Gönderen Konu: Avensis Ayna Kapatma Modülü Montajı  (Okunma sayısı 43340 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Ayna Kapatma Modülü Montajı
« Yanıtla #200 : Haziran 26, 2016, 23:56:07 »
Seninkinde baya kablo vardır ayna kapatma içerden düğmeye bağlanmazmı? Geçen yıl arka koltukları söktüm boş duruyor zaten kopuk  diye  bagaj halatı kestim ama kestiğim benzin kapağınınmış  :rofl:.

Yaşar ayna kapatma zaten bende epeydir takılı ve çalışıyor ona kablo çekmeye gerek yoktu ama şimdi olay farklı bu ayna kapamaya ilave ikinci fonksiyon ekliyorum camları kapatacak. Videoyu izlemedin mi  :P valla hanıma gösterdim baya beğendi çok iyi olmuş dedi ilk defa yaptığım birşeye ama ne yazık ki yapamadım  :rofl: şimdi bir daha baktım kapılara ön kapılarda aydınlatma var onun şasesini kullanabilirim diye düşündüm ama arka kapılarda malesef yok bu aydınlatmalar.

Aklıma geldi bir önceki mesajdaki gibi herhalde bu kauçuk kapalı uçlu yarın dışarı çekip kenarından deleceğim ve oradan kapı tarafına teli sokacağım sonra da içeri sokacağım. Bir yola girdik ya bakalım artık ya herro ya merro misali  :D
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #200 : Haziran 26, 2016, 23:56:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #201 : Haziran 27, 2016, 00:21:42 »
Anladım izledim doğru sizinkilerde cam modül uyum sorunu vardı galiba. Benim aklıma ayna sinyal kabloları gelmişti ama oda olmaz dediğin gidai arkalar var. Şöyle bişey yapsan bisiklet fren halatının dış kısmını üstüne bez bant sararak kullansan olurmu acaba  :hoş:. Benimki camları kapatıyorda geri açacak bi sistem yapabilirmiyim diye proje peşindeyim  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #202 : Haziran 27, 2016, 00:44:55 »
Anladım izledim doğru sizinkilerde cam modül uyum sorunu vardı galiba. Benim aklıma ayna sinyal kabloları gelmişti ama oda olmaz dediğin gidai arkalar var. Şöyle bişey yapsan bisiklet fren halatının dış kısmını üstüne bez bant sararak kullansan olurmu acaba  :hoş:. Benimki camları kapatıyorda geri açacak bi sistem yapabilirmiyim diye proje peşindeyim  :)
Körük içinden değilde dışından geçirmek için mi bu halat? Anlamadım Yaşar  :wacko:
Cam açmayı yapmakta kolay ama ona özel tetik yapman lazım. Her kapı açılış ve kapanışta camlar açılsın kapansın istenirse bu ayna modülünün tetiği kullanılır ama gereksiz her kapı açışta camların açılması. Elo otomatik röle var mesela onunla çift tetik alıp kondansatör bağlayarak 3-4 saniye camlara açma tetiği verebilirsin  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #203 : Haziran 27, 2016, 00:54:32 »
Körük içinden değilde dışından geçirmek için mi bu halat? Anlamadım Yaşar  :wacko:
Cam açmayı yapmakta kolay ama ona özel tetik yapman lazım. Her kapı açılış ve kapanışta camlar açılsın kapansın istenirse bu ayna modülünün tetiği kullanılır ama gereksiz her kapı açışta camların açılması. Elo otomatik röle var mesela onunla çift tetik alıp kondansatör bağlayarak 3-4 saniye camlara açma tetiği verebilirsin  :tamam:
İçinden abi bildiğin gibi halat biraz  esnek kabloyu arkasına bağlayıp körük içinden  çekilir diye düşündüm. Dediğin gibi her sefer cam açmakta mantıklı değil  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #204 : Haziran 27, 2016, 09:10:29 »
Ahmet abi nasıl geçirdi acaba keşke yardımcı olsa

Mesaj Birleştirildi: Haziran 27, 2016, 12:36:52
Alıntı yapılan: (Gizli Üye)

@Murat Köse (28015)  abi. şimdi modülün hangi kablosuya tetik verdin camlara tek kablo ile mi ona göre modulu takarken hat çıkarayım bir daha her yeri sökmeyeyim inşallah

Mesaj Birleştirildi: Haziran 27, 2016, 12:46:57

murat abi ürün bu mudur? eksi ve artı tetik verebilir deniyor.
http://eticaret.elo.com.tr/ELO-UZAKTAN-KUMANDA-ROLESI-12V,PR-661.html

bunu mesela bağlasak kilitleme düğmesine 2 kez tetik verince sadece camları kapasa normal kilitlemede kapatmasa bu şekilde olabilir mi?
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #205 : Haziran 27, 2016, 21:37:59 »
Ahmet abi nasıl geçirdi acaba keşke yardımcı olsa

Mesaj Birleştirildi: Haziran 27, 2016, 12:36:52

murat abi ürün bu mudur? eksi ve artı tetik verebilir deniyor.
http://eticaret.elo.com.tr/ELO-UZAKTAN-KUMANDA-ROLESI-12V,PR-661.html

bunu mesela bağlasak kilitleme düğmesine 2 kez tetik verince sadece camları kapasa normal kilitlemede kapatmasa bu şekilde olabilir mi?

Her şekilde olur Talat sıkıntı yok. Nasıl istersen öyle kapanır camlar, ama kapatma modülleri de sadece kapılar kilitlenince her seferinde camları kaldırıyor. Sen bu şekilde yapabilirsin. :lol:

Bu arada arabanın şoför ve şoför arkası kapısına güç bela hatları çektim. Ramazan ramazan baya zor oluyor. Ayrıca kimselere tavsiye etmem bu işi. Ben inada bindirdim yoksa bırakırdım bu işi.
Seydi Ekici ve Mehmet Günay dan Allah gani gani razı olsun. Teknik ve psikolojik destekleri için  :saygi: :saygi: :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #206 : Haziran 27, 2016, 23:43:32 »
Her şekilde olur Talat sıkıntı yok. Nasıl istersen öyle kapanır camlar, ama kapatma modülleri de sadece kapılar kilitlenince her seferinde camları kaldırıyor. Sen bu şekilde yapabilirsin. [emoji38]

Bu arada arabanın şoför ve şoför arkası kapısına güç bela hatları çektim. Ramazan ramazan baya zor oluyor. Ayrıca kimselere tavsiye etmem bu işi. Ben inada bindirdim yoksa bırakırdım bu işi.
Seydi Ekici ve Mehmet Günay dan Allah gani gani razı olsun. Teknik ve psikolojik destekleri için  :saygi: :saygi: :saygi:
Sen Prof üstatlar ile çalışmışsın abi [emoji56] sağlam destek almışsın. Ellerinize sağlık
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #207 : Haziran 27, 2016, 23:54:40 »
Sen Prof üstatlar ile çalışmışsın abi [emoji56] sağlam destek almışsın. Ellerinize sağlık

Sağolsunlar Allah razı olsun hep destek tam destek verdiler. Ama ciddi anlamda resimlenip paylaşılacak iş değil, sorumluluk var ters birşey olursa diye. :tamam: benimkisi cahil cesareti tam  :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #208 : Haziran 28, 2016, 00:33:54 »
Sağolsunlar Allah razı olsun hep destek tam destek verdiler. Ama ciddi anlamda resimlenip paylaşılacak iş değil, sorumluluk var ters birşey olursa diye. :tamam: benimkisi cahil cesareti tam  :rofl:

ben de yapacak arkadaşlar için bir kaç söküm resmi paylaşayım  :asikadam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #209 : Haziran 28, 2016, 00:52:36 »
Arka koltuk sökmeye gerek yok  :tamam: bak bakem bu körük işi varmı dokümanlarda  :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #210 : Haziran 28, 2016, 00:55:12 »
Arka koltuk sökmeye gerek yok  :tamam: bak bakem bu körük işi varmı dokümanlarda  :islik:

koltuk sökmeden arka yolcu ayak altı plastiği çıkmaz ki?
birde fitillleri sökmeden çıkarmaya çalışmış burada. sökersek daha rahat ederiz gibi senin dediğine göre :foto:

kapı ile olan tüm sekmelere baktım interior kısmına yok abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #211 : Haziran 28, 2016, 00:59:12 »
koltuk sökmeden arka yolcu ayak altı plastiği çıkmaz ki?
birde fitillleri sökmeden çıkarmaya çalışmış burada. sökersek daha rahat ederiz gibi senin dediğine göre :foto:

Yok yok gerek yok arka tarafta ki eşiği sökmeye ucunu kaldırınca çıkıyor zaten orta direkteki siyah kaplama. Ben sökerken fitilleri ellemedim takarken söktüğüm parçaya bakarak anladım.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İlk göz ağrım 2007 Corolla HB SOL D4D MMT
  • Kan Grubu: 0+
  • 99 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #212 : Haziran 28, 2016, 02:25:01 »
Ellerine sağlık @Murat Köse (28015) güle güle kullan abi, video bekleriz artık  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #213 : Haziran 28, 2016, 02:55:27 »
Ellerine sağlık @Murat Köse (28015) güle güle kullan abi, video bekleriz artık  :alkis:

İlahi Mehmet yaptım da çalıştı bir videosu kaldıydı  :rofl: :rofl:

Demo olarak çalıştı videosu çektim koydum ama bu kadar zahmetten sonra çalışırmı çalışmaz mı bilmem gari. Ses seda çıkmazsa bilin ki çuvalladım  :rofl: :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #214 : Temmuz 15, 2016, 17:46:44 »
Arkadaşlar acaba Alarm+Ayna Kapatma+Cam Açma-Kapama olayını yapan tek bir modül yokmudur?
Çok mu fazla şey istedim acaba  :asikadam: :asikadam:

@Talat Serkes (28471) ten bugün aldığım bilgiye göre Cenmax cam kapama modulünü Avensis İçin üretilenleri Toyota Plazalara dağıtmaya başlamış.Montaj dahil fiyat 390 TL.
Bilginiz olsun.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #215 : Temmuz 15, 2016, 18:12:31 »
Aslında çok para değil o uğraşma için. :tamam: ama yinede pahalı 250-300 direk satış olsa düşünebilirim bu özellik illa olsun dersem. Çinden modül 120 tl valla ben uğraştım o kadar uğraşmaya 200 tl işçilik bile az geldi gözüme  :asikadam:

Ayna kapama modülü montajı kolay hocam hobi niyetine vakit geçirmelik yapılabilir. :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #216 : Temmuz 21, 2016, 23:21:27 »
Ayna kapama modul  1 ayı geçti satıcı tr takipli göndermedi tatilde boşa bekliyorum  :( cam kapatma modulu 300 TL + işçilik dedi toyan. İşçilik ne olabilir diye düşündüm soket takılacak o kadar. Ankaraya gidince kendim parça olarak alabilirsem takacağım inşallah. Cam kapatma için camları tek tek elle yoklamaktan bıktım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #217 : Temmuz 22, 2016, 00:00:27 »
Talat bey bu corolla ya olan modul 40 dolar di o avensis icin olmazmi acaba.Acma kapama seklinde.
Sadece kapama olan 30 dolar
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İlk göz ağrım 2007 Corolla HB SOL D4D MMT
  • Kan Grubu: 0+
  • 99 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #218 : Temmuz 23, 2016, 18:32:08 »
Talat bey bu corolla ya olan modul 40 dolar di o avensis icin olmazmi acaba.Acma kapama seklinde.
Sadece kapama olan 30 dolar
Corolla'ya olan model var sadece.Avensis için olanı yok,o da soketler tutmadığı için tüm camlara hat çekerek ve bağlantılar yaparak mümkün oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #219 : Ağustos 14, 2016, 16:12:45 »
Ali karakaya, murat Köse ve Mehmet Günay arkadaşa teşekkürler. Modul çok hoş oldu. Mavi ve yeşil kabloya düğme bağladım. Böylece kışın sistemi iptal edebiliyorum.
Ayrıca düğmeler sayesinde  kapı kilitlenince aynalar kapanıyor lakin kapılar açılınca açılmıyor. Kontak açılınca aynalar açılıyor. Böylece zırt pırt ayna açılıp kapanmıyor bu aklı da murat abi verdi sağolsun.
Montajdan kareler. Son hali bu şekilde değil. Topladım kabloları. Sökmüşken bagaj açma butonu da aktif ettim çok şükür