Gönderen Konu: Kumanda ile Yan Aynaları Kapatma  (Okunma sayısı 17466 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '17
  • 108 kere teşekkür etti
  • 148 kere teşekkür edildi
Ynt: Kumanda ile Yan Aynaları Kapatma
« Yanıtla #100 : Mayıs 17, 2015, 12:47:07 »
Su an için sorunsuz çalışıyor videoda çektim bir ara yüklerim.voltaj devamlı olması gerekiyor kapı kilitleri açıldığında çalışması için.
bendeki modulde kilidi açınca değil de kontağı açınca aynalar açılıyor. Öyle yapsaydınız daha kullanışlı olmaz mıydı?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Mayıs 17, 2015, 12:47:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Mayıs 17, 2015, 15:24:47 »
sağol abı konuyu buldum. 2si bi arada soket derken nasıl yanı anlamadım hem cam kaldırma modulu hemde ayna kapatma modulu 2si birmi oluyor?

Herhalde yanlış hatırlamıyorsam o şekildeydi, hatta yerli malıda varmış. Belki bende yanlış anlamışımdır. Dediğim konuda arkadaşlar anlatıyordu Cam açma kapama ve Ayna kapatma modülü diye.

bendeki modulde kilidi açınca değil de kontağı açınca aynalar açılıyor. Öyle yapsaydınız daha kullanışlı olmaz mıydı?

Bu modülde de sizin dediğiniz olay yapılabiliyor. Bir kablosuna ben anahtar koydum, istediğim şekilde hem sizin dediğiniz gibi hemde her kapı kapanışta açılp kapanıyor. Aslında ben kapıya bağlı olmasını daha çok sevdim böylece kapıları kilitledim mi açıkmı bıraktım aynalara bakarak anlayabiliyorum. :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 108 kere teşekkür etti
« Yanıtla #102 : Mayıs 17, 2015, 17:43:58 »
Herhalde yanlış hatırlamıyorsam o şekildeydi, hatta yerli malıda varmış. Belki bende yanlış anlamışımdır. Dediğim konuda arkadaşlar anlatıyordu Cam açma kapama ve Ayna kapatma modülü diye.

Bu modülde de sizin dediğiniz olay yapılabiliyor. Bir kablosuna ben anahtar koydum, istediğim şekilde hem sizin dediğiniz gibi hemde her kapı kapanışta açılp kapanıyor. Aslında ben kapıya bağlı olmasını daha çok sevdim böylece kapıları kilitledim mi açıkmı bıraktım aynalara bakarak anlayabiliyorum. :tamam:
kapanma bende de kilide bağlı sıkıntı yok. Sadece aynalar kilidi açınca açılmıyor da kontağı açınca açılıyor. Arabayı çalıştırmayacaksam aynaları boşuna açmamış oluyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #103 : Mayıs 17, 2015, 19:29:23 »
kapanma bende de kilide bağlı sıkıntı yok. Sadece aynalar kilidi açınca açılmıyor da kontağı açınca açılıyor. Arabayı çalıştırmayacaksam aynaları boşuna açmamış oluyorum.

Bende öyle dedim zaten :) Ama seçim tercihli sistem var, ve ben kapılar açılınca açılmış olmasını daha çok seviyorum yukarıda yazdığım kontrol etme sebebinden dolayı  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ne mutlu Türküm diyene
    • TurkSpace
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 4580
  • Model Yılı: '15
  • 52 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Mayıs 17, 2015, 21:09:41 »
sonradan düşündümde kumandadan açılıp kapatma işi bana biraz gereksiz geldi böyle daha iyi bence içerden manuel olması.. dur kalk dur kalk aç kapa aç kapa artema gibi :) :) arıza yapması yüksek ihtimal...
En iyi nasihat,İyi örnek olmaktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #105 : Mayıs 17, 2015, 21:20:07 »
sonradan düşündümde kumandadan açılıp kapatma işi bana biraz gereksiz geldi böyle daha iyi bence içerden manuel olması.. dur kalk dur kalk aç kapa aç kapa artema gibi :) :) arıza yapması yüksek ihtimal...

Hocam içeriden kapatmak ile dışarıdan kapatmak arasında hiç bir fark yok. Sonuçta TOYOTA bu aynalar sadece içeriden kapatılıp açılır gibi bir ifadede bulunmuyor ayrıca sadece 100.000 adet  kapatılır açılır diye de bir çalışma sınırlaması yok. Tercih meselesi, benim için çok önemli bir özellikti ve sonradan ekledim. Çünkü her aynayı kapatmasını unuttuğumda START-STOP düğmesine 2-3  kere basmak gerekiyor bu içeriden aynayı kapatabilmek için. Ha şu olsaydı START STOPA basmadan istediğimiz zaman ayanları kapatıp açabilseydik içerideki düğmeden , bana gereksiz gelebilirdi bu kumandadan kapatmak açmak.  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 108 kere teşekkür etti
« Yanıtla #106 : Mayıs 17, 2015, 22:38:20 »
Hocam içeriden kapatmak ile dışarıdan kapatmak arasında hiç bir fark yok. Sonuçta TOYOTA bu aynalar sadece içeriden kapatılıp açılır gibi bir ifadede bulunmuyor ayrıca sadece 100.000 adet  kapatılır açılır diye de bir çalışma sınırlaması yok. Tercih meselesi, benim için çok önemli bir özellikti ve sonradan ekledim. Çünkü her aynayı kapatmasını unuttuğumda START-STOP düğmesine 2-3  kere basmak gerekiyor bu içeriden aynayı kapatabilmek için. Ha şu olsaydı START STOPA basmadan istediğimiz zaman ayanları kapatıp açabilseydik içerideki düğmeden , bana gereksiz gelebilirdi bu kumandadan kapatmak açmak.  :tamam:
benim sol ayna son zamanlarda açılırken tıkır tıkır ses yapıyor. Ama modülden mi bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Mayıs 18, 2015, 01:45:49 »
Sanmam Modulden degildir arasina pislik toz vs girmistir. Wd40 spray ile saglam bi sekilde dislilere aynanin hareketli yerlerine uygulama yaparsanız buyuk ihtimalle kesilecektir
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 108 kere teşekkür etti
« Yanıtla #108 : Mayıs 18, 2015, 10:03:31 »
Sanmam Modulden degildir arasina pislik toz vs girmistir. Wd40 spray ile saglam bi sekilde dislilere aynanin hareketli yerlerine uygulama yaparsanız buyuk ihtimalle kesilecektir
Sağolun, 10000 bakımı geldi unutmazsam servise söyleyeceğim yoksa dediğiniz gibi yaparım.