0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
geçmiş olsun mu denir sağlık olun mu denir bilemedim ama şunu bilin bi şekil o araç elinizden çıkacak bence ..bu üyemizi en iyi ben anlarım ilk aracımız olan corolla 1,6 solun bakımı için toyana gittik aracın işlemleri yapıldı sonra servis müdür aracın evveliyatından bahsetti (pert kayıtlı +yaklaşık 50.000 km geri çekilmiş)tabi ben şok oldum babam deseniz ayrı neyse 6 sene bizde sizin kadar olmasa da hatırı sayılır bi masraf yaptık .. 5000 tl (motor bloğu piston yanmıştı vb) babam aracın evveliyatını öğrendikten sonra satma kararı aldı ama kime satacağız yalanda söylemeyiz(6 sene kullandık aracı ) sonuç olarak bi gece Ankara'nın orta yerinde ters yönden gelen alkollü bi sürücüyle kafa kafa çarpıştık tabi bu kötü bişey ama öyle çok ağır bi kaza değil di araç perte çıktı bizde elden çıkarmış olduk Allah size böyle bi durum yaşatmasın tabi de bi şekil elinizden çıkar mutluysanız ne mutlu size biz bu olayı öğrendikten sonra arabadan soğumuştuk baya ..dava meselesine gelince ümidinizi kırmak gibi olmasın ama çok yakın bi arkadaşım golf almıştı aracın sonradan pert kayıtlı olduğu ortaya çıktı sanırım davalardan bi sonuç alamamışlardı ..
merhaba arkadaşlar aracım 2004 corolla hemen hemen herkes bilir aracımı problemlerinden dolayı geçenlerde sizden uzak dursun bir kazam oldu sonrasında hasar kaydı sorgulattım hasar kaydı dışında gelen mesajı paylaşıyorum **** aracın muayene tarihi -km01/12/2008351708 km09/01/2010479722 km09/08/2011(dikkat)110071 km23/08/2013(ben muayneye soktum)130655ben aldığımda sözde 117 binde idi işte bir araca gözü kapalı girmenin sonucu allahından bulsun diyorum ayrıca şuan tahminimce 600 binlerde ve motora tornavida değmedi bir e12'nin ömrü nekadar olabilir benimde aracımda görebiliriz ama arabamı seviyrum talibi çok ama satmam fotoda zorlu bir yolculuk sonrası bonuss
İçi güzel ,Vites topuzu terra topuzu görünüyor . Çıkma krom Sol topuzu ile içeri daha iyi görünür.
Aracını seviyorsan hiç sıkıntı yapma. Aracı bu şekilde sana satanları ise Allah'a et. Rabb'im kaza beladan korusun. Hayır bildiklerimizde şer, şer bildiklerimizde hayır olabilir.
hangimizin aracının km si düşürülmemiş ki
Çok iddalı idi bee.Ama pazarda araba satılırken yalnız 1 defa Kmsi düşürülmüş diye arabasını satanda görmüştüm.
Merhaba, aynı olay benim de başıma geldi. 2012 Kasım ayı başında ilk arabamı netten araştırıp buldum ve işlerim sebebi gidemeyeceğim için babam bir arkadaşı ile bakıp aldı aracı. Sonrasında muayenesini yaptırıp plakaları değiştirerek yağ bakımını yaptırıp bana teslim etti sağ olsun. Bir arkadaş vasıtası ile Toyota yetkili servis kayıtlarından 250 000 km de yetkili serviste motor yapıldığı ve 1-2 kez km düşürüldüğünü öğrendim. Aracım 2001 Corolla 1.4 terra special, LPG yok, tabi benimde moralim çok bozuldu önce, insan üzülüyor elbette. Aldığım kişi bakım kitapçığı tutmuş sağ olsun 2007 yılında 127000 km civarından beri yapılan işleri not etmiş, sanırım ilk mağdur o olduğu için adamı arayıpta konuşmadım bile (Ben öyle kabullendim). Ben yaklaşık 154000 km iken sayaç aldım, tahminim 400 000 km civarlarında olduğu. Sonrasında forumlar sayesinde fabrikasyon motor hatası sebebi ile yağ yakma sorunu olduğunu öğrendim. Bu sebeple motor yetkili serviste yapıldığı için iyi bile olduğunu düşündüm. Forumlardaki deneyimli ve doğru bilgi ile yönlendiren arkadaşlar sayesinde aracımın tüm ihtiyaçlarını tamamladım. Sizde aracınıza bayağı bir masraf ederek keyifle kullandığınıza göre fazla kafaya takmayın bence. Sonuçta eksiksiz bir halde güven ve keyifle biniyorsanız ilerde 3-5 yıl sonra satarsanız edeceğiniz zarar için şimdiden üzülmeye değmez bence.Hatta benim aracı 3-4 ay sağ ve sol tarafı ön arka kapılar ve arka çamurluklar ile bağaj kapağını boydan boya çivi vb. bir şey ile saça inecek kadar çizdiler insan diyemeyeceğim birileri. İş durumumdaki belirsizlik netlik kazanıp 3-5 yıl daha binmeye karar verirsem kaskodan komple boyatmayı planlıyorum. (Tabi aracın tüm fotoğraflarını çekerek)
şu an burada vakit geçirmeniz hata.konuyu aracımın km si düşürülmüş dava açtım sonuçları paylaşacağım şeklinde olmalıydı.şerefsizler adilerr......
teşekkürler ramazan bey aracın elden her an çıkacağına hiçbir şüphem yok beni biraz düşündüren sattığım gün beni arayanlara bu meseleyi anlattığımda içlerinden seni üç kağıtçı derlerse ben kötü olurum ki gerçekten hiçbir sıkıntısını ihmal etmedim elden geldiğince imkanlarım dahilinde yaptım onardım aracımıda dava konusu beni de düşündürüyor
bende oto pazarında araba bakarken babam bi meganeyi sormuştu geçen diyalog şu +kaç binde bu araç ? -200.000+ımm sağolun iyi satışlar-düşürelim abi kaç km istiyorsan ..insanlar bu kadar yüzsüzleşti artık ..işte bizde yıllarca onu düşündük insanı tek sıkıntıya soran o"arayana ne diyeceğim " ..siz ilanınızda belirtirsiniz durumu yaptığınız masrafları da arayanlar da ona göre alır kimsenin gözünde üç kağıtçı olmazsınız sanırım bi kaç site vardı bu tür araçların satıldığı ..hukuk yolunu gene de deneyiniz belki bi sonuç alırsınız ..
herşey olabilir de aslında benim düşündüğüm yarın öbürgün mutlaka satarım da alacak adama izah etmek mesele ve ben bu aracı şuan en temizine denk yaptım yeniden çevirdim hiçbir masraftan çekinmedim yaptıkçada zevk aldım bir yıldır sorunsuz sessiz seri rahat güvenli ve ben sıkılmaya başladım ama ne olursa olsun bunu herkes benim gibi kabul etmezMesaj Birleştirildi: Kasım 23, 2014, 00:04:09 benim biraderde onu diyor gel dava açalım diyor aslında açasım var evet hata var bende ama bu kadarını bilmiyordumBu suç cezasız kalmamalı; Zeki kardeşim işe Trafik Tescil Büro Amirliğinden aracın Şasi numarasına tescil edilmiş tüm plakaları çıkarabilirsin ve 2005 tarihi itibarıyle muayene tarihi, KM ve kimin döneminde km ile oynanmış çıkarabilirsin.Ayıplı mal sattıklarından İcra kanalıyla zararını silsile yolu ile tazmin edebilirsin. Mesaj Birleştirildi: Kasım 24, 2014, 00:56:09Bu suç cezasız kalmamalı; Zeki kardeşim işe Trafik Tescil Büro Amirliğinden aracın Şasi numarasına tescil edilmiş tüm plakaları çıkarabilirsin ve 2005 tarihi itibarıyle muayene tarihi, KM ve kimin döneminde km ile oynanmış çıkarabilirsin.Ayıplı mal sattıklarından İcra kanalıyla zararını silsile yolu ile tazmin edebilirsin.
Peki konuyu baska bir yere cekmek istiyorum. Hicbir is yapmamasina ragmen bizden dunya kadar para alan bu tuvturk sirketi km si dusurulmus araci neden muayeneden geciriyor. Park ampulu yanmayan gecemiyor ama bu sahtekarlar geciyor.
Bu soru benim de direk aklıma gelmişti ki sormuşunuz. Ama bir de şu var muayeneyi geçmek için km kriter alınmıyor ki?
Alinmasi lazim iste daha bir suru eksik var
Motoru sıfırlanan bi araç hiçbir türlü muayeneden geçemeyecek mi o zaman? direk bu şekilde anladım belki de yanlış anladım. Ülkede tam olan bişey söylesene Okan?
Ustam motor sifirlaninca km sifirlanmaz ki. Motoru degistirirsen zaten yeni motor no ile tekrar muayeneye giriyorsun. Bu km bilgileri tuvturk den aliniyor. Kesinlikle gecmemesi lazim bak o zaman millet nasil bu sahtekar serefsizlerin pesine dusuyo