0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bende doğuşu yazdım az evvel başımdan geçen olayları bunlar milletle resmen dalga geçiyorlar , bu mesajınınızın üzerinde okumadıysanız ne demek istediğimi anlarsınız okuyunca .
kısa bir şey anlatım size , sanıyorsam muayne işini doğuş almıştı ..bir hata edipmi diyelim ne diyelim bilmiyorum gittim seat aldım toyotamı sattıktan sonra bir anda ama almaz olsaydım , araba şu anda 13 aylık falan 8500 km de tümseklerde ön takımdan bir kütürtü lukurtu şeklinde bir ses geliyor 3 kere gittim bunun için ilk bir kaç kerede gelimyor dediler yıllık bakımda bunu özellikle söyledim tamam dediler ön arka takımı sıkarız salıncak burçlarını yağlarız dediler tamam dedim , aldım servisten arabayı eskisi kadar olmasa da hafiften yine ses geliyordu ama ertesi gün arabanın yolda akmadığını hissettim ve lastik havalarına baktım 4 ü de 27 havaya düşürülmüş aynı zamanda aynı şartlarda 7.5 lt yakan araba 10 lt lere çıkmıştı o gün tekrar gittim söyledim size öyle geliyordur dediler benle dalga geçer gibi , bağırdım çağırdım çıktım aynı şekilde gizli özelliklerin açılması içinde defalarca gittim ve açamıyoruz biz dediler (kadran selamlama ve 4-5 özellik için ) ki bunların arasında bana satarken de dedikleri arasında ani frenlemede yanan 4 lü flasörler v.b fakat buda kapalıymıs o zaman bunu açın sadece dedim onu da açamıyoruz dediler , satış temsilcisi satarken bana söyledi dedim, internet sitenizde de bunlar özellik olarak var dedim standart olarak , cevap yine aynı biz açamıyoruz...dışarıda açtırsam garanti ne olacak dedim ,ileride arıza durumunda sorun çıkar dediler şimdi siz bana söyleyin ben bir daha bunlardan araba alırmıyım ? servisinden hayır göremedimki TÜV ünden görelim , benim önceki 2000 model toyotam 230 bindeydi arabada inanın tıkk yoktu biryerinde , bu daha 8500 de 50 bine gelince ne olur bilemiyorum..
Benim mesaja niye alinti yaptiniz anlamadim fakat icinizi dokmek istediniz sanirim o ozelikleri istanbulda ender elektronik aciyor maslaktaydi yeri sanirim ender elektronik wv servis hic biseyde olma garanti konusunda piyasada ne sciroccolar var yayli egzozlu yazilimli ozelikler acik allah askina siz gizli ozelik actiniz diye mi garanti disi etcekler ? , wv si olanlar veya wv almaya dusunenler kesinlikle esenyurt dogustan arac almasinlar 16 yasinda falanim araba bakmaya gittik arkadaslarla merakliyiz tabi inceliyoruz arabalari bi polo siyah teslim icin hazirlaniyor adam almis eline hizli cilayi bezi deli gibi siliyor arabayi yaklastim bi baktim kabuta boydan boya cizik var kilcal olsa bile belli oluyor cok net sahibini bekledik gelince soyliycektik fakat gelmedi bizde cikmak zorunda kaldik
Bencede gecmemesi lazim aslinda ulkemizde herseyde bi eksiklik varyazmışınız buradaki en baş eksiklik tüv den kaynaklanıyor onu belirtmek için yazmıştım , ayrıca esenyurttan seat forumlarında şikateyler de oldukça çok , ender karşıda , açıyor evet ama normalde güvenlik için ani bir fren durumunda zaten açık vermeleri gerekiyor bunu arkadan gelen birinin ona göre durması ve öndeki aracı fark etmesi için
En sonki yazimi alinti yaptiniz sandim pardon , ben bakmaya cok gidiyorum esenyurta beylikduzundeyim yakin diye fakat alicak olsam ordan almam kesinlikle icerisi tam bir pazar havasinda wv ile audi baya bir buyuk seat ve skoda kucucuk bi yerde sifir arabayi nasil cizik veririler bu kabul edilemez o poloyu ben alcak olsam hemen iptal ederdim satisi o sekilde o arabaya binmezdim ama insanlar hep bi hevese kapiliyo yeni aldik falan icine oturuyo sifir nasil olsa diyip aliyolar
sorma kardeşim az evvel burada bir konu okudum arkadaşın birinin arabasında boya kalınlığı tutmuyormuş , benimde içime kurt düştü bende baktırıcam boya ya ne durumda diye
Km orjinale cektirin bence tam olarak hesaplayip satarken rahat edersiniz hic olmazsa
Aklın yolu bir, o yüzden sıkıntı yok.Motor rektefiyesinin çok faydasını göreceksin. Performansı geçtim, sesi bile değişecek. Biz ertesi gün yağ değişimi yaptıracağız diye, sabahı cila atacağız diye gecesi uyuyamayan adamlarız. Bizim için bu işler zevk. Yeter ki araba ucuza gelsin, bütün orjinalliğiyle orjinal parçalarıyla toplayalım. Benim motor rektefiyesi harici yürüyen aksamda disk, balata gibi şeyler hariç hiç bir masrafım olmadı ama o motor rektefiyesi bana çok şeyler katmıştır. Arabayı 18.000,00 TL'ye aldım. Arabam ne pertten toplama, ne de büyük kazası var. Tamponlar ve bir-iki değişen harici, ön camına kadar fabrika çıkış etiketli. 4 parçasını da ben kendim boyattım zaten.Motoruna 5.000,00 TL, kaportasına keyfe keder 1.250,00 TL, jantlarına keyfe keder 750,00 TL verdim ve bana 25.000,00 TL civarına geldi. Motor 1.500,00 TL'ye de toplanırdı ama "Olmuşken bir kere olsun. Bizden başka kullanacak yok" mantığında olduğumuzdan sağlam parçalarına kadar değiştirdik. Bizimki, çakallar gibi "3'e alayım, 4'e yürüteyim, 6'ya okutayım" mantığı değil.Yine üç beş para bulursam yine harcayacak bir şeyler bulurum. Bu arabalara harcanan paranın hiç bir önemi yok, zaten kendisi tutumlu bir sevgili gibi, her yenilikte bakışlarıyla mahçupluğunu belli ediyor. Ha satarken değerine mi gidecek ? Karşındaki adama istediğin kadar anlat bütün parçalarının orjinal kullanıldığını, arabayı elinle okşadığını... 300.000 KM'de, 600.000 KM'de diye damgayı vuracak, anlamayacak.Boşver sen, bizimki pahalı bir manyaklık. Tek mantıklı tarafımız, DOĞAN'a değil de TOYOTA gibi arabaya odaklanmış olmamız.
geçmiş olsun demeye gerek varmı biliyorum ama bahsettiğin parçaları değiştin araç tertemiz oldu motorda sorun yoksa ki yoktur eminim o durumdaki sol sedan lar zaten 25 30 arasında, sen 18 e alıp 10 harcadıysan ortada ciddi zarar yok bence,ama bence mutlaka davanı aç ceza davası olmasada hukuk davası açılabilir, ticari hileye girer butuvtürk muayene kağıdı ve expertiz raporunu alarak bir avukata danışıp iade davası açılabilirmişhttp://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=82571buda içinin rahatlaması acısından umarım faydası olur
Bende 16000 tl ye arabayı aldım, 2500 motor 2800 de boya ve ufak tefek bakımları yaptırdım. Başka yaptığım masraflarıda sayarsan Arabanın Üçte biri Parasını masraf ettim. Km göstergesini söküp ampullerini değiştirmek istediğimde camı tutan klipsin kırıldığını gördüm. Daha önce açılmış yani, insanın aklına gelmiyor değil neden açıldı acaba diye. Motor 196.000 km de yapıldı, ustanın demesine göre rektefiyeci ve parçacıya km söylediğimde adamlar şaşırdı diyor usta.
+1En azından araç bu halde değilmiş ZEKİ hocam. Şu manzaraya rağmen halkın gözü yine TOYOTA'da.
zeki bey benmi yanlış görüyorum yada yorumluyorum yoksa dikkatten kaçan bişeymi var? 479722 km de muayeneye giriyor ve sonra 2013 de 130655km de gene muayeneye giriyor???TÜVTÜRK uymuşmuki ??
Gecmis olsun bu tur insanlar topragin altina girecegini hicmi hesaplamiyorlar
Ara beni diye cok bekledim satayım benimkini sana saka bi yana nekadar uzun surer ise sursun bu dava acilmali bence.aracta nekadar sevgi emek var zaten konusmam biliyorum cunku. Biliyosun herzaman bi alo demene bakarim.nekadar uzucu can sikici olsada o araci sen yarattin yani genede binmek eskitmek hakkindir
allahta şahittir ben yaptığım hiçbir masrafı sonradan bana maddi kar getirsin veya değerini yükselteyim diye yapmıyorum zaten öyle bir düşüncem olsaydı zararın neresinden dönersem kardır mantığıyla satardımaynen dediğin gibi zevkine yapıyorum benden sonraki sahibi gönül rahatlığıyla binsin diyorum ve 2009'da sattığım avensisimin sahibi şuanda bile beni her gördüğünde dile getirir ve aracı kullanmaya devam ediyor bundan tam bir yıl öncesinde şanzıman dağılmıştı bir kaç ay kullandıktan sonra içime sinmedi ve temiz bir şanzıman bulup değiştirdim klima kontrol panelini sırf küllük üstü kapağı kırık ve tuşları solmuş diye komple değiştirdim vs vs yani ben gerçekten zevke biniyorum bu araca ki istesem aynı fiyata satsaydım üstüne yaptığım masraf kadar para bırakıp daha temizini alabilirdim yani seviyorum aracımı Mesaj Birleştirildi: Kasım 25, 2014, 22:46:50 abi saygılar konuya baktım gerçekten yararı olacaktır teşekkürlerMesaj Birleştirildi: Kasım 25, 2014, 22:48:03 abi takip ettim sizi sanırım forumda vardı eğer karıştırmıyorsamMesaj Birleştirildi: Kasım 25, 2014, 22:49:08 yok yok daha diriydi dıştan buradayım diyorduMesaj Birleştirildi: Kasım 25, 2014, 22:51:26 abi 600 bine vurdu kolondaki ses dışında ses yok Mesaj Birleştirildi: Kasım 25, 2014, 22:53:48 doğrudur abi 2010 da 479 binde 2011 de 110 bin sen 2012'de aldım 2013'te 130 binde muayneye soktumMesaj Birleştirildi: Kasım 25, 2014, 22:56:06 sağol abi onlar günü kurtarma derdindeMesaj Birleştirildi: Kasım 25, 2014, 22:58:54 o kadar sat dedim paha biçemedik senin araca orada anlaşamadık unuttunmu sağol dostum biliyorum samimiyetin yeter bu arada mesaj atar veya çağrı atarsan telefon gitti numaralarda gitti yoksa neden aramıyorum sanıyorsun
öncelikle merhaba. konuyu okudum ve üzüldüm sizin adınıza. zaten arabanıza gerekli işlemleri yaptırmışsınız. binmeye devam edin. ama kesinlikle dava açın. biraz uğraşırsınız mevcut yargımızın durumunda ama kesinlikle kazanacağınızı düşünüyorum. siz km ileri çektirmeyin bence. binin ve davanızı açın. yaptığınız masrafın bir kısmını karşılarsınız ve satarken edeceğiniz zararı da karşı tarafın ödemesini istersiniz. en iyi iş bir hukuk bürosu ile görüşmektir. ben bir şeyi merak ediyorum. konuyla alakası yok biliyorum. tam da bilgim yok gerçi ama aracımı muayeneye götürdüğüm zaman oradaki çalışanlar kağıttan yazıyorlar. bilgileri bilgisayara geçirme esnasında sayıyı eksik yazma ihtimalleri olamaz mı? ya da fazla?
Zeki bey dertleşmek için buraya yazmışssınız ama burda yazışmak insanı daha çok üzer hatta arabadan bile sogutur.Bu olayı kabullenmeniz lazım. Yüksel kardeşimin dediklerine katılıyorum. Su durumda sadece kendi sesini dinlemelisn. İşin yargı boyutunu bir kenara bırakın. Davayı kazanamayan birçok insan var üstüne birde mahkeme parası çıkacak cebinizden. o parayla arabanı yakısıklı etmeye bakın. 479bin arabayı kmsine çekmenin bir espirisi yok bir kere tuvturke 130bine girmiş kmyi orjinale getirseniz.2 kere oynamıs gibi olur.satarken de abi sen taksici misin derler üstüne. Araba tık demiyorsa keyfinize bakın.arabayı restorasyona sokabilirsin. Ben bu konuda yüksel kardeşimi takdir ediyorum. Biraz da pimpirikli olmasa:-) arkadaslar tuvturk mevzusuna gelince tuvturkteki calısanlar muayene girerken söylüyorlar ve hafif kusurlu diye kayıta giriyorlar. 5564e mesaj atmak yerine tuvturke gidip detaylı bilgi alan arkadaslar var. Gitmek daha faydalı. Sms servisiyle tüm expertiz bilgilerine ulaşamamak saçmamalığı konusu böyle mağduriyetlere davet çıkarıyor..
Evet böyle bir ihtimal var. Ama Zeki Bey'in olayı pek takdim tehire benzemiyor.
Telefon numaran degismediyse mesaj atarim yaa kaydedersin gene.bi adak mi adasan yada birine yardim mi etsen icimden bi ses aksilikler ust uste geliyor sende gene diyor.hangisine uzuleyim bilemedim bak.saka tabi herseyde vardir bi hayır ama sahsi tavsiyem ac davani uzun surer ama kazanirsin pesini birakma derim.ama severek isteyerek yapilan seylerin nasil iyi sonuclar vetdigini gosteren bi orneksin yuksel gibi.anisina hatirasina manevi degeri cok yuksek gozumde tosunumun o yuzden degeri yok ama adettendir artik mecburen fiyat koyuyorum