Gönderen Konu: Bizim ufaklığa LPG dönüşümü yapsak "ne yaptın aga sen?" der mi?  (Okunma sayısı 10318 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi

Aynı kafadayız Mehmet... Ancak tüp lobisi çok fenaa :) Şu simit tank acaba sıfır oturuyor mu stepne yerine onu bi öğreneyim ilk başta...
Valla abi toyotaya mail atalım lpg kit li araba üretsinler  :rofl: :rofl: :rofl:
Honda nın civic eco versiyonun a baktım silindir üst kapağı ve manifolt özel tasarım orjinal üretim diyor delme kesme yok. Yakıtı benzin dolumunun oradan yapılıyor. O tarz birşey olsa gözü kapalı girerim lpg işine.
Ama abi senin tüketim fazla değil bu değerlerle 30.000 km civarı amorti eder sistem kendini.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Geçen   deponun dibini siyiriyorum bu arada 2.isik falan yok bi ara 2.isigi yakcam diye heves etmiştim baktim araba gaz kesiyor basiyorum 3 bin 500 devire geliyo devir geri dusuyor 4luyu yaktim yavas yavas benzinciye gittim cebimdeki son parayla benzin aldim  ve sürekli ayni şekil kullaniyorum herhalde tüplü olsa arabanin icinde yatarim :rofl:
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Lpg candır gerisi heyecandır abi :D Tüpte 23 bin km yol yaptım sorunsuz :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
LPG ile babam 100.000 ben 30.000 km yol yaptım hayatta benzinli binipte kimsenin cebini zengin edemem.Zaten LPG'ye uyumlu diye toyota alıyorum yoksa ne diye toyota alayımki  :)

Size şöyle söyleyeyim 150 liralık lpg ile 900km yol yapıyorum şehir içi dışı konya'da
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '11
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
Allah buyuk soyletmesin aracimi uzmem o da beni uzmez ve biliyorum uzmicek 90000 km yi gecti lpg de daha enufak ariza gormedim abi bakimlarini eksik etmem zorlamam lpg de aracimi tasarrufumu yapar leyfime bakarim

Mesaj Birleştirildi: Şubat 27, 2015, 23:05:34
abi samimiyetimiz iyi oldugu icin yazicam yoksa yazma tarsftari degilim pek suan 63tl ye doldurdum depoyu suan 338km yapti yolumda biraz musait hesaplamani sen yap 1,94 du sanirim alis fiyatim. ve bu tasarrufu her depo doldurusunda yasicaksin.daha bitmedi abi kirmizi isikda yanmadi onuda diyim

iskitler milangazın önünden bugün geçtim abi  1.84 :)

LPG montajı konusuna gelirsek aracınızı oldukça aktif kullanıyorsunuz günlük 40-50 km  .. eğer montajı yaptırırsanız ilk depo bittikten sonra  yaptığınız hesap sonucu "bu zamana kadar niye taktırmadım yaa "diyeceksiniz ama tecrübeli üyelerimizin dedikleri gibi usta markadan bile önemli bence de ..gel gelelim performans konusuna buda ustaya bağlı ...ama şahsi görüşüm kendimde uzun süredir lpg li araç kullanıyorum düz yolda hissetmezsiniz belki ama şöyle tatlı bi rampa çıkarken muhakkak hissedersiniz ama yaptığınız tasarruf sonuncunda bunun çokta bi önemi olmaz bence ..
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Aracı günlük kullanıyor iseniz kesinlikle lpg taktırmanızı tavsiye ederim .Benim kendi aracım benzinli ama haftada 1 gün kullanıyorum aracımı aracı alalı 1 yıl 3 ay oldu yaptığım km 6-7 bin felan ondan dolayı lpg işine hiç girmiyorum beni kurtarması için 3 yıl binmem lazım ama sizin durumuz farklı günlük 50 km yılda taş gibi 15 bin yaparsınız ki üstü cabası olur taktırdığınız yıl sizi amorti eder kara geçmeye başlarsınız ortalama tasarrufunuz % 35 - 40 civarı olur .şu an 1.6 motor araçlar 220-250 krş arası şehir içi tüketim yapıyor .lpg taktırmanız halinde tahminince şehir içi 16-18 krş civarı tüketimiz olacaktır
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
Belki aranızda aracınıza lpg kesinlikle taktırın demeye en son hakkı olan biriyim ama bu hakkımı kullanmak istiyorum.

Yılda 5000 km nin üzerinde yol yapan herkes lpg taktırmalı bence, şuan piyasada 2 liraya çok rahat lpg bulanabiliyor buda benzinin yarısı eder buda demek oluyor ki net %40 tasarruf..

Ve ilk 10 bin km amorte ediyor bilginiz olsun
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Ben tasarrufu bilmem ama psikolojik olarak süper bişey  30 liralık gaz alıyorum 1 hafta işimi goruyor. Ortalama 120 130 km gidiyor. Tamam arabalarımızı seviyoruz ama önce can sonra canan durumu
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
Belki aranızda aracınıza lpg kesinlikle taktırın demeye en son hakkı olan biriyim ama bu hakkımı kullanmak istiyorum.

Yılda 5000 km nin üzerinde yol yapan herkes lpg taktırmalı bence, şuan piyasada 2 liraya çok rahat lpg bulanabiliyor buda benzinin yarısı eder buda demek oluyor ki net %40 tasarruf..

Ve ilk 10 bin km amorte ediyor bilginiz olsun

Yav... şimdi benim hesabım ortada... Guzergahimdaki ortalamam 5.5 gibi bu da 22 kuruşluk tüketime;  günlük yakıt maliyetimi 11.5 tl olarak yaptırıyor. Ben lpgyi takinca 51 km mesafede 5-6 lira yakacağıma pek inanmiyorum ya da inanamiyorum... Şu anki guzergahimda 22 kuruş yakan araç LPG ile 15 kuruşları görebilir mi dersiniz?
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
 Başka konularda da derinlemesine tartışılmıştı.
Kısaca;
Artısı: Benzine göre daha ekonomik Türkiye şartlarında.

Eksisi: Herkes bir şeyler ekleyebilir, çok var.

Bu arada alternatif olarak Cng;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Yav... şimdi benim hesabım ortada... Guzergahimdaki ortalamam 5.5 gibi bu da 22 kuruşluk tüketime;  günlük yakıt maliyetimi 11.5 tl olarak yaptırıyor. Ben lpgyi takinca 51 km mesafede 5-6 lira yakacağıma pek inanmiyorum ya da inanamiyorum... Şu anki guzergahimda 22 kuruş yakan araç LPG ile 15 kuruşları görebilir mi dersiniz?

abi bemzinle 5.5 tüketiyorsan kpg de bu değer 6,5 -7 civarı olur. Oda kaliteli lpg 2.05 civarı yani 15 krş vs yapar. 25.000 km de de kendini amorti eder. Tabi gazdan dolayı bakımlarda ilave 100 - 200 bakım masrafı yaparsan ilk çalışmada ki benzin tüketiminide hesaplarsak 30.000 de kendini amorti eder heralde.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
Taktirin gitsin bana kalirsa sizle mi yasiycak ileride satmaya kalktiginizda alan kişide taktircak buyuk ihtimal artik insanlar lpg   takilmiş araclara yoneliyor  parasini illaki amorti eder

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
İmla kurallarına biraz daha özen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
5.5 litre yakan aracın lpgde 7 litre yakması gerçekten zor, sene 2010 corolla hb 1.6 otomatik makyajsız kasa aracıma 11 litre lpg yaktıyordum ki bir çoğumuz bilir hb oldukça bonkör bir araç şehir içi fabrika verisi 10.6 litre. Bir gün keyfine denedim aracı benzinde 10.5 litre yakarken aynı güzargahta lpg ile 11 litre yaktı.

Lpg deposunu fulleyip denemiştim üstelik yol bilgisayarının ortalama verisi sadece 0.1 litre eksik gösteriyordu..

saygılarımla
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
Yolda  kaldim benzin bitti :rofl:  şaka  degil gercek:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
Turkiyede bu cng olayı var mı Hakan bey
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
Turkiyede bu cng olayı var mı Hakan bey

Aslında Cng konusu da lazım derinlemesine incelenecek şekilde. Şu da mevcut sitemizde; http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3507.msg45185#msg45185
ve
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=58829.msg795676#msg795676

Şu sitede olan şehirleri göstermiş, detaylı incelemek lazım.
http://www.lovatogaz.com/cng-oto-dogalgaz-istasyonlari

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Forumdan bir arkadaşımız CNG taktırmıştı, hiçte memnun değildi. Herhalde sonrasında söktürmüştü, tam hatırlayamıyorum
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Başka konularda da derinlemesine tartışılmıştı.
Kısaca;
Artısı: Benzine göre daha ekonomik Türkiye şartlarında.

Eksisi: Herkes bir şeyler ekleyebilir, çok var.

Bu arada alternatif olarak Cng;

CNG çok ucuz bir yakıt, fakat şu anda kullanımı ancak büyük otobüs ve kamyonlarla sınırlı. Nedenis ise lt başına gidilebilecek menzilinin benzin ve lpg ye oranla çok düşük olması. mevcuttaki lpg tanklarının eşdeğeri litredeki tanklar ile anca 150-200 km gidilebiliyor.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
 Aslında bazı kıyaslamalar mevcut Lpg ile. Özellikle güvenlik açısından bir adım önde görünüyor. Dediğim gibi çok derinlemesine araştırmak lazım.