Gönderen Konu: SIFIR (0) KM 2014-2015 MODEL YILI (C) SINIFI TÜM MARKA VE MODELLER FİYAT LİSTESİ  (Okunma sayısı 11113 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 D-4D Advance
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '14
  • 39 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Olabilir,
ama golf/jetta/passatta yanlış hatırlamıyosam hangi paket olursa olsun böyleydi.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 D-4D Advance
  • 39 kere teşekkür etti
Kız kardeşim 2007 sol special mmt yaris alacak bir iki güne kadar bir problem olmazsa, ona mmt yi anlatmak gerekecek :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
MMT ve DSG gibi her kullanıcıya göre değil,

Ben bu şanzımanlarla sorun yaşamam ama bir bayan ilk hafta içinde şanzımanı eline alabilir.

Yani bu şanzımanlar biraz profesyonel, her kullanıcıya uygun değil.

Diğer taraftan performans ve yakıt tüketimi konularında en başarılı olanlar.

Aynen katılıyorum dikkatli ve özenli kullanıldığında ikisi de sorun çıkarmayacaktır DSG ve MMT aynı sistem fakat DSG çift kavrama olması dolayısı ile çok daha sarsıntısız konforlu ve performanslıdır ve sorun çıkarma riski çift kavrama olmasından belki daha fazla olabilir kullanıcılarına göre sorun yaşamış olsalar bile tekrar DSG tercih edeceklerini söylüyorlar.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 21, 2015, 19:47:24
Olabilir,
ama golf/jetta/passatta yanlış hatırlamıyosam hangi paket olursa olsun böyleydi.

Evet Volkswagen de bu şekilde Skoda ve Seat'ta bu rakam çok daha azdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
Kız kardeşim 2007 sol special mmt yaris alacak bir iki güne kadar bir problem olmazsa, ona mmt yi anlatmak gerekecek :)

Bayan/MMT ilişkisini yukarda vurgulamış oldum, tavsiye etmem  !!! trafiği çok gevşek bir ilçede yaşayacaklarsa sorun olmaz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
kullanıcılarına göre sorun yaşamış olsalar bile tekrar DSG tercih edeceklerini söylüyorlar.

Benim cevremdeki sorun yaşanyanlar hiç öyle demiyor.
Sürekli takip ettigim 2010 Jetta 1.6 TDI DSG comfortline modelinin fiyatlarının hızla düşmeside bunun ıspatı.

Belki sıfır alındıgında garantinin arkasına sıgınabilirsiniz.
Ancak ikinci elde? Ben sıfır araç alamam bu ekonomik gücüm yok. Bu durumda siz DSGli araç seçermisiniz?
Galiba ikinci el kamuoyuda benim gibi düşünüyor ve bu fiyatlara yansıyor.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
Bu bir uzmanın DSG kullanımı yorumundan alıntıdır.
DSG ve benzeri şanzımanların ortak özellikleri, yoğun trafikte debriyajın otomatik basılı sistemde çalışması ve yarım debriyaj kavramasında kalması sonucu ısı oluşmasıdır. Bu oluşan ısı ise sistemin arıza yapma ihtimalini arttırır. Oysa uzun yolda aracı kullanırken bu sistemi zorlayıcı hareket olmadığı için şanzıman yağı ısınmaz ve doğal olarak da sorunlar yaşanmaz. Bilhassa DSG özelliklerinde olan dişli kutularında var olan iki grup ve ana milli neredeyse iki dişli kutusu grubunun varlığında dönen ve harekete hazır bekleyen donanımlar yoğun trafik dur kalk ortamında ısı nedenidir. Bu olumsuzlukların giderilmesi için bu durumda sık sık vitesi boşa alarak vites kutusunda baskı ve bu baskı nedeniyle oluşan zorlama giderilerek ısının oluşması engellenebilir. Start&Stop düzenekleri olan uygulamalarda bu olumsuzluk zaten minimum düzeydedir. Sonuca gelirsek bilinçli kullanım ile sorun yaşanmayacaktır. Bu alıntıyı MMT almak isteyen bayan için paylaştım.

Ahmet bey Benim görüşümde sizinle aynı yönde  sıfır alırken bile ısrarla DSG istemedim ikinci elde hiç düşünmem bırakın DSG yi ikinci el herhangi bir araç düşünmem bunda haklısınız ama mecburen DSG almak zorunda kaldım bunun nedeni Türkiye'de manuel Yeti yoktu ilk zamanlarda oldukça tedirginlik yaşadım hep aklımın bir köşesinde acabalar vardı fakat şu anda iyi ki DSG almışım diyebiliyorum garantisini uzattırdım kullanımında özenli ve dikkatli davranıyorum ve aracım genellikle uzun yolda kullanılıyor. İngiltere'de tabi onların ekonomik kaygıları olmadığından DSG ilk tercih edilen bir şanzımandır ve bazı ülkelerdeki DSG garantisi sanıyorum 10 yıl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Yukarda bir yerde bir arkadaşımız aynı şeyi vurguladı,

Toyota yağ yakma problemi ve MMT aktuator arızaları yaşadı, şimdi halletti.
Vw DSG arızaları yaşadı ve hallettiler.

Zafer bey, sizin bu şanzımanla bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum,

Mercedes bile robotik şanzımanla sorunlar yaşamıştı, ben Toyotanın MMT yerine viskoz çift kavramaya geçmesini isterim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
Teşekkürler Tekin bey sizde biliyorsunuz benim her zaman ilk tercihim manuel vitestir DSG MMT CVT veya hangi sistem olursa olsun otomatik sevmiyorum ama şunu da belirtmek gerekirse ilk otomatik aracım müthiş bir rahatlık ve konformuş gerçekten. Bayide ısrarla DSG tavsiye ettiler ve manuel olmayınca mecbur kaldık ilk zamanlarda ki tedirginliğim kalmadı keyfini çıkartıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Benim cevremdeki sorun yaşanyanlar hiç öyle demiyor.
Sürekli takip ettigim 2010 Jetta 1.6 TDI DSG comfortline modelinin fiyatlarının hızla düşmeside bunun ıspatı.

Belki sıfır alındıgında garantinin arkasına sıgınabilirsiniz.
Ancak ikinci elde? Ben sıfır araç alamam bu ekonomik gücüm yok. Bu durumda siz DSGli araç seçermisiniz?
Galiba ikinci el kamuoyuda benim gibi düşünüyor ve bu fiyatlara yansıyor.

ilanlara bakarsanız dsg li araçlar 3 ya da 4. yılını doldurmuş oluyor. herkes biliyor so-run-lu...
3 yıl garantiyle kullanır sonra satarım başımda patlamasın diyorlar.
Ve bunu yaşayan nice passat ve jetta kullanıcıs varç
bir kısmı servisle akraba olup sonunda iyi niyet garantisi(!) adı altında yaptırıyor ama onlar bile 1000-2000 tl yi gözden çıkarıyor.
servise sorunca neden para alıyorsunuz deyince. Normalde onarımı 6-7 bin tl biz sadece işçilik alıyoruz diyorlar.

Forumlarda onlarcasını okumuşken tövbe billah yaklaşmam açıkçası
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
Biraz olayı başka bir yöne çekeyim İngiltere'ye baktığınızda İngiliz sitelerini araştırdığınız da Toyota tüm modelleri satışta fakat Corolla yok Toyota'nın satışları ve modellerinin aldığı puanlamalar en alt sıralarda bir tek GT86 iyi puan almış nedenini bilen varsa yanıtlayabilir mi?

http://www.carbuyer.co.uk/reviews/toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Teşekkürler Tekin bey sizde biliyorsunuz benim her zaman ilk tercihim manuel vitestir DSG MMT CVT veya hangi sistem olursa olsun otomatik sevmiyorum ama şunu da belirtmek gerekirse ilk otomatik aracım müthiş bir rahatlık ve konformuş gerçekten. Bayide ısrarla DSG tavsiye ettiler ve manuel olmayınca mecbur kaldık ilk zamanlarda ki tedirginliğim kalmadı keyfini çıkartıyorum.

Bu şanzımanların kimsenin başına patladığı falan yok, eğer üretim kaynaklı sorun varsa firma sahip çıkıyor. Kullanıcı kaynaklı ise, düz vitesli araçların şanzıman sorunları kadar kimsenin başına patlayan bir şey yok, yani baskı balata bitmesi bu da çok normal, her sistemin eskiyen bir parçası vardır.

Toyota, Corollada yukarda demin saydığım standartları uygulasın yine Corolla alırım, bu standartların içinde çift kavramada var.
Çift kavrama MMT şanzımanın gelişmişidir ve daha pahalı sistemdir.
Ben, trafik ışıklarında her duruşta boşa almayı yada 2. elde tutulmamasını sorun etmem.
Ben her yıl otomobilde değişmem, 10 sene sonra 1.000TL zararla satılsın, 10 yıl boyunca bana vereceği konfor ve yakıt tasarrufu 1.000TL'den fazla olacaktır.

ingiltere, ağırlıklı HB tüketen ülkedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
Bu şanzımanların kimsenin başına patladığı falan yok, eğer üretim kaynaklı sorun varsa firma sahip çıkıyor. Kullanıcı kaynaklı ise, düz vitesli araçların şanzıman sorunları kadar kimsenin başına patlayan bir şey yok, yani baskı balata bitmesi bu da çok normal, her sistemin eskiyen bir parçası vardır.

Toyota, Corollada yukarda demin saydığım standartları uygulasın yine Corolla alırım, bu standartların içinde çift kavramada var.
Çift kavrama MMT şanzımanın gelişmişidir ve daha pahalı sistemdir.
Ben, trafik ışıklarında her duruşta boşa almayı yada 2. elde tutulmamasını sorun etmem.
Ben her yıl otomobilde değişmem, 10 sene sonra 1.000TL zararla satılsın, 10 yıl boyunca bana vereceği konfor ve yakıt tasarrufu 1.000TL'den fazla olacaktır.

ingiltere, ağırlıklı HB tüketen ülkedir.

Teşekkürler Tekin bey dediğiniz gibi her araçta her türlü sorun yaşanabiliyor manuel vitesteki gibi baskı balata aşınacaktır veya genelde mekatronik sorunları olabilecektir bunları kullanımında gösterdiğimiz özenle minumum seviyeye indirebiliriz 5-6 dünyaca ünlü sitede araştırdım Corolla satışta yok en eski 2006 modele kadar var ama dediğiniz gibi Hatchback araçlar daha revaçta ondan olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Yeni Corolla ve Avensisin aks mesafesi 2700 mm.
Kendini baltalamıyor gibi bir hal var.

Zaten İngilterede agırlıklı Avensis 2.2 satıldıgından Corollaya pek bakan olmaz.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
ingilterede C sınıfı sedan BMW - Mercedes - Volvo ağırlıklıdır. Tabii yukarda dediğim gibi Corolla standartını yükseltirse ingilterede satış şansı artar.

Toyota orda Auris üretiyor ve Aurisi seviyorlar.

Toyota avrupada kesinlikle en çok satan Japonlardan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 D-4D Advance
  • 39 kere teşekkür etti
İspanya ve italyada da nerdeyse bütün ticari taksiler prius :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
Kesinlikle bir Amerikan pazarı gibi değil ama tabi ki bir Amerikan pazarındaki model ve motor seçeneklerini rüyamızda dahi göremeyiz göremeyeceğiz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Ingiltere araba konusunda muazzam derecede karisik bir ulkedir.ford ve opel cok sevilir tutulur.hb modeller olmazsa olmazlaridir.sedan cogunlukla tercih etmezler.kaldi ki abd yuksek hacim motorlu ve buyuk devasa araclari da sevmezler

Mesaj Birleştirildi: Ocak 21, 2015, 21:25:29
Ingiltere araba konusunda muazzam derecede karisik bir ulkedir.ford ve opel cok sevilir tutulur.hb modeller olmazsa olmazlaridir.sedan cogunlukla tercih etmezler.kaldi ki abd yuksek hacim motorlu ve buyuk devasa araclari da sevmezler
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 60 kere teşekkür etti
  • 139 kere teşekkür edildi
Toyota bildiğim kadarıyla Amerika'da çok satılıyor. Amerika pazarına hitap edecek şekilde modeller üretip satıyorlar. Avrupa'da Toyota, dizayn basiretsizliğiyle ve sade yapısıyla beğeni konusunda sorunlar yaşıyor olabilir. Aynı şekilde Türkiye'de ve Fransa'da Renault çok satarken, Amerika'da Renault sanmıyorum caddelerde kol gezsin. Anlayış farkı, pazara hitap etme veya etmeme gibi unsurlar düşünülebilir.

Bu konuya belki ilintili olarak; mesela geçen yıllarda Skoda Octavia ve Seat Leon modellerinde satış artışı yaşandı. Araçlar dizayn ve donanım olarak çekici. Hal böyle olunca bu modellere 2014 yılı başında sıkı bir zam geldi. Sonra U dönüşüyle 2014 yılında özellikle çok satan Seat Leon modeline indirimler yapıldı ve 2015 fiyatları da pek değişmedi. Hatta 2015 Skoda Octavia 1.2TSi için indirim yapıldı. İşte mantık bu; madem araba satmak istiyorsun, o ülkedeki pazarı çöz, pençe at, müşteriyi yakala. Ama Japonları anlamıyorum ben; ya bazı pazarları çözemiyorlar, ya da mantıkları farklı işliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 D-4D Advance
  • 39 kere teşekkür etti
Hatta opelde değil vauxhall :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Toyota abd'de tüm modelleri ile çıkartma durumundadır.

Özellikle Prius satış ağırlıklı olan bu ülkede Mirai için hazırlıklar tam gaz sürüyor.

En çok prim yapan modeli Yaristir ama Hybrid'i hala yok.

Oradaki Yarisler 1.5 CVT 4 ileri.

ingilterede Vauxhall (Opel) ve Ford kendi patentleri ile çıkmaktadır, en çok satanlar olmasıda doğaldır.

Yarisin fransada üretilme sebebi Clioyu kendi ülkesinde vurma düşüncesidir ve başarmaktadır da.
Demokrat fransızlar Yarisi sevdi.