0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
benim aracım 2015 1,33 lıfe ve lpg li bir depo lpg 420 km yol yapıyor karmada diyelim buna İstanbul içi ve gümüşyaka arası. ve yakıt 9,8 olarak görünmekte ne zamandır. aracım 20000 km de ve bakımı 2 gün önce yaptırdım. serviste bunu dile getirdim acaba bir sorun mu var ölçüm yapar mısınız dedim. ki bunun normal olduğunu aracın kasasının bu motora fazla geldiğini ve yakıtın bu seviyelerde olmasını hoş karşılamam gerektiğini söylediler. bende kullanan arkadaşların daha düşük seviyelerde seyrettiğini söyledim ama cevap tatmin etmedi beni. bu olabilir mi ? kullanım açısından devrine dikkat ederek yormadan kullanırım ama hala 9,8 den aşağı düşüremedim
2015 1,33 lıfe benzınlı 18000km de son 60 km yı arabayı 4.vıtese takmadan ev ıs arası kullandım klıma acık. sıkısık trafık 11 lıtre yazıyor ekranda. Ankara Edırne ortalama 110-120 gıttım otoban bılıyorsun. 6,3 lıtre araba yukluydu. Mıllete bakıyorum ben galıba araba kullanmayı bılmıyorum yada bana Toyota dıye baska bı araba sattılar 5- 5,5 dıyenler var. Olabılır mı olabılır ama her zaman mumkun degıl .Ama bır yazıyorlar sankı hep 5 lıtre yakıyor bu araba. Hep aynı yolda hep aynı hızda gıdıyorsan ne dıyeyım. Ornegın otobanda 90km yı gecmezsen bos araba rampada yoksa olabılır yanı.
Ozgur hocam itiraf ediyorun siz araba kullanmayi bilmiyorsunuz. Saka bir yana keske gerceklere vurgu yapmasaydiniz da siz de ruyada gibi benim arabam 3 - 5 litre tuketiyor deseydiniz. Ama hata sizde, gosterge 7 - 8 i buldumu sifirlasaydiniz hic 11 lere sahitlik etmezdiniz.GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bizim amacimiz belli arkadaslar. Ayni arabalari kullanan arkadaslarla bilgi alisverisi hepsi bu. Forumdaki bir cok arkadas burdan ogrendikleriyle yerine gore kafasi rahatliyor. Ha tamam bu da onemli bisey degilmis dedigim cok sey ogrendim forumdan. Bu baslik cok genis kapsamli oldugundan yeni baslik acmadan bisey sormak istiyorum. Araba soguk evden ciktik vites 3 hiz 50 km. Sag arka tekerde bi cik cik sesi metal surtunme sesi geliyor. 50 den sonra ve oncesinde ses yok. Araba isinip fren kullandikca ses tamamen kesiliyor hic gelmiyor. Bu malum herkesin bildigi fren balatasi sorunu mu ? Forumda okudugum kadariyla hava kanali aciliyor diyen arkadaslar vardi. Servise gitsem ses kesin gelmez sanstan onuda biliyorum yalanci cikarir araba . Sizin yorumunuz nedir arkadaslar bildikleriniz ve dusunce yorumlarinizi alabilir miyim
Bu yakıt konusunda 2 sene önce forumda düşüncelerimi dile getirince bazı arkadaşlar baya alınmıştı ve tartışma çıkmıştı hafiften ben de daha fazla ilerletmeden muhabbeti kesmiştim. Şöyle özetleyeyimki sizin aracınız normal olanı yakıyor. 1.33 aurisimden biliyorum. Ankara şehiriçi trafikte o arabanın 7 litrenin altına düşmesi imkansız gibi birşey fakat bazı arkadaşlar nedense araca kendi tabirleriyle benzini koklatarak 5-6 litre arasını yaktırıyorlardı. Bunun sebebi ise güzergahlarının dümdüz ve az trafikli olması. Yani şehiriçi trafiği tanımına pek uygun değil. Uzun lafın kısası aracınız normal yakıyor. Koklatan arkadaşlara bakıp da canınız sıkılmasın.Bir ekleme daha 2011 aurisimle şehirlerarası yolda bile 90-100 km arası süratle gitmeme rağmen 5.8 lt nin altına düşememiştim. Fakat bunu şehir içinde yaktığını söyleyen arkadaşlar vardı.
onlar nobel odullu demirhan bey
Arkadaşlar merhaba , bugün eşim ve oğlumla beraber Ford bayiine gittik ve yeni Focus ile yeni Mondeo'yu inceledik.Bir kez daha Corolla alarak ne kadar doğru bir karar verdiğimizi anladık. Tamam onların ön konsolları çok daha güzel ama Corolla'daki ferahlık ve genişlik inanki Mondeo'da bile yoktu. Ayrıca metalik boya için +1.500 TL ücret talep ediyorlar.Çevremdeki herkes aracımı çok beğeniyor (kendim çelik jant da aldım) , performansını soranlara bayır yukarı çıkarken aracın bayılmaması için diğer büyük hacimli motora sahip veya dizel motora sahip araçlara göre 1 vites yerine 2 vites küçültüp yüksek devirle kolayca çıkabileceklerini söylüyorum. Hatta otomobilden çok iyi anlayan arkadaşlarımla benim aracımla yaptığımız yolculuklardan sonra hepsi performans yönünden hiç bir sorun olmadığı yönünde hemfikir kalıyorlar. Şehir içi 7,7-8,0 Lt tüketim ve 90-100 KM hızla 5,2-5,5 Litre tüketimi duyunca da araca hayranlıkları iyice artıyor. Nazar değmesinden korkuyorum
(Yanilmiyorsam yillik mtv si bile ayni)