Gönderen Konu: SIFIR (0) KM 2014-2015 MODEL YILI (C) SINIFI TÜM MARKA VE MODELLER FİYAT LİSTESİ  (Okunma sayısı 11104 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 D-4D Advance
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '14
  • 39 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Avrupada toyota iq, aygo ve smart ta bolca. kutu gibi araçlar :)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Car buyer, Parker's, What car, Auto Express ve bir kaç sitede daha araştırma yapınca gördüm Opel Skoda modelleri Ford bilhassa Fiesta çok tutuluyor demek ki onlarda yakıt ekonomisini düşünüyorlar. :) Ve bizim çarpık bacaklı bildiğimiz Skoda tüm modelleri ile ilk sıralarda :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
Car buyer, Parker's, What car, Auto Express ve bir kaç sitede daha araştırma yapınca gördüm Opel Skoda modelleri Ford bilhassa Fiesta çok tutuluyor demek ki onlarda yakıt ekonomisini düşünüyorlar. :) Ve bizim çarpık bacaklı bildiğimiz Skoda tüm modelleri ile ilk sıralarda :)

Ülke olarak neredeyse 3'te 1'imiz ama nüfus olarak bizimle aynı sayılır. ingilteredeki en büyük sorun yollar ve bizden çok daha fazla olan araç sayısı, yakıt tüketimi  büyük sorun.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 60 kere teşekkür etti
  • 139 kere teşekkür edildi
Çok kilometre yapmıyorsam Skoda 1.2TSI Elegance dsg'li / dsg'siz veya biraz daha uygun fiyatlı Seat Leon 1.2... Vergi avantajı var.  1.33 litre motor nedir! 1.299cc yap, vergiden de kurtar, müşterinin de aklını çel. Ama Japon ne hesap kitap yaptı da o motoru 1.33 yaptı, pes  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Ülke olarak neredeyse 3'te 1'imiz ama nüfus olarak bizimle aynı sayılır. ingilteredeki en büyük sorun yollar ve bizden çok daha fazla olan araç sayısı, yakıt tüketimi  büyük sorun.
Evet İngiltere'de de büyük trafik sorunları var. Hatta Londra'ya arabayla girmek için 30 pound ödenmesi gerekiyor diye biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 D-4D Advance
  • 39 kere teşekkür etti
Yarislerde 1.3, 1296 cc sanırım vardı. Şimdi yok, 1.33, 1.5 veya 1.4 d4d var artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
japon ne yaptı etti 14:1 sıkıştırma oranını normal bir arabaya soktu.

mazdadan bahsediyorum. skyaktiv teknolojilerinin her biri ayrı ayrı yazılabilir ama az yakıt deyince benim aklıma verim , verim deyince 14: 1 geliyor :) 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
.. 1.33 litre motor nedir! 1.299cc yap, vergiden de kurtar, müşterinin de aklını çel. Ama Japon ne hesap kitap yaptı da o motoru 1.33 yaptı, pes  :)

1.2   TSİ  DSG 105hp 7 ileri
1.33 atm CVT 100hp 6 ileri
1.5   atm CVT 106hp 4 ileri (abd)

Küçük hacim motora turbo uygulanıyor, güç kaybını önlemek için robotik şanzıman = bakım masrafı ve arıza olaslıkları.
Orta hacim atmosferik motor, sorunsuz şanzıman = ekonomi ve uzun ömür.
Büyük hacim atmosferik motordan daha fazla güç, az vites sayısı, sorunsuz şanzıman = konfor, ekonomi ve uzun ömür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
japon ne yaptı etti 14:1 sıkıştırma oranını normal bir arabaya soktu.

mazdadan bahsediyorum. skyaktiv teknolojilerinin her biri ayrı ayrı yazılabilir ama az yakıt deyince benim aklıma verim , verim deyince 14: 1 geliyor :)

Mazda forumlarına bakarsanız, onlar da 1.5 benzinli otomatik motorun biraz fazla yaktığından yakınırlar.  Türkiye'de akaryakıt fiyatları, vergiler ve hane halkı kazançları malumunuz...  Bu durumda Türkiye pazarına en uygun otomobil; ucuz, vergi avantajlı, düşük yakıt tüketimi, sorunsuz ve biraz da keyfe keder donanımlı araçlardır.

Başka pazarlarda satış yaparken bizim için hususi üretim yapmıyor Japonlar. Ben bunu anladım. Karlı değilse elbette yapmaz, karlıysa gerekirse fiyat avantajı veya başka avantajlarla pazarı domine etmeye çalışırlardı belki de. Ama 2015 Toyota fiyat listesine bakınca pek öyle görünmüyor sanki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Bu fiyatlar sadece Toyotaya has değil, diğer markalarda da aynı şekilde sorun oluşturuyor.

Biz tek bir araç alıyoruz ama 2 araç parası ödüyoruz aynı 1 litre yakıta 4 litre yakıt ücreti ödediğimiz gibi.

Toyotanın da bundan memnun olduğunu düşünmüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
1. mesajdaki otomobil fiyatlarından eminim ki kimse memnun değildir.

Teknolojiyi severim;  aklım Toyota Yaris Hybrid der, çok yeltendim almaya, ama gel gör ki listedeki fiyat beni hep caydırdı. 2015 fiyat listesinde görünmüyor araç. Var mı bilginiz bu konuda?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Evet bu gidişle sıfır araç almak bizim gibi insanlar için çok daha zor olacak. Onun için herkes elindekinin değerini bilsin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı

Teknolojiyi severim;  aklım Toyota Yaris Hybrid der, çok yeltendim almaya, ama gel gör ki listedeki fiyat beni hep caydırdı. 2015 fiyat listesinde görünmüyor araç. Var mı bilginiz bu konuda?

2014 modelleri hala tüketemedikleri için şimdilik yazmamış olabilirler.

2. el olarak alabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
2014 modelleri hala tüketemedikleri için şimdilik yazmamış olabilirler.

2. el olarak alabilirsiniz.

Tekin Bey, sizin Yaris Hybrid satılıksa alayım ben.    :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 D-4D Advance
  • 39 kere teşekkür etti

aralikta arabayi 1000 km bakimina goturdugumde test surusu yapmistim. 1.5 cvt hybrid yarisi. Cok keyifliydi.
Basta yanimda temsilci vardi. Araci o kullandi once. Bak simdi motor calisti dedi, ses yok tabi :) Elimi on konsola attim titresim v.s. hicbirsey hissedilmiyor :)

Arac cok atikti ve benim dusundugumden cok daha hizli bir sekilde pil doluyordu. Ellerinde 3 tane oldugunu ama satildigini soylemisti.

Tekin abinin imzasindan anladigim onda da var. Daha detayli yorum yapabilir.
Bir sonraki aracimin hybrid olmasini isterim bende.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Tekin Bey, sizin Yaris Hybrid satılıksa alayım ben.    :)

Elbette bir gün satılacak ama önce diesel hybrid ve hidrojenli otomobiller piyasaya çıkmalı.

Tekin abinin imzasindan anladigim onda da var. Daha detayli yorum yapabilir.

Şuradan detaylı bilgi alabilirsiniz.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=46891.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
benim asgari ücretim 3100 tl ve aynı meslekten bir insanla evlensem evime 6000 tl para girer.

ben aylar sonra ancak 1000 tl ye iş buldum. üstelik daha çalışmaya başlamadım bile.
evlensem 50 bin gibi bir masrafım olacak.

eşim 1000 tl ben 1000 tl maaş alsak 2000 tl ile kirada ve ev malzemelerini borçla alarak üstüne katıp nasıl araba alırım ?

üstelik kimse kusura bakmasın ama en donanımsız , en basit arabaları kullanmak zorundayız. üstelik onun bile sıfırını alamıyorum.

yahu yeni mezunum falan ama yaşamak bukadar zor olmamalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
Bence corollanın kendi araçlarından  satışlarda ve memnuniyet açısından daha yüksek seviyede olmasını yediremeyip toyota formunda bulunan wv şakşakçıları donanım üzerinden eleştirilerine devam etmekte almış bi davlumbaz konusu başını gidiyor size soruyorum yaa elinizi vicdanınıza koyun davlumbaz koymamak mı yoksa 13bin tl fark isteyip dsg şanzıman satmak mı ayıp bunu bir ölçün tartın. Hangisi bizleri daha fazla kazıklar durumda ikisi farklı şeyler ama bu açıdan da bakmak lazım. Corolla da donanım yok donanım yok açın bakın yeni passatın donanım tablosuna eski passata göre neler çalmışlar bir bakın 1.6 dizel passat alıcam d segmenti araç sözde sınıf öncüsü tabi (Bence Türkiye'de şişirilmiş bir konu başka bişey değil) 90bin tl para vericem yağmur sensörü cartı curtu olmayacak. comfortlineda katlanır ayna bile yok üstelik mercek farda yok halojen far var, onun dsgli dizelide 100 bin tlcik cok ucuz corolla pahalı :))
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
Elbette bir gün satılacak ama önce diesel hybrid ve hidrojenli otomobiller piyasaya çıkmalı.

Şuradan detaylı bilgi alabilirsiniz.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=46891.0

Verdiğiniz linkteki konuya bir mesaj gönderdim. İlgilenirseniz sevinirim. Teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Bence corollanın kendi araçlarından  satışlarda ve memnuniyet açısından daha yüksek seviyede olmasını yediremeyip toyota formunda bulunan wv şakşakçıları donanım üzerinden eleştirilerine devam etmekte almış bi davlumbaz konusu başını gidiyor size soruyorum yaa elinizi vicdanınıza koyun davlumbaz koymamak mı yoksa 13bin tl fark isteyip dsg şanzıman satmak mı ayıp bunu bir ölçün tartın. Hangisi bizleri daha fazla kazıklar durumda ikisi farklı şeyler ama bu açıdan da bakmak lazım. Corolla da donanım yok donanım yok açın bakın yeni passatın donanım tablosuna eski passata göre neler çalmışlar bir bakın 1.6 dizel passat alıcam d segmenti araç sözde sınıf öncüsü tabi (Bence Türkiye'de şişirilmiş bir konu başka bişey değil) 90bin tl para vericem yağmur sensörü cartı curtu olmayacak. comfortlineda katlanır ayna bile yok üstelik mercek farda yok halojen far var, onun dsgli dizelide 100 bin tlcik cok ucuz corolla pahalı :))
Öncelikle hiç bir markanın şakşakçısı değilim vw almayıda düşünmüyorum o paraları verdikten sonra audi a3 veya mercedes a180 tercihim olur olacakta . O paraları veremiceksem de skoda veya forda bakacam . Kendine yedirememe olayını üstüme almamakla birlikte konuda bunu hak eden birisi olduğunu da düşünmüyorum . Sonuçta burada mesaj yazan herkes zamanında corolla olmasa da toyota kullanmış insanlar . 

Dsg deyince akla neden sadece vw geliyor . Vw passat ta corolla gibi gereğinden pahalı bir araç corolla için yazdığım bu paraya almam cümlesi aynen passat içinde geçerli . Dsg ye 10000 farkı sadece vw istiyor ve dediğin gibi gereğinden fazla diğer firmalarda fark 4-5000 civarı ben bu konuda dsg 10000 eder mesajı da göremedim . Kaldı ki donanım eksiltmek çalmak değildir çünkü bu aracın donanım özelliklerinde belirtilir ve tüketici bunu görür ama aracı koruyacak bir parçayı kullanmamak çalmanın ta kendisidir birde üstüne bunu daha sonra para ile satmak arsızlıktır bunu kardeşim yapsa diyeceğim yine budur . Ve bu müşteriye yapılan ayıbın en daniskasıdır hiç ölçüp tartmakla uğraşmaya gerek yok .

Dediğim gibi tepkiler diyene değil dedirtene olursa bizler için daha yararlı olur . ;)