Gönderen Konu: Sıfır aracımın bütün parçalarında boya kalınlığı farklı çıktı.  (Okunma sayısı 10350 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Merhaba herkese, bugün aracımı servise götürdüm. Bu arada otomatik bir araç istediğimi belirterek takas istedim. Ancak ekspertiz de bana aracın parçalarında aşırı boya kalınlığı farkı olduğunu söylediler. Beynimden vurulmusa döndüm. Aldigim bayiyi aradım tekrar kontrol ettirdiler ve olabilir dediler. Ben de ana merkeze mail attım.  Bu durumda ne yapmam lazım. Bas bayağı ayıplı mal.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ekspertiz raporunda hata olabilir mi? bazen sıfır araçlar satılmadan ufak kaza geçiriyor nakliye esnasında, boyayıp satıyorlar ancak dediğinize göre her yerinde olması ilginç. Bu durumu geçerli bir rapor ile tespit edip dava açılabilir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Toyota expertiz raporunu vermedi. Sadece söylediler. Ama boya ustası bana tek tek gösterdi. Oradaki diğer bütün sıfır araçlar ve benimkisi üzerinde deneme yaparak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Toyota expertiz raporunu vermedi. Sadece söylediler. Ama boya ustası bana tek tek gösterdi. Oradaki diğer bütün sıfır araçlar ve benimkisi üzerinde deneme yaparak.

Rapor tutun ve dava edin...
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ

Tabi yazılı rapor verseler kendilerini bağlayacaklar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Tüketici haklarına mı basvurmam gerekiyor yoksa normal bir mahkemeyemi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Çok ilginç bir durum. Peki nasıl ispatlanacak kullanıcının boya yaptırmadığı arabasına?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
Tüketici haklarına mı basvurmam gerekiyor yoksa normal bir mahkemeyemi.

Merkeze attığınız mailin cevabını bekleyin ilk önce. Ayıplı mal kapsamına girer bence ilk başvurulacak adres tüketici hakem heyeti veya tüketici mahkemesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ya işte ona sinir oldum. Adamlar bana dediki bu kalınlığında belli bir aralığı yok. Siz mahkemeye verirseniz bilirkisi heyetinde birkaç kisi de toyotadan olur. Onlar da muhtemelen normaldir der ve bu işten bişey çıkmaz,  siz başkasına satarsaniz bize yonlendirin biz anlatırız dediler.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 24, 2014, 23:19:43
Dalga geçer gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
Çok ilginç bir durum. Peki nasıl ispatlanacak kullanıcının boya yaptırmadığı arabasına?

Hocam, aracın her bölgesinin böyle olduğunu söylüyor arkadaş. Sıfır araç, serviste ve sigorta da kaza/hasar kaydı yoksa tek ihtimal sanayide yapılacağı. Kimse garanti kapsamında ve sigortalı aracının bir çok parçasını sanayide  boyatmaz. Hangi parçalar normal hangi parçalarda kalınlık var o önemli tabi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Allahtan ustanın biri insaflı beni gizlice uyardı yoksa hiç bilmeyecektim.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 24, 2014, 23:27:42
Sadece sol arka kapının değerleri oradaki diger sıfır ve satılan 2. El bir avensis ile aynı çıktı.  Diger bütün parçalarında kalinlik fazla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
Allahtan ustanın biri insaflı beni gizlice uyardı yoksa hiç bilmeyecektim.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 24, 2014, 23:27:42
Sadece sol arka kapının değerleri oradaki diger sıfır ve satılan 2. El bir avensis ile aynı çıktı.  Diger bütün parçalarında kalinlik fazla

Düşük bir ihtimal olsa da fabrikasyon boya hatası olabilir mi? bunu @Ahmet Güve (8047) ye sormak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
O usta bana hadi 1-2 parçada olsa normal diyecem ama tüm parçalarında olunca şaştım kaldım dedi. Zaten bana söylemeden önce ortalık bir hareketlendi, sonra bana aracı nereden aldığımı sordular. Farklı bir bayi olunca söylediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 40300
  • Model Yılı: '11
  • 17 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun. Yapmanız gereken öncelikli olarak noterden ihtarname çekmek. Hem satın aldığınız bayiye hem distribütöre. Muhtemelen karşı tebligat cekeceklerdir. Bu noktadan sonra tebligatlarla mahkemenin yolunu tutacaksıniz. Mahkeme tuketici mahkemesi olmaz. Tuketici mahkemesi belirli bir meblaga kadar davalara bakıyor. Avukatla gorusmenizi tavsiye ederim. Boya farklılığı konusunda eminseniz kesinlikle kazanırsınız. Bir tanıdık toyota yarisi kaputu boyalı satmışlar 1 yıl sonunda davayı kazandı sıfır yaris verdiler tekrar.
Artık Elektronik İmza Kullanıyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '12
  • 22 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Orjınal Boya kalınlıgı 150 ye kadar normal.
Toyota Avensis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Tabi usta bana daha önceden söyledi.  Son hadde kadar beklediler

Mesaj Birleştirildi: Kasım 24, 2014, 23:46:04
Valla değerleri hatırlamıyorum ama tek hatırladığım diger araclardan fazla ve birbirinden farklı olduğu.  Zaten bence boya kalinlik farkı ne olursa olsun bütün aynı model aracta eşit olmalı.  O zaman fabrikada bir kapıyı siyah boyayıp ee bu fabrikada bu renk boyanmış deyip işin içinden çıkalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Şimdi olayın ne olduğuna göre il değişir...
Şayet araç Fabrikasyon aşamasındayken boyada bir sorun farkedilip ilgili parçalar veya belki aracın tamamı tekrar boyanmış ise elinize Hiçbirşey geçmez, boşa uğraşırsınız...
Ama yok araç nakliye esnasında vs hasar görmüş, sonrasında Satıcı bayi Tarafından tamir edilerek Hiçbirşey olmamış gibi satıldıysa iş değişir, o zaman araç iadesine kadar yolu var işin...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 40300
  • Model Yılı: '11
  • 17 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
Şimdi olayın ne olduğuna göre il değişir...
Şayet araç Fabrikasyon aşamasındayken boyada bir sorun farkedilip ilgili parçalar veya belki aracın tamamı tekrar boyanmış ise elinize Hiçbirşey geçmez, boşa uğraşırsınız...
Ama yok araç nakliye esnasında vs hasar görmüş, sonrasında Satıcı bayi Tarafından tamir edilerek Hiçbirşey olmamış gibi satıldıysa iş değişir, o zaman araç iadesine kadar yolu var işin...
Oğuzhan Bey yanlış düşünüyorsunuz. Boya olayı hangi aşamada olursa olsun, şu anda tüketiciye bir sorun olarak geri dönmüşse, tüketici haklıdır değiştirilmelidir. Değilse zaten takas istediğinde problem olmamalıydı. Kaldıki toyota nın fabrikasyon sırasında böyle bir işlem yapacaģına ihtimal vermiyorum.
Artık Elektronik İmza Kullanıyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ama bence o zaman asıl onlara sıkıntı olur. Çünkü standart dışı üretilmiştir.  O tarz boya sıkıntısı olan araçların temizlenip komple sıfırdan boyanması gerekmez mi

Mesaj Birleştirildi: Kasım 25, 2014, 00:05:08
Bence boya yapan o robotların bu kadar farklı parçada bu kadar farklı kalınlıkta hata yapması imkansız.