0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MMT ve DSG gibi her kullanıcıya göre değil,Ben bu şanzımanlarla sorun yaşamam ama bir bayan ilk hafta içinde şanzımanı eline alabilir.Yani bu şanzımanlar biraz profesyonel, her kullanıcıya uygun değil.Diğer taraftan performans ve yakıt tüketimi konularında en başarılı olanlar.
Olabilir,ama golf/jetta/passatta yanlış hatırlamıyosam hangi paket olursa olsun böyleydi.
Kız kardeşim 2007 sol special mmt yaris alacak bir iki güne kadar bir problem olmazsa, ona mmt yi anlatmak gerekecek
kullanıcılarına göre sorun yaşamış olsalar bile tekrar DSG tercih edeceklerini söylüyorlar.
Benim cevremdeki sorun yaşanyanlar hiç öyle demiyor. Sürekli takip ettigim 2010 Jetta 1.6 TDI DSG comfortline modelinin fiyatlarının hızla düşmeside bunun ıspatı.Belki sıfır alındıgında garantinin arkasına sıgınabilirsiniz.Ancak ikinci elde? Ben sıfır araç alamam bu ekonomik gücüm yok. Bu durumda siz DSGli araç seçermisiniz?Galiba ikinci el kamuoyuda benim gibi düşünüyor ve bu fiyatlara yansıyor.
Teşekkürler Tekin bey sizde biliyorsunuz benim her zaman ilk tercihim manuel vitestir DSG MMT CVT veya hangi sistem olursa olsun otomatik sevmiyorum ama şunu da belirtmek gerekirse ilk otomatik aracım müthiş bir rahatlık ve konformuş gerçekten. Bayide ısrarla DSG tavsiye ettiler ve manuel olmayınca mecbur kaldık ilk zamanlarda ki tedirginliğim kalmadı keyfini çıkartıyorum.
Bu şanzımanların kimsenin başına patladığı falan yok, eğer üretim kaynaklı sorun varsa firma sahip çıkıyor. Kullanıcı kaynaklı ise, düz vitesli araçların şanzıman sorunları kadar kimsenin başına patlayan bir şey yok, yani baskı balata bitmesi bu da çok normal, her sistemin eskiyen bir parçası vardır.Toyota, Corollada yukarda demin saydığım standartları uygulasın yine Corolla alırım, bu standartların içinde çift kavramada var.Çift kavrama MMT şanzımanın gelişmişidir ve daha pahalı sistemdir. Ben, trafik ışıklarında her duruşta boşa almayı yada 2. elde tutulmamasını sorun etmem.Ben her yıl otomobilde değişmem, 10 sene sonra 1.000TL zararla satılsın, 10 yıl boyunca bana vereceği konfor ve yakıt tasarrufu 1.000TL'den fazla olacaktır.ingiltere, ağırlıklı HB tüketen ülkedir.