Gönderen Konu: 140 bin'de sandığım aracım en son 2010'da 479 km'de muayneye girmiş !!!  (Okunma sayısı 20020 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
Mesaj aticam tamamdır. Valla eger o km olayı dogru ise bu masraf cok cok dogal bence ama ustuste geldi mi biraz can sikar sadece.kis gelince iyice ortaya çıkmıştır sadece.acil olanlari belirle digerlerine aylara dagit istersen.temel parcalarin degisim surecine girmissin sem bence oyuzden cebin biraz yansada kafana takma sonra gene birsürü km seni bekliyor olcak inş
haklısın zaten motoru rektefiyeye sokarsam tam içime siner rahat kullanırım zaten bir arabada aradığım abs ve klima yani zaruri diye düşünüyorum e onlarda mevcut en azından şuan için o açıdan uzun bir zaman işimi görecek bu araç
2004 corolla sol

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
o arabadan bugün değil ama emin olun satarken soğuyacaksınız. ki masrafları dağ gibi olmuş. arabanın oynamadık yerini bırakmamışlar. şeytani işlere bile girmiş satanlar. abs ile airbag lambasını birleştirecek kadar şeref yoksunuymuş.
artık araba alırken elimde projektör gibi fenerle bakıyorum. geçen bir astraya baktım arabanın bilgi ekranının içi su lekeleri. km ekranının içinde kuma benzer şeyler var. torpidonun arkasına doğru elimi soktuğumda yapış yapış. araba denize düşmüş diye tahmin ediyorum.
ve kaportasında en ufak değişen yok. boya makinasında bile mikron değerleri düzgün.
adamdan ruhsatı istedim plakadan sorguda ufak tefek hasar kaydı çıkıyor. şaseden bir attık sorguyu araba sel hasarlı yazıyor. tramerde dengesiz. 2.el araba almak bildiğiniz rus ruleti oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 161 kere teşekkür etti
o arabadan bugün değil ama emin olun satarken soğuyacaksınız. ki masrafları dağ gibi olmuş. arabanın oynamadık yerini bırakmamışlar. şeytani işlere bile girmiş satanlar. abs ile airbag lambasını birleştirecek kadar şeref yoksunuymuş.
artık araba alırken elimde projektör gibi fenerle bakıyorum. geçen bir astraya baktım arabanın bilgi ekranının içi su lekeleri. km ekranının içinde kuma benzer şeyler var. torpidonun arkasına doğru elimi soktuğumda yapış yapış. araba denize düşmüş diye tahmin ediyorum.
ve kaportasında en ufak değişen yok. boya makinasında bile mikron değerleri düzgün.
adamdan ruhsatı istedim plakadan sorguda ufak tefek hasar kaydı çıkıyor. şaseden bir attık sorguyu araba sel hasarlı yazıyor. tramerde dengesiz. 2.el araba almak bildiğiniz rus ruleti oldu.
ben satarken sıkıntı yaşayacağımı pek sanmıyorum buruda toyotanın ölüsü de para yapıyor bu durumu bilen yakın çevremde bilenler var ama alıcı olarakta bakıyorlar ama tabi bilemeyiz dediğiniz gibi de olabilir
kesinlikle size katılıyorum araç alırken bundan sonra çok dikkatli olurum bunda bilmiyorum olacağı varmış diyorum bir araç alırsınız az kusuru olur göremediğiniz kusurları vardır ama benim bu aracımda bariz kusurlar olmasına rağmen ben hiç görmedim o açıdan olacağı varmış diyorum.
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 36 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
Hocam eğer Corollan'dan memnunsan ve yaptığın harcamalar da seni zorlamadıysa dünyanın en güzel aracı seninkisi :) Ama yine de geçmiş olsun, hepimize de tecrübe olsun.
'93 W124 M111

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat TOYOTA'lıya güzel
  • Kilometre: 120
  • Model Yılı: '00
  • 78 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun zeki bey... Aracı güvenle binilecek duruma getirmişsiniz.. O yüzden bine bildiğiniz kadar binin.. sonrası Allah Kerim satarsınız...
ama dava konusunda geri durmayın.. geçenlerde sizin durumunuzda olan birinin dava sonucu olumluydu.. haberlerde görmüştüm...
Emsal karar teşkil edebilir verilen o karar...
ancak memlekette adaletin işlemesi malumunuz.. Allah kolaylık versin...
1-1996 XEİ Corolla (150.000-190.000)
2-2005 1.6 Terra HB Corolla (100.000-135.000)
3-2000 1.6 Terra Corolla (120.000-Halen Kullanımda)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 212300
  • Model Yılı: '08
  • 109 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
geçmiş olsun. bu durumla ilgili olarak yasa çıktı umarım maduriyetiniz giderilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 161 kere teşekkür etti
Hocam eğer Corollan'dan memnunsan ve yaptığın harcamalar da seni zorlamadıysa dünyanın en güzel aracı seninkisi :) Ama yine de geçmiş olsun, hepimize de tecrübe olsun.
İnş beni yolda bırakmadığı sürece ve acil bir durum olmasa durmak yok :)

Mesaj Birleştirildi: Ocak 07, 2015, 16:49:24
Geçmiş olsun zeki bey... Aracı güvenle binilecek duruma getirmişsiniz.. O yüzden bine bildiğiniz kadar binin.. sonrası Allah Kerim satarsınız...
ama dava konusunda geri durmayın.. geçenlerde sizin durumunuzda olan birinin dava sonucu olumluydu.. haberlerde görmüştüm...
Emsal karar teşkil edebilir verilen o karar...
ancak memlekette adaletin işlemesi malumunuz.. Allah kolaylık versin...
teşekkürler evet son zamanlarda km düşürme çok oluyor o haberi de gördüm kısmetse 4 şubatta davamız var hayırlısı diyelim :saygi:

Mesaj Birleştirildi: Ocak 07, 2015, 16:50:09
geçmiş olsun. bu durumla ilgili olarak yasa çıktı umarım maduriyetiniz giderilir
umarım abi iyi dileklerin için teşekkürler
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
hocam konuyu hortlattım ama dayanamadım kusura bakmayın davanız noldu böyle şerefsizler bizimde canımızı yakmıştı çünkü merak ettiğim şey davada o adamın kendini nasıl savunduğu konuyu hortlattığım için tekrar özür dilerim
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '03
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Hocam Haber izliyor musunuz bilmiyorum Fakat Geçenlerde Bununla ilgili bir mahkeme kararı var Emsal nitelikli dolandırıcılık diye davayı Açın adamla konuşun davaya gitmeden halledin yada siz bilirsiniz ama hiçbir şekilde kontrol etmeden şase TRAMER kaydı mesaj kullanmadan araba alınmaz bu Türkiye'de haberiniz olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
daha önce bu konuda yazmıştım km ile oynanması nitelikli dolandırıcılık suçuna giriyor,mahkeme hapis,para cezası verebiliyor,ve uğranılan zarara karşılık bir miktar para tazminatına mahkum ediliyor.zonguldak ta bir dava vardı ilk mahkeme sonucunu o zaman okuduk,bir galerici vatandaştan araba aldı ve sonra başkasına sattı,son alıcı km ile oynandığı belli olunca galericiyi mahkemeye verdi,galericide arabayı aldığı kişiyi mahkemeye verdi,kısaca rücu ediliyor.şimdi bir tespit yapılmasında fayda var,sonradan uğraşmamak için,ben arabayı satarken ön sözleşme yapıyorum ve rakam ve yazı ile km yi yazıyorum,2 şahitle,bir nüshası bende diğeri alıcıda kalıyor,dosyada saklıyorum,başımı ağrıtmamak için,herkese de öneririm.
Tokay Ceritoğlu