0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kardeşim kolay gelsin .
seçkin kardeşim şimdi senden öğrendiklerimi doğrulamak için varsa yanlışımı düzeltmen için tavsiye istiyorum. şöyle ki ilk öğrendiğim silikon ve wax katkısı olmayan pasta özellikle kullanılması gerekiyor mesela menzerna ve scholl. birde çizikler çok hafif ince ise bunlara hare deniyor, yüksek numaralar mı tercih edilmeli mesela menzerna için 1500/2000/3000, sholl de s30/s30+ ve s40 gibi yükseldikçe daha hafif çiziklere müdahale mi etmemiz gerekecek?scholl içinw=wax s=pasta numara büyüdükçe çizikten hareye doğru daha hafif uygulamalara yöneliyoruz sw=svı wax a9/15+=wax içeren pasta numara büyüdükçe çizikten hareye doğru daha hafif uygulamalara yöneliyoruzmenzerna için ürün sıralama ve ambalajı değişmiş o yüzden yeni ürünlerinde kodlama farklı olabilir. fg=fast gloss düşük numaralarla derin çizikler için pastapg=power gloss yüksek numaralarda fg sonrası çizgiler için pastapf=power finishsf=super finishff=final finish son üç ürün finish yani son kat cilaları numaraları tozlanma/kuruma ve aşındırıcılık durumlarına ayrıca boyanın yeni eski olmasına göre seçilebiliyor.bunların dışında pp=power protect / sw=sealing wax protect gibi boya koruma ürünleri var.bunların dışında kullanılan pedlerinde sertliği pastanın yanında ekstra aşındırmacılık görevi görüyor. o yüzden pedlerde sertten yumuşağa değişiyor.nasıl öğrenebilmişmiyim kardeşim? hatam varmı yada eksiklerim?
Kardeşim ellerine sağlık. iPhone cihazımdan tapatalk ile gönderildi.
Teşekkür ederim abicim.
Bu arada bende soft 99 un iki ürününü sipariş ettim. Biri siyah renk için olanı biri tüm renkler için olanı.
Hangilerini aldın abi?
Kardeşim King of Gloss Black&Dark ve Authentic Premium Carnauba aldım. Çok karmaşık ürün yelpazesi var soft 99 un. Birde kardeşim aşındırıcı olarak menzerna fg400 ve pf2500 sipariş verdim. S3 ve s30 alacaktım sepeti doldurduktan sonra detailing dükkanında ödemede sıkıntı oldu erdem boyada ise istediğim diğer ürünleri bulamadım ilk defa boyassi den alışveriş yaptım oradada s3 ve s30 u bulamadım.
Soft99 un iki ürünüdnüde kullandım çok güzel ama kalıcılığı çok az. Menzerna güzel tercih ama bir tık daha aşındırıcılığı fazla olan ürünü vardı ondan sipariş verseydin iyi olurdu abi. Ben litresi 50 tl idi aldığımda o yüzden almıştım. Yine aldıkların kötü değil abi ama uğraştırır biraz. Bir de silikonsuz ürünlerle kullanılan ped çok önemli güzelde bir ped ile uygulama yaparsan muhteşem sonuç alırsın.
Kardeşim soft 99 genel olarak mı kalıcılık olarak kötü yoksa sadece benim aldığım ürünlerde mi sıkıntı var. Birde kardeşim menzernada dediğin ürün bu mu : http://www.boyassi.com/urun/menzerna-super-heavy-cut-compound-300---agir-cizik-giderici-pasta-1lt_1964.aspx Birde kardeşim litresi 50 tl ye ne zaman aldın. Şu an bahsettiğin fiyatla alakası kalmamış.
3 ay kadar önce detailing dükkanından aldım menzernada kampanya vardı. Senin aldığın ürünler parlatmaya yönelik olduğu için koruma süresi az abi. Koruma ve parlaklık aynı anda seramik kaplamadan başka görmedim ben
Kardeşim zaten soft99 u kendi araçlarımda kullanmak için parlaklığı için aldım . Diğer yandan detailing dükkanında dün sepeti doldurdum fakat ödemeyi bir türlü yapamadım .Kart bilgilerini girip ödeme yapa tıkladığımda bankanın 3d ödeme sayfası geleceğine yine ödeme sayfası geliyor herhangi bir uyarıda vermiyor eğer sen mağazalarına da gidiyorsan kendilerine ilet geçen alışveriştete aynısı oldu ve erdem boyadan aldım . Bu seferde boyassi den aldım bazı ürünler erdem boyada yoktu hem boyassiyi denemiş oldum .
Daha dün gittim abi haberim olsaydı derdim. Ama muhtemelen arada 1-2 gün sitelerinde sıkıntı veya bakım olabiliyor ondan dolayı bi sıkıntı olabilir. Parlaklık için aldıysa doğru ürünü tercih etmişsin abi.
Kardeşim iyi olur . Ben kendilerden memnundum ama son 2 alışverişi kendilerden yapamadım . Kardeşim soft 99 un ikisinide kendi aracım için aldım . Audi'ye yaz sonu seramik kaplama düşünüyorum o zamana kadar 2-3 defa soft 99 uygularım . Belki seramik kaplamadan sonra seramiğin üzerine de arada uygularım .
Seramik bende düşünüyorum yaz sonunda. Ama öncesinde boyayı ölçüp duruma göre komple zımpara atcam sonrasında seramik yapcam ondan sonra 2 sene ellemem arabaya
Kardeşim benim araçta hare çok az en fazla s3 gibi bir aşındırıcı ve ardından s30 kullanırım hatta s17 ve ardından s40 ta benim araç için yeterli olabilir .
Senin araban sıfır abi ve güzel bakıyorsun. Benimki geldiğinde rezalet haldeydi 1 kere pasta 2 kere hare yaptım kurtarmadı zımparasızda çizikler gitmeyecek gibi. Aslında şu hali bile güzel ama benim istediği 1 tane bile kılcak çizik olmayacak