Gönderen Konu: Yaris Hybrid Test, Teorik ve Pratik bilgilendirme.  (Okunma sayısı 19367 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris Hybrid Test, Teorik ve Pratik bilgilendirme.
« Yanıtla #100 : Mart 27, 2015, 23:15:31 »
EV mode ben açmıyorum. Araç otomatik olarak yumuşak kalkışlarda zaten elektrikli motordan güç alıyor gördüğüm kadarıyla. Ama eco modu aktif ediyorum çoğu zaman. EV MODE  30 km/s hızla gidilecekse aktif edilmeli diye biliyorum ??

Piller tam dolu olsa dahi, 30km/h den yüksek süratlerde zaten EV modu aktive edilemez (bana çok gereksiz görünen bir ayrıntı).

Düğme ile devreye alınabilen EV modu, 30km/h süratler altında, sadece Elektrik motoru ile yol alırken gaz pedalını daha az hassas hale getiriyor ve AC kompresör çalışmasının şiddetinide düşürerek elektrikten daha fazla tasarruf edilmesini sağlıyor. Sadece kapalı garajlarda kullanılabilir bir özelliktir..

Bunun dışında ECO mod zaten günlük kullanılması gereken EV modudur.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Mart 27, 2015, 23:15:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 117000
  • Model Yılı: '15
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Mart 28, 2015, 09:09:58 »

Daha belirli bir ortalama tutturmak için çok erken tabi ama fena değil ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 27000
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Mart 28, 2015, 10:07:43 »
Spor modda çoğunlukla yokuş çıkıyor olmalısınız.

Tabiri caizse eco düğmesi kullandığımı hatırlamam bile sürekli eco da. kullandığım yer genel olarak düzlük. Ama yaşadığım yer itibariyle Rakım yüksek, soğuk iklim, Kışlık lastik gibi etkenlerden olduğunu düşünüyorum. Çünkü vitesi D ye aldığım anda çoğu zaman Jeneratör çalışmaya başlıyor. Yazları 5 - 5,5 arası oluyor. Aracı sakinde kullanmaya çalışıyorum servise gittim sorun yok dediler. Sanırım sorun bende :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 371 kere teşekkür etti
« Yanıtla #103 : Mart 28, 2015, 10:32:33 »
Tabiri caizse eco düğmesi kullandığımı hatırlamam bile sürekli eco da. kullandığım yer genel olarak düzlük. Ama yaşadığım yer itibariyle Rakım yüksek, soğuk iklim, Kışlık lastik gibi etkenlerden olduğunu düşünüyorum. Çünkü vitesi D ye aldığım anda çoğu zaman Jeneratör çalışmaya başlıyor. Yazları 5 - 5,5 arası oluyor. Aracı sakinde kullanmaya çalışıyorum servise gittim sorun yok dediler. Sanırım sorun bende :)

Est. İllaki ufak tefek etkenler vardır.   :rofl:

Bursalı olanlar bilir . Benim güzergah sabah çekirge, altıparmak, heykel, setbaşı, yeşil. Yolumun hemen hemen 1/3 'i yokuş olduğunu varsayarsak bence iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Mart 28, 2015, 16:54:33 »
Bazan aracın yerini değiştirmek falan gibi durumlarda pil zayıfsa ya da klima açıksa benzin motoru gereksiz yere devreye giriyor,Böyle durumlarda kullanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 371 kere teşekkür etti
« Yanıtla #105 : Mart 28, 2015, 19:19:49 »
Benim bir sorum olacak. Mesela marketten bir şeyler alacağız. Sağa çektik vitesi P konumuna aldık el frenini çekip, anahtar cebimizde olduğu halde aracı terk edersek stop eder mi ya da bir sorun olur mu? Çünkü anahtar yakın mesafede değilken araç çalıştırılamıyor. Akşam bunu deneyecektim ama aracı power tuşuna basarak stop edip tekrar dönüp çalıştırıp o şekilde yoluma devam ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Eylül 21, 2016, 10:49:20 »
Başlık pasife girmiş bir süredir. Araç hakkında ilk yazdığım konulardan bir kısmını aldıktan sonra düzeltmem gerektiğini anladım ama düzeltemedim, buraya yazayım o zaman :
-- Isıtma için klima kullanılmıyor, benzin motorunu çalıştırıp ısıtıyormuş.
-- Dokunmatik ekranını beğenmedim, hassasiyeti yetersiz, her seferinde 2-3 kere basmak zorunda kalıyorum.
-- Geri görüş kamerası muhteşem, gece bile çok iyi görüntü veriyor.
-- USB girişi acaip kötü, kapağı aç tak bir dert, hele gece vakti tlf şarjı takmak resmen işkence, ne aydınlatma var ne bir şey, el feneriyle o bölgeyi aydınlatmak gerekiyor bildiğin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Eylül 21, 2016, 11:00:16 »
Benim bir sorum olacak. Mesela marketten bir şeyler alacağız. Sağa çektik vitesi P konumuna aldık el frenini çekip, anahtar cebimizde olduğu halde aracı terk edersek stop eder mi ya da bir sorun olur mu?

Bir sorun olmaz, fakat teknik olarak araç çalışmaktadır ve çalınma riskine açıktır.

İçindeki benzin bitene kadar yada stop edilene kadar anahtarsız kullanılabilir.

Tabii uzun süreli anahtarsız denemedim, deneyeninde olduğunu sanmıyorum. Eğer süre varsa o süre sonunda belki kendisi stop edecektir. Örneğin 5.dk gibi..!?

Start yaptıktan sonra elektrik tüketimi sıfır değildir. Sıcak havalarda Pil soğutma fanı düşük devirde çalışmaktadır, motor su pompası çalışmaktadır, göstergeler canlıdır. Dolayısiyle sonunda pil bittiğinde motor devreye girecektir. Örneğin çalışır vaziyette uzun süreli park ettik, eğer anahtarsız kaldığını anlamıyor ise, örneğin 1 ay sonra benzini bitecektir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 371 kere teşekkür etti
« Yanıtla #108 : Ekim 06, 2016, 12:00:27 »
Bir sorun olmaz, fakat teknik olarak araç çalışmaktadır ve çalınma riskine açıktır.

İçindeki benzin bitene kadar yada stop edilene kadar anahtarsız kullanılabilir.

Tabii uzun süreli anahtarsız denemedim, deneyeninde olduğunu sanmıyorum. Eğer süre varsa o süre sonunda belki kendisi stop edecektir. Örneğin 5.dk gibi..!?

Start yaptıktan sonra elektrik tüketimi sıfır değildir. Sıcak havalarda Pil soğutma fanı düşük devirde çalışmaktadır, motor su pompası çalışmaktadır, göstergeler canlıdır. Dolayısiyle sonunda pil bittiğinde motor devreye girecektir. Örneğin çalışır vaziyette uzun süreli park ettik, eğer anahtarsız kaldığını anlamıyor ise, örneğin 1 ay sonra benzini bitecektir.

Uzun süren ben de denemedim. Şöyle bir durum oldu: Aracın anahtarı annemdeydi, dükkanın önünde park yeri olmadığı için onu indirdim ben yola devam ettim. Bu esnada sarı anahtar uyarı ışığı kadranda yanıp sönmeye başladı ve anahtarın bende olmadığını fark ettim yavaşça tedirgin olarak "ev" modunda aracı yanaştırdım. Sıkıntı olmadı ama acaba elektrik motoru devreden çıktığında benzinli motor devreye girmezse diye korktum açıkçası. Gerçi araçtan inince  araç 3 defa sesli olarak uyarıyor, iyi de oluyor. Çünkü ilk zamanlar motordan ses gelmediği için baya işime yaradı sesli uyarı.  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Ekim 06, 2016, 12:09:36 »
Tüm markalarda anahtarsız girişte araç kullanılabiliyor. Arkadaşımın yaşadığı bir olayı anlatayım.
Oda annesini bırakıyor eve, odan çalıştığı yere geliyor gelirken yolda fark ediyor göstergedeki uyarıyı. Geri dönüyor anahtarı almaya. Aşağı yukarı yarım saat sonra. Motor kapatılmadığı müddetçe sıkıntı olmuyor
Ama renault talismanda aracı p ye alıp kapıyı açtığınız anda aracı kapatıyor. Uzaklaşınca kilitliyor. Adamlar yapmış :D
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Ocak 12, 2017, 21:25:29 »
Bi canlandıralım, hortlatalım konuyu.  :D

Tayfun abi şunu demiş.
Alıntı
Elektrik motorunun benzinli motorun krankına bağlandığını öğrendim.Böylece marş motoru görevini de bu motor görüyor. Ancak sadece elektrik motoru çalışırken dolayısıyla krank dönerken pistonlar da inip kalkıyor, bu bir miktar sürtünmeden dolayı güç kaybı oluşturur diye düşünüyorum.

Bu durum aklımı karıştırdı. Araç dururken şarjın çok az olduğunu, araca ilk hareketi verecek gücünün kalmadığını düşünelim. Bu durumda elektrikli motoru kullanarak benzinli motoru şarj durumunda çalıştırmıyor mu dururken? Sonuçta CVT var ve dururken de 2 motoru çalıştırabilir. Hal böyle olunca benzinli motor ile elektrikli motorun sürekli birbirine bağlı olmadığını düşünebiliriz. Değil midir?
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.