0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
EV mode ben açmıyorum. Araç otomatik olarak yumuşak kalkışlarda zaten elektrikli motordan güç alıyor gördüğüm kadarıyla. Ama eco modu aktif ediyorum çoğu zaman. EV MODE 30 km/s hızla gidilecekse aktif edilmeli diye biliyorum ??
Spor modda çoğunlukla yokuş çıkıyor olmalısınız.
Tabiri caizse eco düğmesi kullandığımı hatırlamam bile sürekli eco da. kullandığım yer genel olarak düzlük. Ama yaşadığım yer itibariyle Rakım yüksek, soğuk iklim, Kışlık lastik gibi etkenlerden olduğunu düşünüyorum. Çünkü vitesi D ye aldığım anda çoğu zaman Jeneratör çalışmaya başlıyor. Yazları 5 - 5,5 arası oluyor. Aracı sakinde kullanmaya çalışıyorum servise gittim sorun yok dediler. Sanırım sorun bende
Benim bir sorum olacak. Mesela marketten bir şeyler alacağız. Sağa çektik vitesi P konumuna aldık el frenini çekip, anahtar cebimizde olduğu halde aracı terk edersek stop eder mi ya da bir sorun olur mu?
Bir sorun olmaz, fakat teknik olarak araç çalışmaktadır ve çalınma riskine açıktır. İçindeki benzin bitene kadar yada stop edilene kadar anahtarsız kullanılabilir.Tabii uzun süreli anahtarsız denemedim, deneyeninde olduğunu sanmıyorum. Eğer süre varsa o süre sonunda belki kendisi stop edecektir. Örneğin 5.dk gibi..!?Start yaptıktan sonra elektrik tüketimi sıfır değildir. Sıcak havalarda Pil soğutma fanı düşük devirde çalışmaktadır, motor su pompası çalışmaktadır, göstergeler canlıdır. Dolayısiyle sonunda pil bittiğinde motor devreye girecektir. Örneğin çalışır vaziyette uzun süreli park ettik, eğer anahtarsız kaldığını anlamıyor ise, örneğin 1 ay sonra benzini bitecektir.
Elektrik motorunun benzinli motorun krankına bağlandığını öğrendim.Böylece marş motoru görevini de bu motor görüyor. Ancak sadece elektrik motoru çalışırken dolayısıyla krank dönerken pistonlar da inip kalkıyor, bu bir miktar sürtünmeden dolayı güç kaybı oluşturur diye düşünüyorum.