Gönderen Konu: Kumanda ile Yan Aynaları Kapatma  (Okunma sayısı 17809 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Kumanda ile Yan Aynaları Kapatma
« : Kasım 07, 2014, 08:33:25 »
Merhaba Arkadaslar bu Videodaki Olayı Kendi Aracıma Yaptırabilirmiyim?
Hem  Ledler Yanacak Hem Farlar Yanacak Kilitlediğim Zaman Hemde Aynalari Kapatacak?

Po-40 : Remote Control Auto Side Mirror : All new Altis 2014 Thailand Welcome Light Lamp
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Toyota Club Türkiye

Kumanda ile Yan Aynaları Kapatma
« : Kasım 07, 2014, 08:33:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
Ynt: Kumanda ile Yan Aynaları Kapatma
« Yanıtla #1 : Kasım 07, 2014, 09:28:12 »
ledler ve farlar için ayrı aynalar için ayrı bir modül takmanız gerekir. bildiğim kadarıyla her ikisinin bir arada bulunduğu bir modül yok. ayna modulü 50 far modulü ise 110 tl sanırım.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • *_ KuRaL_2 _*
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '07
  • 120 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 07, 2014, 09:37:38 »
güzel araç ve ii paylaşım her araç için takılabilir mi ? her araçta kullanılabilir mi ?

ayna için içten düğme ile kapanmalı sistem olması gerek sanırım

farlar için tüm araçlara modül takılarak yapılabilir mi ?
Toyota Avensis  (2007)
110bg Gümüş Gri
Benzin + Lpg
Güzel Dostlar, Güzel İnsanlar Güzel Sohbetler; www.toyotaclubtr.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 07, 2014, 17:41:50 »
güzel araç ve ii paylaşım her araç için takılabilir mi ? her araçta kullanılabilir mi ?

ayna için içten düğme ile kapanmalı sistem olması gerek sanırım

farlar için tüm araçlara modül takılarak yapılabilir mi ?

aynalar için motorlu ayna bulunması şart. şayet yoksa önce motorlu ayna alınmalı ;)

farlar için tüm araçlara modül takılabilir.
buraya bakabilirsiniz.
www.otosens.com
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 08, 2014, 20:48:05 »
Aliexpress'ten 9 dolara aldğım ayna kapatma modülünü bugün taktım. Gayet güzel oldu. Kontak açıkken kapılar kilitlenip açıldığında aynaları açma-kapama yapmıyor. Ayrıca içerdeki buton da iptal olmadı.

http://www.aliexpress.com/item/Side-View-Mirror-Folding-System-Intelligent-Auto-Side-Rear-View-Mirror-Folding-Closer-Parking-Alarm-System/1195344340.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 19000
  • 43 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 30, 2014, 21:13:36 »

Aliexpress'ten 9 dolara aldğım ayna kapatma modülünü bugün taktım. Gayet güzel oldu. Kontak açıkken kapılar kilitlenip açıldığında aynaları açma-kapama yapmıyor. Ayrıca içerdeki buton da iptal olmadı.

http://www.aliexpress.com/item/Side-View-Mirror-Folding-System-Intelligent-Auto-Side-Rear-View-Mirror-Folding-Closer-Parking-Alarm-System/1195344340.html

Ben de alsam modülü kendim takabilit miyim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 30, 2014, 22:05:38 »

Ben de alsam modülü kendim takabilit miyim?
Evet voltmetre yardimiyla en fazla yarim saatte takarsiniz. Voltmetre yoksa 12voltluk ampulun bir ucunu saseye digerini kablolara degdirerrk hangi kablonun ne oldugunu tespit edebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 30, 2014, 22:11:45 »
Evet voltmetre yardimiyla en fazla yarim saatte takarsiniz. Voltmetre yoksa 12voltluk ampulun bir ucunu saseye digerini kablolara degdirerrk hangi kablonun ne oldugunu tespit edebilirsiniz.

Burak hocam hangi kumanda ile çalışıyor bu? Ayrıca kumandası mı var? Sendeki araçta bendekiyle aynı olunca heveslendim şimdi.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 43 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 30, 2014, 22:15:23 »

Evet anladığım kadarıyla ben bu işi yapamam :) İyisimi vereyim 150-200tl serviste yaptırayım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • aynı sözlerle farklı
    • web, network, donanım ve sistem
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 187000
  • Model Yılı: '03
  • 35 kere teşekkür etti
  • 53 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 30, 2014, 22:45:53 »
yan aynaların kapatılmasını tavsiye etmiyorum, özellikle kısa süreli yol kenarlarına park ettiğimizde.
hiç anlamamışımdır bu aynalar neden kapanır
sadece aynanın zarar görmesi aracın boydan boya çizilmesinden iyidir, uzak tutar araçları ve yayaları:)
sanma ki dert sadece sende var sendeki derdi nimet sayanlar da var,
derdimi dinledim derdimden iğrendim, onun derdini gördüm, derdime imrendim..
ömür dediğin üç gündür, dün geldi geçti, yarın meçhuldür, o halde ömür dediğin bir gündür, o da bugun dür...
Today Tomorrow Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 30, 2014, 23:24:08 »
Murat Kose hocam kumandasi yok. Kapilar kilitlenince aynalar otomatik kapaniyor. Kibrit kutusu buyuklugunde modul var. Ayna soketindeki ilgili kablolara baglandiginda kapilar kilitlenince iceriden butona basmis gibi aynalar kapaniyor. Kilit acildiginda ise ayni sekilde aynalar aciliyor.

İlkan bey telefondan girdigim icin aracinizin ne oldugunu, dolayisiyla garanti durumunu bilmiyorum ama ayna kapatma modulu icin 150-200 lira cok fazla. Kendiniz takamazsaniz elektrikcinin 20-30 liradan fazla alacagini sanmiyorum. Cunku toplamda 5-6 kablo baglanacak.

Murat Aygen hocam arabayi park ettigimde aynalari kapatmazsam mutlaka birileri kapatiyor. Sigamiyorlar koca yola sanirim. Elle acarkende citir citir ses geliyor bozulur diye korkuyorum. Her defasinda icerden kapatmaya da useniyorum.  ;)

Ayrica cogu arabada kumandadan kapatma varken toyotada neden iceriden kapatiliyor bunu da anlamak mumkun degil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Aralık 30, 2014, 23:28:14 »
Murat Kose hocam kumandasi yok. Kapilar kilitlenince aynalar otomatik kapaniyor. Kibrit kutusu buyuklugunde modul var. Ayna soketindeki ilgili kablolara baglandiginda kapilar kilitlenince iceriden butona basmis gibi aynalar kapaniyor. Kilit acildiginda ise ayni sekilde aynalar aciliyor.

Peki araba içinde iken otomatik kilitleme yada manuel kilitleme yaparsak yine devreye giriyor mu?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 30, 2014, 23:49:54 »
Peki araba içinde iken otomatik kilitleme yada manuel kilitleme yaparsak yine devreye giriyor mu?
Kontak açıksa devreye girmiyor. Yani araba çalışırken veya yarım kontak durumunda devreye girmiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Aralık 30, 2014, 23:58:48 »
Kontak açıksa devreye girmiyor. Yani araba çalışırken veya yarım kontak durumunda devreye girmiyor

Burak hocam, sendeki de T27 Avensis ti değil mi? Bana bundan alsana :) Yada bana bundan nasıl alınacağını öğretirmisin? Hangisi kolayına gelirse  :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 30, 2014, 23:59:37 »
Burak hocam, sendeki de T27 Avensis ti değil mi? Bana bundan alsana :) Yada bana bundan nasıl alınacağını öğretirmisin? Hangisi kolayına gelirse  :saygi:
Evet hocam T27. Mesaj gönderiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 43 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 31, 2014, 00:07:59 »

İlkan bey telefondan girdigim icin aracinizin ne oldugunu, dolayisiyla garanti durumunu bilmiyorum ama ayna kapatma modulu icin 150-200 lira cok fazla. Kendiniz takamazsaniz elektrikcinin 20-30 liradan fazla alacagini sanmiyorum. Cunku toplamda 5-6 kablo baglanacak.

Aracım 2014 ocak çıkışlı corolla. Garantisi devam ediyor, yine de tavsiyenize uyup ürünün siparişini verdim. Size ne kadar sürede gelmişti? Ayrıca önerebileceğiniz cam kapatma ve gündüz farı açma modülleri de var mıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Aralık 31, 2014, 00:27:27 »
Aracım 2014 ocak çıkışlı corolla. Garantisi devam ediyor, yine de tavsiyenize uyup ürünün siparişini verdim. Size ne kadar sürede gelmişti? Ayrıca önerebileceğiniz cam kapatma ve gündüz farı açma modülleri de var mıdır?
Benimki 42 günde gelmişti. Şu an yılbaşı yoğunluğu olduğundan siparişiniz daha da geç gelebilir. Camlarınızda CANBUS varsa normal modül takılamıyor. Yine çinden OBD soketli kapatma modülleri varsa bakmanızı tavsiye ederim. Gündüz farı konusunda bilgim yok ama selektör yapınca aktif hale gelebilir. Bilen arkadaşlar yardımcı olur diye düşünüyorm.

Ayna kapatma modülünü takınca aracınızın elektrik donanımı garantiden çıkıyor olabilir. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 31, 2014, 01:16:56 »
Geçen forumdan bi arkadas ayna modülü taktırmis izmitte Toyota servise yanlış hatırlamıyorsam 200 tl vermiş.
Benim anladigim 10 dolarlık parçayı servis 200 tl ye takınca garantiden çıkmamış oluyor

Mesaj Birleştirildi: Aralık 31, 2014, 01:19:26
Ayna modülü cam modülü ikisi bir arada olanı yok mu acaba?
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Aralık 31, 2014, 01:34:25 »
Avensis T27 kasacılar Burak Murat arkadaşımızın peşinden takılalım... Maşallah ya, kendisine buradan da teşekkür etmek istiyorum. Allah razı olsun. Daha modülü falan almadan nasıl takılacağını saatlerdir fotoları ile özelden mesajlarla anlattı.  :alkis: :alkis: :alkis: Kaynağımız hazır yani
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 43 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Aralık 31, 2014, 10:14:49 »
Benimki 42 günde gelmişti. Şu an yılbaşı yoğunluğu olduğundan siparişiniz daha da geç gelebilir. Camlarınızda CANBUS varsa normal modül takılamıyor. Yine çinden OBD soketli kapatma modülleri varsa bakmanızı tavsiye ederim. Gündüz farı konusunda bilgim yok ama selektör yapınca aktif hale gelebilir. Bilen arkadaşlar yardımcı olur diye düşünüyorm.

Ayna kapatma modülünü takınca aracınızın elektrik donanımı garantiden çıkıyor olabilir.

İlk defa aliexpressten alışveriş yapıyorum. Ürününüz yola çıktı, satıcınızla görüşün diye bir mail geldi. Bakalım takip edeceğim.. Zaten ürün  geldiğinde yurtdışında olacağımdan ancak ağustosta taktırabilirim. Ya garanti döneminde olduğu son birkaç ay elektrik donanımının garantiden çıkmasını göze alacağım ya da garanti süresinin dolmasını bekleyeceğim. Gerçi modülü taktırdıktan sonra garanti süresinin içinde elektrik donanımıyla alakalı bir problem olursa modülü çıkarıp öyle de servise götürebilirim (tabi oraya bir modül takılıp çıkarıldığını anlarlar mı orasını bilemem :) ).

Yazdığınız CANBUS ve OBD soket terimlerini de anlamadım, doktorların kullandığı latince terimler gibi geldi :) . Sanırım yine yeni kasa corollaya bu modüllerden alıp takmış ve memnun kalmış birilerinden takip edip, aynısını yapacağım :)