0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yakacaksınn bu ellerinde siyah kutu. ile galerici önlerinde gazen şeref yoksunu.. insanlarııı.... tabi bunu yaptıranlarıda.... ben olsam yine de kıllık olsun die DAVA acardımm ... o seref yoksunu insanaa.. arayınca bir şey demiyormuuu... satan kişi...
ben 2013'te kendim soktum aracı muayneye bişey çıkmadı ama bu dedikleriniz üzerinde durucam bugün biraderle konuştum neler yapabiliriz diye ufaktan başladık hayırlısı
Zeki Bey konuyu okudum, üzüldüm gerçekten büyük talihsizlik. Aldığınız şahıs veya galeri ise dava açın.
Zeki bey siz de biraz bile bile lades demişsiniz sanki...50-100 değil, tam 500.000 km geriye çekmişler, bir anormallik olduğunu illa ki belli etmiştir o araç...hem sonra o fiyat, hiç mi şüpheşenmediniz birşeyler çıkabileceğinden...
Temizi 25 olan arabayi 18 e alirsaniz bu durumu kabullenerek bilerek aldiginizi gosterir.O yuzden sonradan bu km olayi veya baska masraflari kabullenmisinixdir.2 sene once 2006 verso elegantin piyasasi 30-32 civari iken ben 35 almistim.Emekliden servis bakimli lpg si yeni takilmis 38 bindeydi.BEnde bile bile aldim.Suanda 82 binde rutin bakimlari haricindde bir lirada masraf yapmadim..
Sen boşver ZEKİ hocam, kullanmana bak.Ne diyorduk ? Bunlar adam olmayacak arabalar değil.Sanayide veya çevrede eli anahtar tutmamış adamlar pislik atacaktır, boşver. 2 ay kadar önce 2000 Clio sahibi bir arkadaşım da bana "Aa senin araba otomatikmiş, bir de 300.000 KM'de son sahibi olursun" dedi, "Gel sen hele şu ışıklara çıkalım" dedim, kabul etmedi ve arabadan attım. 1 hafta sonra da öve öve bitiremediği CLIO'sunda su borusu çıkmış, hararet yapmış ve yolda kalmış, beni arıyor. En son 800,00 TL harcayıp yarım yamalak motor yaptırıyordu.Her kafadan sesler çıkacaktır, onun için bırak KM'yi veya milletin "O parayla bunu alana kadar şunu alaydın", "Ben şunu şu kadar aldım" demesini. Ben şu an arabamı 100.000 KM'deki makyajlı bir E12'yle bile değiştirmem, o kadar açık ve net. Bunlarda değiştirdiğin parçayı bir kere değiştirirsin ve biter. Geriye korkmadan VVT-I'ın devirlenmesini izlemek kalır.
yüksel bizde bir laf vardır nerede olsak birbirimizi bulurduk diye senle aynı kafadanız ben gerçekten aracımı seviyorum evet biraz şaşırdım birazda zoruma gitti fakat hiç soğumadım aksine tamircime gitmiştim en son merak ettim acaba açılmışmı bu motor diye çok dikkatli inceledi hayır dedi öyle sıradan bir tamircide değildir ustam işte dedim bukadar yüksek km ve açılmayan bir toyota motor valla helal dedim kesinlikle artık tam istediğim kıvama getirdim aracı keyifle biniyorum satma konusunda içimde hiç tereddüt yok allah kaza bela vermese uzun yıllar binerim buna aklımda bir yıla kadar rektefiyede var zevkine yapacam onuda hatta abartısız söylüyorum ilerki zamanlarda da temizlik boyası zaten buradan paylaşırım
Aklın yolu bir, o yüzden sıkıntı yok.Motor rektefiyesinin çok faydasını göreceksin. Performansı geçtim, sesi bile değişecek. Biz ertesi gün yağ değişimi yaptıracağız diye, sabahı cila atacağız diye gecesi uyuyamayan adamlarız. Bizim için bu işler zevk. Yeter ki araba ucuza gelsin, bütün orjinalliğiyle orjinal parçalarıyla toplayalım. Benim motor rektefiyesi harici yürüyen aksamda disk, balata gibi şeyler hariç hiç bir masrafım olmadı ama o motor rektefiyesi bana çok şeyler katmıştır. Arabayı 18.000,00 TL'ye aldım. Arabam ne pertten toplama, ne de büyük kazası var. Tamponlar ve bir-iki değişen harici, ön camına kadar fabrika çıkış etiketli. 4 parçasını da ben kendim boyattım zaten.Motoruna 5.000,00 TL, kaportasına keyfe keder 1.250,00 TL, jantlarına keyfe keder 750,00 TL verdim ve bana 25.000,00 TL civarına geldi. Motor 1.500,00 TL'ye de toplanırdı ama "Olmuşken bir kere olsun. Bizden başka kullanacak yok" mantığında olduğumuzdan sağlam parçalarına kadar değiştirdik. Bizimki, çakallar gibi "3'e alayım, 4'e yürüteyim, 6'ya okutayım" mantığı değil.Yine üç beş para bulursam yine harcayacak bir şeyler bulurum. Bu arabalara harcanan paranın hiç bir önemi yok, zaten kendisi tutumlu bir sevgili gibi, her yenilikte bakışlarıyla mahçupluğunu belli ediyor. Ha satarken değerine mi gidecek ? Karşındaki adama istediğin kadar anlat bütün parçalarının orjinal kullanıldığını, arabayı elinle okşadığını... 300.000 KM'de, 600.000 KM'de diye damgayı vuracak, anlamayacak.Boşver sen, bizimki pahalı bir manyaklık. Tek mantıklı tarafımız, DOĞAN'a değil de TOYOTA gibi arabaya odaklanmış olmamız.
sen 18 e alıp 10 harcadıysan ortada ciddi zarar yok bence,
Bencede gecmemesi lazim aslinda ulkemizde herseyde bi eksiklik var
merhaba arkadaşlar aracım 2004 corolla hemen hemen herkes bilir aracımı problemlerinden dolayı geçenlerde sizden uzak dursun bir kazam oldu sonrasında hasar kaydı sorgulattım hasar kaydı dışında gelen mesajı paylaşıyorum **** aracın muayene tarihi -km01/12/2008351708 km09/01/2010479722 km09/08/2011(dikkat)110071 km23/08/2013(ben muayneye soktum)130655ben aldığımda sözde 117 binde idi işte bir araca gözü kapalı girmenin sonucu allahından bulsun diyorum ayrıca şuan tahminimce 600 binlerde ve motora tornavida değmedi bir e12'nin ömrü nekadar olabilir benimde aracımda görebiliriz ama arabamı seviyrum talibi çok ama satmam fotoda zorlu bir yolculuk sonrası bonuss
zeki bey benmi yanlış görüyorum yada yorumluyorum yoksa dikkatten kaçan bişeymi var? 479722 km de muayeneye giriyor ve sonra 2013 de 130655km de gene muayeneye giriyor???TÜVTÜRK uymuşmuki ??