Gönderen Konu: Sıfır aracımın bütün parçalarında boya kalınlığı farklı çıktı.  (Okunma sayısı 10547 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
Peki araç inci beyazı değil de opak beyaz olsaydı?
Opak beyaz dahi olsa gerekli donanıma sahip bir Toyota yetkilisi o boyanın serviste mi fabrikada mı yoksa dışarıda mı yapıldığını anlayacaktır. Opak beyaz renk her markada var ama ben sanayide boyacıda renk kataloğunu inceliyordum toyota ve vw nin opak beyaz renk kodları aynı değildi. Yani şu şekilde x boya markası kataloğu toyota sütünundaki opak beyaza verilen kodlamayla vw sütunundaki opak beyaza verilen kod aynı değildi. Markaya özgü birkaç fark illaki oluyor sanırım bu boya işinde
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
Hocam sulh mahkemesinde hemen tespit davası açın. Bu tespit davasının sonucu ile de hemen tüketici mahkemesinde dava açın. Servisle muhatap olmayın. Bir avukat tutun. Avukatla da sözleşme yap ona da para ödeme. Davayı kazanınca firmadan avukat ücreti mahkeme tarafından ödenir zaten...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 137000
  • Model Yılı: '06
  • 134 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
son durum nedir?
Birgün gelecek,bir gün kalacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • 112 kere teşekkür etti
Ben de şimdi tırstım. Bizim araçlarda da olabilir mi acaba? Çünkü dolu yağmış ve bazı araçlar hasar görmüştü. Hatta Honda'nın sıfır araçlarında bu tür sorunlar var diye satış esnasında sözleşme imzalatiyorlar. Yani aracın boyalı olduğu bilgisinin tüketiciye verildiğine dair belge imzalatiyorlar. Ben de Avensisi alırken bu tür işlem olup olmadığını sormuştum. Onlar da bizde yok böyle bir işlem demişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ben de şimdi tırstım. Bizim araçlarda da olabilir mi acaba? Çünkü dolu yağmış ve bazı araçlar hasar görmüştü. Hatta Honda'nın sıfır araçlarında bu tür sorunlar var diye satış esnasında sözleşme imzalatiyorlar. Yani aracın boyalı olduğu bilgisinin tüketiciye verildiğine dair belge imzalatiyorlar. Ben de Avensisi alırken bu tür işlem olup olmadığını sormuştum. Onlar da bizde yok böyle bir işlem demişti.

Bazı arkadaşlarımızın başına gelince insan evhamlanıyor, içiniz rahat etmiyorsa boya kalınlıklarını ölçtürün sizde, ancak bu sık karşılaşılan bir durum değil.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • 112 kere teşekkür etti
Aytaç bey servise mi ölçtürelim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Aytaç bey servise mi ölçtürelim?

Dışarıda da olur ama serviste ölçtürmeniz daha iyi.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun. Can sıkıcı bir durum.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar toyota türkiye bana 10 günde donmeyince ben de tüm olayi anlatan bir mektubu direkt Ali Haydar BOZKURT a gönderdim. 1gün sonra beni aradılar ve servise gitmemi ve oradan bana aracın boyasinin orijinal olduğuna dair bir evrak vereceklerini söylediler gittim.  Raporda boyanın o tarih itibariyle fabrikadan orijinal olduğu gibi şeyler yazıyor.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 07, 2014, 21:41:52
Satarken bunu alıcıya gösterin dediler.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 07, 2014, 21:46:29
Bir avukatla görüştüm değer tespit davası galiba öyle bişey açıp tespitden sonra mahkemeye verecegimi söyledi.  Ancak değer kaybı varsa onu alabiliriz dedi. Ne yapayım şimdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar toyota türkiye bana 10 günde donmeyince ben de tüm olayi anlatan bir mektubu direkt Ali Haydar BOZKURT a gönderdim. 1gün sonra beni aradılar ve servise gitmemi ve oradan bana aracın boyasinin orijinal olduğuna dair bir evrak vereceklerini söylediler gittim.  Raporda boyanın o tarih itibariyle fabrikadan orijinal olduğu gibi şeyler yazıyor.

Bir avukatla görüştüm değer tespit davası galiba öyle bişey açıp tespitden sonra mahkemeye verecegimi söyledi.  Ancak değer kaybı varsa onu alabiliriz dedi. Ne yapayım şimdi
Bu durumda görünen bir sıkıntı yok ancak ufacık bir kaza bile geçirseniz aracın herhangi bir yeri boyandığında elinizdeki belgenin bence bir geçerliliği kalmayacaktır. Yeni alacak olan kişi boya ölçümü yaptıracak farklı çıkacak ee bu durumda siz ne kadar ufak hasar var deseniz de bu sefer de yalancı konumuna düşeceksiniz.Bence davayı açın 3-4 bin tl gibi bir tazminat alın. Sonrasında da araba bu halde içinize sinmiyorsa satarsınız
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
58 e bu araç sizin yoksa hukuki süreç başlıyor ona göre deyip çıkın gelin...
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • o bir avensis...
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
araç boya kalınlıkları belli bir aralıkta diye biliyorum 200 civarı değerler yeniden boyamayı gösterir işin peşini kesinlikle bırakmayın.bulunduğunuz ilde tüketici mahkemesi yoksa bu işlere bakan mahkemeye dilekçe verin (genelde sulh hukuk bakar) önce bilirkişi isteyin mahkeme bilirkişi tayin edecektir.Gelen rapora göre dava açın dava açmak için avukata gerek yok (bilirkişi raporundan sonra servis kuşa dönecektir zaten dava açmaya gerek bile kalmayabilir
)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • 112 kere teşekkür etti
araç boya kalınlıkları belli bir aralıkta diye biliyorum 200 civarı değerler yeniden boyamayı gösterir işin peşini kesinlikle bırakmayın.bulunduğunuz ilde tüketici mahkemesi yoksa bu işlere bakan mahkemeye dilekçe verin (genelde sulh hukuk bakar) önce bilirkişi isteyin mahkeme bilirkişi tayin edecektir.Gelen rapora göre dava açın dava açmak için avukata gerek yok (bilirkişi raporundan sonra servis kuşa dönecektir zaten dava açmaya gerek bile kalmayabilir
)
Ben de size kalıyorum. Dava açıp bu aracın boyalı olduğuna dair elinizdeki tespit davasının sonucu ile hukuk mahkemesinde açacağınız dava ilgili tarafa yani toyotaya ulaştığı andan itibaren yapılacak ilk duruşmada sizinle anlaşma isteklerini daha ilk duruşmada dile getireceklerdir.
Bu kadar soru işareti yaşamaya gerek yok
 Açın davayı ve alın hakkınızı. Bu kurumlarda şöyle bir KURUMSAL KÜLTÜR vardır: dava açacağım diyen her başvuru sahibinin talebini yerine getirmeye gerek yok zira davayı açmama ihtimali en az yüzde 50 dir. Ancak dava açılıp da kaybedilecegine  kesin gözlü bakıldığı anda hakkınızı iade etme yoluna gidilecektir. Lütfen üşenmeyin ve davayı açın. Kesin kazanırsınız. Bence bu arabayi bu haliyle birine satmak da ahlaki değildir. 
Ayrıca tespit davasından sonra ticaret mahkemesinde dava açacaksınız. Ama önce sulh hukuk mahkemesinde tespit davası açın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi

Murat bey, Ali Haydar Bozkurt'a mektubu nasıl ulaştırdınız, lütfen bunu bizimle paylaşır mısınız?
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Murat bey, Ali Haydar Bozkurt'a mektubu nasıl ulaştırdınız, lütfen bunu bizimle paylaşır mısınız?

Ali Haydar bey facebookta arkadaşım :D  :islik: :islik:
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara