Gönderen Konu: Sıfır aracımın bütün parçalarında boya kalınlığı farklı çıktı.  (Okunma sayısı 10351 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Hiç aracınızı birisine bırakıp uzunca bir süre aracınızdan uzak kaldığınız oldu mu? Arkadaşımın başına geldi, eşi kaza yapmış söylememiş, oda bakıma götürünce boyandığını anlayabilmiş
THE END

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Bir de tüm araçlar kalite kontrolü sırasında boyasına da bakılıyor olmalı. Benim araç oradan nasıl geçmiş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Oğuzhan Bey yanlış düşünüyorsunuz. Boya olayı hangi aşamada olursa olsun, şu anda tüketiciye bir sorun olarak geri dönmüşse, tüketici haklıdır değiştirilmelidir. Değilse zaten takas istediğinde problem olmamalıydı. Kaldıki toyota nın fabrikasyon sırasında böyle bir işlem yapacaģına ihtimal vermiyorum.
Sonuçta otomobil Fabrikası'nın boya konusundaki isterleri kusursuz ve dış etkilere dayanıklı araç yüzeyi elde etmek değil midir..?
Bu sağlandığı sürece herhangi bir yükümlülüğünü yerine getirmemiş sayılmaz...
Yani burada boya kalınlığının standart olması gerektiği konusunda sizinle aynı fikirde değilim, hatta keşke öyle bir uygulama olsa da otomobil kaput ve ön çamurluklarına daha da kalın boya atsalar...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Yok onda işte cok iddialıyım benden başka kullanan olmadı. Daha kendi aracımın arka koltukların da bile oturmadim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 40300
  • Model Yılı: '11
  • 17 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
Hiç aracınızı birisine bırakıp uzunca bir süre aracınızdan uzak kaldığınız oldu mu? Arkadaşımın başına geldi, eşi kaza yapmış söylememiş, oda bakıma götürünce boyandığını anlayabilmiş
Çok enteresan hocam kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi.  :D
Artık Elektronik İmza Kullanıyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Çok enteresan hocam kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi.  :D

Ayrıldılar zaten :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Oğuzhan bey ben bu durumda ben daha ince olmasını tercih ederdim. 2. Elde kimseye laf anlatamazsınız.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 25, 2014, 00:21:55
Aslında birkaç farklı yerden daha ölçüm yapıp hangi parça hangi kalınlıkta not etmem lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Oğuzhan bey ben bu durumda ben daha ince olmasını tercih ederdim. 2. Elde kimseye laf anlatamazsınız.
Murat bey sizi Anlıyorum, gerçekten de çok can sıkıcı bir durum, ancak ben size fabrikanın olaya bakış açısını anlatmaya çalıştım...
Keşke aynı aracın sıfırını verseler size, buna ben de mutlu olurum, sonuçta benim cebimden çıkmıyor parası...
Ama dediğim gibi ise yüzünüzü güldürecek bir netice almanız zor...
Sizin öncelikle bir Toyota yetkili servisinde aracın bu durumunu tespit ettirin (yazılı olarak ), sonra da elinizde belgesi ile aracı aldığınız bayiye gidin, olayın aslını Öğrenmeye çalışın, sıkıştırın bağırın çağırın...
Eğer ki nakliye esnasında bir sorun olmuşsa, şanslısınız, ama eğer gerçekten de fabrikadan böyle çıkmışsa pek birşey yapılmaz sanırım...
Buarada herhangi bir mal üretimi vs konusunda işler böyle yürüyor, sadece araba da değil...
Mesela yetkili servis Tarafından değiştirilip yenisi verilen telefonlar tamir edilip kozmetik olarak sıfırladıktan sonra , bir başka telefonu yenisi ile Değiştirme olayında bir müşteriye yeni telefon olarak verilebiliyor...

Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ah bayi o raporu bir verse. Ama yinede hukuk savaşımı sürdürmeyi düşünüyorum. Belki bir kaç yıl sonra yılın tüketicisi ödülü alırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Millet gerçekten pirana olmus. Bu nedir ya calis Didin emek et birikim yap sıfır araba al yaşadığın sorun strese bak. Çok geçmiş olsun.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
MURAT Bey, geçmiş olsun.

Öncelikle işi bayiyle çözmeye çalışın.

Başka bir forumda bir kaç ay önce OPEL bayisinden teslim aldığı aracın 4 kapısında da boya olduğunu farkeden bir tüketici, ASTRA 1.6 benzinli aracını iade edip, cüzî bir fark vererek ASTRA 1.4 TURBO araca sahip oldu.

Yine aynı forumda bir VOLKSWAGEN kullanıcısı, aracında boya olduğunu farkedip DOĞUŞ OTO'ya başvurdu.
Araçta boya olup olmadığına karar verilmesi için ALMANYA'dan teknik ekip geldi. Ekip araçta boya olduğunu kabul edip, "Bu boyanın eşini/cinsini VOLKSWAGEN bayisinden veya fabrikasından başka bir yerde bulamazsınız, doğrudur, bu araç bizim hatamızdan dolayı boyanmıştır" dedi.

2. olayın üzerinden yürüyün.

Bu olayların linklerini bulabilirsem yol gösterici maksatla sizinle de paylaşırım.

Ekleme:

Bahsi geçen OPEL aracın konu linki aşağıdadır.

http://forum.donanimhaber.com/m_93607542/tm.htm

Bu yazıyı da okumanızı tavsiye ederim.
Aynı forumdan Ozn.Onl adlı kullanıcının yazmış olduğu bir mesajdır.

Alıntı
çift kat boya aslında sık karşılaşılan bir olay 2 ay önce bende bir otomobil fabrikasında çalışıyordum ve ayda 2-3 aracı malesef çift kat olarak çıkartabiliyorduk. Çift kat boya da hiç bir zaman problem olmaz :)

çift kat botanın atılmasının sebebi ise şöyle olur genelde

Boyahane fırınınlarında bazen anlık olarak ısı düşüşleri meydana gelebiliyordu. bu yüzden ilk kat boya tam olarak pişirilemiyebiliyordu. Bu yüzden 2. kat boyayı atarak hem alt katmanı hemde üst katmanı ideal sıcaklıkta tekrar pişirilebiliyor.

bu durumda avantaj ve dez avantaj var.

araç kaza yaptığında kaportada ilk boya katmanı altında astar bulunmadığı için ilk boya katmanında kolay şekilde kurtulup son kat boya atabiliyor.

avantajı ise:

aracınızı sürttüğünüzde yada bizisi çizdiğinde bu çiziği fark edilmesini zorlaştırıyor yada pasta cilada çiziğin altında hala boya olduğundan dolayı daha kolay kapatabilmenize olanak sağlıyor.

aslında bu çok önemsiz bir sorundur.

asıl önemli olan nokta ise punta ve gaz altı kaynaklarının düzgün ve doğru atılıp atılmamasının ve bağlantı noktalarındaki açıklıkların kontrol edilmesi gerekir.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Çok sağolun yüksel bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Araba tekrar boya olabilir. Bu çok normal.
Anormal olan boya kalınlıklarının dalgalı olması.
Degerleri görmek lazım. Birde ölçüm yapılan makinanın kalibrasyonu ne durumda?
Bunlar çok hassas makinalar.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
 Geçmiş olsun.
 Durumun bir kaç yönden ortaya net bir şekilde konması ve ona göre yol haritası çizilmesi iyi olur.
 Öncelikle boya kalınlık farklarının olması gerekenden belirgin şekilde farklı olduğunu raporlayın. Aracınıza dışarıda müdahale yapılmadığından da emin olun. Ardından aracı aldığınız yere net bir şekilde durumu bildirin. Haklı olduğunuzu biliyor ve bunda da ısrarcı olursanız sorun çok uzamadan çözülür, çünkü bir hata ile de olsa böyle bir hatanın üzerinde ısrarcı olmaları rasyonel olmaz.
 Gelişmeleri paylaşırsanız çok faydalı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Sağolun hakan bey. Aldığım bayi ile görüştüm, bayi bana hala degerler fazla olabilir ama bu durum normal diyor.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 25, 2014, 08:17:11
Dun birkaç yere gittim kimse de rapor vermek istemiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 advance multidrive S
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 56 kere teşekkür etti
  • 98 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun Murat bey aynı durum benim basımada gelmişti Peugeot da
2003 yılında Peugeot berkeden Sıfır 307 XR Gümüş gri araç almıştım bazı nedenlerden dolayı 6ay sonra
Aracımı karşı komşum arkadaşıma sattım arkadasım kendiside 1 ay sonra satmaya gidiyor ve araç komple Boyalı çıkıyor sizin gibi arkadasım arabayı Sıfır aldığımı biliyordu kazam falan yoktu aldığım bayiye gittik beraber incelediler durumun normal oldugunu söylediler Peugeot Türkiye'ye yazdım durumu onlarda dalga geçer gibi getirin tekrar boyayalım dediler yüzlerine saydırıp teli kapattım maalesef ülkemizde sahtekarlık diz boyu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Öncelikle geçmiş olsun.
Gitmiş olduğunuz yerler muhtemelen toyota servisi.
Şahsi fikrim ücreti karşılığında kalibrasyonları iyi yapılmış bir cihaz ile sırf bu işleri yapan firmalara yönelmeniz. Kolaylıkla size yazılı rapor vereceklerini düşünüyorum.
Aldığınız raporla birlikte bayiye giderseniz elinizdeki kanıtla onlarda kontrol edeceklerdir ve gerçek ortaya çıkacaktır.
Yalnız boya kalınlık referanslarınıda bilmek lazım tabiki. Ortada bir ayıp var ise mutlaka ısrarcı olun canım ülkemde ısrarcı olmayınca hiçbirşey olmuyor.
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Bence raporu almak için gittiğiniz servise bu aracı almak istiyorum o nedenle bu durumun yazılı olarak yapılmasını istiyorum diyebilirsiniz.
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Buradan çıkartılacak sonuç o zaman şöyle diyebiliriz

Araçlarımız sıfır da olsa boya ölçen aletle sağına soluna bakmak, sonra alışı gerçekleştirmek. :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Buradan çıkartılacak sonuç o zaman şöyle diyebiliriz

Araçlarımız sıfır da olsa boya ölçen aletle sağına soluna bakmak, sonra alışı gerçekleştirmek. :tamam:

@Murat Köse (28015) Bayiye elinde makina ve boya ustası ile gitmek güzel olur hocam, adamları kafadan sinir edersin. :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.