini söktürüp aynı işlemi Honda içinde yaptıracağım :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Eylül 02, 2015, 09:40:13 »
Seçkin konu başlığın dikkatimi çekti yeni gördüm konuyu. Kurum internetinden girdiğim için resimleri göremiyorum ama iyi bir iş çıkardığını yorumlardan anladım. Allah işine kolaylık versin.

Benim malum araç siyah accord. Aldığımdan beri mat bir şekilde duruyor. Amatörce markasız pasta cilalarla uğraştım pek kâr etmedi. Ama yakın zamanda Kırıkkale taraflarına geleceğim. Profilinde de Ankara/Kırıkkale yazınca bir sorayım dedim Kırıkkaleye sürekli uğruyor musun? Yada şöyle sorayım ben Kırıkkaleye geldiğimde Kırıkkaleye gelir misin bu iş için? :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #94 : Eylül 02, 2015, 11:56:37 »
Yarisin bu rengine bitiyorum. Cilayı yediği vakit ben burdayım diye çığılıklar atıyor sanki.
İlk defa kırmızı bir araba yaptım canlı renkler polisaj bitince benburdayım diyor gerçekten :)
Eline sağlık Seçkin. Sadece ayağımıza gelmedi adam arabayı bile eve kadar getirdi sağolsun. En kısa zamanda Honda'nın kaput filmini söktürüp aynı işlemi Honda içinde yaptıracağım :)
Müşteri memnuniyeti önemli bizim için :) hoşuna gittiyse bi sıkıntı yok abi :)
Seçkin konu başlığın dikkatimi çekti yeni gördüm konuyu. Kurum internetinden girdiğim için resimleri göremiyorum ama iyi bir iş çıkardığını yorumlardan anladım. Allah işine kolaylık versin.

Benim malum araç siyah accord. Aldığımdan beri mat bir şekilde duruyor. Amatörce markasız pasta cilalarla uğraştım pek kâr etmedi. Ama yakın zamanda Kırıkkale taraflarına geleceğim. Profilinde de Ankara/Kırıkkale yazınca bir sorayım dedim Kırıkkaleye sürekli uğruyor musun? Yada şöyle sorayım ben Kırıkkaleye geldiğimde Kırıkkaleye gelir misin bu iş için? :)
Abi kırıkkalede okuyorum ve 14 eylülden sonra hafta içleri kırıkkalede olacağım. Sen gelceğin zaman haber verirsen hafta sonuda olsa bile 1 hafta gitmem ankaraya ayarlarız bi şekilde
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Eylül 02, 2015, 17:56:11 »
Seçkin polisaj makinanın markası nedir?
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #96 : Eylül 02, 2015, 23:31:15 »
Seçkin polisaj makinanın markası nedir?
Max extra kullanıyorum abi
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Eylül 03, 2015, 05:59:06 »
Max extra kullanıyorum abi
Teşekkürler.Bir an Flex'e benzettim.Kolay gelsin sana
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #98 : Eylül 04, 2015, 00:07:37 »
Teşekkürler.Bir an Flex'e benzettim.Kolay gelsin sana
Teşekkür ederim özcan abi
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Eylül 04, 2015, 21:04:31 »

Mesaj Birleştirildi: Eylül 04, 2015, 21:05:59
@Seçkin ÜNLÜSOY (10786)   güya yazın istanbula da gelecektin? Ne detailingciler çağırdılar gitmedim:)
2017 C-HR Hybrid Diamond