Gönderen Konu: kaza yaptım  (Okunma sayısı 6735 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Abden Şekura
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '14
  • 23 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: kaza yaptım
« Yanıtla #40 : Ocak 10, 2015, 13:51:19 »
Çok geçmiş olsun Emre kardeşim.Karşı tarafın sigortasından yaptıracağım dersen onların gösterdiği yerde yaptırmak zorunda kalırsın.Kendi kaskondan gönül rahatlığıyla istediğin yerde yaptırabilirsin (tabi istenen bütün evraklar ve tutanağıda ibra edeceksin),karşı taraf kusurlu olduğu için senin kaskon karşı tarafın sigortasına masrafları rücu eder ve senin kaskonda hasrasızlığında bozulmaz.Üstelik kaskon sana ikame araçta verebilir. Tramer olayını net bilmiyorum.
Benzer bir durum önceki aracım için söz konusu olmuştu.Toyota Derindereye gidip danışmıştım bana dedikleri buydu. Allah beterinden saklasın tekrar geçmiş olsun.
Auris '14
1.6 Advance Skypack Multidrive S

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 10, 2015, 13:51:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ocak 10, 2015, 14:01:50 »
Geçmiş olsun. Siz istediğiniz yerde kendi kaskonuzdan yaptırıyorsunuz sonrasında sizin kasko şirketiniz karşı tarafın sigortasına rücu ediyor. Sizin hiç bir kaybınız kasko bozulma vs durumunuz olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ocak 10, 2015, 15:12:10 »
Aynen zafer abinin dedigini yapin.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '10
  • 12 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ocak 10, 2015, 15:16:34 »
öncelikle Emre bey çok geçmiş olsun, mesajları bende baştan okudum bilgim yoktu benimde nasıl olduğundan bilgi anlamında iyi oldu, kaskocunuzla görüştünüz mü ?, benim corolla ya çalıştığım yere park etmiştim, iş yerinin ekip aracı vitesten çıkmış el frenide çekili değildi far kısmından geri geri girdi, farın dışı değil içi kırıldı ve kaputta biraz göçük oldu, aracı önce autoking tarzı rs diye mini onarımcıya götürdüm adam bişeler saydı dünya kadar dedim sen aracı yenileyecen ön tarafını komple, ordan sanayide benim 10 yıllık bi arkadaşımla gittik servise far klozundan aracın farını kaskoyu bozdurmadan aldım beni götürdü bi kaportacıya , adamın dükkanda ilk gittiğimde bi audi q7 cip vard, dedim kendi kendime bu ne geziyo burda, neyse ertesi gün saat sabah 9 a gel dedi adam ben gittim benden kısa süre sonra bi bmw taksi geldi 5 serisi dedim heralde usta iyi, adam metal çubukla yapıyodu eğikleri ki benim hasarı boya dahi kullanmadan yaptı 200 lira para verdim adama geldim, demem sana şu sanayide tanıdığın güvenebileceğin iyi bi dostun varsa ondan iyi bi usta öğren ona götür, sanırsam masraf2 kapıyı bulacağından servis fazla çıkartır ki buda tramere yansır, özele gittiğinden daha ucuza yaptırabilirsin ve daha düşük hasar görünür, kısacası sanayiyi bilen bi tanıdık şart der tekrar gemiş olsun dileklerimi iletirim
2010 Toyota Corolla Comfort Benzin/Lpg

Bize Heryer ....     :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Araç: Avensis
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ocak 10, 2015, 16:46:19 »
Azcik ugrassalar arka kapiyi hallederler aslinda  ama ugrasmak istemez servisler ozel servis hakkinda bilmiyorum ama siz istemezseniz yan sanayi parca takmazlar
Hocam yan sanayi demezler ki... hem orijinal parça der hem de yan sanayi takarlar. Istedikten sonra herseyi yaparlar. Biz tüketicileri  koruyan hiç bir hukuksal güvence yok ki... asla bilemeyiz yan sanayi olup olmadığını... En iyisi işini iyi yapan bir yetkili servise gitmek. Ve parça takılmadan önce görmek istiyorum diye not bırakın. Bence değişim daha iyi. Sonuçta çekiçleme macun vb şeyler olmayacak. Satarken de bu resimleri gösterisiniz. 5 yıl sonra araç zaten en az 5 yaşında olacağı için böyle bir işlem aracı satın alacak kişi için çok da mide bulandırmaz. :nacizane:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ocak 10, 2015, 16:48:04 »
Hocam yan sanayi demezler ki... hem orijinal parça der hem de yan sanayi takarlar. Istedikten sonra herseyi yaparlar. Biz tüketicileri  koruyan hiç bir hukuksal güvence yok ki... asla bilemeyiz yan sanayi olup olmadığını... En iyisi işini iyi yapan bir yetkili servise gitmek. Ve parça takılmadan önce görmek istiyorum diye not bırakın. Bence değişim daha iyi. Sonuçta çekiçleme macun vb şeyler olmayacak. Satarken de bu resimleri gösterisiniz. 5 yıl sonra araç zaten en az 5 yaşında olacağı için böyle bir işlem aracı satın alacak kişi için çok da mide bulandırmaz. :nacizane:
Haklsiniz fakat buyuk ozel servisler kurumsal gibi calistigi icin boyle bir sey yapmiyor yani ozel servisten ozel servise degisir
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ocak 10, 2015, 16:48:45 »
 Geçmiş olsun.
Kusur %100 karşı tarafta çıkarsa kaskonuz muhtemelen indiriminiz bozulmadan sizin işinizi halledebilir. Sonra karşı taraftan sigorta ya da kaskosundan bunu karşılar. Bu konuda acentanıza danışmanızı öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30500
  • Model Yılı: '12
  • 39 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ocak 10, 2015, 17:19:12 »
Bende burda ogrendim birisi bakim icin aramis fakat yilbasindan sonra hizmet vermiyceklerini soylemisler
sabah zeytin burnu derindereye gittim işlem yapıyorlar pazartesi bırakıcam aracı kısmetse

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ocak 10, 2015, 17:35:27 »
Kısurlu olup olmayın Aracınızı Kaskonuzun anlaşmalı olduğu her servise götürebilirsiniz. Kasko şirketi haklı olduğunuz tarafta karşı tarafın zorunlu trafik sigortasından onarım bedelini tahsil edecektir zaten. 1 den 2 den 3 den 4 den fazla kazaya karışmış biri olarak bundan eminim. Kusurluysanız da zaten kaskonuz sizin aracını trafik sigortasıda karşı tarafın zararını teminatlar karşılığında öder.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 39 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ocak 29, 2015, 14:04:03 »
iş yoğunluğundan dolayı arabayı 2 gündür servisten alamıyordum bugün teslim almış bulunmaktayım arkadaşlar. arabamı özlemişim, sadece kapı saçlarını değiştirmişler ve ufak tefek parçalar. daha önceden marşpieldeki ezikliğide düzeltmişler saolsunlar. boyadan fazla anlamam ama pütürlük renk tonu tutturamama gibi şeyler yok çok şükür
Fatura ve değişen parçaların fiyatları son resimde mevcut. fiyatlar nasıl sizce ?
Allah kimseye kaza bela vermesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Ocak 29, 2015, 14:06:43 »
Güle güle kullanın, fiyatlar servis fiyatlarıdır zaten, kasko karşılamıştır.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 39 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ocak 29, 2015, 14:13:42 »
Güle güle kullanın, fiyatlar servis fiyatlarıdır zaten, kasko karşılamıştır.
teşekkürler hasarı, benim kasko firmam karşı tarafın sigortasından rücu edecek.
seviyorum bu kasko olayını  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Ocak 29, 2015, 14:15:04 »
teşekkürler hasarı, benim kasko firmam karşı tarafın sigortasından rücu edecek.
seviyorum bu kasko olayını  :alkis:

Bu yöntem güzel daha önce de bahsetmiştim. Karşı taraf %100 kusurlu olduğu durumda hasarsızlık ta bozulmamış oluyor. :tamam:
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 39 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Ocak 29, 2015, 14:22:29 »
evet, karşı % 100 hatalı. benim hasarsızlık indirimim bozulmadı. sanırım karşı tarafın bir dahaki trafik sigortası baya pahalı olacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Karahan
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #54 : Ocak 29, 2015, 15:46:50 »
yakın zamanda kırmızı ışıkta beklerken çarptılar. 3 haftaya yakında alj toyota da tamir için bekledi. İkame araç alınması için illa aracı sizin çektirmenize gerek yok. bu eskide kaldı veya sigorta şirketleri çamura yatıyorlar. ben kendim götürdüm aracımı bıraktım 7 gün kadar ikame araç aldım. ha bide eğer kapılarınız değişecek ve karşı taraf yüzde yüz hatalı ise aracınızda daha değişmemiş ise kapılarınız değer kaybı için karşı tarafın sigorta şirketine başvurabilirsiniz. tabi avukat aracılığıyla.. geçmiş olsun..
2008 Gri AURİS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ocak 29, 2015, 15:50:28 »
Öncelikle geçmiş olsun Allah daha beterlerinde korusun gördüğüm kadarı ile size vuran hatalı gibi .Gelelim hasar durumuna çok ağır hasar olmasa da ön kapıda var biraz .İyi bir kaporta servisine giderseniz büyük göçük olan yeri vakumla çekip yerine getiri diğer kısımları ise çekiçle düzelip inceden macun yapılır lokal veya yama boya şeklinde kurtarabilirsin gibi görünüyor kapı değişimi aracınızın değerini düşürür kapı değişecek te bir hasar görünmüyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Ocak 29, 2015, 16:01:05 »
Geçmiş olsun. Aracınız gayet güzel görünüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Ocak 29, 2015, 16:08:13 »
geçmiş olsun iyi parlıyor umarım komple cilaya girmiştir..
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Ocak 29, 2015, 16:14:37 »
Geçmiş olsun. Allah sağlık versin. Maddiyat için üzülmeye değmez.
Benim gördüğüm faturada parça değerlerini toplarsak 650TL gibi birşey oluyor. Ama faturadaki toplam parça değeri 2000TL diyor+ işçilik koyuyor. Burayı pek anlamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat TOYOTA'lıya güzel
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120
  • Model Yılı: '00
  • 78 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Ocak 29, 2015, 16:24:05 »
çok geçmiş olsun... Allah beterinden korusun...
1-1996 XEİ Corolla (150.000-190.000)
2-2005 1.6 Terra HB Corolla (100.000-135.000)
3-2000 1.6 Terra Corolla (120.000-Halen Kullanımda)