Gönderen Konu: Bizim ufaklığa LPG dönüşümü yapsak "ne yaptın aga sen?" der mi?  (Okunma sayısı 10319 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Sayın moderatör Önceki mesajımın aynısını alıp buraya yapıştırsaydım haklı olabilirdiniz. Fakat  iki konuda aynı olduğuna göre  aynı kelimeler kullanılmış olabilir. Bunda uyarı yapacak bir durum görmüyorum.

Sayın üye,
Sorun değil silindi.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Bence duzgun montaj yapildigi taktirde cook memnun olacaksiniz. Hayirli olsun gule gule kullanin. Yorumlarinizi bekliyoruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
arkadaşlar; olumlu olumsuz mesaj yazıp fikrini belirten herkese tekrar teşekkürler.

Sonunda karar verdim ve aracım su an montajda...
Prins silverline takılıyor.

Allah utandırmasın... Detaylar daha sonra :)

hosgeldin abi  :) Allah utandırmasın ins. Duzgun kullandikca bakimini eksik etmedikce sıkıntı yasamassın diye dusunuyorum
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
fikir vermesi açısından haftasonu yapılan montajın kaput kaldırıldığında nasıl gözüktüğünün fotograflarını ekliyorum...

Şu an için yaklaşık 150 kmlik bir kullanımım oldu. Şimdilik sıfır sorun diyebilirim...

"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
ÇAğatay hayırlı olsun ama sana yakıştıramadım :) Ne kadar pis bir motor bu
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
ÇAğatay hayırlı olsun ama sana yakıştıramadım :) Ne kadar pis bir motor bu

Abi çok haklısın, ne diyeyim... :)

Motor yıkatmaya cesaret edemiyorum ama... Çalışıyorsa elleme mottosuna inanıyorum... :)
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Aga bari kapağını yıkayaydın :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
Aga bari kapağını yıkayaydın :)

not edildi... Haftasonu bana iş çıkardın abi tamam... Kendi elimle bi girişeyim bakalım... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Çağatay Motorun neresinden deldiler? Bazı videolar izledim manifold denilen yerden deliyorlardı. Siyah bir parça ama geçen bir foto gördüm arkadaş buraya koymuştu sanki motorun üst kapağını delmiş gibiydi. O demir olan (gerçi demirmi aluminyummu dökümmü bilemedim)

THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
Çağatay Motorun neresinden deldiler? Bazı videolar izledim manifold denilen yerden deliyorlardı. Siyah bir parça ama geçen bir foto gördüm arkadaş buraya koymuştu sanki motorun üst kapağını delmiş gibiydi. O demir olan (gerçi demirmi aluminyummu dökümmü bilemedim)

Abi manifold delindi. Ancak ben delme işlemi esnasında aracın başında özellikle olmak istemedim... :) Çünkü her an durun yapmayın vazgeçiyorum diyebilirdim... Kapak kaldırılmış halinin de fotolarını çekeyim de tam montajı görün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Ya ben çok anlamam da bu yukarda koyduğum fotoya göre adamın motorunu delmişler değil mi? Sanki o yukardaki siyah kısmı (manifolt diye salladım ama belki adı başkadır) delmesi gerekmiyormuydu? Arabaya göre değişiyormu ki? Motor delinecek ise hiç girmem bu işe
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
Ya ben çok anlamam da bu yukarda koyduğum fotoya göre adamın motorunu delmişler değil mi? Sanki o yukardaki siyah kısmı (manifolt diye salladım ama belki adı başkadır) delmesi gerekmiyormuydu? Arabaya göre değişiyormu ki? Motor delinecek ise hiç girmem bu işe

çok teknik bilmiyorum ama motorun kendisi değil de manifold deliniyor bildiğim kadarıyla... Üstatlar bi yorum yapsın bakalım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 36 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
Allah, sorunsuz kullanmayı nasip etsin. İnşallah pişman olmazsınız.
'93 W124 M111

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
Kısa bir güncelleme... 36 litre depom ile  (depo 41 litrelik) 500 km yi devirdim... 80 liraya depo dolmuştu...  hala prins sesli ikaz vermedi gaz bitti diye... Bitse de ben de rahatlasam o da rahatlasa diye sürüyorum artık arabayı :)

Maşallahınızı eksik etmeyin arkadaşlar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Kısa bir güncelleme... 36 litre depom ile (depo 41 litrelik) 500 km yi devirdim... hala prins sesli ikaz vermedi gaz bitti diye... Bitse de ben de rahatlasam o da rahatlasa diye sürüyorum artık arabayı :)

Maşallah, bugün benimde aklımda sen vardın Çağatay hocam. Nasıl gidiyor LPG işi, her hangi bir çekmeme çalışmama kükreme vb durumları varmı?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Kısa bir güncelleme... 36 litre depom ile  (depo 41 litrelik) 500 km yi devirdim... 80 liraya depo dolmuştu...  hala prins sesli ikaz vermedi gaz bitti diye... Bitse de ben de rahatlasam o da rahatlasa diye sürüyorum artık arabayı :)

Maşallah :) Uzun yolda 590 km gördüm ben. Ama sakin kullanımla 530-550 km zor değil. Şehiriçi 400km üstüne zor çıkmışımdır.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
Maşallah, bugün benimde aklımda sen vardın Çağatay hocam. Nasıl gidiyor LPG işi, her hangi bir çekmeme çalışmama kükreme vb durumları varmı?

Abi nazar değmesin valla... şu ana kadar sadece lpgye geçerken bir tık sesi duyuyorum arka depodan o kadar :) Sanırım son kmleri bu akşam iş dönüşü sanırım bitecek depo...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı

Abi nazar değmesin valla... şu ana kadar sadece lpgye geçerken bir tık sesi duyuyorum arka depodan o kadar :) Sanırım son kmleri bu akşam iş dönüşü sanırım bitecek depo...

Hadi bakalım inşallah memnuniyetin hep devam eder.  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
Maşallah :) Uzun yolda 590 km gördüm ben. Ama sakin kullanımla 530-550 km zor değil. Şehiriçi 400km üstüne zor çıkmışımdır.

Eyvallah :) Benim güzergahımda çok trafik olmuyor yani 4-5 dakika bir trafiğe kalıyorum... maltepeden e5 e çıkıp gebzeye gidip geliyorum... öyle olunca ortalamam benzinde zaten 5.5 - 6 arası oluyor en fazla... Şu an 5.9 yol bilgisayarı... (cumartesi anadoludan avrupaya geçişte bi köprü trafiğine kaldım o yüzden 6 ya yakın oldu)