Gönderen Konu: Sıfır aracımın bütün parçalarında boya kalınlığı farklı çıktı.  (Okunma sayısı 10349 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Biraz önce de aldığım bayi beni aradı aracınızı bu haliyle 53000 e alalım yerine sıfır araç verelim diyor.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
@Murat Köse (28015) Bayiye elinde makina ve boya ustası ile gitmek güzel olur hocam, adamları kafadan sinir edersin. :)

Demek ki şart Aytaç Hocam, parayla Stress satın alacağına paranla stress edersin daha iyi :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Dün mail attım ama Toyota Türkiye daha bana dönmedi. Onlar ne diyecek acaba çok merak ediyorum.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 25, 2014, 10:14:07
Onlar da mantıklı bir çözüm sunmazsa ben artık adli süreci başlatmayı düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Oncelikle gecmis olsun. Insallah cozulur bu durum.
Bayi sizi arayip 53,000 tl teklif etmis ya piyasasini bilmedigim icin soruyorum siz ne kadar istiyorsunuz? pazarlik yapip isi cozmek daha mantikli bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
58000 den aşağıya vermeyi düşünmüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Biraz önce de aldığım bayi beni aradı aracınızı bu haliyle 53000 e alalım yerine sıfır araç verelim diyor.

Birde takasta 53.000 TL. Nakit bile değil. Kendileri kaça satacak acaba ???

2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Bence arkadaşları dediği gibi noter üzerinden ihbar çekip mahkeme kanalı ile bilirkişi tayin edilmesini aynı marka model sıfır araç ile mukayese edilmek sureti ile araca boya kalınlık testi yapılmasını talep edin .Zaten eğer başka araçla sizin aracınız arasında farklılık yoksa zaten sorun yoktur ki sizin dediğiniz gibiyse kapı hariç geri kalanında anormallik çıkacak siz haklı çıkacaksınız .Aldığınız bayiye ayıplı mal sattığı için iadesini yapabilir veya yeni araç alabilirsiniz. Hatta bu tip davalarda satıcı bayiyi dolandırıcılık suçuyla da tekrar mahkemeye verebiliyorsunuz maddi manevi tazminat davası açabilirsiniz. Ben olsam hakkımı ararım nerdeyse yarım daire parası ver sıfır araba al .sanki pazardan ikinci el kazalı araba alır gibi her yeri boyalı olsun .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
bu aracı iade etmelisiniz. aracı şu fiyata bu fiyata vericem demeyin SAKIN!bayi ile pazarlığa oturmayın. aracın bütün bedelini ödemek zorundalar. ama siz bunun için hukuki yola başvurun. uzar şöyle olur böyle olur sakın demeyin. aracı alalı ne kadar zaman oldu? bilirkişi raporu alın özellikle, çünkü sonradan yapılan boya belli olur fabrikasyon hata varsada belli olur ama bayi hile yaptıysa zaten direkt şikayetçi olursunuz.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Kaan bey aracı 2012 de aldım. Bugün tekrar test yaptırdık dışarıdan tavan 160 ile 200 arasında farklı yerlerde çıkıyor.  Diğer bütün parçalarında ise 70 ile 210 arası

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 137000
  • 134 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
çok geçmiş olsun ne günlere kaldık sıfır araba bile alamıyoruz
Birgün gelecek,bir gün kalacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
raporlarınız alarak mutlaka mahkemey başvurun ama mutlaka hukuki yollara başvurun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Kaan bey aracı 2012 de aldım. Bugün tekrar test yaptırdık dışarıdan tavan 160 ile 200 arasında farklı yerlerde çıkıyor.  Diğer bütün parçalarında ise 70 ile 210 arası
öncelikle geçmiş olsun , bence bu durumlarda gidip bayi ile oturup fazla konuşmaya hiç gerek yok, noterden ihtarname ve sonrasında bilirkişi raporu ile dava açılıp zaten yenisini kendileri verip özürde dileyecekler sizden , sonrasında da zaten tazminat davası açtığınızda makul ölçülerde olmak kaydı ile haklı çıkacağınıza ihtimal veriyorum , veya böyle kullanmaya devam edeceksiniz kafanıza takmayıp
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
 Kollektif düşünmek gereke, insanların hakkını araması, başka insanların da benzer haksızlığa uğramasını engelliyor. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 40300
  • Model Yılı: '11
  • 17 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
Murat Bey; biliyorum bizim için böyle dışarıdan yorum yapmak kolay ama, yerinizde olsam hiç uğraşmazdım. Bu kadar büyük dalgalanmalar (isterse fabrikasyon olsun) hata olarak kabul edilir, hiç pazarlığa, takasa yeltenmeyin, direkt olarak çekin ihtarnamenizi, sonuca göre dava açın dava açmadan bilirkişi raporu almanıza gerek yok, zaten mahkeme her halukarda bilirkişi atayacak, hakimler çok yüksek oranda bilirkişi raporları doğrultusunda karar veriyorlar.(Bir yönden bakınca hakimlerde bizim gibi tüketici, azda olsa tüketiciyi koruma eğilimi oluyor zaten)  Belki biraz stres yaşarsınız ama en çok 1-1,5 yıl sürer. Bence buradaki konu maddi kayıptan öte "HAK" arama mevzuudur, hakkınızı arayın. Vakit kaybetmeden avukat araştırın derim.
Artık Elektronik İmza Kullanıyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Kesinlikle hakkınızı arayım derim bu denli boya farkı mümkün değil .Yüksek ihtimal araç dolu da falan kalmış sonrasında boyatılmış gibi geliyor .Veya taşıma esnasında zarar görmüş de olabilir .Vay arkadaş bir tomar para ver heveslen araba arabanın her yeri boyalı çıksın Allah büyük sabır versin. Birde utanmadan 53 bin lira teklif etmişler onlar yediği haltı bilmese o teklifi emin olun yapmazlar .Araç değişir inşallah değiştikten sonrada haklarında maddi manevi dava açın dolandırıcı olarak yargılansınlar
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
2012 de almışınız aracınızı 1.6 elegant extra ise en az 61-62 bine almışsınızdır. 53 bini kesinlikle kabul etmeyin.Birincisi aracınızın değeri bu değil ikincisi size satılan ayıplı mal ve bu da kesin olarak ortaya çıkmış. Yapmaları gereken en kötü ihtimalle size aracınız faturasında yazan parayı vermek zorundalar.Normal prosedür ise yine elegant extra sıfır araç vermeleri gerek. Ve fiyat farkı ne olursa olsun sizden 5 kuruş bile talep edemezler.

Raporu almışınız zaten bayiye son kez daha gidin ve raporları gösterin aynı şekilde siz de rapor tutup gerekli işlemleri yapmazsanız hakkınızda noterden ihtarname çekip mahkemeye başvuracağınızı sözlü olarak belirtin ama herşeye rağmen soğukkanlılığınızı koruyup ellerine sakın koz vermeyin.Hatta tek başınıza değil yanınızda en az bir arkadaşınız ya da varsa avukatınızla gidin. Bundan sonra zaten bayi ilerisini düşünerek yumuşayıp size çözüm sunmaya başlayacaktır. Sonuçta bu olay gün yüzüne çıktığı zaman o bayi hem Toyota Türkiyeden ihtar alı hem de halk tarafından bu şekilde bir katakulli çeviren bayi tercih edilmez ve direkt olarak satışları düşer. Bunu bizden çok o adamlar düşüneceği için geri adım atacaklardır.

Sonuç olarak bu şekilde bir yere varamazsanız noterden ihtarname çekmeyle işe başlarsınız. Ve sonrasında hakkınıza kavuşursunuz.

Allah yardımcınız olsun. Gelişmeleri bizlerle de paylaşırsanız seviniriz.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Avukat tutup hakkinizi arayin daha once sifir satilan araclarda boya cikmisti sizinkiside bu tur olaya ornek kesinlikle kazanirsiniz
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
Benim anlayamadığım veya kaçırdığım bir nokta var.. Araç 2012 model (ki 2014 model olsa da birşey değişmez) Murat bey aracını kendi boyatmadığını nasıl ispatlayacak?
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
Benim anlayamadığım veya kaçırdığım bir nokta var.. Araç 2012 model (ki 2014 model olsa da birşey değişmez) Murat bey aracını kendi boyatmadığını nasıl ispatlayacak?
Fabrika ve servisin kullandığı boya dışarıda yapılan boyalardan yapısal olarak farklıdır. Serviste boya yapılsaydı eğer kayıtlarda olurdu. Dışarıda boya yaptırsa boyanın kalitesi vs belli. Anlaşılır direk. Mesela inci beyazını tutturabilen bir boyacı aksesuarcı vs kimse yok servisten başka.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
Fabrika ve servisin kullandığı boya dışarıda yapılan boyalardan yapısal olarak farklıdır. Serviste boya yapılsaydı eğer kayıtlarda olurdu. Dışarıda boya yaptırsa boyanın kalitesi vs belli. Anlaşılır direk. Mesela inci beyazını tutturabilen bir boyacı aksesuarcı vs kimse yok servisten başka.

Peki araç inci beyazı değil de opak beyaz olsaydı?
2017 C-HR Hybrid Diamond