Gönderen Konu: kaza yaptım  (Okunma sayısı 6734 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 30500
  • Model Yılı: '12
  • 39 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
kaza yaptım
« : Ocak 09, 2015, 19:02:35 »
iyi akşamlar arkadaşlar bu sabah işe çıkmış giderken kaza yaptım.
kaza şöyle oldu cadde üzeri giderken üstelik yeşil ışık yanarken, ara yoldan çıkan doblo  sağ ön kapıdan arabama çarptı. 3-4 mt sürüklendim ve yan durdum caddede. o sinirle çıktım, adamı arabadan indirdim, insanlar ayırdı Allah tan. o sinirle inanın neler yapılmaz ki. Ama iyiki insanlar ayırdı bizi, yoksa işler iyice sarpa sarardı. O kadar sinirlenmem gereksizdi :kötü: ama saçma sapan yapılan hatalar yüzünden mağdur oluyoruz. belki bir hafta 10 gün arabasız kalacağız.  :(
Gelelim kazanın resimli açıklamasına
ben yeşil ışıkta yoluma devam ederken doblo burnunu çıkarmış karşı yola geçmek için bekliyor. Ama son resme dikkat edersek karşı yola giriş yasak tabelası var. Sadece tek yön geliş. kaza olduktan sonra doblonun sahibi resimleri çektik arabalarıda çekelim dedi. Bende baktım trafikte akıyo, kabul ediyorsan hatalı olduğunu çekelim dedim. Tabi ki yok dedi :kötü: ozaman  polisi bekliyoruz deyince yaklaşık 30 dakika bekledik. Bu sırada çevreden gelen giden hatalı doblo deyince, bizim badem bıyıklı amca kabul etti hatalı olduğunu. Tutanak tutuldu herkes yoluna gitti.
Şimdi benim sorum şu, adamın trafik sigortasından yaptıracaz arabamı. O ise kaskodan yaptıracağım dedi. Ben arabamı yetkili servise versem ikame araç alabilir miyim? kendi kaskomu bozdurmak istemiyorum. kış günü, çocuğu her gün anneme getir akşam geri götür zor olacak. Trafik sigortası araç vermiyormuş. ve yetkili servis 2 haftayı buluyormuş geri vermeleri. özel servise götürsem nasıl yapacaklar? ama çabuk yapacaklar bunu biliyorum. Yarın ya yetkili servise ya da özel servise bırakacağım. karar veremedim yardım ederseniz sevinirim.
Dip not: Yazım hatam varsa affola

tamirat sonrası resimler

Toyota Club Türkiye

kaza yaptım
« : Ocak 09, 2015, 19:02:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: kaza yaptım
« Yanıtla #1 : Ocak 09, 2015, 19:04:22 »
Geçmiş olsun, kapı değişecek gibi.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 09, 2015, 19:09:40 »
On kapiyi yapicak ustaya bagli ama servis degistirir onemli olan arka kapi onun degismemesi lazim gecmis olsun
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • İncinsen de incitme.
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '09
  • 16 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 09, 2015, 19:10:13 »
Yani bir de ters yöne girecekti öyle mi? Neyse kardeş bununla geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Gitti 1.4 Auris geldi 1.33 Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 09, 2015, 19:11:18 »
Resimlere bakılırsa size çarpan araç Allah'tan çok hızlı değilmiş. Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 39 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 09, 2015, 19:30:17 »
Aytaç Hut
teşekkürler evet kapı değişecek gibi arka kapıda delik var ve zor kapanıyor.
 Okan Kaçar
arka kapı değişim olursa ne gibi zararı var? bide ön kapıyı değiştirsek ne gibi zararı olur?

Hüseyin KAMAN
aynen karşı yol tek yön giriş yok.

Metin çelik
eve hızlı olmamasına rağmen 3-4 mt savruldum bende şaşırdım. Biraz daha hızlı olsa auris takla atardı herhalde. teşekkürler geldi geçti ama sıkıntı işte. Boşu boşuna sıkıntı oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 09, 2015, 19:37:55 »
Aytaç Hut
teşekkürler evet kapı değişecek gibi arka kapıda delik var ve zor kapanıyor.
 Okan Kaçar
arka kapı değişim olursa ne gibi zararı var? bide ön kapıyı değiştirsek ne gibi zararı olur?

Hüseyin KAMAN
aynen karşı yol tek yön giriş yok.

Metin çelik
eve hızlı olmamasına rağmen 3-4 mt savruldum bende şaşırdım. Biraz daha hızlı olsa auris takla atardı herhalde. teşekkürler geldi geçti ama sıkıntı işte. Boşu boşuna sıkıntı oldu.
Satarken sag iki kapi degisti demeniz  sikinti yaratabilir  tabi bu parcanin tamiri mumkun degilse mecburi degiscek tamiri yapildiginda biseye benzemiycek ise  geçen gun arkadasimin basina geldi kapi sizinkisi gibiydi degisti arka kapidaki delik dolayisiyla arka kapi icinde degisim isteyebilir kasko tramere hasar kaydi gircekler birde kapinin tanesine 3 bin cekseler 6 bin lira kayidi olur aracin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 39 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 09, 2015, 19:46:31 »
Satarken sag iki kapi degisti demeniz  sikinti yaratabilir  tabi bu parcanin tamiri mumkun degilse mecburi degiscek tamiri yapildiginda biseye benzemiycek ise  geçen gun arkadasimin basina geldi kapi sizinkisi gibiydi degisti arka kapidaki delik dolayisiyla arka kapi icinde degisim isteyebilir kasko tramere hasar kaydi gircekler birde kapinin tanesine 3 bin cekseler 6 bin lira kayidi olur aracin
Evet doğru diyorsunuz. Satarken de resimleri gösteririz artık. Ama tam 11 ay oldu arabayı alalı.Çokta memnumun, alırken 4-5 sene binerim diye aldım. Ben  takılmıyorum değişim falan kaporta bu sonuçta. değişiminde mi düzgün olur yoksa tamirde mi? birde özel serviste değişim yapılırsa orjinal olup olmadığını nasıl anlarız? servislere güvenebilirmiyiz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 09, 2015, 19:50:40 »
Evet doğru diyorsunuz. Satarken de resimleri gösteririz artık. Ama tam 11 ay oldu arabayı alalı.Çokta memnumun, alırken 4-5 sene binerim diye aldım. Ben  takılmıyorum değişim falan kaporta bu sonuçta. değişiminde mi düzgün olur yoksa tamirde mi? birde özel serviste değişim yapılırsa orjinal olup olmadığını nasıl anlarız? servislere güvenebilirmiyiz?
Azcik ugrassalar arka kapiyi hallederler aslinda  ama ugrasmak istemez servisler ozel servis hakkinda bilmiyorum ama siz istemezseniz yan sanayi parca takmazlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 09, 2015, 20:13:24 »
geçmiş  olsun
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 39 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 09, 2015, 20:18:56 »
geçmiş  olsun
teşekkürler Allah kimsenin başına vermesin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 09, 2015, 20:28:24 »
Geçmiş olsun.Ön kapı değişecek,arka kapı resimlere göre düzelir ama delik demişsiniz o işi bozabilir.Marş piyelde hasar almış.Üzücü ama sağlık olsun diyelim.Serviste güzelce yaptırın o aracın sigortası karşılar inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 39 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 09, 2015, 20:36:19 »
Sağolun Hakan bey. Doblonun sahibi hatasını kabul etti. Tutanağa da yazdık.  Sigortanın kabul etmeme gibi bir şıkkı var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 09, 2015, 20:39:56 »
Sağolun Hakan bey. Doblonun sahibi hatasını kabul etti. Tutanağa da yazdık.  Sigortanın kabul etmeme gibi bir şıkkı var mı ?
Sigortacıların ne yapacağı belli olmaz.Servis dışı yaptıralım deseler de servis istiyorum diyin.Duruma göre davranıp hakkınızı arayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #14 : Ocak 09, 2015, 20:48:29 »

Kaza tespit tutanağına olay yeri resmini güzel bir şekilde çizip karşı tarafa imzalattıysanız kaskoda sorun çıkmaz. Kusur oranlarına göre hasarlar her iki taraf içinde karşılanır. Karşı taraf %100 kusurlu ise sizin hasarsızlığınız da etkilenmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 09, 2015, 20:54:20 »
Ben tamir yerini kastettim.Servis dışında yapılsın diyebilir karşı tarafın trafik sigortası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #16 : Ocak 09, 2015, 20:56:50 »
Ben tamir yerini kastettim.Servis dışında yapılsın diyebilir karşı tarafın trafik sigortası.

Eğer poliçede yetkili servis tamiri ve orjinal parça kullanımı varsa karşı tarafın %100 kusurlu olması durumunda kendi sigortasından yetkili servise yaptırıp karşı tarafa rücu edilebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ocak 09, 2015, 21:00:06 »
Eğer poliçede yetkili servis tamiri ve orjinal parça kullanımı varsa karşı tarafın %100 kusurlu olması durumunda kendi sigortasından yetkili servise yaptırıp karşı tarafa rücu edilebilir.
Evet.İnşallah en güzel şekilde yapılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 39 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 09, 2015, 22:20:55 »
Sigortacıların ne yapacağı belli olmaz.Servis dışı yaptıralım deseler de servis istiyorum diyin.Duruma göre davranıp hakkınızı arayın.
Tamir yerini ben seçebiliyorum diye biliyorum yeterki sigorta şirketi ile anlaşmaları olsun.
Enerki götürdüğüm servisi değiştir şurda yaptır derse yetkili serviste yaptırayım Ve yetkili diye diretiyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 09, 2015, 22:24:20 »
Sigortanın yetkili servisle anlaşması varsa sorun yok, yoksa yokuşa sürer ve anlaşmalı oldukları yere yönlendirebilirler.Bir diğer alternatif Aytaç Beyin yukarıda söylediği.Olumlu düşünün.Hayırlısı olsun.