Gönderen Konu: Avensis Ayna Kapatma Modülü Montajı  (Okunma sayısı 43344 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Ayna Kapatma Modülü Montajı
« Yanıtla #180 : Haziran 24, 2016, 23:49:49 »
Link silinmiş yaa :( link atacak  birileri yok mu[emoji4]

Valla cam kapama yaparsan efsane olursun abi. Allah yardımcın olsun [emoji56]

Benim aldığım adamda artık modül satmıyor Talat  :tamam:  bu hafta izne ayrıldım bakalım Mehmet Günayın desteği ile halledeceğiz nasipse ama maalesef kablo çekmek lazım kapılara. Bizde komutlar LİN hattı üzerinden, tek tek kablo olsaydı ana merkezden halledebilirdik.
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #180 : Haziran 24, 2016, 23:49:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #181 : Haziran 25, 2016, 11:53:01 »
Benim aldığım adamda artık modül satmıyor Talat  :tamam:  bu hafta izne ayrıldım bakalım Mehmet Günayın desteği ile halledeceğiz nasipse ama maalesef kablo çekmek lazım kapılara. Bizde komutlar LİN hattı üzerinden, tek tek kablo olsaydı ana merkezden halledebilirdik.

hadi inşallah. sen 2. modülü nereden aldın bende alıp ayna kapatma yapayım o zaman.
bu arada kapılar sökülmüşken 4 adet led alıp kapı gözlerine yapsan bence çok iyi olur masrafı yok ama görselliği efsane olur

Mesaj Birleştirildi: Haziran 25, 2016, 11:54:44
Bizim aldığımız ürünün ilanı kaldırılmış. Aynı satıcı değil ama bu linkteki aynı ürün. Anlatıldığı şekilde bağlamanız yeterli olur. Siz yine bakın daha ucuzu var mı diye.

http://www.aliexpress.com/item/New-Side-Mirror-Auto-Lock-Folding-System-Modules-For-Car-High-Quqlity-Car-Interior-Mirrors-Interior/32468118039.html?spm=2114.01010208.3.18.mT3rnS&ws_ab_test=searchweb201556_0,searchweb201602_4_10017_10005_10006_10034_10021_507_10022_10009_10020_10008_10018_10019,searchweb201603_2&btsid=58c2384b-4872-4713-af42-31303eedceaf

mehmet hocam bu modülden aldınız mı? arkadaşların anlattığı modül ile aynı mı kablo girişleri vs. ona göre bende alıp yapmayı düşünüyorum
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #182 : Haziran 25, 2016, 12:13:21 »
Evet aynı modül, benim aldığım, ilk sayfada montajı yapılanda aynı. Ama biz ayna için aldık, galiba sizin Murat abi ile farklı planlarınız var.  :D

@Talat Serkes (28471)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #183 : Haziran 25, 2016, 12:27:02 »
Evet aynı modül, benim aldığım, ilk sayfada montajı yapılanda aynı. Ama biz ayna için aldık, galiba sizin Murat abi ile farklı planlarınız var.  :D

@Talat Serkes (28471)
Yok abi benim planım yok üstat murat abi ben onun çırağıyım  o yaparsa bende yapıyorum.
O zaman bir adette ben alıp ayna kapatma işini yapayım inşallah [emoji41]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #184 : Haziran 25, 2016, 16:32:33 »
Yok ya yeni birşey alıp para vermeye gerek yok. Elimizdeki mevcut takılı olan modülü kullanacağız nasipse  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #185 : Haziran 25, 2016, 16:39:42 »
Yok ya yeni birşey alıp para vermeye gerek yok. Elimizdeki mevcut takılı olan modülü kullanacağız nasipse  :tamam:

hmm anladım.  tek modül hem camları kapayacak hem de aynaları yani aynı anda 4 cam bir de aynaya tetik verecek değil mi?

hadi inşallah olur da bizde yaparız. yanlız sistemin sigortası hepsini aynı anda tetiklemeye yeter mi acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #186 : Haziran 25, 2016, 16:50:52 »

İmar çıkarsa kat da çıkarız başkan  :lol: :rofl: :rofl:
Yeni bir modül olmamasına sevindim, başarırsın inş. Takipdeyim, işime yaramıyor ama olsun  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #187 : Haziran 26, 2016, 14:19:26 »
Elhamdülillah şükür bitirdim ama bende bittim ömrümden ömür gitti :) yusuf yusuf ettim. Allah razı olsun Ali arkadaşımızdan bazı yerleri farklıda olsa elde böyle bir şablon bulunması çok güzel oldu. En azından çok fazla zaman kaybetmiyoruz.
Kablolamalarda biraz sıkıntı var. Şu anda telden yazıyorum. Bilgisayara geçince daha detaylı yazacağım.
Ali hocam sen sistemin çalışıyorsa sakın elleme ya modülden yada senin tarifinden kaynaklı bir sıkıntı var. Tetikleme kısımları yanlış

abi modülü iptal etmek için hangi  kabloya düğme koyacağız.yani hangi kablo tetik veriyor? kışın kapanmasın sürekli açık kalsın istiyorum ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #188 : Haziran 26, 2016, 16:00:02 »
abi modülü iptal etmek için hangi  kabloya düğme koyacağız.yani hangi kablo tetik veriyor? kışın kapanmasın sürekli açık kalsın istiyorum ::)

Hahahah birinci mesajda yazıyor hangi kablo hangi amaçla kullanılıyor diye  :tamam:

https://youtu.be/5xFEqRYNKKY

http://youtu.be/5xFEqRYNKKY
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #189 : Haziran 26, 2016, 16:08:48 »
Hayırlı olsun abi. Nasıl yapıldığını fotoğrafladıysan bizde yaparız inşallah Eline sağlık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #190 : Haziran 26, 2016, 19:27:58 »
Olay elektrik sistemi olarak hazır ama sıkıntı kabloları o kapılara geçen körüklü yerlerden geçirebilmek  :rofl: :rofl: bu iş  burda yatar şimdilik ama şu var bu kablo geçirme olayını çözersek çok kolay bir şekilde işlem oluyor  :tamam:

Hadi bu körükten kablo geçirme işini birisi anlatsın  :asikadam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #191 : Haziran 26, 2016, 19:39:07 »
Bi tane tel alıyorsunuz. Kabloyu bu tele bağlıyorsunuz tel biraz uğraş didin oradan geçiyor. Ama tel böyle yaylı gibi olacak sarmal gibi. Öyle geçiyor içeriyor :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #192 : Haziran 26, 2016, 19:56:08 »
Olay elektrik sistemi olarak hazır ama sıkıntı kabloları o kapılara geçen körüklü yerlerden geçirebilmek  :rofl: :rofl: bu iş  burda yatar şimdilik ama şu var bu kablo geçirme olayını çözersek çok kolay bir şekilde işlem oluyor  :tamam:

Hadi bu körükten kablo geçirme işini birisi anlatsın  :asikadam:
Elektrik tesisatı çekilirken kullanılan susta varda biraz uzun oluyor. Kaan'ın dediği gibi ince tel iş görürde baya zahmetli beni biraz uğraştırdı  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #193 : Haziran 26, 2016, 20:15:17 »
Tek kablo mu geçecek körükten?
Pipet içine sokup ittirsek gitmez mi acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #194 : Haziran 26, 2016, 21:28:51 »
Bi tane tel alıyorsunuz. Kabloyu bu tele bağlıyorsunuz tel biraz uğraş didin oradan geçiyor. Ama tel böyle yaylı gibi olacak sarmal gibi. Öyle geçiyor içeriyor :)

Valla Kaan,
O kadar korkusuz olamayınca olmuyor herhalde. Bir tel buldum ucunu büktüm yuvarladım kapı içinden körüğü çıkarttım teli soktum içeriye doğru ama içeri giriş yerinde iktirmeye korktum mevcut tellere zarar veririm belki diye. Baktım olmadı topladım tezgahı  :D

Elektrik tesisatı çekilirken kullanılan susta varda biraz uzun oluyor. Kaan'ın dediği gibi ince tel iş görürde baya zahmetli beni biraz uğraştırdı  :)
Olay korkusuz olmakta bitiyor herhalde Yaşar, zorlamaya korktum açıkcası. Kapıyı sökmek lazım herhalde  :asikadam:

Tek kablo mu geçecek körükten?
Pipet içine sokup ittirsek gitmez mi acaba
Yok Talat öyle birşey değil. Kolay iş değil. en azından bana kolay bir olay gelmedi  :foto: youtube video bakmam lazım
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #195 : Haziran 26, 2016, 22:54:51 »
Bu telin adına Kılavuz Tel deniyor!(Guide wire)
Hastalara invazif girişim yapacağımız zaman çok sık kullanırız.
Şimdi burada sizlerin bahsettiğini okuyunca yazayım dedim.
Kullanım alanları farklı olsada,ulaşmak istediğin amaç aynı aslında  :tamam:
Ulaşması zor olan alanlara gitmen için sana kılavuzluk yapıyor kısacası...
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #196 : Haziran 26, 2016, 23:13:43 »
Kılavuz olayında sıkıntı yok gibi, olay bu kauçuk geçiş aparatını bilmemekten kaynaklanıyor.

Bu kauçuk kanalın kapı tarafı yırtık araba tarafı yırtık değil herhalde bu yüzden ben çok zorlayamadım. Ayrıca kapı tarafı çıkıyor ama araba tarafı dışarı çıkmıyor dediğim gibi bu kauçuk kanalın araba tarafı içeri hava girmesin diye kapalı ve bu telle delip geçmek gerekiyor. Bilemedim valla yüzdüm yüzdüm bu bi karış suda boğuldum  :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #197 : Haziran 26, 2016, 23:14:42 »
Murat abi kablolar körüğün içinde sarılı olarak geçiyor  çelik halat gibi sıkıntı ondan çıkıyor, bide normal kabloya göre sertrısıya ve kopmaya karşı dayanıklı olması için.Ben önlere hoparlör kablosu çektim ama orjinalde zaten hazır varmış  :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #198 : Haziran 26, 2016, 23:27:55 »
Murat abi kablolar körüğün içinde sarılı olarak geçiyor  çelik halat gibi sıkıntı ondan çıkıyor, bide normal kabloya göre sertrısıya ve kopmaya karşı dayanıklı olması için.Ben önlere hoparlör kablosu çektim ama orjinalde zaten hazır varmış  :lol:

:rofl: :rofl: Yaşar benimde aklıma geldi biliyormusun acaba hangi kabloyu harcasam diye  :D hazır geçmiş kablolardan birini feda edip o fonksiyonu yok edecektim az kalsın ama dur bakalım belki bir gelişme olur yada sendeki gibi fazladan bir kablo vardır belki ama sanmıyorum acaba ses sistemini mi feda etsem  :islik: yada şase kablosu varsa onu iptal edip direk kapıya mı bağlasam  :asikadam: aklımdan bak şimdi bir sürü .bnelik geçti  ::)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #199 : Haziran 26, 2016, 23:46:24 »
:rofl: :rofl: Yaşar benimde aklıma geldi biliyormusun acaba hangi kabloyu harcasam diye  :D hazır geçmiş kablolardan birini feda edip o fonksiyonu yok edecektim az kalsın ama dur bakalım belki bir gelişme olur yada sendeki gibi fazladan bir kablo vardır belki ama sanmıyorum acaba ses sistemini mi feda etsem  :islik: yada şase kablosu varsa onu iptal edip direk kapıya mı bağlasam  :asikadam: aklımdan bak şimdi bir sürü .bnelik geçti  ::)
Seninkinde baya kablo vardır ayna kapatma içerden düğmeye bağlanmazmı? Geçen yıl arka koltukları söktüm boş duruyor zaten kopuk  diye  bagaj halatı kestim ama kestiğim benzin kapağınınmış  :rofl:. Temel labarutuvarda deney yapıyormuş pirenin bir ayağını koparmış zıpla demiş zıplamış. 2 ayağını koparmış gene zıplamış,3 ayağını koparmış pirede hareket yok yanına not düşmüş pire tek ayakla duymuyor bizimki o hesap  :)