0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yani bu kadar teknik bilgi ve paylaşımdan sonra ;"Hadi bir araya gelip yerli araç üretelim" diyesim geldi neredeyse.
Biz neyiz ki, ülkemizde öyle değerli makina mühendisleri varki, artık bilgisayarlarla bir kaç saatte yeni bir motor dizayn edebilirler.Bizim sorunlarımız politik.
ben şunu merak ettim:atkinson verimli ancak gücü düşük. otto ise güç grafiği daha iyi ama verim bir miktar düşük kalmış.ottoyu atkinson verimine çıkartmak mümkün değil mi ? düşük devirde ve daha az sıkıştırma ile motoru ayarlamak mümkün değil mi ?1.8 litrelik prius motorları bir atkinson kadar verimli değilmidir?yeni araçlardaki subap ayarlama sistemi verimi atkinsondaki kadar yükseltemiyor mu?
arkadaşlar biraz konu dışı gibi amaneden motorun ürettiği ısıyı kullanamıyoruz?
@Tayfun Kavasoglu (33008) Çok iyi bir tüketim yakalamışsınız, profildeki aracınız farklı görünüyor 2 aracınız mı var?
Bu arada eco modu sürekli açık tutmamızın herhangi bir zararı olur mu
Olmaz herhalde, benim hep açık. Hatta ilk kalkışta hep EV ile kalkıyorum, bazen benzine geçmeden kısa yerlere gitmek gerekiyor.
Çok iyi 2012 kasımından bu yana hybrid cool kullanıyorum hiç bu kadar düşük seviyede görmedim. Bu da benim gösterge