Gönderen Konu: Bizim ufaklığa LPG dönüşümü yapsak "ne yaptın aga sen?" der mi?  (Okunma sayısı 10322 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi

Değerli bilgiler için tekrar teşekkürler arkadaşlar.. Özel sektör sağolsun eşimin hafta içi izin alması pek değil hiç mümkün değil... :/ o yüzden vekalet işi zaruri anladığım kadarıyla... Karar verdiğimde bir masraf kalemi de noter eklenecek... Hadi bakalım :)

Vekalet için de notere gidilecek ve hafta içi gidilmesi gerekecek. Bu arada bildiğim kadarıyla vekalet ücreti 70,00tl idi. Ancak vekalete gerek var mıydı? Bu arada ruhsat da değişecek.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
Tüve gitmek için vekalete veya araç sahibine gerek yok.Araç sahibi götürmeyecekse götürcek kişinin yıl içinde başka bir aracı muayeneye götürmemiş olması yeterlidir.

Ayrıca araç sıfır alındığına göre 3 yıl muayeneden muaf.Araç uzun süreli kullanılacaksa vize vakti yaklaştığında ruhsata işletme işlemi yapılabilir.(kanunen doğru olup olmaması konusunda lütfen cevaplar vermeyin)
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Evet muayene ye yakın bir zaman da lpg ruhsata işletilebilir ancak fatura tarihi eskiyse 60 tl gibi bir cezası var işletirken. Ayrıca 30 gün içinde işletmemek aracın bağlanıp trafikten men edilme sebebi.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
Faturasını gelecek zamanda kestiriceksiniz zaten.Herhangi bir çevirme olayındada daha yeni taktırdığınız hafta içinde ruhsata işleteceğinizi söylersiniz.Herkes böyle yapar zaten.Kimse durduk yere aracını fazladan muayeneye sokmak istemez sonuçta.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Çağatay hocam,

Seni tanıyabildiğim kadarı ile sen bu olaydan vazgeç hocam. Bir sürü prosedür. Stepnesi delinmesi vs vs vs 3-5 kuruş kara geçeceğim derken psikolojini bozma :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
Murat abi dur sende şimdi ya hazır kara geçiçek adamı vazgeçirecen  :D

Babam yaklaşık 10 yıldır araba sahibi ve ilk günden bu yana hep lpg'li araç aldık.LPG ile alakalı hiç bir problem yaşamadık.

Türkiye'de benzin su fiyatına düşmediği sürece yapılacak pekte bir şey yok LPG'ye mecburuz  :saygi:
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Yıllık 20 bin km yol yapıyorum. Aracımı aldıktan 10bin km sonra Atiker OBDli sistem taktırdım. İlk dediğim şey niye aldığım gibi taktırmadım oldu. :tamam:
Eğer uzun süre kullanacaksanız ya da yıllık yaptığınız yol fazlaysa düşünmeden iyi bir ustada taktırın. Stepnede boruların geçeceği kadar alan deliniyor sadece, sıcak silikonla da kapatıyorlar sonra zaten bir sıkıntı olmuyor.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Bizim ailede de benden başka Benzinli araba kullanan kalmadı :) Yahu bende bi heves ediyorum sonra diyorum ciddi anlamda psikolojimi etkiler. Kıl tüy bir adamımdır ben , koku gelir aşırı sıcak olur bir yere sürterim ışık yanar vs vs vs ....durun bakalım nereye kadar gidecek hayırlısı :)

Aha Ogünde buralarda ben ufaktan kaçem, Tüm LPG lobisi burada :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
Bizim ailede de benden başka Benzinli araba kullanan kalmadı :) Yahu bende bi heves ediyorum sonra diyorum ciddi anlamda psikolojimi etkiler. Kıl tüy bir adamımdır ben , koku gelir aşırı sıcak olur bir yere sürterim ışık yanar vs vs vs ....durun bakalım nereye kadar gidecek hayırlısı :)

Senin çözümün OBD'li sistem Murat abi :) LPG, aracın beyninden karışım bilgisi alarak stokyometrik karışım sağlayacak kadar LPG gönderir. İrtifada, yazın soğuğunda, kışın sıcağında karışımı kendi ayarlar, ayar yaptırmana gerek kalmaz.
 Koku gelirse borularda sıkıntı olur. Ben de bu tür sorunların olabileceğini düşünerekten yedek parçası ucuz Atiker OBD taktırdım, en ufak bir sıkıntıda parçayı olduğu gibi değiştiririm. Koku yaparsa boru sistemini olduğu gibi değiştiririm.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
Çağatay hocam,

Seni tanıyabildiğim kadarı ile sen bu olaydan vazgeç hocam. Bir sürü prosedür. Stepnesi delinmesi vs vs vs 3-5 kuruş kara geçeceğim derken psikolojini bozma :)

Pimpiriklilik konusunda Murat Abi haklı :)

Dönüşümü yaptırmadan araştırma yapmaya başladım misal... Şöyle bir cihaz buldum, sanırım dönüşüm yaptırırsam taktırmadan edemem...

LPG Arac Yol Bilgisayari www.yolbil.net
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
Gayet kullanışlı bir şey Çağatay bey, ama bir süre sonra şehiriçinde ya da şehirdışında sürüş tarzınıza göre ne kadar yol gideceğini biliyor insan. Bende en fazla 20-30 km sapma oluyor tahmin ettiğim değerden :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti

Pimpiriklilik konusunda Murat Abi haklı :)

Dönüşümü yaptırmadan araştırma yapmaya başladım misal... Şöyle bir cihaz buldum, sanırım dönüşüm yaptırırsam taktırmadan edemem...

Güzel cihaz param olsa alırım :)

Mutlu beye katılıyorum ben artık kaç liralık gaz ile kaç km yapacağımı zaten biliyorum bu cihaza ihtiyaç yok fakat yinede güzel :)
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Murat beye katılıyorum.....

Ahanda dedim bir LPG ci beni haklı buldu :) Ama Mutlu olacak o :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
Ahanda dedim bir LPG ci beni haklı buldu :) Ama Mutlu olacak o :)

Yok Murat abi ya, valla bundan sonraki aracımda lpg yoksa taktırırım, ya da dizel alırım. Benzinde kullanılmaz araç. Karabük-Kayseri gidip gelirdim benzinle benzin 5 tl iken 90 km hızda az yaktırcam diye kılı kırk yarardım 27 kuruş yakardım, 110 tl falan tutardı sadece gidiş. LPG'den sonra 110-120 hızda rahat rahat LPG 2.9 iken 6.5 lt den 17-18 kuruş yaktım 65-70 tl ye mi ne gelmişti oh be demiştim :) benzindeyken otobüs parasını çıkarmak için 4-5 kişi gerekirken, lpg de 1-2 kişi, yeri geliyor 1 kişi gidişle otobüs parası eşit bile oluyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
Düzelttim
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 36 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
Hocam ister yılda 1 km ister 100.000 km yol yapacak ol, benzinin litre fiyatı ister 1 TL ister 10 TL olsun, LPG yi asla ve asla taktırma derim. Dizele geç, daha ekonomik bir araca geç, az kullan, hiç kullanma, otobüs kullan, minibüs kullan, yürü ama asla ve asla LPG ye geçme. Bunları sadece benim başıma gelen kötü tecrübeler sebebiyle söylemiyorum. Çevremde de çok şahit oluyorum. Burada da zaten hepimiz görüyoruz. Arabam LPG ye geçerken stop ediyor, ateşleme bobinlerim yandı, rolanti dengesizleşti gibi pek çok şikayeti forumumuzda bolca bulabilirsin. En başta zaten montaj/usta sıkıntısı var. Bu konuda güvenecek kişi sayısı -ustalarımız sağ olsun- Türkiye'de maalesef çok çok az.

Bende de LPG var ama son 3-4 aydır hep benzinde kullanıyorum. Benzin ile kullanmamın maliyeti, LPG'ye göre yaklaşık olarak iki kat olmasına karşın kullanıyorum hem de. Eğer aracımı bu yıl içerisinde satacak olmasaydım, uzun bir süre daha kullanacak olsaydım hemen şimdi şu anda gider LPG yi söktürürdüm. Şöyle bir örnek vereyim;
Hayat felsefemdir yaptığım bir şeyden dolayı pişmanlık duymamak, sonucu ne kadar kötü olursa olsun. Bana deseler ki; sana bir şans veriyoruz. 29 senelik hayatını gözden geçir ve yaptığın veya söylediğin herhangi bir şeyi değiştirebilme şansın var. Tüm okul hayatımı, iş hayatımı, aile hayatımı, evliliğimi vs düşündüm ve tek değiştirmek istediğim şey aracıma LPG taktırmamak oldu.

O güzelim arabalarımıza yapacağımız en büyük eziyet, işkencedir LPG. Aracın yaşı büyüktür, teknolojisi eskidir ve artık yıpranmıştır, LPG takılabilir ama gözümüz gibi baktığımız araçlarımıza, tasarruf yapacağımızı zannederek taktırdığımız LPG, zamanla bize çıkardığı sorunlara harcadığımız paralar, yapacağımız tasarrufun kat kat üstünde olması yanında, hem aracımıza bazen geri dönüşü olmayan zararlar veriyor, hem de tamir edilse de hiç bir zaman eskisi gibi olmuyor. Her ne kadar sorunları halletsek de gözümüzden sakındığımız araçlarımızın yaşadığı sorunların bize yaşattığı sıkıntılar da işin tuzu biberi.

Yani kısaca demem o ki; KIYMA O GÜZEL YARİSİNE!

Not: Bunların hepsi benim şahsi görüşüm. Tam aksi görüşte olan arkadaşlar az değil. Bu durumda benim söylediklerim doğru, aksi görüşler yanlıştır diye bir sonuç lütfen çıkarılmasın.
'93 W124 M111

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
arkadaşlar; olumlu olumsuz mesaj yazıp fikrini belirten herkese tekrar teşekkürler.

Sonunda karar verdim ve aracım su an montajda...
Prins silverline takılıyor.

Allah utandırmasın... Detaylar daha sonra :)
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Ford C-Max
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Hayırlı olsun. İnşallah gönlünüzce kullanırsınız.

Genelde gördüğüm şu. Dizele fazla para vermeyi hata olarak kabul eden gidip benzinli araç alan sonrada lpg taktırmak için uğraşan bir çok insan var.

Maddi durumu kısıtlı olduğu için  lpg li araç alanları anlıyorum.  Fakat aracının yakıtına önem verdiği halde ve dizel araç alabilecek durumu varken almayan kişilerde var.

Tabiki kişilerin tercihi kendine özeldir ve haklıdır. Yanlız dizel araçlara bir antipatiniz yoksa, hiç dizel araç kullanmadığı halde bile türlü yorumlar yapan kişilerden daha çok dizel kullananların söylediklerini dikkate alın

11 senedir dizel araç kullanıyorum. İlk aracımı ikinci el almıştım. Şimdi kullandığımı ise sıfır aldım.  Her iki aracımda da 11 senedir hiç sıkıntı çekmedim. Bundan sonrada kesinlikle dizel alırım.

Bence sonraki araçlarınızda dizelleri ciddi ciddi düşünün.  Dizele ilk anda verdiğiniz fark hem kullanırken size geri dönüyor hemde aracı satarken benzinlilere göre fiyat farkı oluyor. En önemliside insan kullanırken yakıttan dolayı rahat oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Çağatay bey,
Pişman olmazsın. Hatta dizelden daha ekonomik oldugunu gördügünüzde neden daha önce taktırmamışım diye pişman bile olacaksın.

@Halil Ibrahim Yakut (17117) aynı yazıyı sürekli eklemeniz spam olarak değerlendirilir.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Ford C-Max
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Çağatay bey,
Pişman olmazsın. Hatta dizelden daha ekonomik oldugunu gördügünüzde neden daha önce taktırmamışım diye pişman bile olacaksın.

@Halil Ibrahim Yakut (17117) aynı yazıyı sürekli eklemeniz spam olarak değerlendirilir.

Sayın moderatör Önceki mesajımın aynısını alıp buraya yapıştırsaydım haklı olabilirdiniz. Fakat  iki konuda aynı olduğuna göre  aynı kelimeler kullanılmış olabilir. Bunda uyarı yapacak bir durum görmüyorum.