0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bekir abi 270nm tork 1400kg ağırlığındaki bir aracı 11,4 saniye gibi bir sürede 100km hıza çıkartıyorsa aslında performans o kadarda kötü anlamına gelmez. Aurise'de 1.6 dizel aracı 10.9 saniyede 100km hıza çıkartıyormuş 1.6 dizel auris tahminen 1300 kg ağırlığında olsa, 100kg fark performansta 0.5 saniye yavaşlatıyor demektir. Muazzam değil kötüde değil ama dizel avensisde performans isteniyorsa 1400kg de göz önüne alındığında avensis için en az 300nm tork üreten motor gerektirir. Şuda var mesela bmw bu 1.6 dizeli güncelleyebilir 1 serisinde zaten kullanılıyor fakat geçenlerde bir haber okudum artık 3 serisi sedanlarda da bu 1.6 dizel kullanılacakmış en az 1500kg olur araç 270nm tork gerçekden az gelir. İlerleyen zamanlarda aurisde avensisde 120hp (varsayım) 1.6 dizel 300nm tork motoru görebilriz tabi bu benim varsayımım adamlar motoru günceller toyotaya güncel motoru vermez stratejik olarak anlaşmları nedir bilmiyoruz.
Güncel 1.4 d4d 'nin pistonları, silindir kafası ve turbosu değişmiş, motor içi sürtünme de bu modifikasyonlar ile %20 azaltılmış. Dolayısı ile bu yakıt tüketimi ve emisyonlara olumlu yansımış görünüyor. Bu arada 2.0 Camry makyajlı versiyon motor özellikleri de ilginç.D-4S, birbirinden bağımsız olarak, her silindir için 2 enjektör kullanıyor. Bunlardan birisi porttan, diğeri direk püskürtmeye olanak sağlıyor. Motor devrine bağlı olarak yüksek basınçlı direk püskürtme ve klasik tip porttan püskürtme ya da sadece direk püskürtme ile işlem görüyor. Buna bağlı olarak hava-yakıt karışımı kalitesi her motor devrinde artmış, gaz tepkileri iyileşmiş, güç ve tork bandı genişlemiş oluyor, yakıt tüketimini arttırmadan. Eğer böyle ise incelemek lazım, oldukça farklı bir yaklaşım.Read more: http://paultan.org/2014/09/03/2015-toyota-camry-facelift-feature-new-2-0-litre-vvt-iw-engine-6-speed-automatic/#ixzz3TQ3wzc7T
Avensis farklı olmuş ya Astra ya çok benzettim nedense
Ben açıkcası pek benzeyen bir yerini bulamadım çok çok farklı tasarımlar tabi bakış açısı saygı duyarım ama almanların ve japonların tasarım anlayışı çok farklı
Hem lexus nx ten bahsediyor hemde 150 hp 199 nm tork diyor ben anlamadım 235 hp lik turbo motormu var 150 hp lik atmosferikmi var ? Ben amerikadaki camry yi daha cok seviyorum daha güzel bir tasarımı var.Ikisinde biri (amerikan veya asya daki camry) 2.0 143hp lik dizel motor ve 2.0 235 hp lik motorla gelse avrupada satış yapar bence yada Türkiye için konuşsak evet pahalı bir araç ama fiyati passati geçmediği sürecesşansı var (160 000 tl cik ) reklam önemli bence halkımız hybrid e de sıcak bakmıyordu ama reklam sayesinde şu anda ılımlı bakiyolar yaris hybrid çoğu kişinin dikkatini çekiyor.
Avensis farklı olmuş ya Astra ya çok benzettim nedense pek beğenmedim ön tarafı
Aynı motorun aşırı beslemeli bir versiyonu da olabilir ama tamamen farazi konuşuyorum, tam bilgiye ulaşmak lazım. Bir açıdan da bakınca Fluence'e benziyor ama bu tasarımı sadece görsel olarak algılamamak lazım, orada çok önemli detaylar var. En basitinden ele alınırsa far ve motor kaputu, çamurluk tasarım ve pozisyonu. Tampon belli darbelerde diğer aksamları koruyacak şekilde tasarımlanmış, bence olumlu bir özellik.
Bence toyota için süper bir gelişme, güçlü bir dizel ve düşük hacimli aşırı beslemeli araç ihtiyacı kesinlikle vardı. Burda tek hata cvt şanzımanı diretmek olmuş, güçlendirilmiş bir araçtan gücü geri almak ne kadar doğru bilemiyorum. Keşke daha hızlı ve gelişmiş bir şanzıman kullanılsa idi. Avensisin arka dizaynına aşık oldum, ön tarafı hiç hoşuma gitmedi, aurisin kopyası gibi duruyor.(aurisin ön dizaynı hoşuma gidiyor) Her ne olursa olsun, bu çok güzel bir ilerleme, artık toyota kullanıcılarıda gaza oturduklarında huzur bulabilecek.
1.2 turbo 116 hp gayet mantıklı ama ne bileyim 1.2 diyince işte yine benim yüksek hacim isteğim devreye giriyor en azından 1.33 dual vvti + turbo yapsalardı vag grubuna karşı bir baş kaldırış olabilirdi diye düşünüyorum. Herşeyi geçtim umarım bu sefer beyni kapatmazlarda yazılım atılanilinir