Gönderen Konu: Toyota corolla 1.33 life  (Okunma sayısı 82068 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 15500
  • Model Yılı: '15
  • 82 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota corolla 1.33 life
« Yanıtla #260 : Ağustos 16, 2016, 11:30:14 »
benim aracım 2015 1,33 lıfe ve lpg li bir depo lpg 420 km yol yapıyor karmada diyelim buna İstanbul içi ve gümüşyaka arası. ve yakıt 9,8 olarak görünmekte ne zamandır. aracım 20000 km de ve bakımı 2 gün önce yaptırdım. serviste bunu dile getirdim acaba bir sorun mu var ölçüm yapar mısınız dedim. ki bunun normal olduğunu aracın kasasının bu motora fazla geldiğini ve yakıtın bu seviyelerde olmasını hoş karşılamam gerektiğini söylediler. bende kullanan arkadaşların daha düşük seviyelerde seyrettiğini söyledim ama cevap tatmin etmedi beni. bu olabilir mi ? kullanım açısından devrine dikkat ederek yormadan kullanırım ama hala 9,8 den aşağı düşüremedim :(
:);)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #260 : Ağustos 16, 2016, 11:30:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #261 : Ağustos 16, 2016, 13:08:50 »
benim aracım 2015 1,33 lıfe ve lpg li bir depo lpg 420 km yol yapıyor karmada diyelim buna İstanbul içi ve gümüşyaka arası. ve yakıt 9,8 olarak görünmekte ne zamandır. aracım 20000 km de ve bakımı 2 gün önce yaptırdım. serviste bunu dile getirdim acaba bir sorun mu var ölçüm yapar mısınız dedim. ki bunun normal olduğunu aracın kasasının bu motora fazla geldiğini ve yakıtın bu seviyelerde olmasını hoş karşılamam gerektiğini söylediler. bende kullanan arkadaşların daha düşük seviyelerde seyrettiğini söyledim ama cevap tatmin etmedi beni. bu olabilir mi ? kullanım açısından devrine dikkat ederek yormadan kullanırım ama hala 9,8 den aşağı düşüremedim :(
Istanbul icin gayet normal degerler. Forum da okudugunuz 5 - 6 lt tuketimlerini dikkate almamanizi tavsiye ederim.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 35000
  • 8 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #262 : Ağustos 16, 2016, 22:11:08 »

2015 1,33 lıfe benzınlı 18000km de son 60 km yı arabayı 4.vıtese takmadan ev ıs arası kullandım klıma acık. sıkısık trafık 11 lıtre yazıyor ekranda. Ankara Edırne ortalama 110-120 gıttım otoban bılıyorsun. 6,3 lıtre araba yukluydu. Mıllete bakıyorum ben galıba araba kullanmayı bılmıyorum yada bana Toyota dıye baska bı araba sattılar 5- 5,5 dıyenler var. Olabılır mı olabılır ama her zaman mumkun degıl .Ama bır yazıyorlar sankı hep 5 lıtre yakıyor bu araba. Hep aynı yolda hep aynı hızda gıdıyorsan ne dıyeyım. Ornegın otobanda 90km yı gecmezsen bos araba rampada yoksa olabılır yanı.
IYININ DE IYISI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #263 : Ağustos 16, 2016, 23:05:56 »
1.4 e12'de sakin kullanımda 6.3 6.2 falan yakıyor 1.33'te sakin kullanımda 6 vitesli olduğu için 5litreli değerleri görübilir ama 1.33te motor küçük olduğu için devirsiz kullanma biraz kanser edebilir orası ayrı
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #264 : Ağustos 16, 2016, 23:26:10 »
2015 1,33 lıfe benzınlı 18000km de son 60 km yı arabayı 4.vıtese takmadan ev ıs arası kullandım klıma acık. sıkısık trafık 11 lıtre yazıyor ekranda. Ankara Edırne ortalama 110-120 gıttım otoban bılıyorsun. 6,3 lıtre araba yukluydu. Mıllete bakıyorum ben galıba araba kullanmayı bılmıyorum yada bana Toyota dıye baska bı araba sattılar 5- 5,5 dıyenler var. Olabılır mı olabılır ama her zaman mumkun degıl .Ama bır yazıyorlar sankı hep 5 lıtre yakıyor bu araba. Hep aynı yolda hep aynı hızda gıdıyorsan ne dıyeyım. Ornegın otobanda 90km yı gecmezsen bos araba rampada yoksa olabılır yanı.
Ozgur hocam itiraf ediyorun siz araba kullanmayi bilmiyorsunuz. Saka bir yana keske gerceklere vurgu yapmasaydiniz da siz de ruyada gibi benim arabam 3 - 5 litre tuketiyor deseydiniz. Ama hata sizde, gosterge 7 - 8 i buldumu sifirlasaydiniz hic 11 lere sahitlik etmezdiniz.

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #265 : Ağustos 17, 2016, 00:04:49 »
Ozgur hocam itiraf ediyorun siz araba kullanmayi bilmiyorsunuz. Saka bir yana keske gerceklere vurgu yapmasaydiniz da siz de ruyada gibi benim arabam 3 - 5 litre tuketiyor deseydiniz. Ama hata sizde, gosterge 7 - 8 i buldumu sifirlasaydiniz hic 11 lere sahitlik etmezdiniz.

Mehmet Hocam senı Malatyadan tanıyorum galıba  :) depoyu fulleyıp sıfırladım son 60 km yakıt tuketımı bu. Dedım ya Trafık sıkısık arabayı 4.vıtese takacak yol yok .  :rofl:  Maksımum yapabılecegım hız 50-55 km ev ıs arası.  Ayrıca 4 tane ısık var 2 sı 60 sanıye ıkısı 90 sanıye. Klımayıda sabah aksam acıyorum havalar malum. 11 lıtre gene ıyı dıyorum. Arabayla 10-15 dakıka 90-100 km 6.vıtese takacak bı yol bulsam zaten ıner 7-8 lere.  Ekran genelde dogrudur ama karma tuketım ıcın benzını full full yapıp km yı sıfırlayıp hesaplamak lazım. Sehırıcı yanıltır ınsanı uzun yolda bakmak lazım. bır gun bır gunu tutmayabılır. Gece ayrı sabah ayrı ıs gunu ayrı haftasonu ayrı. Ayrıca ev ıs guzergahımda E-5 TEM gıbı yakıt tuketımı ortalamasını dusurecek bır yolda yok. En kotusu 11 yanı daha ustu yok demek ıstıyorum.
IYININ DE IYISI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #266 : Ağustos 17, 2016, 07:45:30 »
 :D   :D  :D  :D
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #267 : Ağustos 17, 2016, 16:59:06 »
Bende çoğunlukla klima açık 4. visteste 60 ile gidiyorum ortalamam 8.7

klima açık vites 6 da hız limitim 100 edirneye giderken yakıt tüketimim 7.5 di

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #268 : Ağustos 18, 2016, 04:35:33 »
mehmet hocam bosver uyma sen kotu soz sahibinindir. nasil bir karakterde oldugunu belli etti kaale almaya degmez.
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #269 : Ağustos 18, 2016, 11:22:05 »
Bizim amacimiz belli arkadaslar. Ayni arabalari kullanan arkadaslarla bilgi alisverisi hepsi bu. Forumdaki bir cok arkadas burdan ogrendikleriyle yerine gore kafasi rahatliyor. Ha tamam bu da onemli bisey degilmis dedigim cok sey ogrendim forumdan. Bu baslik cok genis kapsamli oldugundan yeni baslik acmadan bisey sormak istiyorum. Araba soguk evden ciktik vites 3 hiz 50 km. Sag arka tekerde bi cik cik sesi metal surtunme sesi geliyor. 50 den sonra ve oncesinde ses yok. Araba isinip fren kullandikca ses tamamen kesiliyor hic gelmiyor. Bu malum herkesin bildigi fren balatasi sorunu mu ? Forumda okudugum kadariyla hava kanali aciliyor diyen arkadaslar vardi. Servise gitsem ses kesin gelmez sanstan onuda biliyorum yalanci cikarir araba . Sizin yorumunuz nedir arkadaslar bildikleriniz ve dusunce yorumlarinizi alabilir miyim ???
IYININ DE IYISI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #270 : Ağustos 18, 2016, 15:38:22 »
Bizim amacimiz belli arkadaslar. Ayni arabalari kullanan arkadaslarla bilgi alisverisi hepsi bu. Forumdaki bir cok arkadas burdan ogrendikleriyle yerine gore kafasi rahatliyor. Ha tamam bu da onemli bisey degilmis dedigim cok sey ogrendim forumdan. Bu baslik cok genis kapsamli oldugundan yeni baslik acmadan bisey sormak istiyorum. Araba soguk evden ciktik vites 3 hiz 50 km. Sag arka tekerde bi cik cik sesi metal surtunme sesi geliyor. 50 den sonra ve oncesinde ses yok. Araba isinip fren kullandikca ses tamamen kesiliyor hic gelmiyor. Bu malum herkesin bildigi fren balatasi sorunu mu ? Forumda okudugum kadariyla hava kanali aciliyor diyen arkadaslar vardi. Servise gitsem ses kesin gelmez sanstan onuda biliyorum yalanci cikarir araba . Sizin yorumunuz nedir arkadaslar bildikleriniz ve dusunce yorumlarinizi alabilir miyim ???
Valla hocam servise gidecekseniz oncelikle sesi kaydedip oyle gidin. Eger sesi duymazlarsa birsey yok deme ihtimali yuksek. Birde sizin servisteki ilk hitabiniz onemli. Eger yaparlasa yapsinlar yoksa onemli degil gibi yumusak davranirsaniz yapmazlar ama ilk etapta sert yaparsaniz muhtemel kronik sorun oldugu icin gerekenleri yaparlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #271 : Ağustos 18, 2016, 16:39:30 »
Bu yakıt konusunda 2 sene önce forumda düşüncelerimi dile getirince bazı arkadaşlar baya alınmıştı ve tartışma çıkmıştı hafiften ben de daha fazla ilerletmeden muhabbeti kesmiştim. Şöyle özetleyeyimki sizin aracınız normal olanı yakıyor. 1.33 aurisimden biliyorum. Ankara şehiriçi trafikte o arabanın 7 litrenin altına düşmesi imkansız gibi birşey fakat bazı arkadaşlar nedense araca kendi tabirleriyle benzini koklatarak 5-6 litre arasını yaktırıyorlardı. Bunun sebebi ise güzergahlarının dümdüz ve az trafikli olması. Yani şehiriçi trafiği tanımına pek uygun değil. Uzun lafın kısası aracınız normal yakıyor. Koklatan arkadaşlara bakıp da canınız sıkılmasın.
Bir ekleme daha 2011 aurisimle şehirlerarası yolda bile 90-100 km arası süratle gitmeme rağmen 5.8 lt nin altına düşememiştim. Fakat bunu şehir içinde yaktığını söyleyen arkadaşlar vardı.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #272 : Ağustos 20, 2016, 03:57:42 »
Bu yakıt konusunda 2 sene önce forumda düşüncelerimi dile getirince bazı arkadaşlar baya alınmıştı ve tartışma çıkmıştı hafiften ben de daha fazla ilerletmeden muhabbeti kesmiştim. Şöyle özetleyeyimki sizin aracınız normal olanı yakıyor. 1.33 aurisimden biliyorum. Ankara şehiriçi trafikte o arabanın 7 litrenin altına düşmesi imkansız gibi birşey fakat bazı arkadaşlar nedense araca kendi tabirleriyle benzini koklatarak 5-6 litre arasını yaktırıyorlardı. Bunun sebebi ise güzergahlarının dümdüz ve az trafikli olması. Yani şehiriçi trafiği tanımına pek uygun değil. Uzun lafın kısası aracınız normal yakıyor. Koklatan arkadaşlara bakıp da canınız sıkılmasın.
Bir ekleme daha 2011 aurisimle şehirlerarası yolda bile 90-100 km arası süratle gitmeme rağmen 5.8 lt nin altına düşememiştim. Fakat bunu şehir içinde yaktığını söyleyen arkadaşlar vardı.

onlar nobel odullu demirhan bey  :D
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #273 : Ağustos 20, 2016, 19:42:14 »
onlar nobel odullu demirhan bey  :D
Valla hocam toyotanın arkadaşlarının aracını alıp müzeye koyması lazım :) Hani benim lafım az yaktıran ve araçlarından memnun olan arkadaşarlara değil, 2 sene öncede üstüme geldiler ben de bir daha yazmadım. Tek derdim böyle yazan arkadaşların yazdıklarını diğer normal kullanıcılar görünce niye benim arabam böyle yakıyor, acaba sorun mu var diyip üzülere araçlarından soğuyorlar veya bir sorun varmış gibi birsürü ustaya gösterip haybiye para harcıyorlar yazık yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #274 : Ağustos 21, 2016, 00:25:39 »
Arkadaşlar bu insanın ihtiyacına göredir ben 22 yaşındayım ve genç birisi olarak bana 1.33 yetiyor diye 1.33 aldım şenir dışına nadiren çıkıyorum şehir içinde eşe dosta cafelere gezmeye gitmek için araba var.  bunlardan dolayı 1.33 aldım şimdi 1.33 alıp burada ahkam kesmenize gerek yok bunu size zorla satmıyorlar madem 1.6 sına durum yok 1.33 sıfır fiyatına 1.6 active advance 2013 2014 model var onlara yönelebilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #275 : Ağustos 21, 2016, 12:24:36 »
1.33 ile 1.6 arasi 10.000 tl fark var. Bence 1.33 u cok sevdigimizden degil  maddi olanaklardan 1.33 aliniyor. Yani bir bakima cogu kisi kesesine gore aliyor. (Yanilmiyorsam yillik mtv si bile ayni) Zaten biri 5.8 biri 6.3 lt yakiyor,( sitedeki degerlere gore) arada cok bir fark yok

1.6 larda 2000 tl farkla farkli donanimlar var. Bunlari tartisabiliriz . 2000 fazla verseydin de ustinu alsaydin diye ama 10000 tl dusunulecek bir rakam( herkes icin konusmuyorum)

1.3 ile 1.6 ayni rakam olsaydi eminim herkes 1.6 alirdi..... :)
Hatta 1.6 ya lpg takilsa 1.33 ten daha az yakar mi bilemiyorm. ( performans kaybi olmadan)

Benim nacizene dusuncem bu... Katilan katilir katilmayan katilmaz...herkesin dusuncesi farkli.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #276 : Ağustos 21, 2016, 15:35:29 »
Arkadaşlar merhaba , bugün eşim ve oğlumla beraber Ford bayiine gittik ve yeni Focus ile yeni Mondeo'yu inceledik.
Bir kez daha Corolla alarak ne kadar doğru bir karar verdiğimizi anladık. Tamam onların ön konsolları çok daha güzel ama Corolla'daki ferahlık ve genişlik inanki Mondeo'da bile yoktu. Ayrıca metalik boya için +1.500 TL ücret talep ediyorlar.
Çevremdeki herkes aracımı çok beğeniyor (kendim çelik jant da aldım) , performansını soranlara bayır yukarı çıkarken aracın bayılmaması için diğer büyük hacimli motora sahip veya dizel motora sahip araçlara göre 1 vites yerine 2 vites küçültüp yüksek devirle kolayca çıkabileceklerini söylüyorum. Hatta otomobilden çok iyi anlayan arkadaşlarımla benim aracımla yaptığımız yolculuklardan sonra hepsi performans yönünden hiç bir sorun olmadığı yönünde hemfikir kalıyorlar. Şehir içi 7,7-8,0 Lt tüketim ve 90-100 KM hızla 5,2-5,5 Litre tüketimi duyunca da araca hayranlıkları iyice artıyor. Nazar değmesinden korkuyorum :)

Ya binip kullanmamış olsak ,
Ya focusu  test etmiş olsa idin yol tutuşuna hayran olurdun. Mondeo daki kalite , iç hacim yol tutuş daha iyi. Siz aracı aldım hata yapmadım , aracım çok iyi hatta sundanda iyi diyen taraftansınız. Lütfen elma ile armutları karıştırma. Fordun yeni çıkarttığı 1.5 dizel aracı kullanırsan yakıt ekonomisi yol tutuş, güç performansı görürüsün.
Bu yazdıklarını bir otomobil dergisi editor arkadaşa okudum. Adam gülmekten nerdeyse oturduğu koltuktan düşüyordu. Aracınız hayırlı olsun. Ailenizle güzel günlerde binin ancak eski teknolojili  turbosu olmayan 133 motoru  ,  klasik sert plastik iç mekanı ve yol tutmayan bu aracı ne olursunuz övmeyin. Avrupada bu tip motor satışta değil.
1 yaşındaki corollayı ne kadara alıyorsun bi bak......
Elbette tam tamamına çok kötü demiyorum ama sizin dediğiniz kadarda değil...
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #277 : Ağustos 21, 2016, 23:14:30 »
(Yanilmiyorsam yillik mtv si bile ayni)
4 santimetreküp cük farktan dolayı bir üst vergi dilimine giriyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #278 : Ağustos 22, 2016, 04:14:09 »
bencede 1.3 baz model toyota ile focus ve ozelliklede mondeoyu kiyaslayip bu iki araca tas atmak harbiden cok abest olmus.  :rofl:
sunuda belirteyim toyotada artik 750 tlcik boya farki aliyor
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • .
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 19000
  • 53 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #279 : Eylül 29, 2016, 21:46:51 »
25 yasından çok büyük hevesle aldığım E150 kasa 1.33 corollama 4 ay binebildim,tam bir toyota hastasıyım sattığım arabamın aynısını gördüğümde hala iç geçiririm. Şehir içinde kışın 9,yazın 8 litre yakıtı vardı. Ortalama hızım da bu arada 24 km idi. Uzun yolda 100-120 aralığında dikkat ederek 5.2 ortalamaları dahi gördüm toplam 750 km bazında(İstanbul-Aksaray arası).Uzun yolda 2 kişi dolu bagaj ile ilerden gördüğüm her rampa canımı sıkıyordu. Hızlı giremessem şayet hızlanmak çok zaman alıyordu bazen o hızı koruyabildiğime bile seviniyordum,beni 80 ile çıktığım rampada dizeller fişek gibi yanımdan geçiyordu. Bundan dolayı cesaret edip lpg de taktıramadım.Buralardaki yorumlara baktıkça acaba benim araçta mı sorun vardı diyorum.Tekrar sıfır almayı bile düşünüyorum çünkü fiyatları çok cazip.Corollamdan sonra 1.4 tdci fiestam oldu yine ksıa bi süreliğine 5 ay kadar. O kadar atik gelmişti ki araba E5 te makas atasım geliyordu. Sollamalarda düşünmeden gaza basıp direksiyonu kırabiliyorum. Şimdi elmayla armutu kıyaslama diyecek arkadaşlar ama benzlinli de olsa bi araç o kadar hantal olmamalı abicim. Yani sonuç olarak hala gidip aynı arabam alabilirim,niye cünkü 1.6 lar çok pahalı.
  Sonuç olarak ne kadar toyota sever olsam da yeni kasa 1.33 ün liste fiyatının 59.200 olduğunu görünce şimdi alacak olsam 2.el bi fluence 1.5 dci touch ya da paraya kıyıp focus 1.5 tdci powershift(mükkemmel bir araç muazzam tork)(Sanırım ben biraz basınca giden bir araç istiyorum o kadar sakın kullanan birisi olarak)Tesekkürler. :tamam:
Bizimkisi bir aşk hikayesi...Çocukluk Aşkı, nasip edene şükür :-)