Gönderen Konu: kaza yaptım  (Okunma sayısı 6737 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 30500
  • Model Yılı: '12
  • 39 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: kaza yaptım
« Yanıtla #20 : Ocak 09, 2015, 22:25:33 »
Kaza tespit tutanağına olay yeri resmini güzel bir şekilde çizip karşı tarafa imzalattıysanız kaskoda sorun çıkmaz. Kusur oranlarına göre hasarlar her iki taraf içinde karşılanır. Karşı taraf %100 kusurlu ise sizin hasarsızlığınız da etkilenmez.
Tutanağa göre yüzde yüz ben haklıyım ama Dediğiniz gibi expere güvenilmez. Adam da zaten Hatalı Olduğunu yazdı

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 09, 2015, 22:25:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 09, 2015, 23:10:09 »
Geçmiş olsun birader.  Yine bir sağdan çarpma vakası. Doblo çok afedersiniz, öküz gibi dalmış yola. Tabi ona bir şey olduğu yok. Azıcık tamponu çizilir o kadar. 1 ay öncede ben yaşadım benzer durumu. Sizi çok iyi anliyorum o yüzden.
Keşke arabayi hiç oynatmadan direkt çekici çağırıp yetkili servise çektirseydin. Bu şekilde ikame araç alman biraz daha zor oluyor. Ama yinede kaskonu yapan sigortacı ile gorüş. 1 haftaya kadar bir araç veriyorlar.  Yetkili servisin yoğunluğuna göre 1 hafta kadar sürer boya işlemin. Inşallah değişim olmaz kapıda.  Ama sacda delinme var gibi. Değişmek zorunda kalınabilir. Çok canınızı sıkmayın. Olacağa çare yok.

iyi akşamlar arkadaşlar bu sabah işe çıkmış giderken kaza yaptım.
kaza şöyle oldu cadde üzeri giderken üstelik yeşil ışık yanarken, ara yoldan çıkan doblo  sağ ön kapıdan arabama çarptı. 3-4 mt sürüklendim ve yan durdum caddede. o sinirle çıktım, adamı arabadan indirdim, insanlar ayırdı Allah tan. o sinirle inanın neler yapılmaz ki. Ama iyiki insanlar ayırdı bizi, yoksa işler iyice sarpa sarardı. O kadar sinirlenmem gereksizdi :kötü: ama saçma sapan yapılan hatalar yüzünden mağdur oluyoruz. belki bir hafta 10 gün arabasız kalacağız.  :(
Gelelim kazanın resimli açıklamasına
ben yeşil ışıkta yoluma devam ederken doblo burnunu çıkarmış karşı yola geçmek için bekliyor. Ama son resme dikkat edersek karşı yola giriş yasak tabelası var. Sadece tek yön geliş. kaza olduktan sonra doblonun sahibi resimleri çektik arabalarıda çekelim dedi. Bende baktım trafikte akıyo, kabul ediyorsan hatalı olduğunu çekelim dedim. Tabi ki yok dedi :kötü: ozaman  polisi bekliyoruz deyince yaklaşık 30 dakika bekledik. Bu sırada çevreden gelen giden hatalı doblo deyince, bizim badem bıyıklı amca kabul etti hatalı olduğunu. Tutanak tutuldu herkes yoluna gitti.
Şimdi benim sorum şu, adamın trafik sigortasından yaptıracaz arabamı. O ise kaskodan yaptıracağım dedi. Ben arabamı yetkili servise versem ikame araç alabilir miyim? kendi kaskomu bozdurmak istemiyorum. kış günü, çocuğu her gün anneme getir akşam geri götür zor olacak. Trafik sigortası araç vermiyormuş. ve yetkili servis 2 haftayı buluyormuş geri vermeleri. özel servise götürsem nasıl yapacaklar? ama çabuk yapacaklar bunu biliyorum. Yarın ya yetkili servise ya da özel servise bırakacağım. karar veremedim yardım ederseniz sevinirim.
Dip not: Yazım hatam varsa affola
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra, Kar Beyaz
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 107000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 09, 2015, 23:20:57 »
Geçmiş olsun, ben olsam yetkili serviste yaptırırım en azından 1 yıl garantisi oluyor ve takılan parçaların yan sanayi olması gibi bir ihtimalde yok. Elinize en ince ayrıntısına kadar faturanızı veriyor.
TOYOTA SENİNLE ÇIKARIM YOLA, KOLAY KOLAY VERMEZSİN ARIZA, BİLİRSİN SENİ SEVERİM TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ne mutlu Türküm diyene.
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 138000
  • Model Yılı: '09
  • 30 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 09, 2015, 23:39:41 »
Emre bey geçmiş olsun.
2009 corolla verso comfort extra.  2011 1.0 yaris terra sporty

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 39 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 10, 2015, 00:15:31 »
Geçmiş olsun birader.  Yine bir sağdan çarpma vakası. Doblo çok afedersiniz, öküz gibi dalmış yola. Tabi ona bir şey olduğu yok. Azıcık tamponu çizilir o kadar. 1 ay öncede ben yaşadım benzer durumu. Sizi çok iyi anliyorum o yüzden.
Keşke arabayi hiç oynatmadan direkt çekici çağırıp yetkili servise çektirseydin. Bu şekilde ikame araç alman biraz daha zor oluyor. Ama yinede kaskonu yapan sigortacı ile gorüş. 1 haftaya kadar bir araç veriyorlar.  Yetkili servisin yoğunluğuna göre 1 hafta kadar sürer boya işlemin. Inşallah değişim olmaz kapıda.  Ama sacda delinme var gibi. Değişmek zorunda kalınabilir. Çok canınızı sıkmayın. Olacağa çare yok.
Kasko dan yaptırabilirim de hazır badem Bıyıklı Doblo da suçluluğunu kabul etmişken doblonun trafik sigortasından yaptıralım diyorum. Yoksa Hasarsızlık indirimim gidecek. Teşekkürler sahada geçmiş olsun. Hakkaten dobloda fazla hasar yoktu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 10, 2015, 00:18:06 »
Ben olsam herhalde o adami arabadan indirdikten sonra guzel seyler  yapardim trafikte insanlarla fazla tartisiyorum  , parspiyelde hasar almis kapilara bi   kova su ile sunger surun hasari daha net gormus olursunuz
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 39 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 10, 2015, 00:19:08 »
Geçmiş olsun, ben olsam yetkili serviste yaptırırım en azından 1 yıl garantisi oluyor ve takılan parçaların yan sanayi olması gibi bir ihtimalde yok. Elinize en ince ayrıntısına kadar faturanızı veriyor.
çok Sağolun 1 sene garanti olayını bilmiyordum. Yarın ilk iş Zeytinburnu derindereye gidiyorum demektir. Biraz fazla yazacaklar hasar kaydına ama olsun. Yetkili servis  sonuçta. Tekrar teşekkürler

Mesaj Birleştirildi: Ocak 10, 2015, 00:20:20
Emre bey geçmiş olsun.
teşekkürler Allah kimseye vermesin Ahmet bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ocak 10, 2015, 00:21:03 »
çok Sağolun 1 sene garanti olayını bilmiyordum. Yarın ilk iş Zeytinburnu derindereye gidiyorum demektir. Biraz fazla yazacaklar hasar kaydına ama olsun. Yetkili servis  sonuçta. Tekrar teşekkürler

Mesaj Birleştirildi: Ocak 10, 2015, 00:20:20
teşekkürler Allah kimseye vermesin Ahmet bey
Zeytinburnu  derindere toyota ise forumda birisi kapandigini hizmet vermiycegini soylemisti alternatif yerleride   bulun yakininizda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 10, 2015, 00:28:19 »
Çok geçmiş olsun Rabbim daha beterinden korusun.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 39 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 10, 2015, 00:28:29 »
Ben olsam herhalde o adami arabadan indirdikten sonra guzel seyler  yapardim trafikte insanlarla fazla tartisiyorum  , parspiyelde hasar almis kapilara bi   kova su ile sunger surun hasari daha net gormus olursunuz

Marşpiyere inanırmısın hiç bakmadım , kapıyı görünce içim gitti. Ne zorluklarla alıyoruz Araçları
Sonra afedersiniz kazmanın biri geliyor  vuruyor. Adama gelince indirdim arabadan da , Haklıyken haksız duruma düşmek varya işte sırf bu olay Yüzünden durdum, Hayırlısı artık.
 Tutanak tutarken (ilk tutanağım) tecrübesizliği görünce adam anladı ilk kazamı diye sordu. Evet dedim. Ben çok tuttum diyo, dedim belli kullanmandan... Temizliği yarın gitmeden yapayım bakalım ne süpriz çıkacak?

Mesaj Birleştirildi: Ocak 10, 2015, 00:29:45
Çok geçmiş olsun Rabbim daha beterinden korusun.
Âmin cümlemi Eyüp bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ocak 10, 2015, 00:32:56 »

Marşpiyere inanırmısın hiç bakmadım , kapıyı görünce içim gitti. Ne zorluklarla alıyoruz Araçları
Sonra afedersiniz kazmanın biri geliyor  vuruyor. Adama gelince indirdim arabadan da , Haklıyken haksız duruma düşmek varya işte sırf bu olay Yüzünden durdum, Hayırlısı artık.
 Tutanak tutarken (ilk tutanağım) tecrübesizliği görünce adam anladı ilk kazamı diye sordu. Evet dedim. Ben çok tuttum diyo, dedim belli kullanmandan... Temizliği yarın gitmeden yapayım bakalım ne süpriz çıkacak?
Ayni durum 1 ay once arkadasimin basina geldi ehliyeti falanda yeni aldi  geldi kapiyi hasat etmis  yaninda bizim bi arkadas daha  kanka adam kabul etti suclu oldugunu diyo ee tutnakta ne yazdiniz diyom baktim sinyal verdigini yazmamis  bizim arkadasi suclu buldular  :) bizde garajda sunger suyla temizledik hersey meydana cikti  , doblo bide sirket arabasiysa hic acimaz yollara  zipliyorlar acimiyorlar arabalara  insallah en kisa zamanda aracinizi saglam alirsiniz  biz  3 hafta bekledik arkadasin arabayi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 39 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ocak 10, 2015, 00:44:17 »
Okan bey. Bahsettiniz araç yetkili servistemi 3 hafta da bekledi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ocak 10, 2015, 00:49:17 »
Okan bey. Bahsettiniz araç yetkili servistemi 3 hafta da bekledi.
Aynen pejo haramidere deniz di galiba subenin adi bidaha  adimimi dahi atmam  araci saglam verdik her yeri cizik aldik kabut farlar cizik icindeydi kabutu lokal boyadilar  guvenlik kopegi yapmis dendi ama pek inanmadim ben  resmi vardi fakat silmisim  2.5 3 haftaya yakin surdu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 39 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ocak 10, 2015, 00:57:35 »
Aynen pejo haramidere deniz di galiba subenin adi bidaha  adimimi dahi atmam  araci saglam verdik her yeri cizik aldik kabut farlar cizik icindeydi kabutu lokal boyadilar  guvenlik kopegi yapmis dendi ama pek inanmadim ben  resmi vardi fakat silmisim  2.5 3 haftaya yakin surdu

Yazıktır arkadaş insanları mağdur etme konusunda 1 numarayızdır kesin. Geçmiş olsun sizede, işallah bizimki bu kadar sürmez. Derindereyi araştırdım netten şimdi, inşaat sektörüne gireceklermiş sanırım, yarın gidince  netleşir bakalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Ocak 10, 2015, 01:14:51 »

Yazıktır arkadaş insanları mağdur etme konusunda 1 numarayızdır kesin. Geçmiş olsun sizede, işallah bizimki bu kadar sürmez. Derindereyi araştırdım netten şimdi, inşaat sektörüne gireceklermiş sanırım, yarın gidince  netleşir bakalım
Bende burda ogrendim birisi bakim icin aramis fakat yilbasindan sonra hizmet vermiyceklerini soylemisler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 10, 2015, 02:07:19 »
Her türlü karşı tarafin sigortası ödeyecek zaten. Eksper bakacak sadece. Sonuç 2 hafta sonra belli oluyor.  Tek yapmanız gereken aracı servise çektirmek tutanak tutulduktan sonra. Sizin kasko delinmez. Karşi taraf % 100 kusurlu.
Kasko dan yaptırabilirim de hazır badem Bıyıklı Doblo da suçluluğunu kabul etmişken doblonun trafik sigortasından yaptıralım diyorum. Yoksa Hasarsızlık indirimim gidecek. Teşekkürler sahada geçmiş olsun. Hakkaten dobloda fazla hasar yoktu.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ocak 10, 2015, 02:26:08 »
Öncelikle geçmiş olsun. Doblo Allahtan hızlı bir şekilde yola atlamamış. Çok daha büyük şeyler olabilirdi. Maddi şeyler halledilir. Cana bişey gelmesin

Servise bırakın tutanakla işleme başlasınlar. Sigorta belli yere kadar ödeme yapar gerisini de yine karşı tarafın kaskosu tamamlar. İkame araç alabilirsiniz ama bir haftalık olması lazım.Yani genelde poliçeye bir haftalık yazarlar. Bunu da bir konuşabilirsiniz.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 72000
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ocak 10, 2015, 02:35:33 »
Serviste siz kaskonuzdan yaptırın merak etmeyin sizin kaskonuz parayı karşı tarafın trafik sigortasından alır ve sizin hasarsızlık delinmez bana bu aklı servis vermişti böylece ikame araç alabilirsiniz  de tramer kayıtlarına göre de hasar kaydı çıkmaz. Aracınızıda orjinal parça ve boya garantisiyle yaptırmış olursun uz
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ocak 10, 2015, 03:21:54 »
Gecmis olsun. Benim yaptigim kazsnin tamir belgeleri actigim konuda mevcut. Fiyatlari asagi yukari tahmin edebilirsiniz. Ikame araci bende bekliyorum. Bugun ysrin gelir. Bu aksam aradilar otomatikmi manuelmi fark edermi dediler. Kis lastigi olsun yeter dedik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '05
  • 38 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ocak 10, 2015, 08:50:26 »
Çok geçmiş olsun, ya çok can sıkıcı bi durum Türkiye de maalesef böyle, yeşil ışık yansa bile insan tereddüt ediyor geçmeye insanların ne yapacağı hiç belli olmuyor

Allah daha beterinden korusun canınıza bişey olmasın..
Dünyada Ölümden Başkası Yalan Ey İnsanoğlu!

1.00 Terra MMT