Gönderen Konu: Bizim ufaklığa LPG dönüşümü yapsak "ne yaptın aga sen?" der mi?  (Okunma sayısı 10464 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
Bugün sabah uzun süredir resetlemediğim ortalama yakıt tüketimimi resetledim. (ortalama 3 aydır 6.0 ile 6.2 arasında oynuyordu)
Resetlememin amacı günlük kullanım maliyetimi bulmaktı..

Öncelikle haftanın 5 günü kullandığım rotamı paylaşayım..

Maltepe minibüs caddesinden dragos sapağındaki Bp'nin yanından yokuş yukarı e5'e çıkış... Soğanlık kavşağından içeri girip eşimi işe bırakıp, tekrar soğanlık sapağına geri dönüp tekrar e5 e çıkış, ordan Gebzeye kadar gidiş... Yol üstünde pendik köprüsünde ve neomarin'in olduğu kesimde trafiğe takılıyorum yaklaşık 10 - 15 dakika kadar. Dönüşüm de trafik bir nebze daha fazla oluyor...

Toplam kat edilen yol günlük 51 km. Ortalama hızım 30 - 40 arası değişiyor bugün için 34 idi.

sabah resetledim ve eve tekrar geri geldiğimizde akşam ortalamam 5.3 idi park ederken 5.4 oldu :) .

Şimdi akaryakıt fiyatları artıyor ve psikolojik olarak LPG dönüşümünü ciddi ciddi düşünüyorum ama haftanın 5 günü bu ortalama ile yaşayıp bir iki defa da köprü trafiğine giriyorum...
Değer mi değmez mi çok ikilemdeyim... LPG den kazancım bu ortalamalar göz önüne alınırsa ne olur? Yıllık 20.000 km civarı bir kullanımım var...
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
Çağatay bey, en az 2-3 sene binmeyi düşünüyorsanız ve yıllık 10bin km üstü kullanımınız olacaksa hiç durmayın taktırın. Fakat iyi önerilen işinde iyi bir ustada.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
 :) :) gel aramiza abi gel  :)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
Gel mi diyorsun Ogün :))
Yav bilemiyorum ya... Vallahi iyi bi ara gaza ihtiyacım var :) Ahaha
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Çok geç kalınmış bir karar.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
Çok geç kalınmış bir karar.

Ahmet Bey sert vurdunuz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
Gel mi diyorsun Ogün :))
Yav bilemiyorum ya... Vallahi iyi bi ara gaza ihtiyacım var :) Ahaha

gel abi sen aramiza dogru ustanin ellerinde pisman olmaz mutlu olur dahada bi seversin aracini  :) aramazsin benzini gercekten.tek tavsiyem ucuza kacma icine sinen ustaya icine sinen markayi taktir.ama bu devirde benzin luks abi.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
ÇAğatay hocam bu kadar çok sık kullanıyorsan, LPG yi çok ciddi düşünmelisin. Tabii aracın uyumu nasıl bilenlerden destek alman lazım.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi

Ahmet Bey sert vurdunuz :)

Gerçekler acıdır. Ama bu onun gerçek oldugunu değiştirmez.  ;)
Benim LPG takılalı 35000 Km oldu, yapılan karımı düşünemiyorum.
Zaten benzin ile sadece Istanbuldan Sakaryaya arabayı getirmiştim, saat 20:00 da LPG montajına başladı, 00:00 bitmişti.
Sabahta Izmir e yola çıkmıştım.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
gel abi sen aramiza dogru ustanin ellerinde pisman olmaz mutlu olur dahada bi seversin aracini  :) aramazsin benzini gercekten.tek tavsiyem ucuza kacma icine sinen ustaya icine sinen markayi taktir.ama bu devirde benzin luks abi.

Ogün yani %20 civarı bi kar için orjinal sistemi bozmalı mıyım? Onu bilemiyorum... Ustamız var, Eşimin dayısı :) O konuda sıkıntı yok da ben kararsızım işte...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
Allah buyuk soyletmesin aracimi uzmem o da beni uzmez ve biliyorum uzmicek 90000 km yi gecti lpg de daha enufak ariza gormedim abi bakimlarini eksik etmem zorlamam lpg de aracimi tasarrufumu yapar leyfime bakarim

Mesaj Birleştirildi: Şubat 27, 2015, 23:05:34

Ogün yani %20 civarı bi kar için orjinal sistemi bozmalı mıyım? Onu bilemiyorum... Ustamız var, Eşimin dayısı :) O konuda sıkıntı yok da ben kararsızım işte...

abi samimiyetimiz iyi oldugu icin yazicam yoksa yazma tarsftari degilim pek suan 63tl ye doldurdum depoyu suan 338km yapti yolumda biraz musait hesaplamani sen yap 1,94 du sanirim alis fiyatim. ve bu tasarrufu her depo doldurusunda yasicaksin.daha bitmedi abi kirmizi isikda yanmadi onuda diyim
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
Allah buyuk soyletmesin aracimi uzmem o da beni uzmez ve biliyorum uzmicek 90000 km yi gecti lpg de daha enufak ariza gormedim abi bakimlarini eksik etmem zorlamam lpg de aracimi tasarrufumu yapar leyfime bakarim

Mesaj Birleştirildi: Şubat 27, 2015, 23:05:34

abi samimiyetimiz iyi oldugu icin yazicam yoksa yazma tarsftari degilim pek suan 63tl ye doldurdum depoyu suan 338km yapti yolumda biraz musait hesaplamani sen yap 1,94 du sanirim alis fiyatim. ve bu tasarrufu her depo doldurusunda yasicaksin

Sözün bittiği yer olmuş...:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi

Abi sen taktır baktın içine sinmedi arabaları değiştiririz
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
%20 den daha fazla bile olur :) 1.8 avensis 18 krş yakıyor :) this is Ahmet Güve production :D :D

bizimde benzinli

lpg düşünmüyoruz ama olsaydı daha çok binerdik demeyeceğim zaten biniyoruz :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
Abi sen taktır baktın içine sinmedi arabaları değiştiririz

Ahahah Mehmet :) Sesli güldüm gece gece, Allah da seni güldürsün kardeşim ya :) )

Yav ben bu haftasonu Dayı Beyle bi konuşayım bakalım bi daha şu işi, ne sistem öneriyor vs sonra burada tartışalım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti

daha kirmizi uyari isigi yanmadi abi. her depoda ayni oranda tasarruf.aracin guzel bakimli ayni sekilde kullan cok uzun sureler satamazsin vallahi.baslarda araci tanirken biraz yakar ama ayak alistikca tasarruf baslar. Hersey kaliteli montaj iyi usta ve eksizsiz bakima bakar.evet biraz araca etkisi olacak belki ama bizimle mezara gitmeyecek abi.bakimlari yerinde olsun cebime uygun olsun yeter

Mesaj Birleştirildi: Şubat 27, 2015, 23:11:23

daha kirmizi uyari isigi yanmadi abi. her depoda ayni oranda tasarruf.aracin guzel bakimli ayni sekilde kullan cok uzun sureler satamazsin vallahi.baslarda araci tanirken biraz yakar ama ayak alistikca tasarruf baslar. Hersey kaliteli montaj iyi usta ve eksizsiz bakima bakar.evet biraz araca etkisi olacak belki ama bizimle mezara gitmeyecek abi.bakimlari yerinde olsun cebime uygun olsun yeter
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
 Tırlar bile lpg sistemine geçmişken sen daha benzin mi kullanıyorsun abi. Sen taktır lpg'yi araç sana dua edecek sen de araca :) Hanımın yarisini motosiklet diye kullanıyorduk ş.içi 17 lira yakıyordu 100 km'ye :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Yav abi şimdi tüpü taktıracaksın zaten ufak olan bagaj daha da küçülecek. Yok gideceksin ince stepne alacaksın azda olsa oda yer kaplayacak. Gerçi çoğu araba da stepne yok Ama tamir kiti mevcut. Tatile gideceksin eşyaların yarısı arabanın için de boşver abi. Bu tüp sigara gibi bulaştın mı bagışıklık yapıyor.  Avm ye gideceksin yok almıyoruz diyecekler  ( gerçi kontrol eden bagaj kapağını kaldırmaktan başka bişey yapmıyor ama olsun ben yine de safa yatıp girmeye çalışmaya çekinirdim

Mesaj Birleştirildi: Şubat 27, 2015, 23:21:22
Herşey bir yana da honda bile lpg kitli araçlar getirip satar oldu. Tabi sadece lpg kitli alınca tüpün montajını yapıyorlar sadece alt yapı mevcut. Hemi de 6 yıl garanti diyorlar. Toyota da  güncel böyle bir mevzu var mı.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Ben sizin ufaklığın yerinde olsam çok daha ağır konuşurdum tüp için :-D

Bence aracınız size halil sezai den isyan adlı parçayı gönderebilir. Ne olur kıymayın aracınıza
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
Yav abi şimdi tüpü taktıracaksın zaten ufak olan bagaj daha da küçülecek. Yok gideceksin ince stepne alacaksın azda olsa oda yer kaplayacak. Gerçi çoğu araba da stepne yok Ama tamir kiti mevcut. Tatile gideceksin eşyaların yarısı arabanın için de boşver abi. Bu tüp sigara gibi bulaştın mı bagışıklık yapıyor.  Avm ye gideceksin yok almıyoruz diyecekler  ( gerçi kontrol eden bagaj kapağını kaldırmaktan başka bişey yapmıyor ama olsun ben yine de safa yatıp girmeye çalışmaya çekinirdim

Aynı kafadayız Mehmet... Ancak tüp lobisi çok fenaa :) Şu simit tank acaba sıfır oturuyor mu stepne yerine onu bi öğreneyim ilk başta...