Merak ediyorum 1.2turbolar sorun çıkarırsa Toyota'nın sorunsuzluğu kalmadı diyecek mi bu turboları isteyenler?
Sayın Bekir Çelik, bu yıl için ülkemizde Toyota Auris modelinin 1.2 Turbo versiyonunun satışı planlanmamaktadır. Satışa sunulan araçlarımızın versiyonları, pazardaki donanım ve aksesuar talepleri göz önüne alınarak belirlenmektedir. Bu noktada, Türkiye Distribütörü olarak, gelecekteki çalışmalarımıza referans olabilecek görüşlerinizi bize ilettiğiniz için teşekkür eder, ilgili birimler ile ivedilikle paylaşacağımızı bilgilerinize sunarız.
Toyota Türkiye'den şöyle bir cevap geldi:
1.6 dizel aurisle gelse avensis satmaz istedikleri gibi. Düzenlenmiş 1.4 auriste Türkiyeye gelir
1.6 dizel aurisle gelse avensis satmaz istedikleri gibi. Düzenlenmiş 1.4 auriste Türkiyeye gelir![]()
Auris, Avensis'in satışlarını niye etkilesin ki; etkilese etkilese Corolla etkiler. Ama sonuçta Avensis'in iç kalite belli, engellenen ses belli.
Güncel 1.4 d4d 'nin pistonları, silindir kafası ve turbosu değişmiş, motor içi sürtünme de bu modifikasyonlar ile %20 azaltılmış. Dolayısı ile bu yakıt tüketimi ve emisyonlara olumlu yansımış görünüyor.
Bu arada 2.0 Camry makyajlı versiyon motor özellikleri de ilginç.
D-4S, birbirinden bağımsız olarak, her silindir için 2 enjektör kullanıyor. Bunlardan birisi porttan, diğeri direk püskürtmeye olanak sağlıyor. Motor devrine bağlı olarak yüksek basınçlı direk püskürtme ve klasik tip porttan püskürtme ya da sadece direk püskürtme ile işlem görüyor. Buna bağlı olarak hava-yakıt karışımı kalitesi her motor devrinde artmış, gaz tepkileri iyileşmiş, güç ve tork bandı genişlemiş oluyor, yakıt tüketimini arttırmadan.
Eğer böyle ise incelemek lazım, oldukça farklı bir yaklaşım.
Read more: http://paultan.org/2014/09/03/2015-toyota-camry-facelift-feature-new-2-0-litre-vvt-iw-engine-6-speed-automatic/#ixzz3TQ3wzc7T
Abi bu yeni 2.0 motor turbo destekli galiba linkteki açıklamalara baktım ama yanlış anlamıyorum sanırım, VVT-iW die geçiyor 1.2t motorda aynı şekilde adlandırılıyordu. Lexus NX'de ki 2.0 turbo motoru makyajlı camry koymuşlar.
Gerçi ben her halukarda tavsiye etmiyorum Lpy'yi benzinli olarak tasarlanmış bir motor için, kullananların nedenleri anlaşılır olsa da.
Bakarsak , avensis 1.6 valvematic olarak çok satıyor, corollada da aynı motor var, otomatik isteyen corolla alıyor. Ama bilen kişi 1.6 avensis alıyor
Şimdi dizel olarak düşünürsek, adam bakacak " bu araba daha iyi 1.6 dizel" diyecek ama aynı motor auriste olsa touring sport alır bagajda var , 1.6 dizelde var, avensis alma ihtiyacı hissetmeyecektir
Fakat Auris TS fiyatı da Avensis kadar. Ve Auris TT fiyatı uygun olsa 2. elde ilk alacağım otomobildir
C sınıfının harika görünüşü, sporsu görünüşüyle birlikte D sınıfında bir iç hacim kim istemez.

ya da 3.5 V6 Camry